Съвет за домашен климатик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за домашен климатик

Мнение от barabqga » 25 Ное 2011, 20:20

slatanic написа:
barabqga написа:
slatanic написа:Аз за това залагам на Нордстар 12ка с митсу или панасоник компресор и ми дреме на шмайзера. :mhihi:
Ако види зор и тръгне да замръзва зимата(което при мен няма как да стане,че ще се ползва само лятото :mhihi: ) тъй като не е инвертор и слава богу си му слагам един нагревател и кеф ти -15,-20.След тия температури си имам 40кубика дърва и надеждно отопление на твърдо гориво. :mhihi:

40 кубика :shock: сериозно си се запасил :mhihi:

2 етажа по 100+ квадрата и още една къща със един 100 квадрата етаж.Няяяяямаа как. :mhihi: Ти кажи с колко климатика да ги топля и колко ток ще отиде? :mhihi:

аз помислих , че един апартамент ще отопляваш с толкова :mhihi:

ти кажи за твърдото гориво :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 07 Дек 2011, 16:27

Някой има ли мнение за този Daikin http://www.technomarket.bg/products/091 ... 5k-rxn-35k ? Ще се ползва за отопление на 40 квадрата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 07 Дек 2011, 17:00

дайкините са корави, както можеш да прочетеш в темата и от останалите колеги. Но специално този модел е за 20-30кв. По скоро виж модела завършващ на 50К, той е за твоята квадратура

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 07 Дек 2011, 22:09

Jim Beam написа:Някой има ли мнение за този Daikin http://www.technomarket.bg/products/091 ... 5k-rxn-35k ? Ще се ползва за отопление на 40 квадрата.

тая 12-ка ще ти е слаба за 40 квадрата ако помещението е на нормална височина/2.60/
отделно е нисък клас с COP по-малко от 3,5....но като за тая цена-толкова :winky:
сериозните машини вече имат COP около 6, ама няма да ти хареса цената им..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Дек 2011, 22:44

За голям хол всички препоръчват Фуджитсу или Дайкин . Скоро ще решат мойте хора и ще пиша конкретния климатик как се справя със хамбара :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Дек 2011, 22:51

Препоръчайте нещо от горе-долу средния ценови клас (Дайкин виждам, че препоръчвате, въпреки че не го и бях чувал преди това, Митсубиши...) за около 50-60кв.м.
Ще се ползва лятото за охлаждане, зимата за отопление, т.е. предполагам ми трябва инверторен :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Дек 2011, 22:59

Цял апартамент ли мислиш да грееш ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Дек 2011, 23:05

acho.rs написа:Цял апартамент ли мислиш да грееш ?

Щото ако мислиш няма да стане.Освен ако не е някой мултисплит. :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Дек 2011, 23:18

Тц, 2 стаи от него, принципно, за това казвам "50-60"

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 07 Дек 2011, 23:30

Jim Beam написа:Някой има ли мнение за този Daikin http://www.technomarket.bg/products/091 ... 5k-rxn-35k ? Ще се ползва за отопление на 40 квадрата.

то уравнението не е съставено само от квадратурата /важно е: външни стени, степен на изолация, изложение на стаята/

Аз между другото имам два такива/за стаи 30-40кв/ и се справят перфектно с отоплението, но и двете са южни и изолациите са сериозни. Само че индексите след 35-цата са малко различни :roll: Единия е на 5 години и не е мръднал.

Иначе като цяло май в БГ Мицубиши е за предпочитане, понеже се сглобявал в Япония, докато Дайкина в БГ бил от Чехия. Така съм чул.

Дайкин и Мицубиши са като бмв и мерцедес при климатиците, само трябва за себе си да изясниш кой от двата е Бмв-то и го взимаш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 07 Дек 2011, 23:38

Преди 5 години този модел го е нямало...., даже миналата го нямаше.
За 40м2 отвсякъде си е за 14000BTU и нагоре, ако ще се разчита основно на климатика за топло.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Дек 2011, 0:42

sub_eleven написа:
Иначе като цяло май в БГ Мицубиши е за предпочитане, понеже се сглобявал в Япония, докато Дайкина в БГ бил от Чехия. Така съм чул.

Дайкин и Мицубиши са като бмв и мерцедес при климатиците, само трябва за себе си да изясниш кой от двата е Бмв-то и го взимаш.

има и чешки, но не всички. на телата си пише къде са правени. чешкия е характерен, че е малко по-евтин.
за колегата с двете стаи, много трудно може да топлиш и охлаждаш две стаи с една клима. въздуха не може да циркулира достатъчно и винаги в едната стая ще е по-топла или студена от другата. А за мултисплит системата не са толкова добри, защото на външното тяло му се взима акъла с двете вътрешни тела

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Дек 2011, 0:54

Ок де, идеята е ясна - в стаята, където ще е вътрешното тяло, ще е главната стая, която ще се топли/охлажда... Другата - колкото - толкова... все пак да не стои гореща/студена през лято/зима :yes: Т'ва ми е идеята
Та направо с примери, ако можете, ако не - ще обикалям по магазините направо...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 08 Дек 2011, 1:09

с примери казваш....
ето ти тема за размисъл:
защо на парното радиаторите са сложени във всяка стая, а не например един голям в хола и за другите стаи колкото-толкова?
що не вземеш да си сложиш една духалка в "главната" стая, а в другата колкото се сгрее-толкова?
далеч по-евтино ще ти излезе от покупката на климатик :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Дек 2011, 1:14

:kuku:
Как беше за българския форум... ааа да... питаш и ти обясняват колко си тъп :no:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата