Alfa 166 - кола или боклук?
Модератор: Общи модератори
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Alfa 166 - кола или боклук?
По 2 свещи имат, ако едната избуши да припалва 2рата
............ 1,9жтд или 2,4жтд не са лоши мотори, вървят добре и са много икономични, бензинките са горелки, а и излизат по- скъпо от дизела- само свещи и кабели, както писа колега по-горе са торба с пари. Аз лично преди време карах за няколко седмици 156 1,9жтд и останах много приятно изненадан от мотора- динамичен и икономичен, обаче окачването и качеството на материали и сглобки по купето си е като на чист фиат- дразнещо!

BMWPetar написа:Докато разцъквах обяви из мобиле, забелязах, че тези автомобили около 2000 година с абсолютно всякакви екстри и външно много добре струват 3500-4000лв.
Ясно е че алфа няма общо с бмв като качество, но все пак, толкова ли са зле, или все пак стават като коли? (Говоря за 2,0 Twin Spark мотор основно)
Моля да пишат само хора, които имат личен опит по въпроса, не ми се пита в алфа форума, защото търся нефенско и по-обективно мнение.
боклук с душа.
... като всички италиянки.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
От това дето съм видял (карал съм определено време 166) , 2.4 JTD е добър мотор ( а всички видове бензинови двигатели които са на 166 просто не си струва да се купуват), икономичен и вървежен, 6-тата скорост си е предимство на дълъг път
Окачването на 166 не е от най-читавите , а на 156 е още по зле.
Ако е запазена отвътре е приятна за очите но материалите не са много качествени, иначе има много екстри , аудио системата и навигацията са готини и ми допадат ,на мене лично харесват тези:
а повечето хора харесват тези с новия фейслифт

Според мен ако се намери читава кола на добра цена защо пък не
Окачването на 166 не е от най-читавите , а на 156 е още по зле.
Ако е запазена отвътре е приятна за очите но материалите не са много качествени, иначе има много екстри , аудио системата и навигацията са готини и ми допадат ,на мене лично харесват тези:

а повечето хора харесват тези с новия фейслифт

Приятел имаше такава Алфа,166JTD 136к.с и накратко ти обеснявам.Купува се за 3500,наляха се 10хил. в ремонти и накрая се оттърва от нея за 3000лв.На всеки 10хил.км окачването заминаваше 

bmw318is4 написа:(а всички видове бензинови двигатели които са на 166 просто не си струва да се купуват)
И този ли не си струва:

Иначе темата е доста добре преразказана версия на "Митове и легенди от пред блока". С някои поналучкани истини.

Да кажа като "препатил" от въпросната марка:
1. За TS двигателите - добри са, но като цяло не си струват поради високата си цена на поддръжка, това е така. Имам предвид скъпите консумативи. Ако двигателя се обслужва грижливо и с качествени консумативи, ще ви се отблагодари с дълъг живот и надеждност, но това важи на практика за всеки автомобил. Имат приятен звук и са достатъчно динамични. Но на 2.0ТS купето на 166 вече идва тежичко, съответно не търсете умопомрачаваща динамика. Като цяло - погледнете горната картинка - това са правилните двигатели за тези автомобили. Но няма да ви хареса разхода.

За да налея малко масло в огъня, погледнете това сравнение: Alfa Romeo 166 3.0 vs. BMW E60 530i
Не е зле за 10-на години по-стар двигател, нали?
Можете да изберете и дизел, за тях трудно можете да намерите лоши отзиви.

2. Дизайн, материали, окачване.
Дизайнът е ясен - италиански. Повечето го намират за красив, но това е субективно. Както интериора, така и екстериора. Материалите според мен са достатъчно добри, може би не на премиум ниво, но достатъчно добри.
Окачването е според зависи. Битува мнението, че не е здраво и в повечето случаи наистина е така, но все пак, имайте предвид по какви "пътища" караме.

Лично на моята кола се оказа изненадващо здраво дори и за мен.
На 166 е скъпо, отзад е multi-link, но пък това дава страхотно управление и стабилност - опитайте и ще останете изненадани. Това за пътното поведение важи за почти всички алфи, между другото.

3. И най-големият минус за мен - FWD.

Хайде сега, разпънете ме на кръст.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Между другото мисля, че на Алфата беше първият комън рейл дизел двигател в света?! Поправете ме ако греша!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
sub_eleven написа:Между другото мисля, че на Алфата беше първият комън рейл дизел двигател света?! Поправете ме ако греша!
прав си... добре обаче, че са дали после на друг да развива системата, че каквито са кадърни макаронаджиите 20г. нямаше да мръднат и крачка напред...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Fear написа:bmw318is4 написа:(а всички видове бензинови двигатели които са на 166 просто не си струва да се купуват)
И този ли не си струва:![]()
Иначе темата е доста добре преразказана версия на "Митове и легенди от пред блока". С някои поналучкани истини.
Да кажа като "препатил" от въпросната марка:
1. За TS двигателите - добри са, но като цяло не си струват поради високата си цена на поддръжка, това е така. Имам предвид скъпите консумативи. Ако двигателя се обслужва грижливо и с качествени консумативи, ще ви се отблагодари с дълъг живот и надеждност, но това важи на практика за всеки автомобил. Имат приятен звук и са достатъчно динамични. Но на 2.0ТS купето на 166 вече идва тежичко, съответно не търсете умопомрачаваща динамика. Като цяло - погледнете горната картинка - това са правилните двигатели за тези автомобили. Но няма да ви хареса разхода.
За да налея малко масло в огъня, погледнете това сравнение: Alfa Romeo 166 3.0 vs. BMW E60 530i
Не е зле за 10-на години по-стар двигател, нали?
Можете да изберете и дизел, за тях трудно можете да намерите лоши отзиви.
2. Дизайн, материали, окачване.
Дизайнът е ясен - италиански. Повечето го намират за красив, но това е субективно. Както интериора, така и екстериора. Материалите според мен са достатъчно добри, може би не на премиум ниво, но достатъчно добри.
Окачването е според зависи. Битува мнението, че не е здраво и в повечето случаи наистина е така, но все пак, имайте предвид по какви "пътища" караме.
Лично на моята кола се оказа изненадващо здраво дори и за мен.
На 166 е скъпо, отзад е multi-link, но пък това дава страхотно управление и стабилност - опитайте и ще останете изненадани. Това за пътното поведение важи за почти всички алфи, между другото.
3. И най-големият минус за мен - FWD.
Хайде сега, разпънете ме на кръст.
Ако колегите не са те разпънали до 1 час , аз ще се заема

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
acho.rs написа:Ако колегите не са те разпънали до 1 час , аз ще се заема
16:37+ 60мин + 15 мин толеранс...
В 18:00 влизам да видя разпятието...

- coupe112
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520iA
Аз имах за кратко 156-ца 1.8ТС,адски скъпа подръжка термостат 150лв.,носачи по 150-180лв.,постоянно вият ролки и алтернатори,слаби скорости и съединители,слаба ходова част,направиш едно друго се обади,харчеше 15/100 градско,много неманеврена.С много готин интериор,много удобни седалки,доста екстри,добра возия и вървеж,готин дизайн ама да ти я ремонтира и да плаща ремонтите някой друг
за тия пари или Е36 или Е34 нищо друго 

THE WORLD IS YOURS
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Fear написа:Като цяло - погледнете горната картинка - това са правилните двигатели за тези автомобили. Но няма да ви хареса разхода.
тя картинката е хубава колега, ама освен разхода щом на някъв 2.0 бензинов мотор подръжката е скъпа на тоя хромиран толуп не искам да си представям. автоматично според мене, който си търси такава кола по-добре да се ориентира към дизеловите модели.
колкото до аналогията с е60 от въпросния сайт няма смисъл да я коментирам въобще тая алфа просто не е в състояние да се сравни с е60 по къвто и да е критерии освен, че и 2те имат 4 гуми.
а и честно незнам какво толкова намират в дизайна на 166, всеки път като видя някоя такава отпред и имам чуството, че е паднало пиано отгоре

coupe112 написа:Аз имах за кратко 156-ца 1.8ТС,адски скъпа подръжка термостат 150лв.,носачи по 150-180лв.,постоянно вият ролки и алтернатори,слаби скорости и съединители,слаба ходова част,направиш едно друго се обади,харчеше 15/100 градско,много неманеврена.С много готин интериор,много удобни седалки,доста екстри,добра возия и вървеж,готин дизайн ама да ти я ремонтира и да плаща ремонтите някой другза тия пари или Е36 или Е34 нищо друго
Нормално колега, случило ти се е това, което се случва на 95% от хората, които купуват сравнително евтина кола втора употреба. Шансът да попаднеш на гробница е съвсем реален, особено пък ако става въпрос за кола внесена от Италия.

Просто няма как кола, взета най-вероятно от някоя морга за 400-500 евро и продадена тук за 3000-4000лв. да е безпроблемна.
zBoost написа:Fear написа:Като цяло - погледнете горната картинка - това са правилните двигатели за тези автомобили. Но няма да ви хареса разхода.
тя картинката е хубава колега, ама освен разхода щом на някъв 2.0 бензинов мотор подръжката е скъпа на тоя хромиран толуп не искам да си представям. автоматично според мене, който си търси такава кола по-добре да се ориентира към дизеловите модели.
колкото до аналогията с е60 от въпросния сайт няма смисъл да я коментирам въобще тая алфа просто не е в състояние да се сравни с е60 по къвто и да е критерии освен, че и 2те имат 4 гуми.
а и честно незнам какво толкова намират в дизайна на 166, всеки път като видя някоя такава отпред и имам чуството, че е паднало пиано отгоре
Може да ти се стори странно, но като изключим данъците, таксите и разхода на гориво, V6 двигателите не са особено по-скъпи от 4 цилиндровите TwinSpark-ове за поддръжка, дори обикновено излизат по-евтино, защото V6-ците са истински Alfa Romeo мотори, които са много надеждни, за разлика от 4 цилиндровите FIAT-ове.

Що се отнася до предницата на 166-цата, да, преди фейслифта изглежда като тъжен сом отпред, факт.

A сравнението с Е60 беше заради динамиката. Ясно е, че кола, която е излязла 6-7 години по-късно, ще е в пъти по-добра, особено пък когато говорим за BMW.

За колегата, който се чуди иначе, ето едно видео от Top Gear, което показвав каква кола е 166-цата: Тоp Gear: Alfa Romeo 166
Последна промяна Fear на 28 Ное 2011, 18:57, променена общо 1 път
Без да съм имал допир с такава кола, тези Алфи много ми харесват - най-вече на външен вид, особено задницата. Но според мен Алфа 166 има смисъл само със 6-цилиндров двигател - заради звука и мощността, все пак е голяма кола. Обаче става скъпа за каране с В6 (правя аналогия със старата ми Омега Б 2.5 бензин), което на свой ред я прави кола или за хора с пари или за фенове на марката, които ще си я пазят. Доколкото знам Алфа Ромео правят едни от най-добрите коли за каране с предно, но пак не виждам какво точно повече предлага 166 от едно е39 528 примерно, което не е и много далече от теа пари - 4-5к лева... може би (субективното) усещане за по-специален (италиански) автомобил, знам ли... но аз лично от 10+ годишна, голяма италианка, бих стоял далеч 

make bitches make me sandwiches!!!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Fear написа:И този ли не си струва:
И този чадо и този

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Fear написа:A сравнението с Е60 беше заради динамиката. Ясно е, че кола, която е излязла 6-7 години по-късно, ще е в пъти по-добра, особено пък когато говорим за BMW.
да сигурно ама и кола излязла 6-7 години по-късно освен всичко, е и по-тежка.
ако трябва да правиш сравнение, сравнявай от същите години въпросния клас:
http://www.zeperfs.com/duel18-101.htm
Последна промяна b00st на 28 Ное 2011, 19:33, променена общо 1 път