ASC индикацията свети постоянно

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525xd
Мечтае да кара: I8

ASC индикацията свети постоянно

Мнение от tcpf » 12 Апр 2011, 19:25

Здравейте колеги, от две седмици имам 520i 99г. и вече неискам да се кача да карм друга кола :) Имам обче следния проблем индикацията на таблото за ASC свети постоянно гадовете бяха скрили лампичката с изолирбан да не се вижд и помислихме че просто е изгоряло диотчето на таблото. Прочетох доста неща във форума, проверих жилото - здраво е, ходих на комп от там не нмериха грешки в ABS/ASC, имаше две три в двигателя изчистиха ги, не се появиха нови но лампата не огасна (таркшана не работи) . Свети също и индикацията за задна дясна светлина въпреки че проверих и всички светят незнам дали има някаква връзка. Моля помагаите ако някои се е срещл с този проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: ASC индикацията свети постоянно

Мнение от TheKiller » 12 Апр 2011, 20:55

Аз имах проблем с ASC-то също,оказа се,че ограничителя вътре в самото ASC е счупен.
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от tcpf » 12 Апр 2011, 21:25

TheKiller написа:Аз имах проблем с ASC-то също,оказа се,че ограничителя вътре в самото ASC е счупен.

а как да проверя дали и моя не е счупен, каде да гледам и подлежи ли на отремонтиране

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 12 Апр 2011, 23:54

За aсц-то не мога да ти помогна,ама за задните светлини имах подобен проблем,всичко си светеше,а ми показваше грешка.Според мен е крушката на 3-тия стоп под задното стъкло,негледай че свети (променя се съпротивлението)купи нова и я изреди през всичките места докато угасне лампата на тъблото.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 13 Апр 2011, 8:41

tcpf написа:Здравейте колеги, от две седмици имам 520i 99г. и вече неискам да се кача да карм друга кола :) Имам обче следния проблем индикацията на таблото за ASC свети постоянно гадовете бяха скрили лампичката с изолирбан да не се вижд и помислихме че просто е изгоряло диотчето на таблото. Прочетох доста неща във форума, проверих жилото - здраво е, ходих на комп от там не нмериха грешки в ABS/ASC, имаше две три в двигателя изчистиха ги, не се появиха нови но лампата не огасна (таркшана не работи) . Свети също и индикацията за задна дясна светлина въпреки че проверих и всички светят незнам дали има някаква връзка. Моля помагаите ако някои се е срещл с този проблем.

твърде вероятно да ти е сменян блока на абс и да не е кодиран ако колата ти е наистина 99г
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар

Мнение от tcpf » 21 Ное 2011, 18:07

Вече половин година обикалям майсторите с това мoйто светещо ASC и никакъв резултат. Всички като ме видят и започват то това детска болест сега ще го оправим и дотам. Вече не помня колко пъти са ми я закачали на диагностика, блока отваряха презапоиха го, резултат няма. Тестове на табло, на датчици, на бутона за ASC всичко наред а тая лампа свети. Някой казват блока ти е заминал, трябва ти нов, но като ги питам сигурен ли си че като купя нов ще се оправи и мълчат. Ако е заминал блока защо минава проверките. Един майстор се пробва с теста да запусне мотора на ABS но не успя, а мотора лично го проверих работи си. Последното което забелязах е че когато колата не е работила 10-15 минути и дам на контакт при натиснат педал на спирачката asc минава теста и угасва, от копчето се включва изключва няма проблем. В момента в който пусна педала тая лампа пак светва. Смених стоп машинка пак без резултат. Ако някой може да даде някакъв акъл с радост бих го приел :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 21 Ное 2011, 21:47

жилото провери ли си дали не е скъсано? Аз имах такъв проблем с асц-то и се оправи съвсем случайно.Разбутах жиците е отсега около дросела и лампата изгасна.сега всичко си работи

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 21 Ное 2011, 21:58

Пробвай с друг АБС модул,дори и изгорял,ако проблема е в модула,ще ти даде грешките на новият модул.Давам ти пример,на мен ми беше изгоряла електрониката на АБС модула и ми показваше на диагностиката "rear right vacuum valve",сложихме с един жичкаджия друг модул,пак изгорял и ми даде съвсем различна грешка,но вече не и старата ми.Ако имаш някой познат и има подобен изгорял модул,може да го сложите само за тест или пък работещ.Другото което може да е,ако ти е сменян датчик на АБС-а и е сложен различен от твоя от 7-цата е малко по дълъг или къс,не помня точно.Тогава ще ти светка пак АСЦ-то и няма да ти работи тракшън контрола,макар и АБС-а да си работи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: Стара но лачена

Мнение от MAFID » 21 Ное 2011, 22:01

Виж в жилото как е мойто беше скъсано и си светеше напрекъснато... :yes:
Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 21 Ное 2011, 23:13

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 22 Ное 2011, 22:58

anzak написа:
tcpf написа:Здравейте колеги, от две седмици имам 520i 99г. и вече неискам да се кача да карм друга кола :) Имам обче следния проблем индикацията на таблото за ASC свети постоянно гадовете бяха скрили лампичката с изолирбан да не се вижд и помислихме че просто е изгоряло диотчето на таблото. Прочетох доста неща във форума, проверих жилото - здраво е, ходих на комп от там не нмериха грешки в ABS/ASC, имаше две три в двигателя изчистиха ги, не се появиха нови но лампата не огасна (таркшана не работи) . Свети също и индикацията за задна дясна светлина въпреки че проверих и всички светят незнам дали има някаква връзка. Моля помагаите ако някои се е срещл с този проблем.

твърде вероятно да ти е сменян блока на абс и да не е кодиран ако колата ти е наистина 99г

:yes: ако колата е 99 год. не търсете жило за АСЦ-то ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 23 Ное 2011, 8:21

А четирите ти гуми с еднакъв размер ли са?

П.С. Иначе това с изолирбанда го срещам много често като отварям таблата така, че гледайте хубаво какво свети и не по таблото като купувате колите. :)

Потребител
Аватар

Мнение от tcpf » 23 Ное 2011, 17:10

Проверих жилото (здраво е), бушоните (здрави), гумите са еднакви, датчиците на ABS са с еднакво съпротивление при замерване, стоп машинката е нова. Единственото което ми направи впечатление е релето за АБС и АСЦто което се намира под филтъра за купето до компютъра - едната котвичка в него беше нагорял доста. смених и него но пак без ефект, лампата продължава да свети. При даване на контакт АБСа си цъка. Мисля си че ще е нещо дребно свързано с стоп машинката защото когато държа натиснат педала на спирачката и дам на контакт лампата гасне в момента в които пусна педала пак светва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 24 Ное 2011, 15:45

Колега ASC-то може да не ти работи, ако ти е сменяно таблото и съм почти сигурен, че е така щом всичко друго ти работи,а и индикацията за изгоряла лампа се получава от различният ZCS на LCM и таблото ,провери си Вина на таблото, смени го кодирай го с твоя ZCS и готово, магията стана!!!
Ти ще кажеш дали съм прав!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 540 IA

Мнение от banderol13 » 06 Дек 2011, 11:09

Здравей колега , и аз имах подобен проблем с моето Е39, оказа се не добре наместена + клема на акумулатора . Като я наместиха и стегнаха добре всичко се оправи :)

Следваща

Назад към E39