...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Re: Поредната случка Полицията в България !!!

Мнение от Bmw325is » 29 Ное 2011, 20:06

Днес бях в кат дървеница,на информацията ме пратиха на 13-то гише от там на 18-то от там се скарах с някаква бабка и ме пратиха пак на информация от там пак на 13-то от там на 15-то от там в административната сграда чаках около 15 мин там от там пак на 15-то и накрая цялото чакане по 10-15 мин на гише! се оказа ,че ходих за акта и един номер и всепак подадох си жалбата написаха ми вх. номер на акта и след месец трябва да отида пак в кат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Ное 2011, 20:11

Bmw325is написа:Днес бях в кат дървеница,на информацията ме пратиха на 13-то гише от там на 18-то от там се скарах с някаква бабка и ме пратиха пак на информация от там пак на 13-то от там на 15-то от там в административната сграда чаках около 15 мин там от там пак на 15-то и накрая цялото чакане по 10-15 мин на гише! се оказа ,че ходих за акта и един номер и всепак подадох си жалбата написаха ми вх. номер на акта и след месец трябва да отида пак в кат.

"браво"! Загубил си няколко часа от живота си за да се разправяш с тъпанари! Успех след месец :yes: :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 03 Дек 2011, 0:36

radio_manbg написа:Колега привет.
Имам въпрос - имаш ли някави техни данни?

Съвет към останалите - когато (ако) ви се случи такова нещо запишете данните на служителите, ако не ви ги предоставят (а те са длъжни) или откажат да се лигитимират, запишете номера на колата и снимайте мястото където са ви спрели (ако може хванете и патрулната кола), ако можете преди полицайте да са заминали спрете някой друг шофьор и го помолете да изисква от полицайте да се легитимират ако откажат този човек ще ви бъде свидетел.

Когато обжалвате акт написан по този начин имайте предвид че по закон те не могат да не ви предоставят копие - няма как да стане това - друг е въпроса че може да кажат че са ви го дали и вие сте го хвърлили сигурно - тук пак идва свидетеля.
Винаги можете да кажете че са се държали неадекватно, не са се легитимирали и кгато сте се приближили до патрулната кола е миришело на алкохол ама имайте предвид че това ще доведе до фиаско!

Поздрави и УСПЕХ!

П.П.
Калкото те могат да докажат че не са пили толкова и че си бил без колан!

Това е най-тъпата грешка, която правят много хора, водени от такива "велики" указания...
Това, че те НЕ са употребили алкохол се доказва във следващите 3-5 минути, когато идва екип на КАТ, извършва проверка на патрула и след документираните три нули (0,00 промила) фиаското е за "специалиста", който е толкова тъп да се реши на този малоумен ход.
По този начин, те доказват ВЕДНАГА, че не са пили, а ти иди, че доказвай, че си бил колан... ХВАЛА на такива ПРОФЕСОРИ!!!
Много мои познати после ми реват, че са ги наиграли... просто чули, че трябва да напишат или кажат, че полицаите миришели на алкохол.
Мнооо требе да си прос да го напраиш...
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 03 Дек 2011, 0:38

Escape написа:
radio_manbg написа:Винаги можете да кажете че са се държали неадекватно, не са се легитимирали и кгато сте се приближили до патрулната кола е миришело на алкохол ама имайте предвид че това ще доведе до фиаско!

Поздрави и УСПЕХ!

П.П.
Калкото те могат да докажат че не са пили толкова и че си бил без колан!

оффф човек, не давай такива съвети.....периодично през 2 месеца се пишат такива неща...
Ти персонално колко пъти си писал жалба че са ти миришели на алкохол??? наясно ли си че им трябва по най бързия начин кръвна проба... какво правим като след 30 минути те вече са дали кръвна проба, тя е отрицателна а ти:
- уронваш престижа на полицай
- лъжесвидетелсваш
- нямаш реални доказателсва че те са употребили алкохол
- опитваш се се измъкнеш при констатирано твое лично нарушение

следва ДЕЛО по бързото производство, което вярвай ми много бързо ще излезе и решението изобщо няма да ти хареса. Полицаите не са прости хора да ходят пияни на работа и да се заяждат с всеки втори спрян

Тука мисля, че достатъчно грамотно са описани последствията от изключително "умната" постъпка на форумния герой и няма какво повече да се коментира.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Дек 2011, 9:17

Абе има някакви нюанси в цялата работа, ако си "усетил" мирис на алкохол е едно, ама ако е "полицаят беше пиян" и се докаже противното, спокойно можеш да се окажеш главен герой в някое заведено дело за клевета, което като цяло е кофти тръпка, няма смисъл от вкарване в излишни филми, защото "Който копае гроб другиму, сам пада в него" ;)
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от exstasy » 03 Дек 2011, 23:25

Като човек по професия обжалващ много актове, ще кажа:
Пишете възражения, или ако на момента не знаете какво точно, пишете, че ще представите подробни в срок/3-дневен/.
После половината актове падат само на това основание. :winky:
До 50лв. актовете.....болна тема. Зависи от практиката на съда в съответния град най-общо казано.
Understeer is when you hit the wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit the wall with the back of your car.
Horsepower is how fast you hit the wall with your car.
Torque is how far you take the wall with you.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 04 Дек 2011, 21:20

И аз съм в разправии с КАТ.
Преди месец някъде ме удариха.Колата ми доста пострадала.Дойде група на КАТ,написаха протоколи и ме пуснаха да си ходя.Изрични го питах "това ли е всичко" и ми викат 'да можеш да си ходиш".Тръгвам си аз по пътя,пред мен кара нашия с неговата кола.По пътя имаше офис на SDI спряхме там да ни обяснят каква е процедурата,те звъннаха в ЛевИнс откъдето казаха "колата да дойде на оглед в нашия център".Обясниха ни къде е центъра(на няма и 2мин. от вкъщи).Решавам да мина оттам преди да я прибера в нас и по пътя ме спират катаджии.Някакви абсолютно арогантни и невъзпитани типове.Не взеха предвид това,че прибирам колата от ПТП и ми треснаха акт за каране без "поставен преден номер на опреленото за целта място".Обяснявам им и им показвам остатъците от броня в колата си,показвах протокол за ПТП съставен преди час,но нищо не помогна.Предния номер го бях поставил на стъклото.Писах възражение отдолу в акта,че вследствие на ПТП определеното място за поставяне на табелата е счупено и съм в невъзможност да я монтирам.

На другия ден пуснах писмено възражение като приложих копие от протокола за ПТП и протокола за щетите от ЛевИнс,където ясно пише,че предната броня е счупена и не става за нищо.Подчертах,че полицаите отразили ПТП не са спрели МПС-то от движение и са ме пуснали да си ходя на собствен ход след като съм ги попитал изрично.Обясних каква е била точно ситуацията и,че полицаите съставили ми акта са действали субективно без да вземат предвид обстоятелсвата,НО и това не ми помогна и днес получих писмо,че акта съставен от тоя цървул е бил законосъобразен.

Дайте идеи какво се прави оттук нататък.Съставеният акт е по член 140,който гласи:
" По пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места."
Наказанието е доста сериозно,защото освен парична санкция от 50-200лв. се отнема книжка за период от 1-6 месеца.Не се смятам за някакъв престъпник,че да ме глобяват и да ми вземат книжката.Нито съм застрашил нечий живот,нито бях тръгнал на разходка.
Дайте идея какво възражение на наказателното постановление да спретна.То е ясно,че ще повторя голяма част от обясненията си,които бях пуснал към началника на КАТ,но се чудя какво още,за да наклоня везните в моя полза.Четох в нет-а решения на съда по обжалвания на този член и ми направи впечателние на едно,в което жалбоподателя подчертава,че в закона става дума за ТАБЕЛИ,които са ПОСТАВЕНИ,а в неговия случай както в моя задната е била на място,а предната е поднала по време на движение и я е поставил на предното стъкло.Съдът е отменил НП,но се чудя при мен дали ще мине.Давайте идеи,че тая несправедливост ще ме остави без кола точно в зимата покрай праниците... :ranting:

Вижте какво намерих още в "Наредба № I-45 от 24 март 2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях"

"Чл. 10.
(5) Табелите с регистрационен номер се закрепват отпред и отзад (или само отзад) перпендикулярно на средното надлъжно сечение на превозното средство, а когато това е невъзможно - в лявата част, така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. При закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера."

Изхождайки от тази точка аз съм спазил закона.Тук става ясно,че ако отпред няма номер,то отзад е задължително да има-е аз такъв имах.Предната табела бях в невъзможност да монтирам табелата,затова я бях поставил отляво,където беше видима.
Имам ли шансове?
Изображение
8.32

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от exstasy » 04 Дек 2011, 21:43

PIONEER написа:Дайте идеи какво се прави оттук нататък.

Чакаш дали ще издадат НП, ако да - жалиш.
Understeer is when you hit the wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit the wall with the back of your car.
Horsepower is how fast you hit the wall with your car.
Torque is how far you take the wall with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Дек 2011, 21:50

Mи то в закона ако пишеше "табела" щеше да се окаже, че да караш хептен без номера не е нарушение :mhihi: Правно неграмотни и некадърни съдии колкото щеш, явно не само при нас са такива :mhihi:
Хубаво е, че си подал възражение, защото при тези независещи от теб с ПТП-то обстоятелства не си направил нищо нередно в крайна сметка, тя тая ударена кола трябва да се прибере така или иначе...Без книжка и с глоба за такова нещо... :no:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Дек 2011, 22:11

Лоша работа колега .Тия вторите куки са издевателствали над теб.Можело е да постъпят и по друг начин.Де факто ако не можеш да закрепиш номера отпред колата е в неизправност и трябва да се прибере с пътна помощ.Ти си в нарушение ама и куките можело да не ти пишат акт а само предупреждение .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 04 Дек 2011, 22:15

PIONEER за същото нещо ми беше взета книжката, въпреки че обжалвах останах 1 месец без книжка и минус 100 кинта, а и акта ми беше много объркан от господата ама не ме спаси, а жалбата ми беше писана от човек който е в нещата. Единственото което може да те спаси е ПТП-то което си имал малко преди това.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Дек 2011, 22:24

Няма излизане на глава, на мен преди време ми написаха "измислен", т.е. неотговарящ изобщо на истината акт, обжалвах не знам си кво, адвокати-мадвокати, в крайна сметка стоях 6 месеца без книжка и докато изкарам нова(понеже заради шибаняшкия измислен акт вземащ ми 21 точки ми свършиха...), все едно бяха 8. Решат ли да ти го сложат, го правят :mhihi: Тва е реалността.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Дек 2011, 22:57

PIONEER написа:....

За нещастие ще ходиш пеша 1 месец поне... тази ситуация е пробвана 2-3 пъти от приятели и полза от възражения няма- номерът трябва да е където му е мястото, а не зад предното стъкло и това е положението :banghead: при липса на предна броня- закачваш на гредата на бронята, на маската или където другаде намериш и както успееш- преден номер трябва да е отпред на колата, не в купето... При невъзможност номера да е отпред- пътна помощ...

и НЕ вярвайте на полицаите на 100%- често се случва да те заблудят от незнание или директно да те излъжат щото не са на кеф и да се получи такава гнусна ситуация...

ПС: Понеже НП като нищо ще е едни 100лв. (тоест ще подлежи на обжалване в съда) ако ти се занимава търси адвокат и води дело... Поне докато се съдите книжката ще си е в теб... Но шанса да спечелиш не е дори и минимален- сериозно клони към никакъв...
Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Дек 2011, 23:11

PIONEER написа: в закона става дума за ТАБЕЛИ,които са ПОСТАВЕНИ,а в неговия случай както в моя задната е била на място,а предната е поднала по време на движение и я е поставил на предното стъкло.Съдът е отменил НП,но се чудя при мен дали ще мине.Давайте идеи,че тая несправедливост ще ме остави без кола точно в зимата покрай праниците... :ranting:
...

Колега в чл.140 изрично се казват табели в множествено число а не табела в ед.ч. Не виждам как посочвайки това, съдът ще отмени НП, защото без предна табела, липсваща или поставена неправилно, ти оставаш със само една, което означава, че нямаш съответните от чл.140 изисквания - табели в мн.ч (2) поставени правилно на колата.

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 04 Дек 2011, 23:12

Бре, поне малко човещина трябва да има, ама нейсе.
Не е нормално това.
Е*и ги парите, нервите и негативните преживявания няма кой да ги плати.
virtue and tranquillity

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата