Идеи за бизнес с малка инвестиция?!
Модератор: Общи модератори
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Идеи за бизнес с малка инвестиция?!
Dpy написа:Златото си е злато и все по-скъпо ще е
Ха те така казваха и за недвижимите имоти през 2007

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Jim Beam написа:Dpy написа:Златото си е злато и все по-скъпо ще е
Ха те така казваха и за недвижимите имоти през 2007![]()
![]()
както и за долара, верно преди доста години, ама беше време когато "долара си е долар" беше актуално.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Взимаш едно апартаментче под наем, слагаш едни червени завески и някой друг креват по стайте, взимаш 2-3 момичета на % пускаш обяви за дейността и си ти 
Мойто коте не е за игра, а само за сериозни господа
Клиентите може и в нета да си ги търсиш, че навлизаш в чужди води и да няма обърнати капачки 

Мойто коте не е за игра, а само за сериозни господа

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имот може да се построи, пари да се напечатат.. златото е ограничено и добива му е относително постоянна величеина.
5к да ги инвестираш в злато или диаманти след 10 години пак са толкова килограма, колкото си купил. Т.е. не губиш. Ако цената сега е 56 лева за грам 18к след 10 години ще е примерно 73лв. Т.е. спечелил си 30%, но инфлацията на еврото или долара пак е толкова и съответно си съхранил парите си. (този пример не вярвам да е съвсем правилен, защото не следя колко поскъпва златото, но в никой случай инфлацията или лихвата по депозитите няма да са по-високи, отколкото е поскъпнало златото).
Естествено говорим за инвестиционно злато, че има хора които "инвестират" в ланци, пръстени и т.н. и ги държат в шкафа или сейфа, щото златото било инвестиция и като искат да ги продадат се чудят защо им дават по-малко, отколкото те са платили за тях
5к да ги инвестираш в злато или диаманти след 10 години пак са толкова килограма, колкото си купил. Т.е. не губиш. Ако цената сега е 56 лева за грам 18к след 10 години ще е примерно 73лв. Т.е. спечелил си 30%, но инфлацията на еврото или долара пак е толкова и съответно си съхранил парите си. (този пример не вярвам да е съвсем правилен, защото не следя колко поскъпва златото, но в никой случай инфлацията или лихвата по депозитите няма да са по-високи, отколкото е поскъпнало златото).
Естествено говорим за инвестиционно злато, че има хора които "инвестират" в ланци, пръстени и т.н. и ги държат в шкафа или сейфа, щото златото било инвестиция и като искат да ги продадат се чудят защо им дават по-малко, отколкото те са платили за тях

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
В момента златото е балон по-скоро (не истински балон, но това не му е цената със сигурност). След стабилизарне на иконимиката, всички ще се насочат към други инвестиционни продукти и цената му ще падне.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Смешно е да се говори за злато когато няма пари за 'ляб.
К'ви злата к'ви глупости?Обработваема земя,храни,напитки,горива и лекарства--ей тва ще поскъпва все повече и повече.Ама то зат'ва и от десетилетия са се ориентирали крупните притежатели на капитали.Всичко отдавна е монополизирано,има вериги хипермаркети,вериги бензиностанции и крупни земеделци.Останалите да лапат трохите.Та с трици маймуни не стаа бе,нали знаете.От всичко идеята на spower всъщност е най-удачна,колкото и налудничава да се стори на някои.Такава е действителността.Пари назаем с лихва,посредничество в розовия сектор--професии стари колкото света и никога на загуба ако знаеш какво и как правиш.
А иначе-купете си по-тесни коланчета за идващата зима.Китайците имат една мноо хубава поговорка за времена като тези--По време на криза дебелите отслабват но остават живи,а слабите умират.Демек познатото--Богатите си остават богати и със 100 и със 10 милиона,бедните да го духат.Вие от кои сте?????
К'ви злата к'ви глупости?Обработваема земя,храни,напитки,горива и лекарства--ей тва ще поскъпва все повече и повече.Ама то зат'ва и от десетилетия са се ориентирали крупните притежатели на капитали.Всичко отдавна е монополизирано,има вериги хипермаркети,вериги бензиностанции и крупни земеделци.Останалите да лапат трохите.Та с трици маймуни не стаа бе,нали знаете.От всичко идеята на spower всъщност е най-удачна,колкото и налудничава да се стори на някои.Такава е действителността.Пари назаем с лихва,посредничество в розовия сектор--професии стари колкото света и никога на загуба ако знаеш какво и как правиш.
А иначе-купете си по-тесни коланчета за идващата зима.Китайците имат една мноо хубава поговорка за времена като тези--По време на криза дебелите отслабват но остават живи,а слабите умират.Демек познатото--Богатите си остават богати и със 100 и със 10 милиона,бедните да го духат.Вие от кои сте?????
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ти ако нямаш има хора, които имат
Обработваемата земя вече я поизкупиха. България след някоя година ще се нарича ТИМария.

Обработваемата земя вече я поизкупиха. България след някоя година ще се нарича ТИМария.
akula написа::shock: eбаси, това форум на бмв мняци ли е, или на банкери, финансисти и бифши кадри на магурата![]()
аз ако имах 5 бона щях да си ги кътам на скромна лихва в банка.
и ако изпадне нещо сигурно- ще ги харча, иначе не.
6тел да къта
на 5 бона лихвата за 1 година е толкова сме6на 4е не е истина

то на 50хил. лв не си спомняма дали има6е лихва за един по ка4ествен ТВ ти на 5 бона ....
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
00Cool написа:akula написа::shock: eбаси, това форум на бмв мняци ли е, или на банкери, финансисти и бифши кадри на магурата![]()
аз ако имах 5 бона щях да си ги кътам на скромна лихва в банка.
и ако изпадне нещо сигурно- ще ги харча, иначе не.
6тел да къта
на 5 бона лихвата за 1 година е толкова сме6на 4е не е истина![]()
то на 50хил. лв не си спомняма дали има6е лихва за един по ка4ествен ТВ ти на 5 бона ....
5000 кво да ги прави, най добре да ги къта, да ги има и като е момента да ги извади, друг начин няма.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
bum_bum написа:... ТИМария.
ако питаш един конкретен мой градски ще ти каже, че вече ТИМ няма

N.Mihaylovski написа:5000 кво да ги прави, най добре да ги къта, да ги има и като е момента да ги извади, друг начин няма.
това е единствено което може да се направи- парите настрани, добавя се по някой лев и ако излезе добра оферта да се извадят... да търсиш как да завъртиш 5 бона няма полза- тя една скапана кола струва повече

да ма на депозит неможе да ги извади то4но когато му скимне без да има наказателни лихви тем подобни
затова казах 4е смисъл от депозит на 5хил .....хммм няма много ....
виж ако му се занимава , има6е смисъл от депозити на по 3 месеца или не6то такова лихвата бе6е добра ма зависи на колко пари и дали банкера е твой 4овек да ти разясни вси4ко ....
последния път на 50 хил. лихвата бе6е около 3 процента и не6то , за 1 год. няма6е и 2хил. лв (прясни прясни данни са това )
затова казах 4е смисъл от депозит на 5хил .....хммм няма много ....
виж ако му се занимава , има6е смисъл от депозити на по 3 месеца или не6то такова лихвата бе6е добра ма зависи на колко пари и дали банкера е твой 4овек да ти разясни вси4ко ....
последния път на 50 хил. лихвата бе6е около 3 процента и не6то , за 1 год. няма6е и 2хил. лв (прясни прясни данни са това )
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кво значи "наказателна лихва" по депозит?
Просто не ти начисляват лихвата, ако нарушиш датата.
А на 5000 или на 50 000 какво точно значени има дали лихвата ти е 2.5, 3 или 3.5%?
Ако имаш 50к в банката дали ще вземеш 2000 или 1800 или 2200 не е ли кажи-речи все тая?
Ако пък имаш 5000 не мисля, че очакваш да печелиш от лихва.
В Булбанк има т.нар. "флекси депозит" за който ми дадоха отлична лихва, далеч по-висока от обявената и 3 пъти в месеца мога да си тегля колкото пари искам без да нарушавам лихвата.
Ако имам 5к обаче ще ми е все едно дали е на месечна, годишна лихва или в нас под дюшека.
Просто не ти начисляват лихвата, ако нарушиш датата.
А на 5000 или на 50 000 какво точно значени има дали лихвата ти е 2.5, 3 или 3.5%?
Ако имаш 50к в банката дали ще вземеш 2000 или 1800 или 2200 не е ли кажи-речи все тая?
Ако пък имаш 5000 не мисля, че очакваш да печелиш от лихва.
В Булбанк има т.нар. "флекси депозит" за който ми дадоха отлична лихва, далеч по-висока от обявената и 3 пъти в месеца мога да си тегля колкото пари искам без да нарушавам лихвата.
Ако имам 5к обаче ще ми е все едно дали е на месечна, годишна лихва или в нас под дюшека.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
наказателна лихва има по депозитие с предварително плащане на лихвата
всеки греши
обаче честно казано се изписаха доста глупости
та незнам как по точно успя така да те впечатли моя правопис
zxsport написа:K_Ilkov написа:...мислите за инвестиций, а говорите като първолаци ...
МладеШ, не знам за първолаците, но инвестиции не се пише с "й" ... при никакви обстоятелства !!!

всеки греши
обаче честно казано се изписаха доста глупости
та незнам как по точно успя така да те впечатли моя правопис

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Master™
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50 ТУРБО & е28 м20 Турбо
- Мечтае да кара: е30 си с безплатен бенз
абе злато не е хубаво ми се струва и не знам що го обсъждате като преди седмица - 2 по новините даваха някви експерти дето твърдят че е стигнало някви бая високи стойности и не е добра идея да се инвестира там
......аз лично мисля да пробвам със сервизче щот май ми изпада едно място 5дка с хале за 3 коли и няма да плащам наем
ма докато не ми потръгне и туй ще е поне годинка ще си къткам на държавната работа и само събота и неделя и след работа ще се занимавам с коли (освен като хоби) 

5000лв - единственото нещо което отговаря на твоите критерии(да носи сигурен доход, а да не правиш нищо) е депозит. Поне едно 60-70ст на ден ще капят. 
Аз доколкото знам(може и да греша!!),индивидуално договорените лихви/депозити не се покриват от фонда при фалит.

bum_bum написа:....за който ми дадоха отлична лихва, далеч по-висока от обявената ...
Аз доколкото знам(може и да греша!!),индивидуално договорените лихви/депозити не се покриват от фонда при фалит.