купуване на първата кола
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Re: купуване на първата кола
Аче, поне един път се опитай да излезеш от конкретиката на думите и мисли малко по-общо над казаното

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kOnPuBkA написа:Аче, поне един път се опитай да излезеш от конкретиката на думите и мисли малко по-общо над казаното![]()
Разбирам какво имаш предвид , но не съм съгласен . Няма смисъл да влизаме в задочни спорове . За мен важното за една кола е да е комфортна , СИГУРНА (поне 3 звезди) и динамична . Със 1,6 100ина коня изпреварването е много трудно а в БГ почти няма многолентови пътища . Това което ние препоръчваме е един компромисен вариант между динамика и разход - Йеска . Инак е ясно че каквото и да си вземе ( ако не е комплексар) ще цени качествата му и няма да мисли за мнението на сульо и пульо , щот сульо и пульо винаги ще намерят нещо смотанто в колата на другия .
По-горе се спомена нещо друго - ако търсенето е на малък хечбек с икономичен двигател , най-хубаво е да се погледне конкуренцията .
И още нещо да добавя - за първа кола със задно на 18 годишен , горещо препоръчвам да се търси такава с Тракшън (АСЦ)

хахахаха тркшан не ми трябва това че съм на 18 не означава,че имам малък опит(карам от 15 г.).и все пак не казвам че е много но не е и малко и за 318ти вече почнахте да ме замисляте
уууу щях да забравя по принцип аз карам колело (BMX) смисъл професионално и на мен кажете,че не съм падал

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Покарай зимата средно мощно БМВ и после пак ше говорим за АСЦто . И споко - ползването на системи за сигурност , не накърнява мъжкото его 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:... И споко - ползването на системи за сигурност , не накърнява мъжкото его
обясни го това на 80% от форума

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
acho.rs написа:Покарай зимата средно мощно БМВ и после пак ше говорим за АСЦто . И споко - ползването на системи за сигурност , не накърнява мъжкото его
но карането на 316 яко му е*ава мамата... на егото де

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
вземи си 318-ка
винаги купуването на най-малкия мотор е грешка
разликата в подръжката едва ли ще е осезаема,
но разликата в поведението гарантирано е осезаема
или друг вариант ако не смяташ да я караш много
вземи си 316-ка да свиктеш да видиш кво и тн
щото рано или късно ще ти се кара 6-так
и накрая квото и да търсиш - търси по-читавата кола както вече се каза.
по-добре читава 16-ка от издухано квото и да е
винаги купуването на най-малкия мотор е грешка
разликата в подръжката едва ли ще е осезаема,
но разликата в поведението гарантирано е осезаема
или друг вариант ако не смяташ да я караш много
вземи си 316-ка да свиктеш да видиш кво и тн
щото рано или късно ще ти се кара 6-так

и накрая квото и да търсиш - търси по-читавата кола както вече се каза.
по-добре читава 16-ка от издухано квото и да е

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Е тая 318ти я гледах случайно онзи ден - http://www.cars.bg/u432344, не е лоша, внос от Швейцария, нови зимни гуми (то швейцарка без нови гуми няма, де
), мотора добре работи, отвънка боята е добре (е имаше едно петънце ръждица на задна дясна вежда), салона запазен, има АСЦ, цената може да падне надоло, няма проблем да се закачи на лаптоп, на километража пишеше около 150хил.

- iani qnkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: M-POWER
- Детайли за колата: бяга яко
Байка ше сгрешиш много с тоя 316
318ис ако не искаш купе си земи 318ти компакт но пак да е с тоя мотор!!!

БМВ доставя душевни оргазми..

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Хейде и аз да кажа... като човек с първа кола Е36, 316... Вървеше си прилично Пантерката, харчеше като за световно
, много си я обичах, за първа кола уш ОК, но НИКОГА повече не бих взела такава за първа кола... Имах една-две критични ситуации, при това не като съвсем млад шофьор...Та разбрах от опит защо един Колега, Хемичарджър-а все ме бъзикаше с лафа за 16-ката и челния удар при изпреварване...
От друга страна кой да ги кара тия 16-ки, ако не начинаещи шофьори ... Но аз лично не препоръчвам, особено като се има предвид и съотношението разход/вървеж...

От друга страна кой да ги кара тия 16-ки, ако не начинаещи шофьори ... Но аз лично не препоръчвам, особено като се има предвид и съотношението разход/вървеж...
Apassionata написа:Хейде и аз да кажа... като човек с първа кола Е36, 316... Вървеше си прилично Пантерката, харчеше като за световно, много си я обичах, за първа кола уш ОК, но НИКОГА повече не бих взела такава за първа кола... Имах една-две критични ситуации, при това не като съвсем млад шофьор...Та разбрах от опит защо един Колега, Хемичарджър-а все ме бъзикаше с лафа за 16-ката и челния удар при изпреварване...
16ките са за карачи голям калибър
много пъти съм се убеждавал, че е много по-трудно да се кара слаба кола, от колкото некоя яка
но честно казано при тия цени на е36ците няма смисъл човек да инвестира в слаб мотор, така или иначе на тези години разликата в експоатационните разходи м/у слабия и силния мотор са малки
а най-хубавото на бързата кола е, че може да се кара бавно

No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Apassionata написа:... особено като се има предвид и съотношението разход/вървеж...
Ако ще го гледаме от тая страна тогава да си взима друга марка направо- всичките БМВ-та горят много и вървят малко за разхода дето дават... върви и гори малко- модерен дизел, и то не на БМВ...
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
ms написа:Apassionata написа:... особено като се има предвид и съотношението разход/вървеж...
Ако ще го гледаме от тая страна тогава да си взима друга марка направо- всичките БМВ-та горят много и вървят малко за разхода дето дават... върви и гори малко- модерен дизел, и то не на БМВ...
Да, но при 16-ките е най-силно изразена... таз черта на BMW-тата... Който кара такова Е36 знае... 16-ката гори горе-долу колкото 18-ка и 20-ка... Това имах предвид за съотношението... А модерните ги зарежи

А бе хора оставете момчето бе като иска 16ка оставете го нека си вземе да и свикне.Пак после да си зема М3 ако иска.А тва ,че може да дам някой млад рацер квато и да е кола и той да е разумен не е точно така.Представете си следната ситуация 200-250 коня турбо задно предаване.Приятелчето си кара спокойно зима завоичето на 2-ра и изведнъж излиза от дупката и кво правиме.Иначе да донякъде сте прави за това ,че няма да му е проблем да кара и по-мощна но трябва ли да се рискува 

72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5