Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
никой нотариус не иска вече да си слага главата в торбата ,даже и тоя в Перник
,за да я продам си платих като поп 477лв
за 5 години назад

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз лично някои данъци плащам, някои не. Където смятам, че нещата са нелогични - не плащам.
За нелогично смятам примерно - за офис да имам такса смет 1000лв на година, а да изхвърлям една малка кофа хартия на месец. Ше ме извиняват, но за 1000лв на година, по-добре да я ям тая хартия като реша да я изхвърлям, или да си я складирам вътре и да не изхвърлям нищо.
п.п ясно е, че някой ден ще се платят, но това е моят личен протест.
За нелогично смятам примерно - за офис да имам такса смет 1000лв на година, а да изхвърлям една малка кофа хартия на месец. Ше ме извиняват, но за 1000лв на година, по-добре да я ям тая хартия като реша да я изхвърлям, или да си я складирам вътре и да не изхвърлям нищо.
п.п ясно е, че някой ден ще се платят, но това е моят личен протест.
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Стига бе...не върви ли вече тая работа?vladuicho написа:никой нотариус не иска вече да си слага главата в торбата ,даже и тоя в Перник,за да я продам си платих като поп 477лв
за 5 години назад

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И аз съм така колега, плащам само тези които преценя. Например пътен данък не плащам защото както е известно във Варна няма и десет метра равен път, един вид давам пари и не получавам нищо на среща, и такса смет също не плащам защото най близкия контейнер е на триста метра от дома ми. Който иска да плаща, аз съм ги отсвирил отдавна
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Някой има ли актуална информация за "ретро" автомобилите, плащат или не и след каква възраст 

- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
никой нотариус не иска вече да си слага главата в торбата ,даже и тоя в Перник
Не съм съгласен 100% има кой да ги прави все пак живее ме в България

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
_65536_kb_sec_ написа:Някой има ли актуална информация за "ретро" автомобилите, плащат или не и след каква възраст
Е32 та вече ретро ли я водиш

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
kiko написа:_65536_kb_sec_ написа:Някой има ли актуална информация за "ретро" автомобилите, плащат или не и след каква възраст
Е32 та вече ретро ли я водиш![]()
25 ще прави догодина

kronos написа:И аз съм така колега, плащам само тези които преценя. Например пътен данък не плащам защото както е известно във Варна няма и десет метра равен път, един вид давам пари и не получавам нищо на среща, и такса смет също не плащам защото най близкия контейнер е на триста метра от дома ми. Който иска да плаща, аз съм ги отсвирил отдавна
Пътен данък няма.
Винетките играят ролята на пътен данък.
Аз за това, че не си платих за 2010г. 181лв. данък МПС, преди няколко дена платих 210лв. с лихвите.
Който иска да не плаща, аз на мое име не искам да имам такива "броячи", които с всеки изминал ден ми навъртат сметки.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Имах в предвид данъка на колата
Винетка си вземам защото често излизам от дупка-сити.

Имах приятел който работеше в Кат, при техническия преглед и каза, че ставало номера без да регистрираш колата в общината, нямало проблем .....
Това беше 2010 мисля, сега не знам как стоят нещата, ама той ми каза, че така е минал на тънко като е сменял колите и че данъци до момента не е плащал ^^
Лошото е, че съм изгубил връзка с него и не знам вече как стоят нещата ^^
А тоя данък е супер смотан, държавата да не би да ми дава пари за неща които тя придобива, в тая криза и с тия смешни заплати ми е само до това данъци да плащам, не че ми е толкова за парите ама, с тия смешни улици и легнали полицаи като планини, Аудито ми е по ниско и на някои легнали, които са си баш планини яко задира, да не говоря, че след повечето легнали има и дупки и ща не ща се чува едно задиране и един много приятел удар отдолу ....
Да не говоря, че треа да платя сигурно 500 лева данък за БМВ-то, за Аудито което е 125 коня и е 1.8 97 година, кола почти на 15 години майка ми плати 200 кинта данък, а за БМВ-то ми 330д 184 коня 2002г. сигурно трябва да се изръся с 500 лева, е ква е тая гавра и за кво е тоя данък, да не би държавата да ми е дала пари, да си купя колата или да ми е помогнала с нещо, когато колата ми се счупи или както ми откраднаха волана и огледалото а ?
Данъци нямам намерение да плащам, чудя се само дали да ходя да я регистрирам ....
Това беше 2010 мисля, сега не знам как стоят нещата, ама той ми каза, че така е минал на тънко като е сменял колите и че данъци до момента не е плащал ^^
Лошото е, че съм изгубил връзка с него и не знам вече как стоят нещата ^^
А тоя данък е супер смотан, държавата да не би да ми дава пари за неща които тя придобива, в тая криза и с тия смешни заплати ми е само до това данъци да плащам, не че ми е толкова за парите ама, с тия смешни улици и легнали полицаи като планини, Аудито ми е по ниско и на някои легнали, които са си баш планини яко задира, да не говоря, че след повечето легнали има и дупки и ща не ща се чува едно задиране и един много приятел удар отдолу ....
Да не говоря, че треа да платя сигурно 500 лева данък за БМВ-то, за Аудито което е 125 коня и е 1.8 97 година, кола почти на 15 години майка ми плати 200 кинта данък, а за БМВ-то ми 330д 184 коня 2002г. сигурно трябва да се изръся с 500 лева, е ква е тая гавра и за кво е тоя данък, да не би държавата да ми е дала пари, да си купя колата или да ми е помогнала с нещо, когато колата ми се счупи или както ми откраднаха волана и огледалото а ?
Данъци нямам намерение да плащам, чудя се само дали да ходя да я регистрирам ....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^Абе не може да не плащаш данъци,тея данъци са в цял свят...освен в някой арабски държави като Кувейт...От данъците се издържа държавата,правят се пътищата и комуналните услуги,съвсем друг е въпроса че данъците не се разпределят хич добре и че държавата гледа на поданниците си като на "Данакоплатци" ...ама това е друга работа де
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Ако държавата мислеше повече за народа си -постъпленията щеха да са по големи.Всичките им финансово издояващи проекти се оказват смешни и единствено който пати е обикновенния гражданин.Нима големите фирми си плащат съвестно данъците.Нима повечето цигани плащат.Ми псевдо инвалидите-там положението е плачевно.На запад данъците били високи-ми високи са ама вижте им жизненото равнище.Българина е толкова издръжлив човек-чисто и просто един немец го остави за два месеца да живее по български и ще си сложи въжето.Нема логика един данък на МПС да струва колкото месечната заплата.И не визирайте София с високите заплати-елате в провинцията да видите-ми тука масово жените работят за 300лв на месец.Българина не иска да плаща щото вижда че парите му не отиват където трябва...това е истината.Иначе трябва да сме на първо место в класацията по издръжливост в многогодишното безпаричие.
А за плащането на данъка на колите-нека всеки си решава.Вратички има винаги в законите стига да намерите точния ключ за да ги отворите.Объркате ли ключа-става страшно за финансовото ви благоразположение
А за плащането на данъка на колите-нека всеки си решава.Вратички има винаги в законите стига да намерите точния ключ за да ги отворите.Объркате ли ключа-става страшно за финансовото ви благоразположение

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
тва за заплатата не го разбрах - 300 лева е данък на кола над 200 кс грубо
по цял свят тия коли се водят луксозни - има и такива с данък 30 лв
никой никого не кара да кара старо БМВ с данък колкото мин заплата
ако повече хора пренасочат усилията си не в посока търсене на вратички и неплащане ще е по-добре май ...
ако пък се появят и кадърни и по-малко крадящи държавници ... ама вече се размечтах май
да не си плащаш данъците и да ревеш, че държавата е зле е неземно лицемерие ...
по цял свят тия коли се водят луксозни - има и такива с данък 30 лв
никой никого не кара да кара старо БМВ с данък колкото мин заплата
ако повече хора пренасочат усилията си не в посока търсене на вратички и неплащане ще е по-добре май ...
ако пък се появят и кадърни и по-малко крадящи държавници ... ама вече се размечтах май
да не си плащаш данъците и да ревеш, че държавата е зле е неземно лицемерие ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
K_Ilkov написа:да не си плащаш данъците и да ревеш, че държавата е зле е неземно лицемерие ...

bmwfena написа:Българина не иска да плаща щото вижда че парите му не отиват където трябва...това е истината.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"