Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от Ronka » 03 Дек 2011, 0:02

... :conf:
Последна промяна Ronka на 03 Дек 2011, 19:00, променена общо 1 път
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 03 Дек 2011, 0:41

ineedmoney написа:И последно "в медицината здрав разум няма" ако ме разбираш :mhihi:

Много се надявам да си се объркал и да не смяташ да практикуваш медицина като някаква форма на шаманство.
Ако си беше направил труда да цитираш направо моето мнение, щеше да забележиш, че това не краят му. Само че правейки го, щеше да обезсмислиш собствения си коментар.
Няма лошо - избирай си на какво и как да отговаряш, след това си избирай и на кои пациенти и колко да помагаш. Само недей да очакваш хората да ти се радват за това.
Изборът ви на професия по никакъв начин не ви прави автоматично достойни за уважение, то трябва да се заслужи. Работете съвестно и ще получите уважението на пациентите си. Когато виждате проблеми в системата и в работата на колегите си ги кажете ясно, а не се опитвайте да прехвърляте вината върху напук умиращите болни и ще заслужите и уважението на обществото. В момента голяма част от българите (лично или чрез близките си) са се сблъсквали с бездушие, корупция и некомпетентност във вашите среди. Наистина ли ви изненадва фактът, че хората ви нямат доверие и че след всеки нещастен случай подозират прикриване на истината ?
А че хората са смъртни и shit happens не смятам, че някой тук си мисли нещо друго.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 03 Дек 2011, 13:19

zazomazo написа:
doktormik написа:здравейте всички.хайде и от мен няколко думи по въпроса...първо-аз съм лекар,и въобще не ме е срам от това !!! на всички плюещи и коментиращи ,без да имат и грам понятие от медицина,мога да кажа само едно-МЕДИЦИНАТА Е НАУКА,КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗАБОЛЯВАНИЯ,РАБОТИ СЕ С ХОРА(ВСЯКАКВИ),И КАТО ТАКАВА,Е СВЪРЗАНА СЪС СПАСЯВАНЕ ИЛИ ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ !!!! лекарските кабинети,болниците и отделенията не са сладкарници !!! коментарите за корупция и за лекарска грешка,за немарливост и незнам какво си още,в нормалните страни се правят от хора,подготвени за това,разбиращи и имащи нужната квалификация да коментират подобни теми....избор на екип(ама тя искала да си спести за кола...)-подобно нещо е смешно просто...аз като искам да ми ремонтират колата,пак търся и избирам най-читавия сервиз или майстор,а тук става дума за много повече от ремонт на кола май...по тази причина е дадено право за избор на екип-избора на човек с 2-3 специализаций,огромен опит и име,заради които е работил и учил цял живот,струва скъпо !!!! хаиде някои да каже от разбирачите,колко струва основен ремонт на двигател примерно,независимо какъв,и да му кажа аз колко струва в БГ една операция Цезарово сечение примерно...хахах,ремонта е в пъти по-скъп от операцията,да знаете !!това,че у нас огромната част от населението има ниска здравна култура,или няма никаква,не е повод за атаки към лекарите като цяло май...журналистическите измислици са точно за това-да се правят сензаций,а няма журналист в БГ,които да прави разлика между сърдечна операция и коронарография примерно...направо смешна история-""мръсни ръце"",""родилката е оставена без внимание..""" и подобни...ами когато лекаря осъди този,който е наговорил тези смехорий,журналистите ще си мълчат,нали??? ОСВЕН ТОВА,ДОКОЛКОТО ЗНАМ,ОСНОВНАТА НАСОЧЕНОСТ НА ФОРУМА Е СВЪРЗАНА С АВТОМОБИЛИ ,А НЕ С МЕДИЦИНА...не знаех,че освен от БМВ та много хора тук разбират и от медицина,""колеги"".....айде нека всеки да коментира това,от което разбира,А НЕ ТОВА,ОТ КОЕТО СИ МИСЛИ,ЧЕ РАЗБИРА !!!

колега, нищо лично към теб....ама съм скептично настроен към специалист, който претендира, че е учил, учил... и същевременно изписва "специализациЙ", "смехориЙ" и "сензациЙ"....
като гледам как си изучил граматиката у мен резонно възниква въпроса дали не си изучил така през пръсти и медицината....

хахахаха...колега,моите няколко правописни грешки не ме правят по-малко разбиращ от медицина...когато ти отидеш на лекар,не го питаш колко му е оценката по правопис,и колко правописни грешки прави...няма значение всъшност,сигурно 80 % от постовете във форума са бъкани с правописни грешки,обаче това не прави пишещите по-малко разбиращи от коли примерно....аз мога спокойно да цитирам тук поне 20 статии и интервюта от медиите,в които се говорят глупости и откровени фантасмагории на тема медицина,пълни с грешки,не само правописни...но не това е темата...съжалявам всички,които плюят без да имат понятие какво говорят и вярват сляпо на журналистическите простотии

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Дек 2011, 13:24

doktormik написа:аз мога спокойно да цитирам тук поне 20 статии и интервюта от медиите,в които се говорят глупости и откровени фантасмагории на тема медицина,пълни с грешки,не само правописни...

Те тия грешки не са страшни, страшни са на колегите ти, защото благодарение на тях си отиват човешки животи по никое време.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 03 Дек 2011, 13:37

saleen написа:
doktormik написа:аз мога спокойно да цитирам тук поне 20 статии и интервюта от медиите,в които се говорят глупости и откровени фантасмагории на тема медицина,пълни с грешки,не само правописни...

Те тия грешки не са страшни, страшни са на колегите ти, защото благодарение на тях си отиват човешки животи по никое време.

ми така е,обаче проблема е,че в повечето случаи всеки говори каквото си иска,без да има доказано нищо(и най-вече крайно неориентираните журналисти)...хайде да се доказват нещата,и тогава да се вижда кой крив и кой-прав..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Дек 2011, 13:40

Докаването минава през експертизи и аутопсии, които кой ги прави - ваши колеги :mhihi: Доколко са обективни ние непросветените можем само да гадаем...като знам навремето във ветеринарния факултет как беше, ваксинирано с мръсна игла прасе умира от тетанус, собственика черен старозагорски сач иска да коли ветеринаря, патологоанатома се чуди кво да пише в протокола за аутопсия, кауза мортис - бронхитис акута :mhihi: :mhihi: това :OT:
Последна промяна saleen на 03 Дек 2011, 13:46, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 03 Дек 2011, 13:45

saleen написа:Докаването минава през експертизи и аутопсии, които кой ги прави - ваши колеги :mhihi: Доколко са обективни ние непросветените можем само да гадаем...

прав си колега,обаче колко са обективни журналстите,които лаят ,без да разбират и грам от това,и без дори да се поинтересуват малко,за да не стават смешни????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 03 Дек 2011, 13:50

За журналята си прав, те възприемат нещата само от позицията на хора, търсещи сензации, така, че да са интересни на зрителите си, на които едва ли са смешни, защото и те не знаят повече от тях и приемат всичко за чиста монета, а у нас една лъжа като се повтори в медиите 100 пъти ства истина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 03 Дек 2011, 14:01

точно така,проблема е,че в нормална държава едно нещо за да се публикува,се проверява и се установява истинност ,а тук-давай да оплюем някой,а после-майната му....днес по държавна поръчка са лекарите,утре-някои други..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Дек 2011, 18:22

AGD написа: Когато виждате проблеми в системата и в работата на колегите си ги кажете ясно, а не се опитвайте да прехвърляте вината върху напук умиращите болни и ще заслужите и уважението на обществото. В момента голяма част от българите (лично или чрез близките си) са се сблъсквали с бездушие, корупция и некомпетентност във вашите среди.

Проблемите на системата са известни и на децата вече. Умишлено не се прави нищо по въпроса.
бездушие, корупция и некомпетентност има и в нашите и във вашите и във всички среди в тая държава. Само че никой не вдига врява до Бога за загубено дело в което убиецът на детето примерно е оправдан и никой не иска оставката на съдиите, но когато поради стечение на обстоятелствата почине човек който е лекуван, лекаря трябва да бъде убит едва ли не.
Аз на това му викам двоен стандарт и не мога да се съглася с вас.

П.С saleen - страница 12 предпоследния пост.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Дек 2011, 18:39

doktormik написа:
zazomazo написа:колега, нищо лично към теб....ама съм скептично настроен към специалист, който претендира, че е учил, учил... и същевременно изписва "специализациЙ", "смехориЙ" и "сензациЙ"....

хахахаха...колега,моите няколко правописни грешки не ме правят по-малко разбиращ от медицина...

Колега doktormik! Веднага погледни засрамено в земята и никога не спори с човека-речник! Само от полза ще ти е! :nono: :mhihi:
Ей, на, аз съм жив пример - откакто ми разясни разликите между "удава" и "отдава" и животът ми се промени и тръгна стремоглаво нагоре! :lalala: :lol:

Иначе като поизчетох последните няколко страници от темата у мен се затвърди извода, че у нас мразим (или по скоро завиждаме на) успелите или тези, които са по някакъв начин или под някаква форма над нас в личностно или обществено отношение. И първа радост е за бай ви Ганя да ги сложи под общ знаменател и да им извади кирливите ризи на сичките маскари и да цъка с език докато мъдро заключава, че той няколко пъти по-добре щял да свърши работата.

Иначе си има термин за тия, които спадат към горната категория, но като им се наложи подвиват опашка и отиват за помощ при тия, които са плюли - помияри.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 03 Дек 2011, 18:41

ineedmoney написа:Проблемите на системата са известни и на децата вече. Умишлено не се прави нищо по въпроса.
бездушие, корупция и некомпетентност има и в нашите и във вашите и във всички среди в тая държава. Само че никой не вдига врява до Бога за загубено дело в което убиецът на детето примерно е оправдан и никой не иска оставката на съдиите, но когато поради стечение на обстоятелствата почине човек който е лекуван, лекаря трябва да бъде убит едва ли не.

Не си прав. Това че хората биват редовно игнорирани когато вдигат врява не означава, че не се случва. Ето какво е отношението на хората към съда "Съдът отново е с най-ниски резултати (14% одобрение), следва го прокуратурата (17% одобрение)." (статията е от преди година, но едва ли има драстична промяна в отношението). Хората не проявяват двойни стандарти. Но дори и да беше така е несериозно да искаш да се мълчи за издънките в здравеопазването, вместо да се шуми за издънките във всяка една сфера на обществения живот.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 03 Дек 2011, 18:57

AGD написа:
ineedmoney написа:Проблемите на системата са известни и на децата вече. Умишлено не се прави нищо по въпроса.

Не си прав. Това че хората биват редовно игнорирани когато вдигат врява не означава, че не се случва. Ето какво е отношението на хората към съда "Съдът отново е с най-ниски резултати (14% одобрение), следва го прокуратурата (17% одобрение)." (статията е от преди година, но едва ли има драстична промяна в отношението). Хората не проявяват двойни стандарти. Но дори и да беше така е несериозно да искаш да се мълчи за издънките в здравеопазването, вместо да се шуми за издънките във всяка една сфера на обществения живот.

Кой каза че трябва да се мълчи за издънките в медицината? Вече няколко пъти беше казано - въпросът е да се говори когато е СИГУРНО че има грешка, а не за щяло и нещяло, без никаква реална грешка, както е всъщност в 95% от случаите. Ще има ли извинение когато се установи че няма грешка? Мисля че всички знаем отговора. Просто мръсните журналя си търсят материал, насъсквайки народа, накрая ще стане някой сакатлък, от който ще се възползват журналята, разбира се, те само това чакат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Дек 2011, 19:21

http://www.razkritia.com/125276/%D0%B7% ... B8-%D1%81/

Типично за "папуаските" общества да нищят глупости. :mhihi: Другите просто правят медицински заключения, осъждат някой ако има основания, и продължават. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 03 Дек 2011, 20:13

ineedmoney написа:
saleen написа:

Аз мога ли да попитам от какво е провокиран този въпрос :?:

Не колега, не може, трябва да четеш, сесия иде :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата