Палежи на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Палежи на автомобили

Мнение от ms » 05 Дек 2011, 13:55

jordanov написа:определено не очаквах да е двойно :) изненадаха ме!

и то неприятно те изненадаха... Но го гледай от страната на ЗК- абсолютно оправдано е да искат много пари за риск "Умишлен палеж"...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Дек 2011, 14:41

Е иначе какво - не ти плащат нищо? То тва ще си е застрахователна измама, ама не от страна на клиента...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Дек 2011, 14:42

Mollov написа:Е иначе какво - не ти плащат нищо? То тва ще си е застрахователна измама, ама не от страна на клиента...

Явно излиза така,но защо си мисля,че се отнася само за природни бедствия а не за умишлени палежи :dunno: то тогава за какво плащаме по сумати пари каско,като и това не се покрива освен всичко друго !!??
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Дек 2011, 15:20

ами нищо чудно в това да са отговорите за палежите :idea: да се психясват хората и да правят по скъпи застраховки включващи умишен палеж от 2ри или 3ти лица

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Дек 2011, 15:25

E нали се нарича "пълно каско". То ако ще се покрива избирателно, каквото на тях им отърва... да ги таковам всички ЗПАД-и :ranting:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Дек 2011, 15:32

kiko написа:ами нищо чудно в това да са отговорите за палежите :idea: да се психясват хората и да правят по скъпи застраховки включващи умишен палеж от 2ри или 3ти лица

ми като гледам тук какви са настроенията, много не им се получава ако те го правят
1. ако ЗК го правят - коя го прави. 1 компания прави нещо, което ще се отрази на всички
2. или са се събрали всички заедно - малко световната конспирация идва тоо мъч
3. ако го прави някой то има логика да е голяма компания защото иначе ефекта ще е малък
4. ако е голяма компания едва ли ще се занимава с такива дребни игри щото си има бизнес
5. големите, компании повечето са чужди вече незнам как ще се одобри подобно нещо изобщо

с две думи аз не намирам логика да е организирано ... макар да сме страната на неограничените възможности
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Дек 2011, 15:33

xpl0d написа:E нали се нарича "пълно каско". То ако ще се покрива избирателно, каквото на тях им отърва... да ги таковам всички ЗПАД-и :ranting:

Знам,че има застрахователи сред нас,и те гледат по различен начин на нещата,както и адвокатите - ние гледаме от една точка но от правна е коренно различно..както и да е.прост пример с каско в бг:

*крадат ти част по колата - да кажем волан,фарове и т.н - не плащат поради факта ,че била демонтируема - ще ме извиняват но има ли част по една кола ,която по един или друг начин - не е демонтируема ?Тук определено трябва даима промени,защото си мият ръцете..относно "пълно каско" пак зависи от дребния шрифт - винаги има условности...

Пресен пример - чисто нова кола Х серия,колата е над 100 000 ,производствена дата 07.2010 - е ударена в Младост 4 докато е на паркинг - щетите са :

*предна спукана броня - бе отчупени части имаше
*десен фар - за нищо не става

Щетата се оценява за над 4 000лв ,по цени на части и труд - каско - отказано!!!! според Армеец - мястото не отговаряло ,на щетата :ranting: :banghead:
Това е такава ,глупост че не е истина и тъй-като колата е не лизинг - сега оторизирън дилър на БМВ ще се съдят,защото (евала им правя за 40% отстъпка която са направили) момчето си пое ремонта - аз нямам думи.
И си мисля - ако те на подобен автомобил отказват ,какво остава на моята дето няма и 1/10 от тази цена :dunno: и ще чакам да ми изплатят нещо :kuku:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Дек 2011, 15:54

K_Ilkov написа:
kiko написа:ами нищо чудно в това да са отговорите за палежите :idea: да се психясват хората и да правят по скъпи застраховки включващи умишен палеж от 2ри или 3ти лица

ми като гледам тук какви са настроенията, много не им се получава ако те го правят
1. ако ЗК го правят - коя го прави. 1 компания прави нещо, което ще се отрази на всички
2. или са се събрали всички заедно - малко световната конспирация идва тоо мъч
3. ако го прави някой то има логика да е голяма компания защото иначе ефекта ще е малък
4. ако е голяма компания едва ли ще се занимава с такива дребни игри щото си има бизнес
5. големите, компании повечето са чужди вече незнам как ще се одобри подобно нещо изобщо

с две думи аз не намирам логика да е организирано ... макар да сме страната на неограничените възможности

ами точно от 1.следва 2.все едно шефовете на 2-3най голями компаний не се знаят.та от там и по 3та точка. за 4.ако +80% горница на застраховка е дребна игра ок!
5.големите компаний,някои са чужи ;) и кво все едно там българи не работят
така,че те хората така и така са си застраховани и пазара е преразпределен никои не бърка в канчето на другия,само се наблюдава ръст на сумите които пребират.кои застраховател ще се оплаче?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 05 Дек 2011, 15:58

Прочетох цялята тема.
Какви хора пишат в тази тема? Всеки си прави някакви заключения. Вие от полицията ли сте? Това ли ви е работата?

Мен ме интересува защо полицията спи? Защо не сложат по едно въоръжено ченге на всеки паркинг и за една вечер ще ги хванат!

Луд човек не може да действа организирано! Според мен това е следствие от кризата. Хората не си правят каско вече...

Хайде да се съберем и протестно да си паркираме колите на жълтите павета. Да видим кой ще подпали там. Или пред полицейските участъци.

Моля хората от форума да организират протест. Полицията спи! Няма да се учудя ако им е платено на куките.

Хора става въпрос за пари! Автокаското не е 5лв. за година! И това засяга всяка кола - хиляди коли по стотици левове...
Последна промяна bmw325tds на 05 Дек 2011, 16:00, променена общо 1 път

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 05 Дек 2011, 16:00

айдеее и кв.Витоша се включи с едно Мерцедесче...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Дек 2011, 16:05

kiko написа:ами точно от 1.следва 2.все едно шефовете на 2-3най голями компаний не се знаят.та от там и по 3та точка. за 4.ако +80% горница на застраховка е дребна игра ок!
5.големите компаний,някои са чужи ;) и кво все едно там българи не работят
така,че те хората така и така са си застраховани и пазара е преразпределен никои не бърка в канчето на другия,само се наблюдава ръст на сумите които пребират.кои застраховател ще се оплаче?

- +80% от кое - според теб сега всички ще тръгнат да си правят клауза палеж
- защо само в София?
- Българи са ама ми е интересно как се защитава такова решение пред борда,
щото акцията трябва да се финансира или сега ще ми кажеш, че всичко може да се замаже

bmw325tds написа:Луд човек не може да действа организирано!

какво ти е определението за луд?
защото има много хора с умствени отклонения и мании, които са доста по-добре организирани от повечето нормални хора.

пп. за полицията, че спи съм съгласен щото досега трябваше да го/ги хванат който или които и да са :dummy:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Дек 2011, 16:23

K_Ilkov написа:- +80% от кое - според теб сега всички ще тръгнат да си правят клауза палеж
- защо само в София?
- Българи са ама ми е интересно как се защитава такова решение пред борда,
щото акцията трябва да се финансира или сега ще ми кажеш, че всичко може да се замаже

....

пп. за полицията, че спи съм съгласен щото досега трябваше да го/ги хванат който или които и да са :dummy:

-Да си доплатят за палеж определено ще има хора, и то не малко... но далеч повече ще са тея дето ще си направят каско на дърти кочини- много ще решат, че е по-добре да платиш сега (дори и не сега, а разсрочено) 5-600лв. за някое Е36 и подобни в този клас и да спиш спокойно отколкото да се молиш твоята кола да я пропуснат...
-Днес в София, утре и в други градове...
-Какво има да и финансираш на тая акция :?: един луд ( и то официално луд), малко пари и акцията е готова... няма и какво да замазваш пред шефовете после, само ще докладваш за ''изненадващо" нараснали приходи ;)

я ми обясни как ще го хванат толкова лесно :?:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 05 Дек 2011, 16:24

Това, което чух аз обаче е че тия палежи са си поръчани от хора, които са гръб на определена ЗК. Цялата работа е да се всява паника сред хората, за да си застраховат колите, в най- масовия диапазаон на коли до 10хил лв вече хората масово не правят каско. Платено е на няколко гамена да обикалят и да палят и те действат. И да ги хванат едва ли ще се стигне до поръчителите, понеже тия акций се правят обикновено през нялколко човека по веригата и цялата работа ще се изкара че е дело на група гламени. Тая информация я чух от човек, който е вътре в тия неща и съм склонен да му вярвам!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Дек 2011, 16:35

ms написа:я ми обясни как ще го хванат толкова лесно :?:

никой не е казал, че е лесно ... ама с бъркане в носа нищо не става
една работеща полиция има апарат и методи да го направи
- информатори - ако е организирано винаги ще изтече от някъде
- засилено полицейско присъствие
- затваряне на големи райони веднага след палеж в даден район

явно е че не е случайно, дали е от ЗК или луд или и двете незнам
но не виждам нещо да се прави

според теб какво -от това положение няма оправяне и край
всички си плащаме палеж докато ЗК са доволни от печалбите и тва е ...

ms написа:-Какво има да и финансираш на тая акция :?: един луд ( и то официално луд), малко пари и акцията е готова... няма и какво да замазваш пред шефовете после, само ще докладваш за ''изненадващо" нараснали приходи ;)

от това, което си написал ми се струва, че не си работил в голяма структура с чужда собственост и управление :winky:
Последна промяна K_Ilkov на 05 Дек 2011, 16:40, променена общо 1 път
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 05 Дек 2011, 16:38

Аз ви предлагам: Вечерта си оставяме колите пред парламента и сутринта си ги взимаме.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата