Школа по карате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Школа по карате?

Мнение от ogata » 02 Дек 2011, 12:47

Моя съвет е бокса. ;)
Да не говорим колко кудисти и ха-хо-ху-джии са си тръгвали разплакани, след един прав и точен :mhihi:
Бях за малко в пловдивската школа, определено има какво да се научи. Щях още да съм там, но смених местожителството.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Дек 2011, 13:28

е ако не случиш на треньор и школа може и да се получи така с изпитите. тогава съм напълно съгласен, че вече обезсмисля цялата идея. още повече, че гледам че ти си треньор и да го говориш това, сигурно това което ще напиша ти е пределно ясно :). аз преди да започна имах лекция от 15 мин, че това което правим там не трябва да го "пробвам" на съучениците ми и т.н. (смятай колко сериозен е бил, че още имам спомен точно къде бях и как ми говореше треньора, а съм бил на 6 годинки). все пак не се тренира да ходиш да се биеш, въпреки че нещата, които се учат са си абсолютно реални. има го момента с дисциплината, но аз не виждам нищо лошо в това да се научиш да спазваш йерархията и какъв е начина за катерене в нея. също така учи и на идивидуализъм, защото там си сам, не е както в отборните спортове, винаги да има някой да ти избърше задника. и не на последно място натоварва абсолютно всички мускули и стави. развиваш много чувството си за равновесие. също и контрол, примерно да можеш да си спреш ръката/крака на милиметри от нещо и т.н. това за карате де. таекуондото е много осакатена работа за мен, няма баланс там. 600 удара с крака и 5 с ръце.

Helix написа:Запиши го на Тенис, хем няма да се нарани, хем е един хубав, модерен и перспективен спорт.

тениса за мен също е много добър спорт. твърдите кортове са малко опасни за глезените, но на червено каквото е по-разпространено в българия, наистина няма как да се контузиш. естествено ако не се спазват нормални правила, които трябва да се спазват за всеки спорт (загрявка, загрявка и пак загрявка), страдат рамо и гръдни мускули(заради сервиса, но тва става само на професионалистите) и лакет. с новите ракети обаче мисля, че проблема с лактите вече не съществува. за съжаление в българия е скъп спорт, понеже не е много популярен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Дек 2011, 13:36

ogata написа:Моя съвет е бокса. ;)
Да не говорим колко кудисти и ха-хо-ху-джии са си тръгвали разплакани, след един прав и точен :mhihi:
Бях за малко в пловдивската школа, определено има какво да се научи. Щях още да съм там, но смених местожителството.

бокса е кофти спорт за малко дете не мислиш ли
на какво ще го научи, контузий и тн, ако се запали неминуемо ще го блъскат по главата,
което е последното, което бих оставил синът ми да прави ...

а кой с колко удара пада са разкази за маса а не за 4 год дете :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Дек 2011, 13:49

K_Ilkov написа:...

Бе тя и майката на Кубрат не е искала сигурно да го шамарят в главата. Ма ся е един от най-добрите ни спортисти, невероятно интелигентно момче (който каже обратното е заблуден, щото той не обича да говори много като цяло) и ходи с топ цицепс :owned:

А, боксови школи има и за 5 годишни деца :winky:

ПП. Винаги съм мразил родители, които "искат" и винаги съм се радвал, че мойте не са такива.
Като искаш да си го правил ти, тва малкото дето си му дал живот може да не го кефи тва дето теб те радва.
Така, че трябва да има допитване, а не свири на цигулка по 8 часа, да станеш като "батко" Васко .... някой ден. :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Дек 2011, 14:07

чакай сега

ако ще се възпитава професионален спортист ОК ама въпроса беше друг
да не говорим, че Кубрат е едни според теб колко има обаче, на които бокса
им се е отразил негативно. Не съм против бокса и знам + совете му,
но обективно е тежък спорт с възможност за неприятни в дългосрочен план контузиии.

и незнам ти колко деца имаш ама едно дете на 4-5 години едва ли знае какво иска
и ако родителя не иска от него в тая възраст после ще му се иска да е искал - като си говориме за искане :mhihi:

аз лично не бих заставил детето си да прави нещо насила, но пък е важно да възпиташ в него
интерес към полезните и ценни неща - естествено такива каквито ти ги разбираш
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 02 Дек 2011, 22:43

ogata написа:
K_Ilkov написа:...

Бе тя и майката на Кубрат не е искала сигурно да го шамарят в главата. Ма ся е един от най-добрите ни спортисти, невероятно интелигентно момче (който каже обратното е заблуден, щото той не обича да говори много като цяло) и ходи с топ цицепс :owned:

Чакай да питам ти с него общувал ли си?
Един такъв културен, сдържан и образован (едва ли не) :mhihi:

Иначе колега горещо мога да препоръчам - Ба гуа джан - Ба гуа джан
Не съм сигурен че в София има школа обаче... във варна имаше допреди време.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 03 Дек 2011, 1:16

Аз бих ти препоръчал този треньор http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pro ... 0766494542 свържи се с него, отиди на тренировките му и виж как предподава, какво прави и т.н.

В момента има възрастова група за която твоето дете е подходящо - 1-ви 3-ти клас, тренировките се провеждат в 88 училище в Овча Купел.

Тренировките са по кикбокс семи контакт - т.е няма истински удари и прочее размяна на удари, свържи се с човека, може да ти даде повече обяснение...или ако искаш малко повече информация пиши ми лично съобщение
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 03 Дек 2011, 17:18

колега, ако искаш футболен треньор, ще ти намеря.
тенис- трвмиращ е, и още как. никой нищо не каза за коленете на тенисистите.
нямам пряк поглед върху джудо и самбо, т.е. не съм тренирал, но не бих ги определил като спортове с минимален травматизъм.
препоръчвам карате школа ХТМУ, с конкретен треньор, при желание, ще те свържа. човекът е преди всичко ПЕДАГОГ, после треньор. води детски групи, и там няма помен от псевдоазиатска дисциплина, но има Респект.
дисциплина има в тиинейджърските групи, там не си поплюва, но аз лично не бих се противил като родител.
имам лични впечатления от човека, като сина ми навърши 3-4 години го пращам директно при него.
успех, колега, бойните изкуства за перфектни за малко дете, при читав треньор :yes:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 03 Дек 2011, 17:34

Във всеки спорт могат да възникнат травми, на всеки е известно :). Защо не го питаш какво иска да тренира, все нещо ще му е направило впечатление.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 03 Дек 2011, 19:00

mejdupraznika написа:Във всеки спорт могат да възникнат травми, на всеки е известно :). Защо не го питаш какво иска да тренира, все нещо ще му е направило впечатление.

На тези години съм сигурен, че ще каже футбол. Все пак децата до 10 години искат да тренират това /повечето/. Аз също исках да тренирам бойни изкуства като бях малък, ама футбол. Та на 15 се записах на бокс. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 03 Дек 2011, 19:29

и тухли да реди ще се научи на дисциплина :) по дискавъри доказаха, че човешкият мозък в крехката възраст ако бъде закърмен в определена посока става звяр. тайгър уудс са му натикали стика за голф на .. 2 годинки, лео меси е почнал да рита на 3 :mhihi: записвай го на футбол/тенис на корт и утре ще ти благодари, че си го направил някой. а ако не е спечелил награди до 14г да заляга над учебниците и жените, а не да става зомби пред компютъра.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Дек 2011, 20:49

mejdupraznika написа:Във всеки спорт могат да възникнат травми, на всеки е известно :). Защо не го питаш какво иска да тренира, все нещо ще му е направило впечатление.

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

Аз на тези години тренирах таекуондо и не сме се били, ритахме по въздуха :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Но като пораснах малко и записах муай-тай доста бързо си припомних как се рита :mhihi:

Замисли се също за айкидо :yes: Като тренирах имаше доста първокласници :lol: и много ни стягаха... 4-5 клас бях, като бутнахме без да искаме един бидон с вода скивай как се правят 500 коремни преси :mhihi: :mhihi: :mhihi: По-якото беше, че повечето успяхме да ги направим :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 03 Дек 2011, 23:40

Според мен, ако става дума за бойни спортове, по-добър спорт от бокс/кикбокс, просто няма. Свикваш на дисциплина, тялото ти е в невероятна кондиция, а това, което лично на мен най-много ми харесва е, че доста бързо може да се навлезе в самия спорт, няма никакви излишни философии и т.н. Един каратист например, който едва ли не през целия си живот е тренирал и се е усъвършенствал, няма абсолютно никакъв шанс срещу добър боксьор. И понеже си говорим все пак за бойни спортове, то това е целта на един такъв спорт-да можеш да приложиш всичко на практика (не е казано да излизаш веднага да се биеш по улиците). Лично според мен боен спорт е много хубаво да се тренира, но може би от една възраст 16-17 нататък, говорим ако се тренира любителски. Смятам, че плуването е най-добрият вариант за всяко дете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Дек 2011, 1:03

16-17 е много късно за какъвто и да е било спорт...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 04 Дек 2011, 13:27

steeN написа:16-17 е много късно за какъвто и да е било спорт...

:nono: е как по-точно ще е късно?? Говорим за любителски тренировки, не с професионална цел. При правилен начин на тренировки, при правилно разпределяне на времето, се получават нещата...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата