Как да си продам колата на лизинг като частно лице
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Как да си продам колата на лизинг като частно лице
Понеже продавам една кола и се яви човек, който иска да ми я плати на равни вноски, та да попитам. И двамата сме частни лица, колата е стара и човекът е склонен да подпише всякакъв договор. Обаче не е склонен да направи каско в моя полза. Просто няма пари и за каско, но пък е държавен служител и има сигурни доходи. Имате ли някави идеи? Разбира се ще се посъветвам и с адвокат, но ако някой го е правил, може да сподели някой тънкости. Изобщо има ли смисъл да се занимавам.
Re: Как да си продам колата на лизинг като частно лице
Мисля , че нотариус ще те посъветва най-добре . Лошото е , че ако удари колата , не се знае дали ще иска да ти я доизплати . Иначе трябва с някакъв договор - нотариално заверен и запис на заповед . Най-добре нотариус или юрист да попиташ . Успех !
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
договора е прост и няма грижи... обаче без каско на твое име рискуваш доста- утре ще я смаже и ти се спасяваш с купчина желязо...
няма такова положение. защо ти да му носиш риска?
да взима заем от банката и да я купува наведнъж от тебе.
проблема че той няма пари накуп не е твой, че ти да му го решаваш.
да взима заем от банката и да я купува наведнъж от тебе.
проблема че той няма пари накуп не е твой, че ти да му го решаваш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ukelichko написа:Понеже продавам една кола и се яви човек, който иска да ми я плати на равни вноски, та да попитам. И двамата сме частни лица, колата е стара и човекът е склонен да подпише всякакъв договор. Обаче не е склонен да направи каско в моя полза. Просто няма пари и за каско, но пък е държавен служител и има сигурни доходи. Имате ли някави идеи? Разбира се ще се посъветвам и с адвокат, но ако някой го е правил, може да сподели някой тънкости. Изобщо има ли смисъл да се занимавам.
Правите си едно договорче. Примерно за 6 месеца по 500лв., че трябва да ти плати на всяко 5-о число от месеца примерно. Слагате една клауза ли кво му се вика, че ако не плати навреме тече лихва и че ти се задължаваш да прехвърлиш собствеността на колата едва когато получиш последното плащане/вноска. С това договорче в два екземпляра отивате при един нотариус да ви го завери и можеш да си в голяма степен спокоен. Аз така съм правил и няма грижи

- ms
-
-
xpl0d написа:...Слагате една клауза ли кво му се вика, че ако не плати навреме тече лихва...
к'ви лихвите те гонят- никакви такива глупости... срок за плащане 5-ти- ако на 10-ти не е платено си взимаш колата и платените пари си остават за теб... лихви ще ми слагаш- ти да си банка, че да слагаш лихви

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
предварителен договор за покупко-продажба като пояснявате условията ---- но да си хаберлия , че при палеж от трето лице каското ще ти е вътрешно ,,,, мой приятел яде сега такова дърво .... задължително му дай да си напише записна заповед , като му я предяви предварително за точна дата на падежа
Последна промяна daka1972 на 10 Дек 2011, 18:46, променена общо 1 път
- xpl0d
-
-
ms написа:xpl0d написа:...Слагате една клауза ли кво му се вика, че ако не плати навреме тече лихва...
к'ви лихвите те гонят- никакви такива глупости... срок за плащане 5-ти- ако на 10-ти не е платено си взимаш колата и платените пари си остават за теб... лихви ще ми слагаш- ти да си банка, че да слагаш лихвине си- взимаш си колата и толкова...
Абе слагат се бе момче, като не знаеш, не се обаждай. Върви държавна лихва или както там се нарича, минимална, но има, нищо, че си частно лице. Плюс тва при този вариант колата си е в теб, като се изплати всичко тогава се прехвърля и тогава си я взима купувача.

- ms
-
-
xpl0d написа:Абе слагат се бе момче, като не знаеш, не се обаждай. Върви държавна лихва или както там се нарича, минимална, но има, нищо, че си частно лице. Плюс тва при този вариант колата си е в теб, като се изплати всичко тогава се прехвърля и тогава си я взима купувача.
не съм разбрал явно, а ти не си написал точно... реших, че си написал най-тъпият договор където като се забави дължи само лихви и колата си е в него

дори и твоя вариант не ти е изгоден: забавя плащане- взимаш си колата, задържаш парите и договора се прекратява е точният вариант... ще ми дължи лихви и като плати (някой ден след 5 години може би) ще си вземе колата- да бе, как не

договорът е прост:
брой вноски, по колко пари и дата на падеж на вноските... при забавяне с Х дни на вноска договора става невалиден и се прекратява- купувача си взима колата и ЗАДЪРЖА платените вноски, тоест купувача е яко преебан... желателно е (направо задължително) да се направи каско на ваше име и за сметка на купувача...
ПС: Не бих се пробвал изобщо с някой дето живее извън града в който съм, пък извън областта е абсурд... Общо взето кола на лизинг е хем проста работа, хем не е...
- xpl0d
-
-
Aма верно не четеш кво пишем. При договора, който споменах колата остава при теб, ти я караш, не я даваш на никой, нищо не се прехвърля. Едва след като ти плати и последната вноска отивате при нотариус да прехвърлиш колата на него и чак тогава си я взима да си я кара.
Тва съм го научил от хората, които вкарват коли в нашия край и аз лично съм го правил. Няма никакъв риск за продавача по простата причина, че нищо не се случва и променя докато не се плати последната вноска и лихвите, ако има такива нали. Не ти трябва никаква запис на заповед и т.н. Най-малкото запознатите знаят, че с добър юрист зад гърба тази запис на заповед преспокойно можеш да я използваш да си избършеш д-то с нея
Тва съм го научил от хората, които вкарват коли в нашия край и аз лично съм го правил. Няма никакъв риск за продавача по простата причина, че нищо не се случва и променя докато не се плати последната вноска и лихвите, ако има такива нали. Не ти трябва никаква запис на заповед и т.н. Най-малкото запознатите знаят, че с добър юрист зад гърба тази запис на заповед преспокойно можеш да я използваш да си избършеш д-то с нея

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
В тая държава освен от футбол, политика и жени, всички започнаха и от право да разбират...
посъветвай се с юрист

посъветвай се с юрист

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Е ти представяш ли си как аз ще си купя кола и ще я оставя някъде си при някой да седи няколко месеца през който я заваря нещо здраво после по нея я не... Как се гарантира че състоянието на колата ще е такова каквото е било при подписване на договора? или викаш за една кола няма проблем да седи 5-6 месеца и да не се кара?
А ако се кара то каква е гаранцията че няма да получа някой ръчкан дарак( а не това което съм гледал като съм подписвал договора) това което си написал са глупости и бих се учуил ако някой подпише такъв безумен договор!
Поздрави!
А ако се кара то каква е гаранцията че няма да получа някой ръчкан дарак( а не това което съм гледал като съм подписвал договора) това което си написал са глупости и бих се учуил ако някой подпише такъв безумен договор!
Поздрави!

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- ms
-
-
xpl0d написа:Aма верно не четеш кво пишем. ...
Аааа, аз зацепих к'ва ти е идеята, ама ти не внимаваш какво съм писал... да поясня:
Даваш ми колата си на лизинг при следните примерни условия: начална вноска 5бона + 10 вноски х 500лв. с падеж на вноските 5-то число на месеца- до тук е просто... При забава на вноска с повече от 3 дена примерно ти си взимаш колата, начисляват се няк'ви лихви и СЛЕД като ти платя ВСИЧКО дължимо като вноски + лихвите си получавам колата и се прехвърля... и толкова- нищо повече като условия НЕ пише в договора...
тоест аз няма да ти платя вноска, взимаш си колата и чакаш да ти платя парите за да я прехвърлим... и в същото време ти НЕ можеш да продадеш колата щото имаш договор с мен който аз мога да изпълня след 3г., а може и да не изпълня... ти ще кажеш "ебал съм те- как пък няма да те чакам" и си прав за себе си... само дето ще нарушиш договора и мога да ти усложня живота после...
в такива договори да сложиш лихва- ок, щом е позволено грижи няма, да си вземеш колата- ок, тя си е твоя, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се уточнява краен срок за изплащане на парите след който договора се смята за невалиден и продавача си взима колата и задържа парите като неустойка...
- xpl0d
-
-
ms написа: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се уточнява краен срок за изплащане на парите след който договора се смята за невалиден и продавача си взима колата и задържа парите като неустойка...
Е да, тва го имаше в договорите и само дето съм го пропуснал да го спомена. Абе преди 3-4г. неща, не помним дословно договорите 1:1

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Копърке, какъв юрист бе моме - тези от всичко ли разбират?
А останалите момци финансисти къртат с предложения.
Пише се запис на заповед, има форма и задължителни реквизити в нея.
Не ти трябва каско на колата, определяш си колко искаш да вземеш и подписвате за тази сума и толкова. Да я прави квото иска.
Ако ти се опъне с плащането - колегата blacksappfire ще ти помогне.
А останалите момци финансисти къртат с предложения.
Пише се запис на заповед, има форма и задължителни реквизити в нея.
Не ти трябва каско на колата, определяш си колко искаш да вземеш и подписвате за тази сума и толкова. Да я прави квото иска.
Ако ти се опъне с плащането - колегата blacksappfire ще ти помогне.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2