американска чалга?
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: американска чалга?
ivan1590 написа:Музиката е инструмент за забавление, а всеки има право да се забавлява както му харесва и както може.
Музиката си е просто музика, ако някой я прави начин на живот проблема си и изцяло негов.
Проблемът е там, че това е само твоето виждане. Музиката е за един човек онова, което той избере да е. И ако някой избере музиката като начин на живот, това си е негово право. И не непременно проблем. На фона на тези изказвания, призивът ти към повече толерантност е доста забавен. Осъзнаваш ли, че призоваваш другите да толерират твоята гледна точка докато ти отказваш да толерираш тяхната?

П.П. plradev, с Гугъл и баба знае!

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Защо да ми липсва толерантност?
Не съм против музиката да начин на живот за някой, не искам да се боря и да го забранявам, не ме бърка кой как се облича и какво слуша.
Толерантност не означава да харесваш , а под "проблема си е негов " разбирай , че казвам , че не е проблем на обществото и на никой друг освен на самия човек, как ще се облича.
Не съм против музиката да начин на живот за някой, не искам да се боря и да го забранявам, не ме бърка кой как се облича и какво слуша.
Толерантност не означава да харесваш , а под "проблема си е негов " разбирай , че казвам , че не е проблем на обществото и на никой друг освен на самия човек, как ще се облича.
- Feanor
- ентусиаст
-
ivan1590 написа:Защо да ми липсва толерантност?
Да го кажа така - ако за теб толерантност е да наречеш човек, разхождащ се по улицата облечен в костюм на Вейдър "лумпен", то не виждам защо броиш за нетолерантни по-крайните анти-чалга мнения.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
Е все пак трябва да се прави разлика между предпочитания , фенщина и болестно състояние.
Ако на въпросния лумпен му направят освидетелстване ще се докажат психични проблеми.
Толерантността ми е към нормалните и нямам претенции да съм свръх толерантен и да съм идеал за подражание.Ако някой не ми пречи мога и да не го харесвам, но няма да предприема или да призовавам за някакви забрани към него.Нямам претенции да съм светец или голям европеец, така , че не разбирам какво се опитваш да докажеш?
Ако на въпросния лумпен му направят освидетелстване ще се докажат психични проблеми.
Толерантността ми е към нормалните и нямам претенции да съм свръх толерантен и да съм идеал за подражание.Ако някой не ми пречи мога и да не го харесвам, но няма да предприема или да призовавам за някакви забрани към него.Нямам претенции да съм светец или голям европеец, така , че не разбирам какво се опитваш да докажеш?

- Feanor
- ентусиаст
-
ivan1590 написа:Е все пак трябва да се прави разлика между предпочитания , фенщина и болестно състояние.
Тоест, толерантността ти е избирателна - толерантен си само към онези, които не ти пречат особено. Толерантност ли е това?

Апропо, членовете на BMW "сектата" също ни водят "болни фенове", нали знаеш? Та границата между двете е доста размита... Затова диагностицирането на болестно състояние изисква определена квалификация.

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
Нищо подобно-толерантен съм единствено към тези, които не ми пречат.
Нямам нищо против нито към болни , нито към здрави фенове.
Имам приятели , които са фенове на други марки, но никой не се опитва да променя мнението на никого.Всеки си казва мнението и толкова, нито се караме , нито се бием.
Всеки има право на мнение , но не и право да го налага .
Нямам нищо против нито към болни , нито към здрави фенове.
Имам приятели , които са фенове на други марки, но никой не се опитва да променя мнението на никого.Всеки си казва мнението и толкова, нито се караме , нито се бием.
Всеки има право на мнение , но не и право да го налага .
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
ivan1590 написа:...

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
acho.rs написа:kOnPuBkA написа:acho.rs написа:Къси гащи бе моме. Който е толкова зле с дънки и маратонки да ходи на диско - да се оправя
Извинявай, ама тва някакво изискано място ли е, че не може да се ходи с дънки ??? Все едно да ми кажеш, че на ресторант не мога да отида с дънки? Аре моля ти се стига глупостиЗле са тия дето си мислят, че като облекат парцалки, на които пише "некой си", и се превръщат в некви много изискани хора моментално.
А не аз, дето не ми дреме да отида по дънки в некво малоумно заведение
Аз не симпатизирам на тия дето парадират с дрехи за 2000 лв , но ми е супер смотано когато някоя се изтъпани в дискотека или недай си боже хубав ресторант с маратонки и дънки - то за тва някъде има и фейсконтрол . Дънките са дрехи за ежеднева употреба , корените са им от американските кравари . За ученици са супер , щот са издръжлива и удобна дреха , но нямат място в ресторант/дискотека.
Маратонките са спортни обувки - ако за някой е нормално да се изтъпани с кецове/пътъци/маратонки щот видиш ли не му дремело - негов проблем . Ама тия дето уж са скромни и ходят с подобни дрехи , що не карат голфове ...
не бива в диско без костумче:

дънките само ако сте пастир:

бъдете стилни дори на плажа и в жакузито:

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Е тфа си е вече висша мода,спор нЕма 
Ама си им отива...

Ама си им отива...

от свинята лебед не става...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
_65536_kb_sec_ написа:ukelichko написа:Някой от форума слуша ли класическа музика? Ама не сега да се изцепите за Годишните времена и Малка нощна музика. Някой гледал ли е опера в оригинал или например балет. Ходили ли сте на симфоничен концерт. Просто питам, така за идеята.
И преди да сте се заяли колко банално е това произведение, ще ви кажа, че ако мога и на много други бих отишъл, и не само в Софииската опера, просто не виждам да има нещо което искам в програмите на разните опери. (и още ме е яд че изпуснах "Прилепа" в Пловдив )
Голямо съвпадение. И аз със семейството ми сме на същата дата на същата постановка в същия час. Само, че купих билетите през нета и не мога да ги снимам.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Feanor
- ентусиаст
-
ivan1590 написа:Всеки има право на мнение , но не и право да го налага .
Че кой налага нещо? Всеки си казва мнението и евентуално обсъждаме различията.

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
Добре, какво е твоето мнение за чалгата тогава ?
Има ли право на съществуване?
Ако просто не харесваш чалгата с теб няма какво да обсъждаме в тази тема, можем да обсъждаме единствено правото на съществуване на стила и има ли някакви негативи от съществуването му-защото тука се породи спора , а поне аз не споря дали трябва да харесваме или не чалгата.
За мен още един път ще потретя е право на личен избор всеки да се забавлява като му харесва, щом не пречи на останалите
За мен чалгата си е като всички други видове музика и нито те прави по-добър или умен , нито по лош или глупав.
Обясни ми защо не трябва да слушаме чалга и защо не трябва да има чалга.
"Аз не харесвам чалга е едно","Да спрем чалгата" е друго ," Хората изпростяват заради чалгата " е трето
Първото за мен е приемливо,второто нагло , третото е произволно заключение породено от субективни виждания на хора, които изживяват някаква лична драма и са в някакъв техен си филм .
Има ли право на съществуване?
Ако просто не харесваш чалгата с теб няма какво да обсъждаме в тази тема, можем да обсъждаме единствено правото на съществуване на стила и има ли някакви негативи от съществуването му-защото тука се породи спора , а поне аз не споря дали трябва да харесваме или не чалгата.
За мен още един път ще потретя е право на личен избор всеки да се забавлява като му харесва, щом не пречи на останалите
За мен чалгата си е като всички други видове музика и нито те прави по-добър или умен , нито по лош или глупав.
Обясни ми защо не трябва да слушаме чалга и защо не трябва да има чалга.
"Аз не харесвам чалга е едно","Да спрем чалгата" е друго ," Хората изпростяват заради чалгата " е трето
Първото за мен е приемливо,второто нагло , третото е произволно заключение породено от субективни виждания на хора, които изживяват някаква лична драма и са в някакъв техен си филм .
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
ivan1590 написа:Добре, какво е твоето мнение за чалгата тогава ?
Май не си прочел,какво е постнал smg на предната страница?!
Първото е мнение,второто е призив,който трябва да бъде подкрепен,
третото е неосъзната истина!
Масата от зле повлияни в следствие на това влечение са деца,
които с в най-крехкия момент от тяхното сформиране като личности.
И това вече,ако бъде подкрепено от техните родители е равно
на абсолютна национална катастрофа,тъй като ценностната им
система е жестоко изкривена и мутирала в безкрайно грешна и
пагубна за личността посока.(говоря за възраст между 1 и 13 г.)
След това вече почти всичко е загубено.
И тук не става въпрос за забавление,както е за повечето от вас,
а за житие и страдание на бъдещите бULгаRi,за които да си сложиш
силикон и да си намериш "много мил" тъпкач на годините на баща ти,
е мисия в живота,а да си подстриган като футболист и/или изрисувани
като затворници,гледащи кисело,без каквито и да е обноски.
от свинята лебед не става...
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
Ще се опитам да обясня по логичен начин "неосъзнатата истина"
Децата искат да станат мутри, защото мутрата е субект, който има много пари и живее по добре, кара скъпи коли , има хубави жени и т.н.Децата не искат да станат инженери , например , защото инженера е субект , които е мизерствал 5 години , за да вземе диплома и после продава банани на пазара
Малките момиченца стават мутреси, защото също искат да живеят по добре и така е най-лесно, иначе алтернативата е касиерка някъде за 300 лева.
Чалгата възпява в някаква степен положението в страната , но чалгата ли е виновна за това че мутрите не ги преследва полицията и не ги съдят , за това че в България труда е ниско платен и няма работа.
Организираната престъпност, проституцията , корупцията , неефективната полиция и съд не са вследствие на чалгата.
По същата "логика "трябва да се забранят и песните на Хиподил примерно, а Хиподил да са виновни за домашното насилие .
Трябва да се забрани и Бг рапа, защото е виновен за наркоманията.
Разбирам , че определен тип музика може да те дразни, но кой те кара да я слушаш и кой ти пречи да възпитаваш децата си с Моцарт.
Чалгата не е задължителен предмет в училище, че да се борим с нея и никой не ти я налага.
Много е лесно да прехвърлим отговорността за възпитанието на децата върху някой друг и да се самозалъгваме че децата се провалят, не защото родителите им нямат време и средства да се занимават с тях, а защото слушат чалга.
Децата искат да станат мутри, защото мутрата е субект, който има много пари и живее по добре, кара скъпи коли , има хубави жени и т.н.Децата не искат да станат инженери , например , защото инженера е субект , които е мизерствал 5 години , за да вземе диплома и после продава банани на пазара
Малките момиченца стават мутреси, защото също искат да живеят по добре и така е най-лесно, иначе алтернативата е касиерка някъде за 300 лева.
Чалгата възпява в някаква степен положението в страната , но чалгата ли е виновна за това че мутрите не ги преследва полицията и не ги съдят , за това че в България труда е ниско платен и няма работа.
Организираната престъпност, проституцията , корупцията , неефективната полиция и съд не са вследствие на чалгата.
По същата "логика "трябва да се забранят и песните на Хиподил примерно, а Хиподил да са виновни за домашното насилие .
Трябва да се забрани и Бг рапа, защото е виновен за наркоманията.
Разбирам , че определен тип музика може да те дразни, но кой те кара да я слушаш и кой ти пречи да възпитаваш децата си с Моцарт.
Чалгата не е задължителен предмет в училище, че да се борим с нея и никой не ти я налага.
Много е лесно да прехвърлим отговорността за възпитанието на децата върху някой друг и да се самозалъгваме че децата се провалят, не защото родителите им нямат време и средства да се занимават с тях, а защото слушат чалга.