LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
Модератор: Общи модератори
Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
acho.rs написа:дайте някакви още предложения около 46-47 инча?
По-хубаво кажи до какви пари и дали искаш 3Д . На мен от ЛЕД ЛСДтата фаворити за сега са ми Самсунг .
Ако телевизора ти е предимно за гледане на телевизия се насочи към по-малки размери (сега как ще ме нападнат) . Но наистина - освен 10ина канала които ще са ти на 720п , другите ще ти дойдат на много ниска резолюция и като ги разпънеш на 47 инча и ... става грозно .
родителите ми имат 46 инча и мога да сравня, защото ще го гледам горе долу от същото разстояние. Този 46 инчов вече ми е малък, но 52-55 инчовите са страшно скъпи, та за това съм се спрял на 46-47. Това кое как се разпъвало въобще не може да ме впечатли
Тия 3Д-та са ми малко измислени, но като купуваш телевизор сега трябва да го има - какво да се прави. Въпреки, че сигурно ще ме заболи главата дори и след 1 час гледане с очила. Самсунг и на мен ми бяха фаворити, обаче това със 6-та серия ме разочарова ... 3Д-то било презредово

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
3Дто на Сони е много дорбо . Освен отлична дълбочина , картината и "излиза" от телевизора доста доволно . 3Дто хич не е смотано , стига да не те заболяват прекалено много очите . Пък и може да си гледаш 2Д спокойно . Разликата в цената на сходни обикновен и 3Д ТВ е 300ина лева .
Кажи до какви пари , утре ще ги разгледам подрбоно ТВтата и може да ти кажа нещо конкретно
Ако се търси максимално качество , 42ките са леко по-добри от 50ките , защото имаш 2млн пиксела на по-малко площ ... по тази логика 32 Фулл ХД са най-добри но изглежда не влагат много технология в малките телевизори .
Кажи до какви пари , утре ще ги разгледам подрбоно ТВтата и може да ти кажа нещо конкретно

Ако се търси максимално качество , 42ките са леко по-добри от 50ките , защото имаш 2млн пиксела на по-малко площ ... по тази логика 32 Фулл ХД са най-добри но изглежда не влагат много технология в малките телевизори .
бюджета е доста разтеглив, но гледам телевизори около 2000-2500
може и малко повече ако си заслужава
може и малко повече ако си заслужава
вие ме убихте с тия инчове, да не живеете пред тв-то?!
на мен интериорните врати са ми 2к, ама тв-то ми е 20 инча crt на 11г и от едната страна лилавее, та поне не ме е страх от апаши 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
acer написа:вие ме убихте с тия инчове, да не живеете пред тв-то?!на мен интериорните врати са ми 2к, ама тв-то ми е 20 инча crt на 11г и от едната страна лилавее, та поне не ме е страх от апаши
Ами ти пред интериорните врати ли живееш ? Аз прекарвам повече време пред ТВто , отколкото пред вратата

Различни приоритети - има киномани и за тях телевизора е важен

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
© аз също бях предубеден към 3D-то и го пробвах за първи път когато си избирах телевизора. Не е като на кино, но пак си е много яка работа. В Технополис обикновено имат за проба такъв телевизор и можеш да видиш дали ще ти хареса.
Имам един проблем относно това 3D. На телевизора имам вградено приложение Explore 3D и през него се гледат кратки клипове онлайн със страхотно 3D качество. Когато обаче закача лаптопа към телевизора и пусна 3D филм качеството е доста гадно. Лаптопа е с Ati Radeon HD 5650 1GB видеокарта и i5 процесор. Закачам го с HDMI, филма който пускам е този http://zamunda.net/details.php?id=278037&hit=1, а плеъра е TotalMedia Theatre 5 като съм задал автоматично да засича 3D. От настройките на телевизора за 3D имам три опции: 2D -> 3D; картина до картина и картина над картина. Което и да избера качеството е гадно. Какво не правя както трябва? Гледам, че има HDMI кабели специално за 3D, а този с който гледам не е такъв и се чудя дали това не е проблема. Дайте съвет какво да правя, че иначе тази екстра се обезсмисля.

acho.rs написа:
не, ама след като ме обраха инвестирам само в интериора, като влезнат да видим как ще изнесат дивана, вратата или душ кабината

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
© написа:...
от какво разстояние го гледаш? и аз съм се ориентирал към 46/47, но хола не ми е от най-големите
Tux0 Ca !

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Ето полезно инфо на който му се чете http://forum.setcombg.com/index.php/topic,46866.0.html
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
acer написа:acho.rs написа:
не, ама след като ме обраха инвестирам само в интериора, като влезнат да видим как ще изнесат дивана, вратата или душ кабината
Ами прави си застраховки бе колега - хората са го измислили .
слави - Sony KDL40NX720BAEP 3D TV - около 2200 в комплект със спиикърси стойка - казват че свободната и цена била няколко стотин лева . Трябва да го видиш на живо - убииствен образ 200 херца и цялата предна част на телевизора е един панел (като айпад примерно) .
Друг който ми се струва много добра стока за парите си е Sony KDL40ЕX720BAEP 3D TV - малка разлика в картината но е 1500 лв и върви с 2 чифта активни 3Д цайси .
Това от мен като идеи

Жалко, че не говориш за 46 инчовите модели
Иначе и аз май към сони се ориентирах, не че са много добри, но имат най-малко недостатъци.
Колкото до разстоянието, то е около 4м максимум, но не робувай на тези неща. И от 2 метра да го гледах пак бих взел 46 инча
Иначе и аз май към сони се ориентирах, не че са много добри, но имат най-малко недостатъци.
Колкото до разстоянието, то е около 4м максимум, но не робувай на тези неща. И от 2 метра да го гледах пак бих взел 46 инча
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
За мен все още няма lcd, което да извади качество на картината като плазмен телевизор но лошата репуация откъм надеждност в миналото ги извади на заден план. Панасоник вадят доста добри модели в последните години, така че си заслужава да се погледнат. Иначе на Сони 7серия ми е фаворит в този клас в момента и на Шарп куатрона, но хич го мяма откъм дизайн.
Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
© написа:Жалко, че не говориш за 46 инчовите модели
Не знам дали NX72 го има и в 46 и 50 инча размери . EX72 обаче го гледах и на 46инча - към 1800 лв идва , пак със много добро истинско 3Д .
acho.rs написа:© написа:Жалко, че не говориш за 46 инчовите модели
Не знам дали NX72 го има и в 46 и 50 инча размери . EX72 обаче го гледах и на 46инча - към 1800 лв идва , пак със много добро истинско 3Д .
само кажи къде си го видял на тази цена и няма да избирам повече - за цената си е идеално