Школа по карате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: bmw е46

Школа по карате?

Мнение от vladuicho » 01 Дек 2011, 10:45

Колеги искам да запиша сина ми на карате или на таекуон-до,аз съм тренирал преди доста години и наистина се учиш на дисциплина и самоконтрол,а и да изхаби малко енергия малкия,друг е проблема че е доста малак на 4г и половина,незнам тези школо от колко години почват ,за София става въпрос(за школи)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Школа по карате?

Мнение от radio_manbg » 01 Дек 2011, 10:52

Здравей колега мисля че има школа понеже на приятелката ми брат й ходи на карате.
Само да се свържа с нея и ще ти пиша къде как и колко.

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Потребител
Аватар

Мнение от warnmap » 01 Дек 2011, 11:04

Защо точно Таекуондо? Бих ти препоръчал Кудо ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 01 Дек 2011, 12:22

warnmap написа:Защо точно Таекуондо? Бих ти препоръчал Кудо ..

За дете на 4г.?
За да се научи на "...използване на колене и лакти, захвати и удари от захват, хвърляния и борба в партер. Разрешени са също и заключвания на лакътната става, ахилеса и удушаващи прийоми..." - малко му е рано, мисля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 01 Дек 2011, 12:28

ще си позволя да дам мнение, близо 9 години водя тренировки по кали, но имам доста познати с всякакъв опит ...

за деца на тези години бойни изкуства -НЕ, изключение джудо и самбо, защото травматизмът е нищожен ...

за хора, които мислят за здравето си - таекуондо - НЕ, няма по-инвалидизиращ "боен" спорт, дори и киокушин е зад него ...

според мен за едно дете е важно да НЕ трупа контузии, да не му се мачка егото и да бъде стимулирано да се развива, има десетки по-добри варианти за спортове :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Аватар

Мнение от vladuicho » 01 Дек 2011, 13:14

при мен е важното да има дисциплина,какви травми при децата ,нали никой не ги пуска да се бият на тази възраст,други спортове кои например :confused: футбол-там са само лекета и връзкари ,за баскетбол и волейбол си трябва ръст ,на плуване така или иначе ще плува...бойните изкуства според мен ще го научат на дисциплина и последователност

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 01 Дек 2011, 14:30

vladuicho написа:при мен е важното да има дисциплина,какви травми при децата ,нали никой не ги пуска да се бият на тази възраст,други спортове кои например :confused: футбол-там са само лекета и връзкари ,за баскетбол и волейбол си трябва ръст ,на плуване така или иначе ще плува...бойните изкуства според мен ще го научат на дисциплина и последователност

травми вследствие на неадекватно загряване и упражнения, имам трима таекуондисти при мен, в един момент единствено коленете и тазобедрените стави напомнят за таекуондо-то ;)

за спортове - освен плуване може катерене, всякакви игри с топки, логически игри и какво ли не ... псевдо-военната дисциплина в повечето азиатски бойни изкуства е дебилна и не създава мислещи хора - лично мнение :)

какво ще го правиш е само твоя работа, колега, желая ти успех във всеки случай ... аз лично бих глаувал за плуване и катерене, дисциплината от теб ...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 01 Дек 2011, 15:05

Ето този клуб колега: http://ikken.bg/index.html
Имам около 10 познати тренирали там. Познавам и един от треньорите :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 01 Дек 2011, 15:11

http://www.facebook.com/#!/pages/%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1-FIGHTERS-%D0%9D%D0%A1%D0%90/208820725804095

Tреньора ми е личен приятел . Прочетета инфото за него и ще се убедите , че е най-добрия . Това момче не се спира :yes:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Дек 2011, 17:20

от 6 годишен... 7 години съм тренирал карате шото кан или до или както и да му викат.
никога не съм контузии, като изключим някой разкървен нос от състезание или такива неизбежни неща.
загрявката винаги е била половин час от 2 часова тренировка, тренирали сме зимата без отопление дори и не съм забелязал да ми се е отразило нещо лошо. дори след толкова години, мога да изляза бос на балкона зимата и да си седя без проблеми, примерно.

това, че бойното изкуство е дебилна дисциплина... респект просто, дори не заслужава коментар такава глупост.
Последна промяна steeN на 01 Дек 2011, 17:24, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 01 Дек 2011, 17:23

В Дианабад знам, че е най- добрата школа по джyдо за деца, ако те интересyва подробно, ще ти намеря телефон.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 02 Дек 2011, 10:01

steeN написа:това, че бойното изкуство е дебилна дисциплина... респект просто, дори не заслужава коментар такава глупост.

защо, прочети пак какво съм писал и хайде да коменираме :) да коленичиш, да се кланяш на снимки, да искаш разрешение за тоалетна, да имаш място в йерархоята според колко пари си отделил за изпити - не е дебилно викаш? айде пак?

а в джудото в Дианабад е чудесен вариант - школата е голяма и има доста деца на разни възрасти ...

Аватар

Мнение от vladuicho » 02 Дек 2011, 11:35

колко джудисти и самбисти съм видял с строшени уши и зараснали накриво ,така че те отпадат .А и както каза колегата освен някой счупен нос по състезания за какви травми говорим,то от футбола са доста повече ако става на въпрос

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 02 Дек 2011, 11:44

Запиши го на Тенис, хем няма да се нарани, хем е един хубав, модерен и перспективен спорт.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 02 Дек 2011, 12:42

randity написа:Ето този клуб колега: http://ikken.bg/index.html
Имам около 10 познати тренирали там. Познавам и един от треньорите :yes:

като бях 3-4 клас тренирах при тях :D
иначе не се притеснявай колега, според мен няма да има контузии като има читав треньор, който да ги кара и да загряват най-важното. При мен контузиите се появиха в гимназията като почнах да ходя на фитнес, до преди това си бях екстра. Не се отказвай от идеята с бойния спорт :yes:
Helix написа:Запиши го на Тенис, хем няма да се нарани, хем е един хубав, модерен и перспективен спорт.

тениса е за гимназията вече, като започне да се интересува от девойки с къси поли :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата