Мненние за плазма на Панасоник.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Мненние за плазма на Панасоник.

Мнение от randity » 08 Дек 2011, 17:33

Колега, ако го взимаш заради 3D-то, по-добре се ориентирай към Samsung или LG. В момента те са с най-доброто 3D. Казвам го, защото информацията я имам от достоверен източник.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 08 Дек 2011, 17:50

vanko242 написа:
Coulthard написа:Консумация-висока оценка 295 W
ей тва да те притеснява всичко останало е перфектно - панасоник останаха единственият сериозен производител на плазми

:no: :no: :no: :no: Колега, добрите производители на плазми са Fujitsu-Siemens и Philips, всичко останало е компромис! Имам Panasonic Viera и Philips Match Line - разликата в картината, функциите и екстрите е очевадна.......и Philips-a е 4 години по стар ....

не се заяждам ама ...
http://www.consumersearch.com/plasma-tv
и двете марки не ги виждам
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 08 Дек 2011, 17:51

randity написа:Колега, ако го взимаш заради 3D-то, по-добре се ориентирай към Samsung или LG. В момента те са с най-доброто 3D. Казвам го, защото информацията я имам от достоверен източник.

кой е тоя достоверен източник - и става ли за мерило на 3д телевизори ;)

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Дек 2011, 18:30

Няма значение кой е. Ходи в някой голям хипермаркет за техника, и гледай всички телевизори 3D. Най-добри са самсуняците и LG. Другите са просто опит ;) Даже и LG не ми харесват.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sorrow » 08 Дек 2011, 18:52

Плазмите и по-специално на Panasonic са еталон за качество от години. Миналата година се сдобих с 50G20 модела и съм меко казано очарован. Избирах между LCD на Samsung и въпросната плазма, но след един визуален тест просто нямаше второ мнение.
Телевизорът не грее повече от нормалното, нито токът ми е скочил, но аз гледам само и единствено HD филми на него (без телевизия).
Специално ST серията не е лоша, но ако не ти трябва 3D-то ти препоръчвам да се ориентираш към G30 (в който размер си избереш). Освен това ако не се лъжа 3D-то на ST серията работи в interlaced режим, докато на GT/VT е progressive. Разликата може да я усетиш на живо. Аз от 3D на телевизори като цяло съм доволен само и единствено от VT серията, но там парите са други...
Иначе LED подсветка не ти препоръчвам. Телевизорите са по-тънки и с по-малка консумация, но това е абсолютно безмислено. Освен това подсветката им е неравномерно осветена дори във високия клас. Човек трябва да се вгледа много здраво, за да го види, но мен не ме кефи фактът, че си купувам нещо доста скъпо и знам, че нещо не е както трябва.
Изчакай коледните промоции в ТМ и виж какво ще извадят...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2011, 19:34

Иначе LED подсветка не ти препоръчвам. Телевизорите са по-тънки и с по-малка консумация, но това е абсолютно безмислено. Освен това подсветката им е неравномерно осветена дори във високия клас. Човек трябва да се вгледа много здраво, за да го види, но мен не ме кефи фактът, че си купувам нещо доста скъпо и знам, че нещо не е както трябва.

Точно ЛЕД подсветката е причината все още хора да избират ЛСД . Много засилва контраста и яркостта - нещо което до скоро им куцаше на ЛСДтата . Не знам да има един сериозен ЛСД без ЛЕД . Всъщност не знам да има ЛСД над 1к лв без диодна подсветка .
За консумацията , може би хора дет са свиканли телевизора им да работи нон-стоп независимо дали го гледат , спят , пият или ядът (жени примерно) - на тях ще им скочи тока със 20лева на месец - на останалите които все още изключват ТВто когато не го гледат - няма да усетят разликата .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Дек 2011, 19:54

аз пък си мисля, че 3д-то ще умре или поне няма да намери широко приложение поне във вида във които е сега.

по въпроса- както писах в една друга тема (дето я изтрих защото ми свърши работа) четох малко по нета и купих за подарък една плазма на панасоник защото много я хвалиха- TX-P42U30E

най-елитните (кинематични) телевизори все още са плазми....
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sorrow » 08 Дек 2011, 20:24

acho.rs написа:Точно ЛЕД подсветката е причината все още хора да избират ЛСД . Много засилва контраста и яркостта - нещо което до скоро им куцаше на ЛСДтата . Не знам да има един сериозен ЛСД без ЛЕД . Всъщност не знам да има ЛСД над 1к лв без диодна подсветка.

Засилените контраст и яркост не са предпоставка за качествена и реална картина. А и това се води динамичния контраст, който е пясък в очите още от създаването му. Това, че хората купуват на хартия не означава, че едно нещо е качествено и си заслужава парите. Като взимах моя изтествах доста 3D-та и тогавашният топ модел на Samsung направо ми падна в очите. 55-инчов 3D LED с умопомрачаващи характеристики, но първо че в 3D-то имаше flickering, второ, че очилата постоянно губиха сигнал, а бях на 2 метра. Като качество на изображение не отстъпваше на нито един модел в диапазона 1.5-2к. Само че две женички след мен бяха омаяни от начинът по който им се представя това чудо на техниката и го взеха да си гледат кабелната.
Разбира се всичко е според нуждите, но що се отнася до качествено, детайлно, остро и точно изображение - плазма. Остаряла технология е, факт, но все още е ненадмината.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 08 Дек 2011, 20:34

я направете един на цветова гама на лсд и плазма :) и гледайте сейр особено на червено и синьо :)
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 08 Дек 2011, 21:17

Имам плазма на Панасоник от 3 години и съм супер доволен ,всичките приказки за "греенето" и консумацията на ток са ала-бала.
Нито съм почуствал това ,че грее ,нито сметката за тока ми е скочила.
Супер реална картина с наситени и живи цветове.
Следващия ми телевизор ще е пак...............................плазма на Панасоник.
Относно Евро съюза и плазмите..
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/Продукти/Преглед+на+телевизори+Viera+/Full+HD+3D+TV/Full+HD+3D+TV/Енергиен+етикет+на+ЕС/8422032/index.html#anker_8421271
И оценка на една от новите плазми на панасоник
http://best3dtv2011.net/panasonic-viera-tc-p65vt30/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2011, 22:08

randity написа:Колега, ако го взимаш заради 3D-то, по-добре се ориентирай към Samsung или LG. В момента те са с най-доброто 3D. Казвам го, защото информацията я имам от достоверен източник.

За мен достоверен източник е моето око и като си пуснеш 3Д на сони с активни цайси , доста се двуомиш кой предлага по-добрия продукт .
Дали ще умре 3Дто - като гледам в киното дава яко напред , та силно ме съмнява :winky:
Скъп телевизор без 3Д обаче много скоро ще изглежда остарял. Това е все едно да си купиш двд плеър .

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Дек 2011, 22:11

alx написа:аз пък си мисля, че 3д-то ще умре или поне няма да намери широко приложение поне във вида във които е сега.

по въпроса- както писах в една друга тема (дето я изтрих защото ми свърши работа) четох малко по нета и купих за подарък една плазма на панасоник защото много я хвалиха- TX-P42U30E

най-елитните (кинематични) телевизори все още са плазми....

защо мислиш че ще умре?
нали все някак трябва да се развива тази телевизия, в 2Д всичко изглежда постигнато :dunno:
плазмите нали и те бяха 3д с очила, че никой нищо не споменава за това

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Дек 2011, 22:32

защото поне за мене не изглежда изобщо по-добре... и само ме боли главата после.

ма хора разни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Дек 2011, 22:42

е това за главата май си прав, но има много кандидати за главоболие :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2011, 22:59

Мен пък не ме боли глава изобщо , малко на очите досажда , но то е направено да гледаш филм , което се предполага че няма да е по-често от няколко пъти седмично .
Разликата в цената на подобни телевизори със и без 3Д е около 20% , за които % получаваш коренно различно шоу .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата