2011 Mercedes-Benz E350 - Мнения
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: 2011 Mercedes-Benz E350 - Мнения
Ц350 го гледах и в сайта им и излиза все със стария мотор със 350НМ и по-висок разход .
ачко, ако нещо изобщо знаеше за мерниците никога нямаше да залагаш на тях като първенци в икономията на гориво. нито им е цел, нито философия...
ще ти дам един жокер- нормалните коли които имат функция "оставащи километри пробег според горивото" като паднат под 100км и продължават да броят- 95, 90, 85, 80 и тн.
мерцедесите като паднат под 100 и вместо цифра казват "зареди"
ще ти дам един жокер- нормалните коли които имат функция "оставащи километри пробег според горивото" като паднат под 100км и продължават да броят- 95, 90, 85, 80 и тн.

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
alx написа:ачко, ако нещо изобщо знаеше за мерниците никога нямаше да залагаш на тях като първенци в икономията на гориво. нито им е цел, нито философия...
Не съм карал ама готино звучи

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ms написа:acho.rs написа:Дайте официално инфо в литри на 100 , остав го тоя американски сайт .
Все още твърдя , че няма по-икономичен седан от Ц350 с неговите 6,7/100
що, кой му пука дали таблицата е л/100км. или мили/с галонсамо дето при MPG таблиците по-високото число е по-добре- когато технологията на мерене е еднаква е без значение каква ще е таблицата...
Щот ползват и различни стандарти . Европейските коли ги оптимизират за европейските стандарти за разход .
оптимизирано за европейските стандарди? и по какъв начин в европа ще гори по-малко от колкото в америката? бензина ни е по-добър, пътищата ни са по-малко задръстени и максималната скорост по магистралите е по-ниска. кое от тези води до по-висок разход?
мерцедеса дава 26 мили на галон на извънградско. мустанга дава 31. разликата е доста съществена. на която и магистрала да го караш- все ще я имаш.
виж, понякога е ок просто да кажеш "сбърках" и да ограничиш излагацията... казвам ти го съвсем приятелски...

мерцедеса дава 26 мили на галон на извънградско. мустанга дава 31. разликата е доста съществена. на която и магистрала да го караш- все ще я имаш.
виж, понякога е ок просто да кажеш "сбърках" и да ограничиш излагацията... казвам ти го съвсем приятелски...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:виж, понякога е ок просто да кажеш "сбърках" и да ограничиш излагацията... казвам ти го съвсем приятелски...

вета ме разби, наистина.. така просто информативно 19 мили за галон колко л/100 км са
No bling at the Ring
BadAngel написа:alx написа:виж, понякога е ок просто да кажеш "сбърках" и да ограничиш излагацията... казвам ти го съвсем приятелски...
![]()
![]()
![]()
вета ме разби, наистина.. така просто информативно 19 мили за галон колко л/100 км са
12.3 л/100
http://calculator-converter.com/l_100km ... 100_km.php
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:
Сбъркал съм че Е350 купе (което си е Ц класа) ползва същия двигател като Ц350 ФЛ . Последния покрива НЕФЗ със 6,7/100 . Версиите на 3.5 атмосферния бензин са един вагон и то само последните 2 години .
Като ми извадиш среден клас бензинов автомобил с 300+кс и разход под 6,7 ще кажа - сбъркал съм .
оптимизирано за европейските стандарди? и по какъв начин в европа ще гори по-малко от колкото в америката? бензина ни е по-добър, пътищата ни са по-малко задръстени и максималната скорост по магистралите е по-ниска. кое от тези води до по-висок разход?![]()
говоря за стандарти за разход на гориво (ЕЦЕ,НЕФЗ) ма нещо си взел много инерция

не знам при такъв тип коли съм сигурен, че разхода няма да събори финансово собствениците,
но наистина ми се струва досадна цялата процедура със зареждането, така че също бих отдал значение на този фактор
виж, ако има адекватен за разхода резервоар, това е друго нещо
не знам кво става по каталозите, но това лято на омв-то на изхода от софия излезнахме заедно с един кайен турбо
пича веднага му вдигна 200, аз си кретах полека и го загубих
по-нататък по пътя пак го засякох, пак 200 и пак го загубих
и накрая почти заедно стигнахме бургаската магистрала
та мисълта ми е, че очевидно е спирал поне 2 пъти да презарежда и файдата от това, че кара с 200 е никаква
но наистина ми се струва досадна цялата процедура със зареждането, така че също бих отдал значение на този фактор
виж, ако има адекватен за разхода резервоар, това е друго нещо
не знам кво става по каталозите, но това лято на омв-то на изхода от софия излезнахме заедно с един кайен турбо
пича веднага му вдигна 200, аз си кретах полека и го загубих
по-нататък по пътя пак го засякох, пак 200 и пак го загубих
и накрая почти заедно стигнахме бургаската магистрала
та мисълта ми е, че очевидно е спирал поне 2 пъти да презарежда и файдата от това, че кара с 200 е никаква
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:ачко, ако нещо изобщо знаеше за мерниците никога нямаше да залагаш на тях като първенци в икономията на гориво. нито им е цел, нито философия...
...
Само да ти напомня - БлуТек , БлуЕфишънси - какво са ?
Кой работи по 3.5 литровия бензинов мотор и през няколко месеца пуска версия с по-нисък разход ? Кой пуска (до няколко месеца) атмосферния бензинов мотор с най-високо КПД(според Мерцедес) -СЛК 55 АМГ 422кс , 540НМ автоматик със среден разход 8,4 ? Аз не знам и турбо мотор да гори по-малко .
Да ти кажа и че Е класата с малките бензинови и дизелови мотори постигна уникално нисък разход при 180 км/ч .
Тия горните неща викаш случаен ефект ли са ... или са решили на АМГто да му се изключват цилиндрите , щот им е било весело .
Приеми че и ти грешиш за някои работи ...
BadAngel
- стига бе човек - хората карат бързо за кеф , не за да спестят 20 минути

А че разхода на гориво на километър е 10-15% от разходите при нова кола , тва е друг въпрос (ако смятаме загубата на стойнсот след няколко години,щот немците повече от 4 годишни коли почти не карат). Според мен с тия показатели гонят реклама и покриване на стандарти за екологичност , които стават все по-строги .
Последна промяна acho.rs на 02 Дек 2011, 1:19, променена общо 4 пъти
acho.rs написа:Само да ти напомня - БлуТек , БлуЕфишънси - какво са ?
извинявам се, че се намесвам, но просто за всеки случай да спомена
ако мерцедес имаха интерес в БЛУ и ГРИЙН насоката нямаше да си партнират с рено в тази област...
No bling at the Ring
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
ачка, остави и некой друг да разбира от коли бе
иначе си най-начетения на тази тема. признал съм те
иначе си най-начетения на тази тема. признал съм те

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
justboy написа:Не с цел да плюя или, защото съм върл беемвист, ама ми е много китайска на мен... поне външно, сигурен съм, че всичко и е на ниво иначе, все пак Мерцедес Е класа 2011та, просто външно много ми е китайска(за друго по-точно определение не се сещам), както и рс5цата на ауди ми стои леко китайска, така и новата първа серия нещо неможе да ми допадне при бмв...
Сега вече сектантски... но Ф10 на мен лично ми е в пъти по-приятна на визия...
ъ Ф колко?
http://www.tuning.bg/tuning/800-e-v12-c ... 35#article
E класа купе изглежда супер добре. кабриото направо няма да го коментирам даже. мерк превариха БМВ с преубразуването на тоя клас в купе/кабрио и не са сбъркали ако ме питаш.
Като цяло мерцедес в момента са по-напред с визията на колите и интериора от БМВ, за мое съжаление, но факт. Одавна минаха 90те и началото на 2000-та година, може би в момента са такива времената за немското автомиболостроене просто.
Пък ако Е класата е китайска, тва също ли е китайско

http://www.youtube.com/watch?v=7KbvVVe5 ... plpp_video
acho.rs написа:Само да ти напомня - БлуТек , БлуЕфишънси - какво са ?
Кой работи по 3.5 литровия бензинов мотор и през няколко месеца пуска версия с по-нисък разход ? Кой пуска (до няколко месеца) атмосферния бензинов мотор с най-високо КПД(според Мерцедес) -СЛК 55 АМГ 422кс , 540НМ автоматик със среден разход 8,4 ? Аз не знам и турбо мотор да гори по-малко .
Да ти кажа и че Е класата с малките бензинови и дизелови мотори постигна уникално нисък разход при 180 км/ч .
Тия горните неща викаш случаен ефект ли са ... или са решили на АМГто да му се изключват цилиндрите , щот им е било весело .
Приеми че и ти грешиш за някои работи ...
Кадилак имат изключване на цилиндрите от 96та. Хемитата на крайслер- и те някъде от тогава. Това правило ли ги е фирми борещи се за икономичност? 75% от приходите на тези компании тогава бяха от големи пикапи и сув-ове. Икономията беше някаква фиктивна характеристика.
За икономията при 180- тя каква връзка има? Можеш да бъдеш сигурен, че такива скорости не фигурират при изчисляване на официалния извънградски разход.
За новото слк55- ти сложи в едно изречение "амг" и "икономия"?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

По повод рахода,дайте да се съберем няколко колеги от форума,аз имам един автомобил (на баща ми,ама ще му дам некой лев на човека че и без това не го кара