...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Поредната случка Полицията в България !!!

Мнение от radio_manbg » 28 Ное 2011, 13:10

Колега привет.
Имам въпрос - имаш ли някави техни данни?

Съвет към останалите - когато (ако) ви се случи такова нещо запишете данните на служителите, ако не ви ги предоставят (а те са длъжни) или откажат да се лигитимират, запишете номера на колата и снимайте мястото където са ви спрели (ако може хванете и патрулната кола), ако можете преди полицайте да са заминали спрете някой друг шофьор и го помолете да изисква от полицайте да се легитимират ако откажат този човек ще ви бъде свидетел.

Когато обжалвате акт написан по този начин имайте предвид че по закон те не могат да не ви предоставят копие - няма как да стане това - друг е въпроса че може да кажат че са ви го дали и вие сте го хвърлили сигурно - тук пак идва свидетеля.
Винаги можете да кажете че са се държали неадекватно, не са се легитимирали и кгато сте се приближили до патрулната кола е миришело на алкохол ама имайте предвид че това ще доведе до фиаско!

Поздрави и УСПЕХ!

П.П.
Калкото те могат да докажат че не са пили толкова и че си бил без колан!
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 28 Ное 2011, 13:26

radio_manbg написа:Винаги можете да кажете че са се държали неадекватно, не са се легитимирали и кгато сте се приближили до патрулната кола е миришело на алкохол ама имайте предвид че това ще доведе до фиаско!

Поздрави и УСПЕХ!

П.П.
Калкото те могат да докажат че не са пили толкова и че си бил без колан!

оффф човек, не давай такива съвети.....периодично през 2 месеца се пишат такива неща...
Ти персонално колко пъти си писал жалба че са ти миришели на алкохол??? наясно ли си че им трябва по най бързия начин кръвна проба... какво правим като след 30 минути те вече са дали кръвна проба, тя е отрицателна а ти:
- уронваш престижа на полицай
- лъжесвидетелсваш
- нямаш реални доказателсва че те са употребили алкохол
- опитваш се се измъкнеш при констатирано твое лично нарушение

следва ДЕЛО по бързото производство, което вярвай ми много бързо ще излезе и решението изобщо няма да ти хареса. Полицаите не са прости хора да ходят пияни на работа и да се заяждат с всеки втори спрян

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 28 Ное 2011, 17:18

Escape написа:Полицаите не са прости хора да ходят пияни на работа и да се заяждат с всеки втори спрян

Хм, за всичко друго си напълно прав, но тук може много, ама много да се поспори. :)
Дори като пешеходец в квартала в срядата ни спряха с един приятел (изтървахме 2 гола от Милан -Барса заради тях :bang:) и ни мотаха да се заяждат, да не говорим като съм с колата. По презумпция като съм млад - аз съм престъпник за тях. Карали са ме даже да им отварям запечатана от производителя аптечка за да видят дали всичко си има, стикер на пожарогасителя са ми гледали, договора за гражданската са ми искали да им показвам (освен картончето) и още много, ама много случки, при това от различни "пазители на реда".

Към колегата потърпевш - не си губи времето и нервите, и аз държах до край да си търся правата при един акт, но в крайна сметка дори не ми разгледаха обжалването. Изпий 2 бири с приятели, излезте с приятелката, бе каквото ти е приятно и остави дребните душици да се радват, че са си "свършили работата". И не се ядосвай - да, по-добре е било да подпишеш, защото са щели да ти дадат препис от акта, с който да си караш месец вместо талон (трябвало е да ти го обяснят), но така или иначе ще си платиш глобата и ще си ти вземат точките. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Ное 2011, 20:19

Страхотен съвет и много често срещан за съжаление! Не си търси правата няма смисъл, аз съм пробвал и дрън-дрън.
Като не си знаете правата и като не можете една жалба да пуснете, в която да се обосновете без правописни грешки и в нея да цитирате закона, а не общи приказки....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 28 Ное 2011, 20:42

Bmw325is написа:.... сега нямам контролен талон как мога да си карам колата без да съм в нарушение,приятели ми казват че ако бях подписал акта са щели да ми го дадът

Колега това с неадекватното поведение и миризмата на алкохол беше съвет ако след това подава жалба в районното. демек като доказателство защо не са му дали копие от акта, и защо не се му предоставили възможност да се подпише иначе ако те спрат и плеснеш такава глупост си слагаш сам бесилото.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Ное 2011, 21:00

Escape написа:ти карал ли си с такъв? защото жената има...и само веднъж са я спирали и полицая и каза "браво, само така" като го видя...

daddy_ написа:...да ида да взема...

Кое не разбра? Щом ще вземам значи нямам. И тва, че жента ти е попаднала на пич не значи, че всички са такива. И аз съм попадал, ама са 1 от 10.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 28 Ное 2011, 21:11

zBoost написа:колега не се занимвай и притеснявай. синия талон щом е в тебе надали тоя акт ще отиде някъде освен в кофата.

:yes: :yes: :yes: и аз недавам синия талон , нека се правят на писатели.Още неса ми пристигнали 2 акта от 2010-г писани в РУСЕ след като неси дадох синия талон.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Ное 2011, 21:27

Club BMW написа:...
Като не си знаете правата и като не можете една жалба да пуснете, в която да се обосновете без правописни грешки и в нея да цитирате закона, а не общи приказки....

айде сега ти като запознат и грамотен дай една примерна жалба която да се пусне в този случай- тоест написан акт за несъществуващо нарушение... пропусни това, че не го е подписал колегата и не са му дали копие...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Ное 2011, 21:56

ms, аз адвокат на други няма да ставам!
Когато мога помагам, но това, което искаш от мен би трябвало всеки грамотен човек да може, да го направи...

Въпрос на личен избор!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Ное 2011, 22:01

ти май четеш само буквите- почни да четеш между редовете... случаят е прост- акт за колан, 50лв. и точки... НП не се обжалва... възражения в акта- знаем ползата...
кажи в 2 реда какви да са основанията в жалбата за да мине номера...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 28 Ное 2011, 22:16

Club BMW написа:Страхотен съвет и много често срещан за съжаление! Не си търси правата няма смисъл, аз съм пробвал и дрън-дрън.

:OT:
Търсете правата си, но не посвещавайте живота си на това. Най-вероятно добър адвокат би свършил работа, но хонорара му е много по-висок сумата по акта. Заслужава ли си? А всичко това за алкохола и другите безумни идеи са голяма простотия. Приемете че този път сте надхитрени и победени и гледайте напред. С един акт не свършва света.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Ное 2011, 22:39

ms написа:ти май четеш само буквите- почни да четеш между редовете... случаят е прост- акт за колан, 50лв. и точки... НП не се обжалва... възражения в акта- знаем ползата...
кажи в 2 реда какви да са основанията в жалбата за да мине номера...

Най общо казано в случая, той няма да обжалва акта. Идеята е да пусне жалба срещу служителите на Пътна полиция – КАТ, като опише ситуацията и е хубаво да цитира нарушенията на закона по чл., т., които са извършени от органите на реда.
При пускане на жалба в КАТ поне дават вх.№, за разлика от тези в полицията. До месец трябва да получи отговор в писмен вид.
Може да отиде и в приемното време на началника на Пътна полиция – КАТ и да го запознае с жалбата, която е пуснал. Едва ли ще остане безразличен към факта, че служителите му отказват да се легитимират и разчитат на това, че актове/фишове до 50 лв. не се обжалват и човек няма да си потърси правата.

Колкото повече хора си търсят правата, толкова по-добре ще си вършат работата...

ukelichko написа:Търсете правата си, но не посвещавайте живота си на това.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 28 Ное 2011, 22:42

ее тва ни е държава .. излиза ,че ако си беше хвърлил боклука през прозореца като най-големия селяндур , едвали щеше да имаш такива проблеми сега :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2011, 10:29

ukelichko написа:Търсете правата си, но не посвещавайте живота си на това. Най-вероятно добър адвокат би свършил работа, но хонорара му е много по-висок сумата по акта. Заслужава ли си? А всичко това за алкохола и другите безумни идеи са голяма простотия. Приемете че този път сте надхитрени и победени и гледайте напред. С един акт не свършва света.

Ама много си прав, и много се кефя да си затрия 15 минути да седят и да писателстват уважаемите органи на реда, и тн.
Сериозно - да си пишат да отчитат дейност, а бе да правят каквото им е работата, дрее ми че ще дам някакви кинти на държавата, важното е че съм си спестил разходки по адвокати и тн.
Просто в тая държава ако още не сте разбрали, нещо се променя само с решение на съда в Страсбург или подобен еквивалент. За справка - премахването на акцизите върху автомобилите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 29 Ное 2011, 11:10

///vlado написа:ее тва ни е държава .. излиза ,че ако си беше хвърлил боклука през прозореца като най-големия селяндур , едвали щеше да имаш такива проблеми сега :lol:

то не че е нещо по-различно да спреш по средата на улицата за да си свършиш някаква работа :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата