Коя линия указва правилната траектория .....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

1,2 или 3

1.червената
60
25%
2.синята
164
68%
3.и двете
16
7%

Общо гласове : 240
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: Коя линия указва правилната траектория .....

Мнение от ///peter » 08 Дек 2011, 23:56

ms написа:2: Винаги да се движа в дясната част на платното- че аз съм там бе, да не съм в насрещното :?: падам се баш в дясната част на платното, но в лявата лента на тая дясна част- тоест грижи нямам :mhihi:

Ко речи за платно и лента?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Дек 2011, 0:11

///peter написа:Ко речи за платно и лента?

заеби аз к'во съм казал- ей ви го от закона с картинки като за 6 годишни деца да го разберат:
http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_7 и търсите 5-та картинка...

ПС: 60+ човека трябва да си изгорят книжките ритуално... елементарни неща да грешите е недопустимо... то е ясно, че не се кара според закона винаги, но трябва да знаем кое е правилно за да няма кофти ситуации от глупост...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Дек 2011, 0:49

Лекичко се изсилваш ми се чини... да си изгорят книжките? Ти сериозно ли? Почти винаги говориш верни неща, ма явно и ти имаш своите слаби моменти... понякога...

Между другото... няма да е лошо да ходиш и в КАТ да им го обясниш това, щото примерно тия, дето ги пращат горе преди тунела на Люлин да седят на кръстовището на Петър Дертлиев и Царица Йоана (след кръстовището, преди тунела)... и те не знаят (и то не само един екип, ми повече от два екипа съм виждал там)... левият завой от Петър Дертлиев към тунела по регулация се изпълнява от една лента, а след завоя са две ленти... и веднъж така, като бързах и взех завоя от средната лента на Петър Дертлиев и тръгнах към дясната лента на Царица Йоана (тия от лявата лента нали трябва да навлезнат в лявата лента), един от лентата за ляв завой залитна към мен директно да се навлезе в дясната лента (без първо да навлиза в лявата лента и после да се преустроява по най-бързият начин в дясната)... куките ме спряха и ми се караха, че съм му отнел предимството да си влезне в дясната лента и съм създал предпоставка за ПТП... и щяха да ми пишат АКТ... та... да ходиш да им се скараш и на тях... неграмотници. Вярно, далече ти е, ама... барем и те си изгорят не само книжките, ми и трудовите книжки.

Пак да разясня - бул. Дертлиев е трилентов, като преди кръстовището регулирането е следното - наляво, направо и надясно. Бул. Царица Йоана, след кръстовището с бул. Дертлиев, по посока на тунела, е с по две ленти в посока.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 09 Дек 2011, 1:03

ми от твоето обяснение ми се струва, че от лентата за направо си се изсукал на ляво....та прави са били куките, че си в нарушение, ама са объркали формулировката :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 09 Дек 2011, 1:04

Mollov написа:....

отговора на ЛС, че ще отиде темата :mhihi:
Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Дек 2011, 1:04

синята според мене знам го от инструктора ми, и после уж по закон престройване в дясна лента.
никога не се прави обаче пресичане в завоя на лентите и има логика ако някой от дясна лента пресича кръстовището от твое дясно нали ще го засечеш...

Аватар

Мнение от ms » 09 Дек 2011, 1:07

zBoost написа:...и после уж по закон престройване в дясна лента...

това беше едно време- сега в града си караш в която лента ти е кеф...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 09 Дек 2011, 1:11

бах мамаму , ще карам за "ц" , явно няма да изкарам бланките :confused:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Дек 2011, 1:12

zazomazo написа:ми от твоето обяснение ми се струва, че от лентата за направо си се изсукал на ляво....та прави са били куките, че си в нарушение, ама са объркали формулировката :mhihi:

Идеята беше, че не съм в нарушение заради завой на ляво от лента "само направо", ами че засичам завиващият до мен автомобил, който се опитва да си влезне в дясната лента. А според закона (уж) той там не трябва да се намира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 09 Дек 2011, 1:28

Момци ,глейте сега преди да са станали ожесточените спорове и т.н. форумен екшън ...
Начи,първо ,закона е шибан ... :mhihi: На това мнение мисля,че са всички ... :mhihi: Куките също са шибани ..
Второ ,верния отговор в тъпата листовка е "синята треактория". И в двата варианта (градско/извънградско)... И що го пиша това ... Щото в скапания закон си пише точно и ясно ,че при шофиране в населени места при повече от две и повече ленти в едната посока ,не си длъжен да се прибираш в дясно.ms си е абсолютно прав в случая. Ако ситуацията се развиваше на извънградски път да го духа :mhihi: Ще се прибере и това е ,ама пак завоя ще си го е направил по синята треактория .Тва се отнася за закачката с оная криволичещата графика дето бях постнал .

Ето го текста за разположението на мпс-тата къде трябва да се намират:
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;.
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.

Та общо взето и тука са доста омотани нещата ,но като цяло няма мърдане и не може двузначно да се тълкува ситуацията от картинката в началото на темата. Члена от закона ,който беше цитиран по-напред в темата си важи с пълна сила,че трябва да се завие по най-кратката треактория и тва си е . Който е гласувал различно от синьото гори :mhihi: Аз не горя ,щото не знаех отговора и не съм гласувал :mhihi: :confused:

Абе като цяло си трябва периодично опресняване на нещата,щото се забравят ,а не са едно и две и понякога боли ... :confused: Та пускайте като цяло некви такива неяснотии ,щот са интересни ,пък и хората като цяло си сверяват часовника ,кво що ... Полезно е :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 09 Дек 2011, 12:53

plradev написа: Та пускайте като цяло некви такива неяснотии ,щот са интересни ,пък и хората като цяло си сверяват часовника ,кво що ... Полезно е :)

При навлизане в кръгово движение подава ли се мигач или не?
Ако да - какъв мигач се подава?
Има ли различни ситуации, при които се подава различен мигач?
За излизането, мисля всички ще се съглсят, че се подава преди съответния изход.

Аз го знам по следния начин (така са ме учили на курса преди повече от 10 години):
Ако се излиза на първия изход се подава десен мигач и се навлиза в кръговото от дясна лента.
Ако се навлиза в кръговото (излиза се от втори и следващ изход) се влиза с ляв мигач от лява лента.
Ако кръговото е еднолентово и пътят преди него също, важи само правилото за мигачите - десен за първи изход и ляв ако ще се излиза от друг. Преди излизане винаги се подава десен мигач.

Дано да е ясно всичкото, което изписах. Ясен отговор не намерих никъде, като съм сигурен, че и тук няма да има, но все пак, който има свободно време да пише :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 09 Дек 2011, 13:13

по спомен от инструктора, най- удобната за движение, сиреч и двете! ако имаше две ленти за завой на ляво, ако съм в лявата влизам в лявата, а ако съм в дясната влизам в дясната
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 09 Дек 2011, 19:15

Изображение
За две линии 8 страници и все още се спори по въпроса.как бил казал инструктора...
То ако всички карат според инструкторите не ми се мисли просто :mhihi:
Като ще се взима подобен завой се оглеждат лентите и се преценява кога, в коя лента и т.н.
Моментната преценка е нещо което по принцип всеки шофьор трябва да има, не да стигнеш до кръстовище и да се започне една мъка: сега как беше.......еееееееех макя му и кръстовище, кво ме учи оня бе... как му беше заглавието..ааа инструктора бе.Имаше и в книжката едни цветни стрелкички, коя накъде сочеше и коя от тях беше вярна......
И през това време е станала колона от 34347583920573824665 коли отзад. Стигаш, преценяваш, караш.Експедитивно се процедира, пазиш другите, ако трябва пускаш някой, ако трябва изчакваш въпроса е всички да са цели и живи после.И най-важното е да се впишеш в движението, да караш с останалите, не да хвърчиш сред бавнодвижещите и да се влачиш с 30 в лява лента. Няма ма тука беше 50 ограничение, като се движи колоната със 70 движи се и ти с нея.
Единственото, което се спазва от правилника се спазва от КАТ и това е табличката отзад с нарушения, глоби и контролни точки. ;)
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 09 Дек 2011, 23:59

kemakozeE36 написа:За две линии 8 страници и все още се спори по въпроса.как бил казал инструктора...

а ти за толкова страници не успя ли да загрееш за к'во е темата :dummy: въпроса е как е според закона и правилно, на никой не му дреме как караш ти или аз- колко се спазват нещата е ясно ;)
Изображение
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 10 Дек 2011, 18:02

И двете - синьото е траекторията на предните колела, червеното на задните! :smoke:
Изображение

I wanna leave you far behind....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата