Вярвате ли в задгробния живот
Модератор: Общи модератори
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Re: Вярвате ли в задгробния живот
swh_bmw написа:А какъв е проблема ако вярвате ? (освен че се превръщате в заблудени прости селяни)
Някой спомена и вселената, аз като се замисля за нея и много повече вярвам в нещо велико.
Какво е имало преди големия взрив(ако някой отговори на този въпрос, какво е имало преди което сте отговорили и т.н. до безкрай. Нещо като кокошката и яйцето ), как цяла вселена се родила от една молекула, какво ще стане след милиарди години.
Никой не знае тези отговори, някои учени вярват в някои неща, някои в други, и не виждам проблем ако някои вярват в други необясними неща като задгробен живот.
Не е имало голям взрив , и едно толкова сложно същество каквото е човека не може да произлезе от маймуна, камо ли от една умрела молекула а земята не е на милярди години, а на 5-6000 г. , обяснение - има Бог и той ни е създал

- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
Нищо не се знае ... и никой не може да каже със сигурност,дали е така,или не е така. 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
между другото теорията за еволюцията е изцяло оборена и то скоро. Така че ако вярвате, че сте произлезли от маймуни или едноклетъчни, се откажете.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Вярвам, че имам един живот и трябва да го живея !
За другите, ако ги има, ще мисля на място
За другите, ако ги има, ще мисля на място

Много като тебе вече плакаха ...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
sub_eleven написа:между другото теорията за еволюцията е изцяло оборена и то скоро. Така че ако вярвате, че сте произлезли от маймуни или едноклетъчни, се откажете.
Между другото, това са пълни глупости.

Не само, че "теорията на еволюцията" не е оборена, а принципите и се прилагат успешно в други области.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bmw318is4 написа:
Не е имало голям взрив , и едно толкова сложно същество каквото е човека не може да произлезе от маймуна, камо ли от една умрела молекула а земята не е на милярди години, а на 5-6000 г. , обяснение - има Бог и той ни е създал
А Бог кой го е създал?.... Стига вече в 21 век сме. Бог е измислица на някой по умен за да контролира тълпата хиляди години и да ги праща на кръстоносни походи в негова полза.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
А защо Бог трябва да е някой белобрад чичак, който е щракнал с пръст и създава планети? Според мен всичко е много изкривено от религиите.
Tux0 Ca !

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Последна промяна steeN на 19 Ное 2011, 12:52, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Feanor написа:Между другото, това са пълни глупости.
Не само, че "теорията на еволюцията" не е оборена, а принципите и се прилагат успешно в други области.
Прочети малко повече по въпроса. Основното правило на тази теория е оборено... като се поинтересуваш, ще разбереш кое.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
swh_bmw написа:А какъв е проблема ако вярвате ? (освен че се превръщате в заблудени прости селяни)
Някой спомена и вселената, аз като се замисля за нея и много повече вярвам в нещо велико.
Какво е имало преди големия взрив(ако някой отговори на този въпрос, какво е имало преди което сте отговорили и т.н. до безкрай. Нещо като кокошката и яйцето ), как цяла вселена се родила от една молекула, какво ще стане след милиарди години.
Никой не знае тези отговори, някои учени вярват в някои неща, някои в други, и не виждам проблем ако някои вярват в други необясними неща като задгробен живот.
Големият взрив е само теория.И всички твърдения за "началото" са само теории,които хем се подкрепят от факти,хем други факти ги оборват.
Много е трудно мозъкът ни да обработи информацията за "НИЩОТО" - може би преди всичко е било просто - нищо.
В момента в който разберем какво е станало наистина ще разберем от къде сме се взели ние.
Ще разберем къде е била нашата енергия преди да влезе в нас и къде отива след като излезе.
Замислете се и за условията на живота който живеем - имаме източници на кислород,имаме топлина,имаме вода и живеем с тези условия защото сме се адаптирали към тях.
А защо примерно на слънцето да няма живот - там са хиляди милиони градуси,няма вода няма и кислород.
Но може би има организми или жива енергия която живее там и която се е адаптирала към онези условия на живот.
Защо сме решили че тук са идеалните условия на живот - може би са идеални за нас.
Та както казах защо се мислим за нещо сложно и нещо специално.Ние сме просто едно стечение на обстоятелствата и това е.
Няма духове,няма св.Петър - има една планета пълна с вода има и едно слънце което ни свети и това е.
Може би трябва да се прекланяме на тези тела и вещества,които ни осигуряват живота а не на някакви теории за религии и т.н.
Вселената е велика и необятна,само тя си знае какво става с нея,а ние сме един момент от нея,може би тя дори не знае за нас.

- Feanor
- ентусиаст
-
sub_eleven написа:Feanor написа:Между другото, това са пълни глупости.
Прочети малко повече по въпроса. Основното правило на тази теория е оборено... като се поинтересуваш, ще разбереш кое.
Бас ловя, че се интересувам доста повече от теб в тази област и съм прочел доста повече. Само че уклончивите ти твърдения ме карат да си мисля, че си чел разни псевдонаучни "аргументи", "оборващи" това и онова.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
sub_eleven написа:drago_pavlov написа:sub_eleven написа:drago_pavlov написа:
Да, енергията не се губи - изяждат те червеите, усвояват енергията от клетките ти и после те изсират; други червеи, ама по-малки, изяждат изсраното от предните и така...![]()
трупът ти не е енергия, а червеите ще ядат него.
ако всичко, което се случи някога е просто симулация на мозъка на това, което сме очаквали...
Аха... и трупът на прасето дето го ядеш на пържоли не е енергия, и ти не живееш от тая НЕенергия, а от симулацията на мозъка, че си се наял...
При смъртта ти енергията ти се трансформира от един вид в друга. Говорим за биотоците вътре в теб.
Те са го обяснили още 80-те години

http://www.youtube.com/watch?v=-QX9tZ5hiiw
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Според мен ритнеш ли камбаната - това е краят,факт е че тялото ти /органите/ загиват,.....,пък това за преобразуване на енергиите ,биотокове и т.н е малко като " "И един мармот завиваше шоколада в станиол" ,според мен колкото и смешно да звучи - след смъртта няма живот ! 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Feanor написа:Бас ловя, че се интересувам доста повече от теб в тази област и съм прочел доста повече. Само че уклончивите ти твърдения ме карат да си мисля, че си чел разни псевдонаучни "аргументи", "оборващи" това и онова.
за съжаление на мога да се задълбочавам и да пиша фермани тук - на по бира може, но тук не ми се занимава. Накратко основната теза на еволюцията е промяна на днк на организмите, всяка промяна на днк се води мутация, а мутацията като процес не може да доведе до нещо по-съвършено. Няма как от една клетка, чрез случайни изменения да се получи човек. Ако ще и 50 милиарда години чакайте.
Относно мармота и станьолите. Биотоковете са в основата на комуникацията между мозъка и всичко останало. Това си е ток като ток, само че с много ниски стойности. Не сте длъжни да сте запознати с това, но и не трябва да се присмивате.
Относно енергията - това е едно от основните неща във физиката - никога не се губи, а само се преобразува от един вид в друга. Като умреш, тази енергия отива някъде, няма как да се губи. Пак казвам, няма нещо на този свят, което да не е циклично, така че не бих се учудил и с живота да е така.
Като заключение ще кажа, живейте си живота, всеки да си вярва в каквото иска...

- Feanor
- ентусиаст
-
sub_eleven написа:Feanor написа:Бас ловя, че се интересувам доста повече от теб в тази област и съм прочел доста повече. Само че уклончивите ти твърдения ме карат да си мисля, че си чел разни псевдонаучни "аргументи", "оборващи" това и онова.
за съжаление на мога да се задълбочавам и да пиша фермани тук - на по бира може, но тук не ми се занимава. Накратко основната теза на еволюцията е промяна на днк на организмите, всяка промяна на днк се води мутация, а мутацията като процес не може да доведе до нещо по-съвършено.
Това го обясни на хората, които се занимават с генетични алгоритми за оптимизация. Основният принцип е точно същия - случайни изменения на оптимизираната система. Та накратко казано - не само, че може, а и се получава в практиката.