Малко разбъркване на мозъка - Световната Конспирация
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Малко разбъркване на мозъка - Световната Конспирация
we are the 99%
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега mmc, уважавам мнението ти, но не мога да се съглася да сравняваш човек с животно, пък било то и най-развитото. За мен това е фундаментален принцип. С другото съм донякъде съгласен, човек е продукт на средата си. Но околната мая не е извинение за собствения мързел, невежество или какво ти да е, което те извинява от това да си част от масата. И историята потвържава, че във всяко време, на всяко място, е имало хора, с едни по-други възгледи и идеи, в областа на науката, религията, където искаш, които със своите идеи, малко или много са повлияли на други хора, общности, народи, континетни.... Така че, средата е удобно извинение за нищо неправене, но всеки има глава на раменете, да мисли, анализира и взема решения. Човек ума удивителната способност, наречена въображение. Да види (да си представи) несъществуващи неща и да ги доведе до тяхното материално измерение. Така че, отговорност на всеки човек е да бъде преди всичко човек, после всичко останало. Но това обикновенно е много трудно, защото ще трябва да изпъкнеш над средата, а пък това води след себе си други неща.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
За @Elesar74:
Не сравнявам човек с животно, просто използвах израза
Ти визираш личностни качества, които несъмнено имат голям ефект върху крайния характер на дадена личност. Говорим за тези които са следствие на строго индивидуално съчетание между чисто лични качества, силно изразени у даден индивид, както и неговия личен опит, особено ако се различава на този на "стадото". Те са от голямо значение и никой, особено аз, не отрича това. Но това на което много по-малко се обръща внимание , е именно влиянието на средата и колко лесно може да определи живота на много хора, не само на тези които притежават някакви силно изразени качества, за тях вече казахме че са специален случай. Не знам на колко години си , но ако поговориш със някой по-възрастен човек, той ще ти разкаже съвсем различна приказка за това какви са били хората по неговор време. Не говорим за това доколко ще е обективен а за това ,че е факт че по различните времена е имало различна ценостна система и принципи които са били разпространени сред обществото. А ако отидеш в някоя друга държава, да речем -Япония , там пък хората са коренно различни. Ако визираш личностните качества и всички фактори (да не навлизаме в подробности сега на тази тема) които водят до изграждането на единичен индивид, от чисто биологична гледна точка, те едва ли са по-различни с едно по-старо поколение, или хората от Япония. Но виж, нравите са били. И средата е била доста по-различна. И съответно хората са коренно различни, като личности. Ето това ми е тезата. Процеса е доста по-сложен, но подлежи на анализ и манипулация.
Друг пример който мога да дам - замислял ли си се как се оформят дадени типажи хора? Всички цигани ли са мързеливи или ако едно нормално, образовано семейство вземе под крилото си едно нормално, здраво дете -циганче, то няма да израстне човек, който да заслужава твоето уважение? Нима може да кажем, че циганите, на чисто биологично ниво, са мързеливи , тъпи , крадливи, мръсни? Знам, че това е много противоречива тема, но се замисли наистина над тези фактори.
Мога да дам и примерни типажи хора които са представители от чисто социални прослойки като да речем ,мутрите , "по-леките жени" и тн и тн , със всичките си специфики и най-вече - общи качества, но мисля, че ми схвана идеята и не е нужно да се правя на психолог.
Понякога нещата са много по-прости и логични а хората далеч не са толкова уникални и различни, поне по-голямата част от тях.
Струва ми се , че малко отместихме първоначалния фокус на темата, така , че нека с този линк приключим тази тема за личностните характеристика :
http://genealogy.about.com/cs/geneticge ... urture.htm
Не сравнявам човек с животно, просто използвах израза

Ти визираш личностни качества, които несъмнено имат голям ефект върху крайния характер на дадена личност. Говорим за тези които са следствие на строго индивидуално съчетание между чисто лични качества, силно изразени у даден индивид, както и неговия личен опит, особено ако се различава на този на "стадото". Те са от голямо значение и никой, особено аз, не отрича това. Но това на което много по-малко се обръща внимание , е именно влиянието на средата и колко лесно може да определи живота на много хора, не само на тези които притежават някакви силно изразени качества, за тях вече казахме че са специален случай. Не знам на колко години си , но ако поговориш със някой по-възрастен човек, той ще ти разкаже съвсем различна приказка за това какви са били хората по неговор време. Не говорим за това доколко ще е обективен а за това ,че е факт че по различните времена е имало различна ценостна система и принципи които са били разпространени сред обществото. А ако отидеш в някоя друга държава, да речем -Япония , там пък хората са коренно различни. Ако визираш личностните качества и всички фактори (да не навлизаме в подробности сега на тази тема) които водят до изграждането на единичен индивид, от чисто биологична гледна точка, те едва ли са по-различни с едно по-старо поколение, или хората от Япония. Но виж, нравите са били. И средата е била доста по-различна. И съответно хората са коренно различни, като личности. Ето това ми е тезата. Процеса е доста по-сложен, но подлежи на анализ и манипулация.
Друг пример който мога да дам - замислял ли си се как се оформят дадени типажи хора? Всички цигани ли са мързеливи или ако едно нормално, образовано семейство вземе под крилото си едно нормално, здраво дете -циганче, то няма да израстне човек, който да заслужава твоето уважение? Нима може да кажем, че циганите, на чисто биологично ниво, са мързеливи , тъпи , крадливи, мръсни? Знам, че това е много противоречива тема, но се замисли наистина над тези фактори.
Мога да дам и примерни типажи хора които са представители от чисто социални прослойки като да речем ,мутрите , "по-леките жени" и тн и тн , със всичките си специфики и най-вече - общи качества, но мисля, че ми схвана идеята и не е нужно да се правя на психолог.
Понякога нещата са много по-прости и логични а хората далеч не са толкова уникални и различни, поне по-голямата част от тях.
Струва ми се , че малко отместихме първоначалния фокус на темата, така , че нека с този линк приключим тази тема за личностните характеристика :
http://genealogy.about.com/cs/geneticge ... urture.htm
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Как се радвам, че пуснахте тема за тва
Курсовата ми работа по МИО е на същата тема, така че не се стеснявайте, обсъждайте, цитирайте източници

Курсовата ми работа по МИО е на същата тема, така че не се стеснявайте, обсъждайте, цитирайте източници

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
radio_manbg написа:Колеги понеже тази тема ми е интересна та реших да видя дали и за вас е така.
Та накратко:
1. Вярвате ли че има такова нещо - Световна Конспирация
2. Смятате ли че президентите са "кукли" в ръцете на дурги - по-големи?
3. Смятате ли че има план за умишлено регулиране на населението (чрез войни, щамове и др.)
4. Знете ли какво е - New World Order? Branderburg? Masons? Illuminati и т.н.
5. Мислите ли че икономическата криза е искуственно създадена за да могат определени хора да поставят икономически свободни единици под своя контрол?
Интересно ми е да видя мнението ви?
Поздрави
1. не. има няколко големи сили които дърпат конците, но не работят в унисон и единна посока няма.
2. разбира се. президента е "фронт мен". решенията се взимат на друго ниво (но президента е "облъчен" с информацията така или иначе)
3. глупости
4. знам.
5. не. тези които печелят от това света да е на тоя хал не са тези които имат възможностите и ресурсите да го докарат до това дередже.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Хаос написа:we are the 99%

so what?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
radio_manbg написа:Колеги понеже тази тема ми е интересна та реших да видя дали и за вас е така.
Та накратко:
3. Смятате ли че има план за умишлено регулиране на населението (чрез войни, щамове и др.)
5. Мислите ли че икономическата криза е искуственно създадена за да могат определени хора да поставят икономически свободни единици под своя контрол?
Поздрави
Понеже аз започнах с "разбъркването" е редно поне и своето мнение да дам.
1. Смятам че има такова нещо което се дели на да кажем англо-американски интереси и руски (тоест тези който са от бившия блок и негови партньори) съществуват и така наречените анализатори (позиция която е да кажем по течението). Единна посока няма със сигурност иначе това би било утопия. А колкото до укропняване - смятам ДА.
2. Президентите в цял свят са лобисти и затова смятам че тяхното манипулиране е изключително лесно. Също така смятам, че случайни хора не се поставят там а по скоро поставени лица защитаващи дадени интереси и следващи нечии амбиции.
3. Ще бъда конкретен - не са един или два случайте в който лекарство одобрено от правителството след време се оказва примерно наркотик или причинител на рак или дори смърт. Също така самият факт че има БИО оръжия свидетелства за това че такава политика има. За пример ваксината ПОЛЕО в нета има доста информация. Също така свински, птичи и т.н. изменени и мутирали щамове..... да не говорим, че СПИН-а отдавна би могъл да бъде излекуван стига това да не беше многомилярдна индустрия. С други думи за да накараш хората да се лекуват трябва да създадеш реална опасност а колко по-реална от смъртта на няколко хиляди души?
4. Всичко това са много именна на определени групи който имат достатъчно голямо влияние за да могат да определят бъдещето на масата...
5. Парите са свобода - тоест ако дадеш на хората пари те ще имат свобода и частична независимост - а такава маса не се контрулира лесно - следователно една такава криза би поставило масата в тупик.
ето едно интересно съвпадение - през 1913г. е създаден Федералният резерв на САЩ - Федерален само на думи - това е изцяло частна институция. през 1928 и до около 1931-2 в Щатите се разразява криза Американското правителство и Фед. Резерва се договарят за "Кредитиране" което обаче трябва да бъде обезпечено .... случайност или не през 1933 се създава т.н. "Social Security" което много хора твърдят че е върпосния гаранционен фонд.
Друг любопитен факт е че за да се произведе един долар - разходите са около 13-17 цента но цената по която го купува Правителството е около 37-38 цента.... а там монетния им двор е частен... да не говорим примерно и кой е и Джордж Буш и какъв му се пада Алис Краули (Alice Crowley).
Ето и една много любима песен - Vinnie Paz - End of Days

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Няма никаква конспирация.
Всичко е много просто-99% от населението на земята са стока и се управляват като такава.
Никой не може да влияе на развитието на обществото, ако няма пари.
Тези , които имат пари влияят обществото да се развива в посока в която капиталът и печалбите им се увеличават-това включва "промиване на мозъци", игра със здравето , с природата-всичко зависи от морала на тези, които раздават картите.
Отдавна капитала на някои хора е станал световен и това изважда влиянието на световно ниво.
Какви ходове предприема световния капитал е неизвестно за по-голяма част от хората, така че в този аспект си е конспирация.
Обществото отдавна е загубило функцията да защитава отделните членове като основна,
акцента се изместил към управлението на отделните единици като стока.
Ако пет пещерняка са се събирали в една пещера е било да се защитават по-добре, сега ако се съберат пет човека то ще е да работят на някой.
Нито едно събитие война , революция, преврат , избори , протести, не може да се организира без пари, така че който плаща диктува посоката и определя събитията.
Няма как човек без пари да промени нещо .
Няма как хора без пари да се обединят.
Няма как хората с пари да допуснат тези без пари да определят правилата.
В днешното общество хората са много по роби отколкото робите в древна Гърция например.
Всички сме роби на финансовия капитал и всички работим за него.
Ако му е изгодно, ще ни предложи по добри условия в личен план, но не и участие във взимането на решения.
Истината е много проста -спасение поединично
Всичко е много просто-99% от населението на земята са стока и се управляват като такава.
Никой не може да влияе на развитието на обществото, ако няма пари.
Тези , които имат пари влияят обществото да се развива в посока в която капиталът и печалбите им се увеличават-това включва "промиване на мозъци", игра със здравето , с природата-всичко зависи от морала на тези, които раздават картите.
Отдавна капитала на някои хора е станал световен и това изважда влиянието на световно ниво.
Какви ходове предприема световния капитал е неизвестно за по-голяма част от хората, така че в този аспект си е конспирация.
Обществото отдавна е загубило функцията да защитава отделните членове като основна,
акцента се изместил към управлението на отделните единици като стока.
Ако пет пещерняка са се събирали в една пещера е било да се защитават по-добре, сега ако се съберат пет човека то ще е да работят на някой.
Нито едно събитие война , революция, преврат , избори , протести, не може да се организира без пари, така че който плаща диктува посоката и определя събитията.
Няма как човек без пари да промени нещо .
Няма как хора без пари да се обединят.
Няма как хората с пари да допуснат тези без пари да определят правилата.
В днешното общество хората са много по роби отколкото робите в древна Гърция например.
Всички сме роби на финансовия капитал и всички работим за него.
Ако му е изгодно, ще ни предложи по добри условия в личен план, но не и участие във взимането на решения.
Истината е много проста -спасение поединично

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
radio_manbg написа:ето едно интересно съвпадение - през 1913г. е създаден Федералният резерв на САЩ - Федерален само на думи - това е изцяло частна институция. през 1928 и до около 1931-2 в Щатите се разразява криза Американското правителство и Фед. Резерва се договарят за "Кредитиране" което обаче трябва да бъде обезпечено .... случайност или не през 1933 се създава т.н. "Social Security" което много хора твърдят че е върпосния гаранционен фонд.
Друг любопитен факт е че за да се произведе един долар - разходите са около 13-17 цента но цената по която го купува Правителството е около 37-38 цента.... а там монетния им двор е частен... да не говорим примерно и кой е и Джордж Буш и какъв му се пада Алис Краули (Alice Crowley).
Ето и една много любима песен - Vinnie Paz - End of Days
Точно, началото на "депресията", федералния резерв кредитира всичко с тяхните банкноти, наливат 2 млрд$ за седмица ....така фалира всичко и всичко е на федералния резерв...
Кенеди връща печатането на държавните банкноти с червен печат ( има и с рядко срещан син печат - "сребърни") , банкноти със зеления са на федералния резерв ( или банкноти, по които държавата дължи лихва).....ама не за дълго.

п.п. С кафявия печат са наливаните долари на ФР по време на депресията..
Последна промяна Сондьора на 07 Дек 2011, 12:19, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
това с депресията и кредитирането не ми се вързва. не съм се интересувал много, но тогава има дефлация не инфлация.
именно за тва сега наливат пари като луди, защото ги е страх да не случи същото.
освен това има много глупости по тия филми и статии дето ги гледате и четете. федералния резерв примерно не е частна институция.
именно за тва сега наливат пари като луди, защото ги е страх да не случи същото.
освен това има много глупости по тия филми и статии дето ги гледате и четете. федералния резерв примерно не е частна институция.
As stipulated by the Banking Act of 1935, the President appoints the seven members of the Board of Governors of the Federal Reserve System; they must then be confirmed by the Senate and serve for 14 years. Once appointed, Governors may not be removed from office for their policy views. The chairman and vice-chairman are chosen by the President from among the sitting Governors for four-year terms; these appointments are also subject to Senate confirmation.[1] By law, the chairman reports twice a year to Congress on the Federal Reserve's monetary policy objectives. He or she also testifies before Congress on numerous other issues and meets periodically with the Secretary of the Treasury.
Currently, the chairman is Ben Bernanke, a South Carolina macroeconomist nominated by George W. Bush and sworn into office on February 1, 2006, for a term lasting until January 31, 2010. He was nominated for a second time by President Obama in 2009. In 2010 he was confirmed by the senate for a second term, ending January 31, 2014. Bernanke succeeded Alan Greenspan, who served for more than 18 years during the terms of four U.S. Presidents.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Steen частна е, понеже не си постнал предходното за банките:
Дори си го признават:
То и тогава федералния резерв налива пари като луд (до 29г е бум на развитие), но в един момент спира, иска си златото ( за печатаните долари)....замразява авоарите на всички банки в УСА и Рузвелт се принуждава да издаде закон, с който се забранява притежанието на злато и старите банкноти...всичкия златен резерв на банките минават в ръцете на федералния резерв... и след като златния резерва и банките са под контрола на федералния резерв, печата на 100% депозитите на хората тогава свършва и депресията...
The plan adopted in the original Federal Reserve Act called for the creation of a System that contained both private and public entities. There were to be at least eight, and no more than 12, private regional Federal reserve banks (12 were established) each with its own branches, board of directors and district boundaries (Sections 2, 3, and 4) and the System was to be headed by a seven member Federal Reserve Board made up of public officials appointed by the President and confirmed by the Senate
Дори си го признават:
Ben Bernanke, the current Chairman of the Federal Reserve, agreed with Friedman in blaming the Federal Reserve for its role in the Great Depression, and stated on Nov. 8, 2002:
"Let me end my talk by abusing slightly my status as an official representative of the Federal Reserve. I would like to say to Milton and Anna: Regarding the Great Depression. You're right, we did it. We're very sorry. But thanks to you, we won't do it again."
steeN написа:......това с депресията и кредитирането не ми се вързва. не съм се интересувал много, но тогава има дефлация не инфлация.
То и тогава федералния резерв налива пари като луд (до 29г е бум на развитие), но в един момент спира, иска си златото ( за печатаните долари)....замразява авоарите на всички банки в УСА и Рузвелт се принуждава да издаде закон, с който се забранява притежанието на злато и старите банкноти...всичкия златен резерв на банките минават в ръцете на федералния резерв... и след като златния резерва и банките са под контрола на федералния резерв, печата на 100% депозитите на хората тогава свършва и депресията...
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Та накратко:
Поздрави
1. световна конспирация е термин от художествената литература с цел приходи от филми и книги
2. президентите и правителствата винаги са били кукли в ръцете на по-силните такива от време оно
3. зависи изцяло от търсенето на икономическа полза. регулирането на население чисто с цел да се съхранят ресурси за бъдещите поколения е нелепа теза, прекалено скъпо е и с неясен изход. всяко правителсво гледа собствения си гъз сега и извличането на ползи в краткосрочен аспект, защото в условията на сравнитено информирано и силно взискателно общество всичко друго би им коствало мандата. (изключваме банановите републики)
4. интересна за четене в свободното време тема, нереална на практика във формата, който се описва. илюминати могат да се нарекът най-големите играчи на борсите, банките и некои финансови институции, които имат и могат да оказват голямо влияние, когато си поискат. а те не са некви обвити в мистерия образи и всеки може да научи кои са.
5. естествено

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Последна промяна Superexstatic на 07 Дек 2011, 18:40, променена общо 1 път

- steeN
- старши ентусиаст
-
не, точно съм пуснал това, което в тия филми пропускат да споменат
структурата не е нито частна нито държавна. важното е, че шефчетата ги контролира президента и конгреса. води се quasi-public.
начи с милтън фрийдмън съм по-запознат, щото като го слушаш и те кара да мислиш наистина и ми е интересен. според него федералния резерв е причинил депресията, защото са не са направили достатъчно за да не се свият парите в обращение. и вместо да измъкнат банките са ги оставили да фалират, което е причинило още по-голяма паника и липса на кредити. но го изтъква като грешка, не като целенасочени действия за постигане на този резултат. по време на паниката, много хора са си обърнали парите в злато. и така още повече са намаляли парите в обращение. и като е имало златен стандарт... за това е и изземването на златото срещу пари (не конфискуването му).
аз както ги виждам нещата е, че тези събития се тълкуват по начин, които им е изгоден на утопистите и анархиститедето ги разпространяват тия бози. няма никаква конспирация, просто се опитват да не допуснат същите грешки и за това в момента правят точно обратното. не случайно се базикат с бернанке като му викат helicopter ben, щото пускал пари от хеликопер (това е и причината за изявлението на бернанке, което цитираш).
мен ми е интересно защо няма конспирация за дот ком краша. струва ми се, че нещата идват малко сложни за тия дето ги пишат

структурата не е нито частна нито държавна. важното е, че шефчетата ги контролира президента и конгреса. води се quasi-public.
начи с милтън фрийдмън съм по-запознат, щото като го слушаш и те кара да мислиш наистина и ми е интересен. според него федералния резерв е причинил депресията, защото са не са направили достатъчно за да не се свият парите в обращение. и вместо да измъкнат банките са ги оставили да фалират, което е причинило още по-голяма паника и липса на кредити. но го изтъква като грешка, не като целенасочени действия за постигане на този резултат. по време на паниката, много хора са си обърнали парите в злато. и така още повече са намаляли парите в обращение. и като е имало златен стандарт... за това е и изземването на златото срещу пари (не конфискуването му).
аз както ги виждам нещата е, че тези събития се тълкуват по начин, които им е изгоден на утопистите и анархиститедето ги разпространяват тия бози. няма никаква конспирация, просто се опитват да не допуснат същите грешки и за това в момента правят точно обратното. не случайно се базикат с бернанке като му викат helicopter ben, щото пускал пари от хеликопер (това е и причината за изявлението на бернанке, което цитираш).
мен ми е интересно защо няма конспирация за дот ком краша. струва ми се, че нещата идват малко сложни за тия дето ги пишат

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3