Връща ли се кризата от 2008ма
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Връща ли се кризата от 2008ма
Стачки навсякъде в Европа ... Гърция , Италия , Испания са на дъното . Рекордна безработица в ЕС . Какво стана - вместо света да се възтановява , дали не отива на по-зле ?
Не съм песимист ни най-малко , но ми се струва че работата не е розова
Не съм песимист ни най-малко , но ми се струва че работата не е розова

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Re: Връща ли се кризата от 2008ма
нали уж не гледаше бтв новините бе 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Спокойно,властта вече еднолично е съсредоточена. Добрите намерения на управляващите,социално-финансовите им действия,екипите от кадърни хора с които разполагат и най-вече гениалността на лидерът им ме карат да съм спокоен за бъднините си.
Мисля че България ще стане икономически рай близко бъдеще,да му мислят европейските развити държави.
Мисля че България ще стане икономически рай близко бъдеще,да му мислят европейските развити държави.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
barabqga написа:нали уж не гледаше бтв новините бе
Аз не гледам , но другите в "къщата" гледат ...
Как така "връща ли се", още не сме излезли, за да се върне 

virtue and tranquillity
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Говоря по-скоро в глобален мащаб . То е ясно , че като закъса ЕС , закъсваме и ние .
И да кризата не е отминавала , но се чудя дали Европа вместо да дръпне нагоре , не върви надлоу .
И да кризата не е отминавала , но се чудя дали Европа вместо да дръпне нагоре , не върви надлоу .
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Е то в България кризата никога не си е отивала, че да се върне
Лошото е, че на доста места стана зле положението, даже и в Хамерика, а това, вече е тревожно, щото лафа "Единствения изход от кризата в България е терминал 2" вече не важи толкова много. Демек става толко зле ралтата, че и да искаш няма къде да избягаш. Ако и педала дянков махне класовете, вдигне границата за заплати от 2 на 3500, намали лихвите върху дължимите осигурителни вноски и другите му тъпотии, ще цъфнем и завържем направо

Лошото е, че на доста места стана зле положението, даже и в Хамерика, а това, вече е тревожно, щото лафа "Единствения изход от кризата в България е терминал 2" вече не важи толкова много. Демек става толко зле ралтата, че и да искаш няма къде да избягаш. Ако и педала дянков махне класовете, вдигне границата за заплати от 2 на 3500, намали лихвите върху дължимите осигурителни вноски и другите му тъпотии, ще цъфнем и завържем направо

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Откровенно казано съм оптимист за бъдещето ... или по скоро умерен оптимист (не чакам края на света и просешка тояга)
Да кажем, че ЗАСЕГА не сме нагазили все още в това което се очертава като яма - евро зона. Предвид, че и външния ни дълг е в приемливи да не кажа обнадеждаващи граници, че фискалната политика за последните две години създаде поне някаква минимално стабилност смятам че може да ни се размине "големия резил".
Друг е въпроса каква ще е политиката на управляващите през следващата година... и какво ще предприеме Германия, защото за никой не е тайна че тази зона я има все още заради Германия (не коментирам Франция, защото те за мен са малко или много като Гърция).
Не одобрявам да си призная честно социалната политика, но ако трябва да вложа обективност - ако сега не се вземат превантивни мерки то догодина ще го ядем по голям. Трудно българина може да разбере, че ни чака сложен период (цитирам Меркел: "още поне 10г.") докато упралвяващите се ширят и разполагат със доста сериозни лични средства.
Да вземем примера на Ли Якока - когато пое Краислер (60-те години) заради тежкото положение на компанията, но и заради увереност в знанията и способностите си, си назначил год. заплата от $1 и от 35 вицепрезиденти остави 2-ма (няма да споменавам другите структурни промени), става въпрос, че позицията му е била адекватна и навременна, а предприетите мерки са били оправдани. Дали нашите "майстори" имат готови стратегии, базирани на анализи и очаквани резултати? Дали имат някакви поставени цели освен до болка познатите : "Шенген" и вече почти неактуалната "евро зона" ? Аз съм на мнение, че дори и да имат е за не повече от двугодишен период което е малко несериозно.
С две думи каквото и да ни чака, ако почнем сами да си блокираме икономиката няма да си помогнем (за справка - Гърция примерно), по скоро трябва да се стегнем и да се опитаме дружно да се справим - само при условия че правителството е готово да работи с НАС а не ОКОЛО нас!
Поздрави
Да кажем, че ЗАСЕГА не сме нагазили все още в това което се очертава като яма - евро зона. Предвид, че и външния ни дълг е в приемливи да не кажа обнадеждаващи граници, че фискалната политика за последните две години създаде поне някаква минимално стабилност смятам че може да ни се размине "големия резил".
Друг е въпроса каква ще е политиката на управляващите през следващата година... и какво ще предприеме Германия, защото за никой не е тайна че тази зона я има все още заради Германия (не коментирам Франция, защото те за мен са малко или много като Гърция).
Не одобрявам да си призная честно социалната политика, но ако трябва да вложа обективност - ако сега не се вземат превантивни мерки то догодина ще го ядем по голям. Трудно българина може да разбере, че ни чака сложен период (цитирам Меркел: "още поне 10г.") докато упралвяващите се ширят и разполагат със доста сериозни лични средства.
Да вземем примера на Ли Якока - когато пое Краислер (60-те години) заради тежкото положение на компанията, но и заради увереност в знанията и способностите си, си назначил год. заплата от $1 и от 35 вицепрезиденти остави 2-ма (няма да споменавам другите структурни промени), става въпрос, че позицията му е била адекватна и навременна, а предприетите мерки са били оправдани. Дали нашите "майстори" имат готови стратегии, базирани на анализи и очаквани резултати? Дали имат някакви поставени цели освен до болка познатите : "Шенген" и вече почти неактуалната "евро зона" ? Аз съм на мнение, че дори и да имат е за не повече от двугодишен период което е малко несериозно.
С две думи каквото и да ни чака, ако почнем сами да си блокираме икономиката няма да си помогнем (за справка - Гърция примерно), по скоро трябва да се стегнем и да се опитаме дружно да се справим - само при условия че правителството е готово да работи с НАС а не ОКОЛО нас!
Поздрави
Последна промяна radio_manbg на 30 Ное 2011, 21:03, променена общо 1 път

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Връща се, да, то се вижда - има статистики из нет-а колко са намаляли производствата навсякъде. В България си е трагедия, ама за това сме си виновни сами - всеки от вас днес ще излезе да си свърши няква работа и ще се сблъска с минимум 3-ма идиота, дето ще му губят времето и ще му се иска да ги смачка. Бюрокрация, недоизмислици, некадърност - навсякъде. Всеки иска да ти вземе парите, ама какво ще свърши - не е ясно - примери безброй. Надявам се поне за децата ми някой ден нещата да са по-добри 
П.С. А относно Германия - Гърция - никой няма да търпи гърците дълго, те хубаво са свикнали да си живеят живота, ама до тука беше.

П.С. А относно Германия - Гърция - никой няма да търпи гърците дълго, те хубаво са свикнали да си живеят живота, ама до тука беше.
Think. Believe. Dream. Dare...
много държави ядоха от общата европейска баница и сега не могат да си платят
а накрая всички клиенти биват натирени
а накрая всички клиенти биват натирени
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ачо, то криза в европа 2008ма нямаше, имаше в уса..тук мина по- късно и то уж само към някои държави..опитаха се да топнат гърците ама....
И терминала винаги е опортунити...
И тоя ти въпрос е по-скоро за щатити, от колкото за ЕУ, понеже тук почна с гърците, ирландия, исландия та продължава...
ние винаги сме си некъде там.
И тоя ти въпрос е по-скоро за щатити, от колкото за ЕУ, понеже тук почна с гърците, ирландия, исландия та продължава...

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Обиколила кризата целия свят и накрая си казала: "У дома си е най-добре!" и си дошла в България
Навремето бизнесмените купуваха Е34/Е32, W124, W126, W140, сега купуват тойоти фордове и опели
Криза не е започвала, тя просто не е свършвала, просто е било от една криза в друга, но винаги я е имало

Навремето бизнесмените купуваха Е34/Е32, W124, W126, W140, сега купуват тойоти фордове и опели

Криза не е започвала, тя просто не е свършвала, просто е било от една криза в друга, но винаги я е имало

За някой е криза, а други тепърва ще разбират какво е!
Някой трябва да разберат, че управляващите не защитават интересите на народа си, а тези на други държави и корпорации.
Някой трябва да разберат, че управляващите не защитават интересите на народа си, а тези на други държави и корпорации.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Тя не е ходила никъде за да се връща...
Идва края на Европейскя съюз.
Идва края на Европейскя съюз.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Ачо, то криза в европа 2008ма нямаше, имаше в уса..тук мина по- късно и то уж само към някои държави..опитаха се да топнат гърците ама....
И тоя ти въпрос е по-скоро за щатити, от колкото за ЕУ, понеже тук почна с гърците, ирландия, исландия та продължава...![]()
Не е така - 2008ма края и началто на 2009та кризата си удари много яко . Мога да ти дам безбройни примери с Ирландия . И не е само Ирландия защото целия пазар на автомобили се срина , а това е много голяма индустрия в Европа , чието развитие малко или много е показател за финансовото състояние на хората (заедно с пазара на недвижими имоти) .
radio_manbg
- много точно казано .
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5