американска чалга?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Re: американска чалга?

Мнение от DrivinGGoD » 21 Ное 2011, 18:18

Feanor написа:Всъщност не е точно обратното, защото изкуството като цяло и музиката в частност определено оказват влияние при оформяне на мирогледа. Та кое е първото не е от такова значение. Факт е, че чалгата най-малкото подпомага изграждането на същия този манталитет, който според теб отразява.

Със сигурност първото е обществото, което вдъхновява въпросните "творци", няма как някой да "възпее" нещо, което не съществува, поне аз до сега не съм срещал такава музика :roll: Иначе е възможно да оказват влияние при оформяне на мирогледа, но първо на хора, които няма на какво друго да базират възприятията си (т.е. липса на стабилно семейство и близки хора) или тези възприятия се подтикват и от други фактори от обкръжението на въпросните хора. Та да се обвинява чалгата за западането на обществото е меко казано смешно. Едно време за това са обвинявани Beatles например... а така ли е било и защо тогава не е пропаднало обществото?

И аз същност не се сещам в момента точно какви негативни възприятия възпитава поп-фолка при положение, че основно се пее за любов (понякога и изневяра, което го има откакто свят светува и без чалгата), пари и купони? Често хората, които пеят символизират просперитет (хубави коли, къщи, яхти, курорти и т.н., които дори да се приемат като "мутри" от старото поколение, то днес нещата не са точно такива и децата няма да ги приемат така)...

Та почти никъде няма убииства, наркотици и проституция, колкото по филмите, негърската музика и по новините... И тези неща ли ще порицаем и ще отречем?

Нито едно от тези изкуства не е основния начин за изграждане на мирогледа на човек, дори когато става въпрос за подрастващите... да играе сериозна роля, но е работа на родители и близки да насочат влиянието на тези неща в положителна за изграждането на един човек посока :winky: и това е нещото, което куца в нашия свят (говоря не само за БГ)... просто родители и близки дават по-лош пример и възпитание на децата си от музиката и филмите :help:

flame написа:Добре ве, човек, айде така по-простичко ще ти задам въпроса:
Колко % от мангалите (дето не могат да четат и пишат) слушат чалга и колко слушат Black eyed peas?
И колко % от висшистите слушат чалга и колко слушат Black eyed peas?
А?

Висшето образование за теб признак за висок умствен капацитет и морални ценности ли е? Щото за мен не е и съм виждал толкова профани и селяци (да се разбира по мислене, а не по географско местоположение) със висока образователна степен, че не е за казване...
Аз мога да ти отговоря точно и ясно на въпроса:
Мангалите слушат основно циганска музика, щото им е на родния език :winky:
Ако отидеш в Биад, Найт Флайт, Хелп и т.н. съм сигурен че повече от 80% от хората са или студенти или имат вече завършено висше образование :winky: Всички като ги питаш са здраво против чалгата, супер пошла и евтина била, и жените в нея, и мъжете с колите, яхтите и къщите, ама вечер в малките часове след 2-3 големи са на масата и фърлят гюбеци и им е кеф, да не говорим, че мечтаят за всичко показано в клиповете - и за жените и за колите и за къщите и яхтите 8)
Последна промяна DrivinGGoD на 21 Ное 2011, 18:28, променена общо 4 пъти
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 21 Ное 2011, 18:20

Има толкова друга стойностна музика защо да слушаме тая цигания била тя и хамериканска и двете са помия :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 21 Ное 2011, 18:26

E30-Kz написа:Има толкова друга стойностна музика защо да слушаме тая цигания била тя и хамериканска и двете са помия :idea:

Друго си е една рок балада. :D
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Ное 2011, 18:35

DrivinGGoD написа:Висшето образование за теб признак за висок умствен капацитет и морални ценности ли е? Щото за мен не е и съм виждал толкова профани и селяци (да се разбира по мислене, а не по географско местоположение) със висока образователна степен, че не е за казване...

Батка, вече почваш да се излагаш с тия аргументи и затова ще ти го кажа още по-ясничко:
НЕ всички, които слушат чалга, са прости цигани или диви селски бекове.
Ама аз не съм видел мангал или прост селтак, който да НЕ слуша чалга.
Изводите, надявам се, може и сам да си ги направиш :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Ное 2011, 18:42

ФЛЕЙМ ПИСАНЕТО С ГЛАВНИ БУКВИ ОЗНАЧАВА КРЕЩЕНЕ
- ПИСАНЕТО С ЧЕРВЕНИ ГЛАВНИ БУКВИ ХЕПТЕМ

и ЩО СЪСИПА ТЕМАТА С ТВОЙТЕ КРАЙНИ МНЕНИЯ :?:

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 21 Ное 2011, 18:46

flame написа:Батка, вече почваш да се излагаш с тия аргументи и затова ще ти го кажа още по-ясничко:
НЕ всички, които слушат чалга, са прости цигани или диви селски бекове.
Ама аз не съм видел мангал или прост селтак, който да НЕ слуша чалга.
Изводите, надявам се, може и сам да си ги направиш :winky:

Батка,

Оправи малко обръщението и намали шрифта и цвета, защото хората като теб с висше образование и висока култура би трябвало да могат да се изразяват правилно и ясно и без червени символи и големи букви. Книжовния български език е дал пребогато разнообразие от изразни средства и препинателни знаци за тази цел :winky: Съжалявам, че закачих обидчивата ти образована личност с неприятните истини от нашата пошла реалност. Аз съм на мнение, че колкото простаци слушат чалга още толкова образовани хора стоят срещу тях в статистиката и слушат същата музика. Лошото е когато някой си повярва и си помисли, че неговата кръв е по-синя от на другите и неговите гюбеци (или хеви-металистко мятане на коса) са по-изискани от тези на другите :dummy: айде със здраве...
Последна промяна DrivinGGoD на 21 Ное 2011, 18:58, променена общо 1 път
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Ное 2011, 18:55

DrivinGGoD написа:Оправи малко обръщението и намали шрифта и цвета, защото хората като теб с висше образование и висока култура би трябвало да могат да се изразяват правилно и ясно и без червени символи и големи букви.

Независимо дали с малки или големи букви, с черни или червени - написаното от мен има абсолютно същото значение :winky:
А шрифта промених специално за теб, за да можеш да го разбереш по-лесничко - но междувременно осъзнах, че съм изпаднал в дълбока заблуда за това, което съм написал, а ти си пълен с необятни логични обяснения и невероятно смислени аргументи, с които направо ме закопа :ok: (особено с "айде със здраве..." :mhihi: )

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 21 Ное 2011, 19:01

В музиката се пее едно и също, независимо от стила. Дори и италианските класически произведения за хор и симфоничен оркестър имат представител, текста на които започва със: "Навътре-навън, навътре-навън влизам аз между твоите крака."

Изображение Тук бих искал да изразя моята благодарност към инженер Митко Димитров, за това че направи: силиконовите цици, Х5, Х6, Q7, Х5М, Х6М, Cayenne и тем подобни - неща от народа.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 21 Ное 2011, 19:03

Тя тяхната чалга поне е направена с много пари и в свестни студия пък наща просто НЯМА конкуренция :ok: :dummy:
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 21 Ное 2011, 19:10

flame написа:
DrivinGGoD написа:Оправи малко обръщението и намали шрифта и цвета, защото хората като теб с висше образование и висока култура би трябвало да могат да се изразяват правилно и ясно и без червени символи и големи букви.

Независимо дали с малки или големи букви, с черни или червени - написаното от мен има абсолютно същото значение :winky:
А шрифта промених специално за теб, за да можеш да го разбереш по-лесничко - но междувременно осъзнах, че съм изпаднал в дълбока заблуда за това, което съм написал, а ти си пълен с необятни логични обяснения и невероятно смислени аргументи, с които направо ме закопа :ok: (особено с "айде със здраве..." :mhihi: )

Не че има нещо общо с темата, но поне разбрахме, че не можеш пълноценно и нормално да изразиш мнение и да изложиш аргументите си, а се налага да използваш надменни обръщения и крещейки да прокрадваш покровителски тон...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Ное 2011, 19:10

чалгата не е музика, тя е начин на мислене

колкото до текста, изпитанието на универсалните ценности е популярен метод за предизвикване на катарзис у слушателя във всеки един музикален стил :ok:

тук вече си личи кой е музикант и кой поредния олигофрен - начина по който ще поднесеш историята за либето
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 21 Ное 2011, 19:17

Как има останали още хора в този форум, които се опитват да водят нормална дискусия с "пламъка" не мога да разбера :mhihi:

Иначе най-обичам някой "възвишен" (флеймчо да не си помислиш, че се отнася до теб и да почнеш да ми пишеш нещо - говоря по принцип :mhihi: ) да ми обеснява за нещата от живота - в това число и колко долно нещо е чалгата и как е първоизточникът на всички проблеми у нас :mhihi: . Примерът на alx e срахотен :yes: и достатъчен да хвърли трезвомислещите в размисъл. От там нататък оставете високообразованите, надраснали дребните житейски проблеми и несгоди философи във форума да пословоблудстват на воля, че току виж им станало нещо...лошо :mhihi:
Последна промяна Maverick_VS на 21 Ное 2011, 19:18, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 21 Ное 2011, 19:17

Най-тъпите хора слушат един или два стила музика и отричат всичко друго.
Чалгата радва като си на маса и на градус хахах,американска или албанска тя за моменти,в който не ти трябва голям смисъл на текста, а ритъм и настроение.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Ное 2011, 19:24

Изображение
Малко е старо ама.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Ное 2011, 19:25

Най-тъпите хора слушат един или два стила музика и отричат всичко друго.

Именно . А спора за члагата е далеч по-тъп и обречен от калсиките - Левски/ЦСКА , БМВ/Мерцедес , Газ/Бензин , Предно/задно и тн .
И предполагам , който го дразни комерсиалната форма на Планета-Пайнер и там другите , той си слуша музиката в оригинал - сръбски или гръцки , който оригинал колкото и екстремно да звучи - не включва гюбеци или тъй наречените - бели денс .
Малко е старо ама.

- хем е старо , хем издава непоправими комплексари :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата