2011 Mercedes-Benz E350 - Мнения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: 2011 Mercedes-Benz E350 - Мнения

Мнение от alx » 02 Дек 2011, 23:40

BadAngel написа:
alx написа:
BadAngel написа:достоверна ли е информацията за глобалния разход за всеки производител

http://en.wikipedia.org/wiki/Corporate_ ... el_Economy

това звучи достоверно, да

много интересно, наистина научих нещо ново

кажи ми какво правят малките производители на екзотични коли, като бугати примерно..

броят ги като част от ваг или.. ?

предполагам че по-скоро им налагат някакви пенълтита, защото високия разход се тълкува като статус символ и се дължи "данък лукс" ?

това наистина е интересно

нямам представа. има "gas guzzler" данък дето се налага на крайния потребител с цел да се разубеди да си купува коли дето не се вписват в стандартите, но не зная какви "санкции" се налагат на производителя.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Дек 2011, 23:42

Механджията написа:а ес 250цди се купува точно колкото и г55 кабрио - демек, я има 1-2, я не :mhihi: същото е с блутеците.... а дизели се вземат основно с блу ефишънси и тва е.... тоя мотор 2143 в ес-класата е в гамата, просто щото ТРЯБВА да го има, не щото хората ше се юрнат масово да купуват

за българия погледа ти над нещата е трезвен

но с250 си има пазар в рамките на такситата и лимо с шофьор услугите

аз съм виждал една единствена такава, беше такси във виена

иначе класика в жанра - с320 без вакуум на вратите.. така по-постничка и лепенка с63 :)

алх, сериозни са сумите, това пак е от твоя линк

"For the year 2006 Mercedes-Benz draw $30.3 million penalty for violating fuel economy standards"

по 55 долара на всеки километър за галон над нормата се плаща на всяка продадена кола

това го плаща производителя, предполагам, че и крайния клиент плаща нещо, но то отива към местния бюджет

нещо като еко таксата в българия
Последна промяна BadAngel на 02 Дек 2011, 23:44, променена общо 1 път
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Дек 2011, 23:43

Механджията написа:то и новия 4,6 битурбо ве 8 трябваше да е ебати икономията ама си е 16 в града от воле на ЦЛ...

16? аз под 20 не паднах.. и то без да въртя гуми. разхода му е същия (поне за мене) като на 63 мотора които е същия като на 55 мотора... само в12 тт е по-лаком...

та може и да има някакъв прогрес на хартия в икономиите при амг-тата ама аз не съм го видял със собствените си очи... :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2011, 23:56

Механджията написа:алекс е 100% прав за масовия клиент на мерцедес, но в Бг нещата не са точно така - от моите клиенти, на които съм продавал какви ли не мерцедеси - от насрана А 150 до S 63 - масово хората се стискат за идиотщини... освен това - ебем ти баровеца - идва типичния квадратоглавест земеделец, вика - искам ес-класа! с всички екстри, ше дам 100 бона! ама да е дизел и да гори малко, че няма кинти за гориво! :kuku: :mhihi: и после купува, налива нафтата от комбайна, сяда и кара с 240 по магистралата, и после що колата се разваля - ми той я кара като макларън навсякъде, после иска и да издържи.... - е тва е често срещано при клиентите, за съжаление

ачко че не е в час много, и само парадира с някви прочетени неща, казах му вече... това кой кво е написал и кво е на практика са толкова далечни неща, че....
комично е 250цди в ес-ка спрямо факта, че тая кола трябва да е сз голям мотор... комично е и че в цлс 250 мотора е с малко под 3 евра по-евтин от 350цди мотора - е едосега един човек не съм видял да е предпочел малкия мотор...
за ес 250цди - Ачко, карал ли си такава, чичовото? не, нали? щото аз съм. покарай и ти и ще видиш що е комично - щото просто не се връзва на колата! че мотора е як, як е, ама в купе ц-клас или е-клас най-много, не на 221ца.

а ти земи си направи труда да видиш колко от тия продадени дизелови ес-класи са с 250 мотора :roll: отворен :roll: щото е лесно да попрочетеш тва онова, ама не си бил в нещата, не продавай краставици на краставичаря.... те от мерцедес мноооого неща могат да напишат, то и новия 4,6 битурбо ве 8 трябваше да е ебати икономията ама си е 16 в града от воле на ЦЛ...

а ес 250цди се купува точно колкото и г55 кабрио - демек, я има 1-2, я не :mhihi: същото е с блутеците.... а дизели се вземат основно с блу ефишънси и тва е.... тоя мотор 2143 в ес-класата е в гамата, просто щото ТРЯБВА да го има, не щото хората ше се юрнат масово да купуват

а ти земи си направи труда да видиш колко от тия продадени дизелови ес-класи са с 250 мотора :roll: отворен :roll: щото е лесно да попрочетеш тва онова, ама не си бил в нещата, не продавай краставици на краставичаря....

- съжалявам , но работник в шоуруум на Мерцедес в БГ е адски далеч от краставичаря . Понеже съм по цифрите се интересувам и колко коли продават Мерцедес в БГ и както ти знаеш и всички се досещат - пазара на тия коли в БГ е крайно малък , като прослойка (да - типичния селянин змеделец , дет си налива нафта от тракотра в еСката) е силно различен от този на Мерц по света , следователно ... абе не си краставичаря .

За всичко останало съм съгласен , само не разбрах що си мислиш че съм някакъв фен на 4 цилиндров дизел в еСка ?
И като говорех за статистики , казах дизелови еСки , не само еС250 . Преди време (по непотвърден източник) делът на дизелите във флагмана достигаше 70-80% .
Та Мерцедес правят дизели от хиляда години , ако не се лъжа и първия масов дизел в лека кола , тъй че икономията им е в политиката от поне 30 години .
Дали искренно желаят да правят икономични мотори или Смартове - това няма значение . Печелят хубаво и работят в насока икономии .
Сигурно и на тия от БМВ не им е мечтата ванче с 3 цилиндров мотор (и вероятно предно задвижване) но от тва са преценили че ще печелят и го правят .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Дек 2011, 0:02

acho.rs написа:И като говорех за статистики , казах дизелови еСки , не само еС250 . Преди време (по непотвърден източник) делът на дизелите във флагмана достигаше 70-80% .

аз мисля, че тези данни могат да се потвърдят твърдо от източника

а самия източник.. си ти

замисли се.. така по-глобално на нещата

колко дизелови ес-класи се продават в щатите, в азия..

и не изпускай най-сериозния пазар на дизели - арабския свят :)
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 03 Дек 2011, 0:20

acho.rs аз пак да питам ти колко пъти си карал Мерцедес Е350 или поне возил???????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Дек 2011, 0:37

Колко точно трябва да съм карал Е350 за да изчисля колко и е нормирания разход ?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Дек 2011, 0:47

acho.rs написа:Колко точно трябва да съм карал Е350 за да изчисля колко и е нормирания разход ?

ми поне веднъж бе младеж.. поне веднъж.

сядаш, нулираш и караш до пловдив... така се разбира колко гори една кола, а не колко пише в шареното списание...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Дек 2011, 1:31

Механджията написа:а ес 250цди се купува точно колкото и г55 кабрио - демек, я има 1-2, я не :mhihi: същото е с блутеците.... а дизели се вземат основно с блу ефишънси и тва е.... тоя мотор 2143 в ес-класата е в гамата, просто щото ТРЯБВА да го има, не щото хората ше се юрнат масово да купуват

bluetec мисля, че го има само заради места като калифорния, където е задължително и за да са подготвени за новите евро 5 ли 6 вече им изгубих нишката. но то все пак няма отношение към икономията.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 20 Яну 2012, 17:44

Сори че чак сега се сетих да пиша :mhihi:
Ето снимки по молба на колегите :

Изображение
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 20 Яну 2012, 18:17

Красив е няма спор, мен много ме кефи. :yes: :yes: Със здраве да си го караш!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Яну 2012, 18:18

Mного любим модел ми е тази.
Честито и много да те радва! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Мнение от deomen » 20 Яну 2012, 22:36

Красавица е тя,няма спор :clap: Само тия джанти нещо не ми се връзват много,ама тва да му е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Яну 2012, 22:40

deomen написа:Красавица е тя,няма спор :clap: Само тия джанти нещо не ми се връзват много,ама тва да му е.

що? това са АМГ джанти
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 20 Яну 2012, 22:41

vvaskoo написа:Сори че чак сега се сетих да пиша

По-добре късно отколкото никога :yes:

Супер е със здраве да си го караш :yes:

ПредишнаСледваща