Улуци за къща?Цени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Улуци за къща?Цени?

Мнение от bmw318is4 » 20 Ное 2011, 20:52

Колеги , може ли малко някой който разбира да разясни , какви са цените на пластмасовите улуци които сега са толкова модерни , стана така че мой близък възрастен човек май е бил подведен, става дума за къща на която едната дължина е около 10 метра, 4 дължини , значи говорим за 40 метра пластмасов улук който са доставили на парчета по 3 метра, отделно скобички и разни такива дребни допълнителни неща, и челни дъски (които са дълги под метър които се слагат под улуците (трябва да се подменят старите) и всичко това да излезе хиляда и малко лева ? нормално ли е ? като се има предвид че са купувани някакви марки които не съм и чувал....
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Улуци за къща?Цени?

Мнение от ms » 20 Ное 2011, 21:36

Всичко е възможно, ама ВСИЧКО... може и да са го излъгали, може и да е нормална цената, може и да е евтино... всичко зависи от материали, чупки, трудност на поставяне, гаранция за монтажа и т.н.... тоест- може и да е висока цената, може и да е ниска...
Аз за 60м. улуци + 35м. водосточни тръби съм взимал и 3700 само за труд- работа дето е за 2 дена ако са 3-ма човека и си клатят топките я вършихме 5 човека 1 седмица... обект с обект не си прилича просто и не може да се каже ей така...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 20 Ное 2011, 22:25

Нормално е, то улука не е много скъп ама дребните неща оскъпяват скобички, съединения,ъгли и тн. Специално за тези улуци има едни скоби за монтаж без челна дъска и едната струва 5лв а се слагат горе долу 2 на метър. Като сложиш и труда, то зависи и от къщата......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 20 Ное 2011, 22:51

До някъде ме успокоихте само да уточня че става въпрос само за материали , без никакви суми за монтаж :|
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 20 Ное 2011, 23:24

bmw318is4 написа:До някъде ме успокоихте само да уточня че става въпрос само за материали , без никакви суми за монтаж :|

Хич не се успокоявай- 25лв. на линеен метър материали за едни ПВЦ улуци е сериозна цифра... или трябва да е изпълнено с добри материали и без да се пести от "дреболиите" или са го излъгали човека... бедна ти е фантазията фактури на какви бесни цени за материалите мога да ти издам- не 25, а 55лв./л.м. ще ги изкарам :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Ное 2011, 9:05

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 21 Ное 2011, 11:08

Аз си купих от "Брамак", имат си сайт и ми казаха, че качеството е добро. Вече не помня цените, но за покрив 100 кв. м. платих за улуци и части около 1200 лв.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар

Мнение от ms » 21 Ное 2011, 12:01

Мордехай написа:Аз си купих от "Брамак", имат си сайт и ми казаха, че качеството е добро. Вече не помня цените, но за покрив 100 кв. м. платих за улуци и части около 1200 лв.

Брамак определено не е от марките дето не ги е чувал колегата и струват доста- ако беше изпълнено с такива едва ли щеше да се чуди дали е скъпо...
по спомени (че тая година не съм работил много с такива) цените на Брамак са горе-долу следните:
улей- 13-15лв./л.м.
снадката за улеите- към 15лв/бр
ъгъл 90 градуса- над 20лв/бр със сигурност... да не се налага да ти трябва ъгъл различен от 90градуса- по поръчка и с цена около 100лв/бр :shock: :shock:
Т-образната част за изтичане- над 20лв/бр
Конзолите са над 5лв/бр
А като се почнат и водосточните тръби с муфи, колена и к'во ли не още и ти идва да се гръмнеш като видиш цените :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 21 Ное 2011, 12:05

Това ми излезна без водосточните тръби. А иначе съседите ми не са чували за "Брамак" и затова може да има и други хора, които не знаят или им звучи китайско.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 21 Ное 2011, 15:12

Брамак много добре ги знам само където май май са го метнали човека , в края на тая седмица ще се ходи на място да се сравняват фактури и цени..... само ядове :cry:

не знам как им дава сърце на тия хора , като видят пенсионер човек със малка пенсия да го карат да плаща като поп ,. да надписват фактури и т.н. :dummy: :dummy: :box: :box: :box: :box: :box:

Поне да крадат от безумно богатите а не от изнемогващите
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Ное 2011, 15:19

Скоро викахме едни хора за едно хале . 180 метра обиколка. Искаха 10 лева на метър, спазарихме се на 8 и като им казах колко метра имат да правят паднаха на 6. Това е с материалите и метални улуци. 4ри ъгъла.

Дано послужи като ориентир.

ПП. А, тва че е възрастен с малка пенсия не оправдава липсата на "оправност". Викат се майсторите, мери се, смята се цена на материалите + труд, вижда се крайната сума и си стискат ръцете.
Даже може и едно такова да се подпише в 2 екземпляра за всеки случаи :arrow: http://www.fakturirane.bg/1/docs/primer ... 0%B3%D0%B0
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар

Мнение от ms » 21 Ное 2011, 15:39

bmw318is4 написа:...

Не бързай с изводите- като провериш тогава си прави заключения... А и в крайна сметка пенсионер или милионер- стоките си имат цена и е напълно възможно тая цена за материали да е реална...

ogata написа:...
Даже може и едно такова да се подпише в 2 екземпляра за всеки случаи :arrow: http://www.fakturirane.bg/1/docs/primer ... 0%B3%D0%B0

да не ти се налага ти като Възложител да разчиташ на тоя хвърчащ лист за качествено изпълнение... начини да подпишеш такъв договор и пак да останеш от еб*ната страна колкото искаш...
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата