Alfa 166 - кола или боклук?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Alfa 166 - кола или боклук?

Мнение от PIONEER » 30 Ное 2011, 2:21

И аз бях зверски скептик до преди година относно италианските коли и никога не съм си представял,че ще си взема и карам 2ра такава.Много съм доволен.Далеч съм от мисълта да твърдя,че са най-хубавите,най-здравите,най-бързи и с най-малък разход,а частите са жълти стотики.Просто не са лоши машини.Зависи кой на какво попадне.Сега моята е Фиат,но имам приятели с Алфа/Ланча и нямат кой знае какви оплаквания освен с окачването,което някои го лекуват с полиуретанови тампони.Някои от тях си експериментират с дизеловите им мотори и ги подлагат софтуерен тунинг,по-големи турбота,доста повишено налягане и си ги карат тъй ежедневно и нямат проблеми.Както има Бмв-та дето са само за моргата така има и италианки,но монетата има две страни :yes:
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 30 Ное 2011, 2:25

acho.rs написа:Лагуна 2 - бъркаш возия и пътно поведение . За мен факта , че колата филтрира добре малки неравности , далече не занчи че е комфортна :idea: При завой и дълги неравности се клати мноооо доволно , недозавива , волана е екстремно мек .

за твое сведение лагуната на 10 години е с електромеханичен кормилен механизъм, нещо, което порше едва при новото 991 започват да въвеждат.. и волана е толкова мек, колкото трябва да бъде, като въртиш на паркинга в мола го засилваш и чакаш да удари рейката в крайно положение, като си се заиграл по магистралата е твърди и прецизен

на мен лично ми липсва меката возия в новите модели, за това я изтъквам като плюс

а и като цяло за този клас возията е важна, тук не става дума за лагерница
acho.rs написа:- тва беше върха . Море от пластмаса , едни централен капак от констуктор лего който покрива смотаното табло . Предполагам феноменална екстра е паленето с карта и копче на таблото - ебати екстрата .
После надежността на дизелите - по дяволите , те са трошливи . Дюзите са на доста прилични цени .
Седалките са неудобни и гадно меки .
Самата кола не я вижда по-просторна от Е46 а уж е голямото Рено .
Може да се провери и как е колата според докалдите за повреди , жокер - хич не е розово положението .
Тъй че айде само за Алфи да говорим , че скоро някой ще изригне с фят или пежо 307 ...

за картата също искам да те открехна, че когато мерцедес правеха ключове като отверки, реното имаше карта за безключово палене

да не говорим, че лагуната на 10 години има електрическа ръчна спирачка, която абсолютно без твоята намеса си се дърпа като загасиш колата и се отпуска когато я запалиш, хитро а? и още нещо - тя не е с жило, което да замръзне по стар обичай

за дизелите не зная какво е положението, като цяло не ги харесвам, но ти гарантирам че 3 литровия бензинов мотор може да научи доста немски производители какво значи надеждност и дълговечност

седалките съответстват на класа кола, няма как кола с меко окачване да е с твърди седалки, нали?

нямам представа какво пише в тестовете, ако е важно за теб ще ти потърся статията на ауто билд, в която пише, че новата лагуна изпреварва по надеждност ауди а6.. до колкото това е вярно или не, не мога да потвърдя :)

пежата нещо не ме кефят, а и техния модел в този клас, 407.. е малко странен на дизайн, таблото му има много копчета, а бензиновия мотор е доста слаб (нямат 6 цилиндров)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Ное 2011, 2:41

нямам представа какво пише в тестовете, ако е важно за теб ще ти потърся статията на ауто билд, в която пише, че новата лагуна изпреварва по надеждност ауди а6.. до колкото това е вярно или не, не мога да потвърдя :)

Много държа на това нещо - намери го ! Лагуна 2 и Ауди А6 ... ако пък Аудито няма и мултитроник ...
Другите ти бисери няма да ги коментирам :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 30 Ное 2011, 2:49

acho.rs написа:

Много държа на това нещо - намери го ! Лагуна 2 и Ауди А6 ... ако пък Аудито няма и мултитроник ...
Другите ти бисери няма да ги коментирам :kuku:

за лагуна 3 става дума при сравнението с а6

намесих я, просто защото нямам никакво инфо от пресата за лагуна 2ката

зная, че първата фаза им е кекава, заради големия брой иновации, които са имплементирани

това е така наречената мустаката лагуна

следващата, фаза 2 е просто прелестна

за това я препоръчвам толкова горещо
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 30 Ное 2011, 10:46

PIONEER написа:И аз бях зверски скептик до преди година относно италианските коли и никога не съм си представял,че ще си взема и карам 2ра такава.Много съм доволен.Далеч съм от мисълта да твърдя,че са най-хубавите,най-здравите,най-бързи и с най-малък разход,а частите са жълти стотики.Просто не са лоши машини.Зависи кой на какво попадне.Сега моята е Фиат,но имам приятели с Алфа/Ланча и нямат кой знае какви оплаквания освен с окачването,което някои го лекуват с полиуретанови тампони.Някои от тях си експериментират с дизеловите им мотори и ги подлагат софтуерен тунинг,по-големи турбота,доста повишено налягане и си ги карат тъй ежедневно и нямат проблеми.Както има Бмв-та дето са само за моргата така има и италианки,но монетата има две страни :yes:

Съвсем вярно.
Но няма как да убедиш заслепени фенове - такива има във всеки форум, включително и в този на Alfa Romeo, за които по-'убаво от тЕхното - нЕма! :mhihi:

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 30 Ное 2011, 10:51

:OT: 7 страници са достатъчни за да прецени колегата дали си заслужава ;)

Предишна

Назад към Извън Темата