Вярвате ли в задгробния живот

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Вярвате ли в задгробния живот

Мнение от sub_eleven » 17 Ное 2011, 21:48

sobiss написа:...ама пък няма да е честно да умреш и всичко да свърши просто ей така :nono:

е не е като да си живял един ден, просто човек трябва да цени и изживява пълноценно времето си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Ное 2011, 21:51

sub_eleven написа:
acho.rs написа:А енергията има ли спомени :roll:

според мен лично със смъртта се слага край на всичките ти спомени и на всичко, което познаваш - дефакто със смъртта на мозъка ти. Енергията ти се трансформира в нещо друго и евентуално някога пак придобива този си образ - като цяло целия свят - всичко е създадено с цикличност... където и да се обърнеш - всичко е цикъл. Дали ще е водата, която извира, дали ще е планетата, която се върти.

Точно по тази причина бъдете сигурни, че човешкия дух е безсмъртен. След като прочетохте това, може да се отпуснете и да изживеете живота си щастливи.

Точно де , аз за това го написах - дух кат понятие не вярвам , че съществува . Или това дето го спиваме в резевоара едва ли носи духа на динозавър ... особено пък петролните продукти в България :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 17 Ное 2011, 21:55

acho.rs написа:Или това дето го спиваме в резевоара едва ли носи духа на динозавър ... особено пък петролните продукти в България :lol:

хахаха :) разсмя ме, признавам си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 17 Ное 2011, 21:58

daka1972 написа:и да има и да няма , по добре е човек да вярва , че има за да му е по леко да дочака смъртта
вчера почина баща ми , днес го погребахме ама с нищо не ми подсказа , че има такъв живот - мир на душата му

Моите съболезнования, колега :confused: Вдругиден е една година на баща ми, не знам защо, но чувствам,, че някога, в други измерения пак ще се срещнем. Просто така го усещам, подсъзнателно знам ли... Не вярвам категорично нито в съществуването на задгробен живот, нито в обратното, просто няма как (а и никой от нас, живите) да твърдя как е след смъртта и да развивам теории. Дали са глупости или не, ще разберем всички един ден, а до тогава си живейте живота така, че в който и момент да се случи неизбежното, да ви помнят с добро, защото човек е жив, докато има кой да го помни!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 17 Ное 2011, 22:23

Част от интервю на един велик гении Стивън Хокинг
„Вярата, че ни очакват рай или задгробен живот, е приказка за хора, които се страхуват от смъртта, няма нищо след като мозъкът ни угасне. Гледам на мозъка като на компютър, който спира да работи, когато се повредят компонентите му. Няма рай или живот след смъртта за повредените компютри, това е приказка създадена за хора, които се страхуват от тъмното“
И на един още по велик гении Алберт Айнщайн
„Лъжа е това, което се пише за религиозните ми убеждения, лъжа която се повтаря систематично. Аз не вярвам в личностен бог и никога не съм го отричал, а съм го подчертавал изрично“
и още
„Ние сме като малките деца, които влизат в библиотеката с книги написани на много езици. Децата знаят, че някой трябва да е написал тези книги, но не знаят кой и как защото не могат да четат. Децата подозират, че има ред в подредбата на книгите, но не знаят какъв е този ред, за тях това е пълна мистерия.“
Прочетете книгата на Хокинг The Grand Design ("Големият замисъл") и тогава всички ваши представи за вселената ще се срутят. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2011, 23:04

Вярвам, но не вярвам в прераждането. Вярата ми е основана на написаното в Библията.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 17 Ное 2011, 23:32

Вярвам , а колкото до другите въпроси засегнати в темата - ето едно предаване доста добро и интересно което изяснява доста неща :) http://zamunda.net/details.php?id=275524&hit=1 Приятно гледане на тези които са им интересни такива научно популярни филмчета.
Изображение
IS power !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 17 Ное 2011, 23:39

Живеем в свободен свят, уж. В свободна държава, уж. Всеки е свободен да вярва каквото иска. Както се казва: Whatever helps you sleep at night. И тврдо вярвам, че като стане и умра, ще разбера дали има или няма, а до тогава ще си живея предгробния живот и няма да се притеснявам за такива неща. Които не мога да променя между другото.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 18 Ное 2011, 10:13

GVT написа:Част от интервю на един велик гении Стивън Хокинг
„Вярата, че ни очакват рай или задгробен живот, е приказка за хора, които се страхуват от смъртта, няма нищо след като мозъкът ни угасне. Гледам на мозъка като на компютър, който спира да работи, когато се повредят компонентите му. Няма рай или живот след смъртта за повредените компютри, това е приказка създадена за хора, които се страхуват от тъмното“

На Стивън Хокинг на мястото и вие щяхте да мислите така. Все пак не е видял много добро от живота си. Хората в неравностойно положение обикновено са първите, които се отричат от всичко позитивно.

Логиката на Стивън Хокинг отрича доброто и злото и това какви сме избрали да бъдем, докато сме на този свят. Явно за него е все тая дали ще се занимавам с добри дела или утре ще намушкам трима на петте кьошета.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 18 Ное 2011, 11:41

Vra4anin написа:Я кажи коя е книгата ?

http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm - ето тук има книгата.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 18 Ное 2011, 11:49

sub_eleven написа:Логиката на Стивън Хокинг отрича доброто и злото и това какви сме избрали да бъдем, докато сме на този свят. Явно за него е все тая дали ще се занимавам с добри дела или утре ще намушкам трима на петте кьошета.

Идеята е, че това дали нещо е добро или зло зависи от нашите възприятия. Реалността е една, за един нещо е добро, за друг лошо. Всичко зависи от картата в мозъка, която сме изградили през целият си живот. Именно заради нея водим толкова безсмислени спорове ежедневно. Просто всеки вижда света по негов си начин, защото всичко се пречупва през тази призма, която сме изградили с времето.
иначе вярвам, че всичко е енергия, но това не значи, че Бай Пешо те чака пред портата. Както каза един колега по-рано, вярвам във вселената.
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 18 Ное 2011, 12:28

sobiss написа:Човек "вижда" дотолкова, доколкото му позволява мозъка...т.е. виждаме само неща които разбираме и които мозъка може да обработи. Всичко останало остава невидимо за нас. И както всяко нещо, мозъка също има ограничен обхват. Какво има в невидимия за нас спектър можем само да гадаем.
...ама пък няма да е честно да умреш и всичко да свърши просто ей така :nono:

Невидимо ли? Глупости. Да речем, не разбираме защо засичаме неутринни потоци, движещи се със скорост над светлинната. Какво правим? Повтаряме опита за да сме сигурни, че не бъркаме (вчера имаше публикации относно резултати от втория опит - потвърждават явлението) и мислим къде сме сбъркали в моделите си.
Иначе си успял да уцелиш доста точно причината за вярата в задгробния живот - чувството, че "няма да е честно" животът да продължи нататък без теб. :mhihi:

Kroki написа:А някой да се замисли че изполваме едва 10-12% от капацитета на мозъка си, а великите умове като Айнщайн е използвал ~15% / не съм много сигурен за процентите /

Това виждане напоследък се поставя под сериозно съмнение. По-точно, смята се, че "неизползваните" неврони всъщност си имат съвсем определени функции (например обезпечават изграждането на резервни нервни връзки за в случай, че стане нещо с основните).

sub_eleven написа:На Стивън Хокинг на мястото и вие щяхте да мислите така. Все пак не е видял много добро от живота си.

На негово място щях да мисля така, да. Не заради това какво е видял от живота си, а заради знанията, които има.

sub_eleven написа:Логиката на Стивън Хокинг отрича доброто и злото и това какви сме избрали да бъдем, докато сме на този свят. Явно за него е все тая дали ще се занимавам с добри дела или утре ще намушкам трима на петте кьошета.

Не разбираш. Доброто и злото са субективни, чисто човешки понятия. Доброто и злото са интерпретация на морала на мислещите същества, а не космологични константи. С какво ще се занимаваш ти лично в общия случай е от значение за теб и хората около теб. Но е почти без значение за Вселената като цяло.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 18 Ное 2011, 13:53

Ясно е, че ще имате такова обяснение, след като смятате, че ние хората сме нещо посредствено, а вакуума в космоса е страхотен, извинявам се - великолепен и смислен.

А мислили ли сте, че космоса и вселената може да са един декор и да го изучавате и да се задълбочавате е като да гледате behind the scenes, на някой филм, без да сте гледали филма.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 18 Ное 2011, 13:56

sub_eleven написа:Ясно е, че ще имате такова обяснение, след като смятате, че ние хората сме нещо посредствено, а вакуума в космоса е страхотен, извинявам се - великолепен и смислен.

Къде ме видя да твърдя такова нещо?

П.П. Мислили сме много неща. Но мисленето "а може би Х е Y" не е особено смислено. Става за развлечение и фантазиране, но нищо повече. Няма реална стойност, защото не предлага начин да бъде проверено. Или отхвърлено. Не носи нищо, нито на теб, нито на човечеството като цяло. Няма смисъл да скачаш в непознатото с произволни допускания. Далеч по-полезно е да изследваш границите на познатото и да ги разширяваш - така рано или късно хората ще стигнат и до непознатото, което те вълнува. ;)
Последна промяна Feanor на 18 Ное 2011, 14:01, променена общо 1 път
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 18 Ное 2011, 14:00

Feanor написа:Къде ме видя да твърдя такова нещо?

не съм цитирал теб, сори

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата