2.70лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?
Модератор: Общи модератори
Re: 2.60лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?
Манчев73 написа:alx,по твоята логика в Бг бедните са мързеливи,тъпи или без квалификация......но пък в щатите бедните са кой от кого по- умни,можещи,талантливи,работливи,но жертва на системата....и от позицията си на какъв стигна до извода,че ТРЯБВА да има бедни???
икономист? не. по-скоро съм реалист и гледам какво е ставало и става около мене.
на тебе мисля, че ти липсва ти "птичия поглед". ще ти дам пример.
в едно общество има 10 работни места които се заплащат под средната заплата, 7 работи които плащат средна заплата и 3 дето плащат над средната.
в това общество има 25 човека. независимо колко са интелигентни и работливи най-глупавите/ не късметлии/ без ценз и тн уместни и неуместни оправдания - 5 човека ще са без работа и ще са бедняците.
разбираш ли?

това е аксиоматично. тези хора ги има навсякъде. номера е да не попаднеш сред тях защото е блато от което много трудно се излиза и ако до 35-40 не си излязъл- можеш само като хипопотамите да действаш- колкото повече затъваш толкова по-голяма уста да отваряш... от което да затъваш само още повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
alx написа:Манчев73 написа:alx,по твоята логика в Бг бедните са мързеливи,тъпи или без квалификация......но пък в щатите бедните са кой от кого по- умни,можещи,талантливи,работливи,но жертва на системата....и от позицията си на какъв стигна до извода,че ТРЯБВА да има бедни???
икономист? не. по-скоро съм реалист и гледам какво е ставало и става около мене.
на тебе мисля, че ти липсва ти "птичия поглед". ще ти дам пример.
в едно общество има 10 работни места които се заплащат под средната заплата, 7 работи които плащат средна заплата и 3 дето плащат над средната.
в това общество има 25 човека. независимо колко са интелигентни и работливи най-глупавите/ не късметлии/ без ценз и тн уместни и неуместни оправдания - 5 човека ще са без работа и ще са бедняците.
разбираш ли?ти може да си страшно умен и знаещ и всичко останало, но като другите са по-добри (по някаква схема)- духаш супата.
това е аксиоматично. тези хора ги има навсякъде. номера е да не попаднеш сред тях защото е блато от което много трудно се излиза и ако до 35-40 не си излязъл- можеш само като хипопотамите да действаш- колкото повече затъваш толкова по-голяма уста да отваряш... от което да затъваш само още повече.
ако ми обясниш (по някаква схема)...се надявам да разбера....икономист?...не съм твърдял,дори споменавал.....за големата уста го приемам лично и ти прощавам....(несъвместимост-тотална)

Манчев73 написа:ако ми обясниш (по някаква схема)..
"по някаква схема" е букет от много неща - успех от диплома, конкретен опит във някаква сфера, късмет, вярно действие във верния момент.... връзки, шуробаджанащина...
просто в америка летвата е ниска и затова малко акъл да имаш може да живееш добре. защото бедните в америка повечето са... просто глупави. и затова са на дъното. в българия където на практика няма неграмотност и много глупави почти няма щото всеки е "гърмян заек"- просто летвата е по-нагоре и нормални хора се оказват на дъното.
пак ще го напиша. независимо от качеството на хората - такива на дъното винаги има.
представи си едно състезание за ф1. всяка една ф1 кола има зад нея огромен екип, много пари, подготовка и тн... нали? и все пак някой финишира последен и духа супата. е така седят нещата и в живота. колкото и да си добър и подготвен- другите като са по... кьор файда.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Алекс е доста черноглед, ама прав за доста работи. Действително в Бг-то почти всеки има собствен дом, може да е 60 кв панелка ама е собствен дом, колкото и да го караш на вода и джанки се има къде да легнеш, не е като да знаеш ,че утре ако не дадеш вноската оставаш на улицата. Но все пак си мисля , че дори и да изключиме мангалите и София където горе долу е закрепено положението, в провинцията има голяма....аре да не го наричаме мизерия, ами по скоро изостаналост..
И все пак, имам един въпрос... Да речем ,че наистина част от населението стане още по бедно и останалите станат средна класа....и в момента положението с вътрешния пазар икономиката, и т.н. не е цветущо, какво ще стане като съвсем се понижи покупателната стойност. Аз дори и да съм от богатите - нали в условия на пазарна икономика, за да съм богат някой трябва да ми купи продукцията и то доста от нея.....ами тоя някой като неможе - дали и аз ще съм богат?
То ясно ,че неможе всички равни, човек има 5 пръста на ръката и не са еднакви, но ако единия пръст е супер дълъг , пък другия супер къс - ще може ли да си върши работа?
И все пак, имам един въпрос... Да речем ,че наистина част от населението стане още по бедно и останалите станат средна класа....и в момента положението с вътрешния пазар икономиката, и т.н. не е цветущо, какво ще стане като съвсем се понижи покупателната стойност. Аз дори и да съм от богатите - нали в условия на пазарна икономика, за да съм богат някой трябва да ми купи продукцията и то доста от нея.....ами тоя някой като неможе - дали и аз ще съм богат?
То ясно ,че неможе всички равни, човек има 5 пръста на ръката и не са еднакви, но ако единия пръст е супер дълъг , пък другия супер къс - ще може ли да си върши работа?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:И все пак, имам един въпрос... Да речем ,че наистина част от населението стане още по бедно и останалите станат средна класа....и в момента положението с вътрешния пазар икономиката, и т.н. не е цветущо, какво ще стане като съвсем се понижи покупателната стойност. Аз дори и да съм от богатите - нали в условия на пазарна икономика, за да съм богат някой трябва да ми купи продукцията и то доста от нея.....ами тоя някой като неможе - дали и аз ще съм богат?
ми... нищо няма да се промени ако се замислиш. бедните на практика не купуват нищо съществено така че те не участват във търсенето/предлагането така или иначе. тях ги няма в икономическата картинка. освен ако правителството по една или друга причина не реши да им подпомага. тогава просто стават още едно перо от бюджета чиито размер зависи от политическите цели на правителството

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
alx написа:BMW_RIDER написа:И все пак, имам един въпрос... Да речем ,че наистина част от населението стане още по бедно и останалите станат средна класа....и в момента положението с вътрешния пазар икономиката, и т.н. не е цветущо, какво ще стане като съвсем се понижи покупателната стойност. Аз дори и да съм от богатите - нали в условия на пазарна икономика, за да съм богат някой трябва да ми купи продукцията и то доста от нея.....ами тоя някой като неможе - дали и аз ще съм богат?
ми... нищо няма да се промени ако се замислиш. бедните на практика не купуват нищо съществено така че те не участват във търсенето/предлагането така или иначе. тях ги няма в икономическата картинка. освен ако правителството по една или друга причина не реши да им подпомага. тогава просто стават още едно перо от бюджета чиито размер зависи от политическите цели на правителството
Alx,ти си или Антихриста или мистър Андерсън.......понеже бедните не купуват....са излишни......шейм он ю

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:BMW_RIDER написа:И все пак, имам един въпрос... Да речем ,че наистина част от населението стане още по бедно и останалите станат средна класа....и в момента положението с вътрешния пазар икономиката, и т.н. не е цветущо, какво ще стане като съвсем се понижи покупателната стойност. Аз дори и да съм от богатите - нали в условия на пазарна икономика, за да съм богат някой трябва да ми купи продукцията и то доста от нея.....ами тоя някой като неможе - дали и аз ще съм богат?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
като нямаш пари как искаш да участваш в (каквато и да е) финансова схема?
мисли го като покера- имаш пари- участваш в разиграването, анонсираш, блъфираш, губиш, печелиш и тн... другите играчи се съобразяват с тебе и искат да ти вземат парите по една или друга схема.
като нямаш пари- седиш отстрани и гледаш ама за играчите не съществуваш защото това от което се интересуват- ти го нямаш.
мисли го като покера- имаш пари- участваш в разиграването, анонсираш, блъфираш, губиш, печелиш и тн... другите играчи се съобразяват с тебе и искат да ти вземат парите по една или друга схема.
като нямаш пари- седиш отстрани и гледаш ама за играчите не съществуваш защото това от което се интересуват- ти го нямаш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
20е пъти си трия това което искам да ти кажа......Joda......

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Манчев73 написа:alx написа:BMW_RIDER написа:И все пак, имам един въпрос... Да речем ,че наистина част от населението стане още по бедно и останалите станат средна класа....и в момента положението с вътрешния пазар икономиката, и т.н. не е цветущо, какво ще стане като съвсем се понижи покупателната стойност. Аз дори и да съм от богатите - нали в условия на пазарна икономика, за да съм богат някой трябва да ми купи продукцията и то доста от нея.....ами тоя някой като неможе - дали и аз ще съм богат?
Alx,ти си или Антихриста или мистър Андерсън.......понеже бедните не купуват....са излишни......шейм он ю
не са излишни , друго каза той , чети чети

не батка. не съм аз този които ще отсъжда кой е излишен и кой- не.
но две неща се опитвам да кажа:
1. винаги има някой на дъното
2. този които е на дъното никой не се съобразява с него до колкото няма избори защото просто няма нищо което да предложи.
това е все едно аз да нямам пари ама бмв да ме ухажва. такова положение няма. ако нямам пари- не фигурирам във финансовата схема на бмв никъде. за тях аз съм.. никой. та и с бедните е така- в по-едър мащаб.
затова- не ритайте срещу системата е гледайте да сте от печелившата страна и всичко си идва на мястото...
но две неща се опитвам да кажа:
1. винаги има някой на дъното
2. този които е на дъното никой не се съобразява с него до колкото няма избори защото просто няма нищо което да предложи.
това е все едно аз да нямам пари ама бмв да ме ухажва. такова положение няма. ако нямам пари- не фигурирам във финансовата схема на бмв никъде. за тях аз съм.. никой. та и с бедните е така- в по-едър мащаб.
затова- не ритайте срещу системата е гледайте да сте от печелившата страна и всичко си идва на мястото...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
alx написа:като нямаш пари как искаш да участваш в (каквато и да е) финансова схема?
ко има пари що да блъфира.....корифей....щот нема карта ли?

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Манчев73 написа:Аре сектата.....
ПрАви се... аз знам,че си умно момче

Искам аз един отговор, тези които седят на 300лв заплата, защо не правят нещо да си увеличат приходите...няма работа ли?

Много като тебе вече плакаха ...