Коя линия указва правилната траектория .....
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Коя линия указва правилната траектория .....
Правилното е в
лентата

Никой не мое ма връне на селу!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Когато за първи път я решавах тази листовка, посочих червената стрелка за дясна лента, с идеята, че трябва да си най в дясно. Вярното е, че трябва да навлязеш в най-близката до теб лента.
Това е само за изпита, както повечето тук знаят, правилата за движение са мъглява теория, служеща на сините човечета да пишат грозни бележки, за да ни взимат пари. Пътят е космост и може да кръжиш, обикаляш, завиваш и други такива, без да обръщаш внимание на останалите участници в движението. Сори за оффтопика, но съм афектиран от един ранен
Това е само за изпита, както повечето тук знаят, правилата за движение са мъглява теория, служеща на сините човечета да пишат грозни бележки, за да ни взимат пари. Пътят е космост и може да кръжиш, обикаляш, завиваш и други такива, без да обръщаш внимание на останалите участници в движението. Сори за оффтопика, но съм афектиран от един ранен

Много, ама много не съм съгласен. Точно такива кръстовища и разни шофери от космоса ме карат да давам предимство на завиващите наляво, само и само да съм сигурен, че няма да ме издрънчат във вратите на тесни кръстовища, щото са решили че трябва да влязат в дясната лента.sapio написа:Това е само за изпита, както повечето тук знаят, правилата за движение са мъглява теория, служеща на сините човечета да пишат грозни бележки, за да ни взимат пари.
Именно, въпреки че са 2 ленти, и 2те ленти са в една посока според примера. Навлизаш в дясната част на пътното платно, за да не влезеш в насрещното. Т.е. това е първото условие, второто условие е като имаш 2 ленти в твоята посока, да използваш най-късата траектория.plradev написа:Ама в същото време пък трябвало да се навлезе в дясната част на пътното платно по посока на движение ... А сега
Ама понеже като си на 17-18 си много над правилата на движение и караш совалка в друга галактика, а останалите по пътищата са балъци, много лесно оставаш с впечатлението, че трябва да влезеш в дясната част на пътното платно и забравяш какво се прави при кръстовища като на картинката. /не визирам никой, просто наблюдения над трафика в последните 2 месец... някакъв ад!/
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Малеее да съм един полицай с една голяма ножица и да режа книжки на 2
Много ми е странно защо българина се срамува да кара в дясно
За пример ще ви дам околовръстното...там е ада
Дясната лента пустее,а вуичо се мота в средната с 60км,до него в лявата стрина се влачи с 50 и като тръгнеш да ги изпреварваш от дясно се започва състезанието.

Много ми е странно защо българина се срамува да кара в дясно

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
liloff написа:Именно, въпреки че са 2 ленти, и 2те ленти са в една посока според примера. Навлизаш в дясната част на пътното платно, за да не влезеш в насрещното. Т.е. това е първото условие, второто условие е като имаш 2 ленти в твоята посока, да използваш най-късата траектория.plradev написа:Ама в същото време пък трябвало да се навлезе в дясната част на пътното платно по посока на движение ... А сега
Ама понеже като си на 17-18 си много над правилата на движение и караш совалка в друга галактика, а останалите по пътищата са балъци, много лесно оставаш с впечатлението, че трябва да влезеш в дясната част на пътното платно и забравяш какво се прави при кръстовища като на картинката. /не визирам никой, просто наблюдения над трафика в последните 2 месец... някакъв ад!/
При мен хора под 30г няма ,та проблема в случая не е в 18 годишните ... на тях даже са им по-пресни спомените

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
liloff написа:Много, ама много не съм съгласен. Точно такива кръстовища и разни шофери от космоса ме карат да давам предимство на завиващите наляво, само и само да съм сигурен, че няма да ме издрънчат във вратите на тесни кръстовища, щото са решили че трябва да влязат в дясната лента.sapio написа:Това е само за изпита, както повечето тук знаят, правилата за движение са мъглява теория, служеща на сините човечета да пишат грозни бележки, за да ни взимат пари.
Не си ме разбрал колега - точно това имам предвид. Това, че някой е отговорил на изпита правилно, като е възможно и да не е така, не пречи в последствие да се престроява, където сметне, че му е най-удобно. И аз ги пускам, защото си пазя колата, а не защото ми е супер кеф да съм от "глупаците", които не се пререждат.
plradev написа:
па според мен синята показва траекторията на предните гуми, а червената-на задните....т.е. с вратите напред

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
В някоя от подоните теми у форума си ме беше срам да кажа , че се двоумя , но тоя случай е елемнтарен 

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Ми синята
Гледам че има маркирана лента за насрещното движение с стоп линия. И в началото осевата е по дълга за да не се пресича - следователно са в едната посока и двете ленти.. Демек СИНЯТА
П.П.
Сега се сетих
как минават според соц. положение (за траектория в тези ЧАСНИ случай, не се говори в закона)
1. тоя с бурканите
2. тоя с големия лош джип
3. тоя с голфа (освен в случайте когато е 2-ка тогава минава пръв)
4. маршрутката (в случай че няма такси - тогава обикновенно става катастрофа)
5. бабата с торбите дето търчи като гламава (освен ако пропусне предните 4-ма ... ако не то въобще не преминава)
Гледам че има маркирана лента за насрещното движение с стоп линия. И в началото осевата е по дълга за да не се пресича - следователно са в едната посока и двете ленти.. Демек СИНЯТА

П.П.
Сега се сетих
как минават според соц. положение (за траектория в тези ЧАСНИ случай, не се говори в закона)
1. тоя с бурканите
2. тоя с големия лош джип
3. тоя с голфа (освен в случайте когато е 2-ка тогава минава пръв)
4. маршрутката (в случай че няма такси - тогава обикновенно става катастрофа)
5. бабата с торбите дето търчи като гламава (освен ако пропусне предните 4-ма ... ако не то въобще не преминава)
Последна промяна radio_manbg на 06 Дек 2011, 23:11, променена общо 1 път

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
пичове, синята е да.. но има едно изключение
и това са случаите, когато радиуса на завой не позволява да се влезе в най-лявата лента
тогава трябва да отдадеш предимство на всички останалии и да си влезеш директно в дясната лента
и това са случаите, когато радиуса на завой не позволява да се влезе в най-лявата лента
тогава трябва да отдадеш предимство на всички останалии и да си влезеш директно в дясната лента

No bling at the Ring
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
acho.rs написа:В някоя от подоните теми у форума си ме беше срам да кажа , че се двоумя , но тоя случай е елемнтарен
Са да не ми намекваш ,че ше ми падне форумното реноме ,понеже съм забакнал на некаква листовка ...

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:пичове, синята е да.. но има едно изключение
това в кой случай е- като правиш обратен завой ли

Казано просто- радиуса на обратен завой ти е около 10-11м., а кръстовището определено е по-голямо и нямаш грижи да се наместиш където трябва... Изключваме разбира се руса девойка с купена книжка- на тях и 50м. не им стигат...
ms написа:BadAngel написа:пичове, синята е да.. но има едно изключение
това в кой случай е- като правиш обратен завой линяма кръстовище и ситуация като на картинката където да е толкова малък радиуса, че да не успееш да влезеш в лявата лента
простото наличие на две платна ти дава достатъчно място за да се навреш в лявата лента на твоето платно...
Казано просто- радиуса на обратен завой ти е около 10-11м., а кръстовището определено е по-голямо и нямаш грижи да се наместиш където трябва... Изключваме разбира се руса девойка с купена книжка- на тях и 50м. не им стигат...
пич, първо, ако не можеш да направиш на един път обратния завой, а се налага маневра, той е забранен
второ, ако караш некъв камион примерно, неговия радиус на завой не винаги е достатъчен за да направиш маневрата, за тези случаи е ОК да минеш директно в дясната лента, като пак казвам, отдаваш предимство на всички останали
No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:пич, първо, ако не можеш да направиш на един път обратния завой, а се налага маневра, той е забранен
второ, ако караш некъв камион примерно, неговия радиус на завой не винаги е достатъчен за да направиш маневрата, за тези случаи е ОК да минеш директно в дясната лента, като пак казвам, отдаваш предимство на всички останали
е намери к'во да ми обясняваш- аз съм от дъртите в тоя форум все пак

първо- трябва да си олигофрен или да си си купил книжката за да не успееш да направиш обратен завой с автомобил на разрешените места...
второ- ти къде видя камион на картинката

трето- надявай се ти камион да ти даде предимство в такъв случай... е, ако караш някой Краз може и да те изчака

ms написа:BadAngel написа:пич, първо, ако не можеш да направиш на един път обратния завой, а се налага маневра, той е забранен
е намери к'во да ми обясняваш- аз съм от дъртите в тоя форум все пак![]()
първо- трябва да си олигофрен или да си си купил книжката за да не успееш да направиш обратен завой с автомобил на разрешените места...
второ- ти къде видя камион на картинката![]()
трето- надявай се ти камион да ти даде предимство в такъв случай... е, ако караш някой Краз може и да те изчака
окси, тогава виж 280 как прави левия завой на орлов мост, като не искаш да си говорим за камиони

ако караш дълга база бус, дори и до 3 тона и половина ще ти се сторят доста кръстовища тесни за обратен завой

No bling at the Ring