Помпа за гуми
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Re: Помпа за гуми
mumford написа:Колеги, пишете по темата. Форумът е да си помагаме, а не да се караме
Ами нямам нищо против помагането, просто не мога да разбера как може да кажеш на нещо, което 40 години работи безотказно, че не става за нищо и не било ефективно. Сега ще се напънеш малко да помпаш, вярно е съгласен съм ама пък чак толкова голяма трагедия не е.Никой не е умрял от ръчна помпа. Още повече, че през 1950-60-та година компресора за гуми би бил доооста огромен и тежък с голяма консумация на ток

Сега вече е въпрос на предпочитание и личен избор кой как ще си помпа гумите. Едни от нас са работяги и не се плашат и с уста да надуват, други от нас искат да са с ръцете в джобовете и работата да се върши от самосебе си, трети не знаят къде се намират гумите на колата и така нататък. Понеже темата е помпа за гуми, а не компресор за гуми и аз препоръчах помпа. Това е. Айде живи и здрави

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
а някой има ли наблюдения за компресорчетата в шел кадето ги продават и отделно с точки могат да се вземат?
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
То може и да си ловиш сам вечерята в гората, но нужно ли е?
Някои хора живеят в 2011 все пак.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
С такава ръчна помпа съм помпил от 0 атн- 2атн гуми на Уазка зор голям си е, но върши работа хем и трицепса припомваш хем и гумите
наскоро една забравена такава възстанових, че кожичката на буталото беше се втърдила, найстина са здрави и доказали се с времето помпи не е лошо човкек да има такава за зор за ман 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
smg написа:То може и да си ловиш сам вечерята в гората, но нужно ли е?
Закъсването на път особено по никое време е същото като да си ловиш вечерята в гората ако не си подготвен.И ако ти се наложи недай си Боже да ти спадне гумата повярвай ми много би се зарадвал на една такава помпа, та ако ще и 3011 година да сме

BadAngel написа:GVT написа:Само искам да те видя как с твойта класика ще напомпиш гуми 35-ци от 0.5 атм. до 1.6атм.![]()
:
колега, няма абсолютно никакво значение дали помпиш гума на камион, кола или каруца
една атм си е една атм...
така че 35ци гуми не са проблем
аз също бих избрал механична помпа, защото ми се струва по-надеждна
а ситуацията ,в която бих я използвал, със сигурност предразполага към надеждност
все пак ако ти е мека гумата пред блока ще идеш до най-близката бензиностанция и ще си я напомпиш,
няма да се наложи да мааш с ръчната помпа
Ангеле,не се излагай бе човек.Налягането си е налягане но количеството въздух е различно.са требва като на третокласник да ти обяснявам.Имаш един балон с вместимост 10л и еди с 40л.Подаваш еднакво въздух,примерно 10см3 в секунда.Кой за колко време ще достигне 2 атм.?Компресора го ползвам само за джипа,когато е нужно при кал или сняг издишам гумите до 0.5атм и после е нужно да ги напомпиш до 1.6,нали се сещаш ,че не е оферта да помпиш един час с ръчна помпа.Иначе в БМВ-то си имам два спрея за спукани гуми,тръгне ли да издиша по време на път ясна е работата.

бате, ако мислиш, че на бмв-то гумата събира повече въздух, от колкото волга да речем..
иначе на 1.6 ако караш гумите според мен са ти мекички
аз карам със 17ки и ги помпя на 2.6
а и карам лека кола, а не джип

иначе на 1.6 ако караш гумите според мен са ти мекички
аз карам със 17ки и ги помпя на 2.6
а и карам лека кола, а не джип
No bling at the Ring
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
На мен започна една от гумите да ми спада леко и две гумаджийни не откриха проблема, та за успокоение реших да си взема някаква електрическа от "Практикер". Влизам, гледам има поне десетина модела и марки. Най-скъпата беше 140 лв, най-евтината 20 лв. Тия евтинките обаче не ми вдъхнаха доверие и си взех скъпата. Помпал съм десетина пъти различни гуми и съм много доволен. Ако се присетя утре ще видя каква марка беше. Иначе в "Практикер" повечето неща са страшни боклуци.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
GVT написа:///ivanE30 написа:е ти ако една гума неможе да напомпаш с това , как си вършиш работата вечерта или викаш комшията да помага
Само искам да те видя как с твойта класика ще напомпиш гуми 35-ци от 0.5 атм. до 1.6атм.![]()
Или следната ситуация,лето,жега,вътре маа климата и в некакъв момент усещаш,че гумата е мека.Ти по риза,панталон тръгнал си на работа или за някаква среща.Вадиш от багажника на бавареца "класиката"и почваш да мааш кат амалин и да се потиш кат прасе.Аре бегай от тук,ако това те кефи давай.
колега помпъл съм доста гуми с такава помпа та твоите на джипа (имаше такава тема за един черен )

bedrock city racing
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
GVT написа:BadAngel написа:GVT написа:
Ангеле,не се излагай бе човек.Налягането си е налягане но количеството въздух е различно.са требва като на третокласник да ти обяснявам.Имаш един балон с вместимост 10л и еди с 40л.Подаваш еднакво въздух,примерно 10см3 в секунда.Кой за колко време ще достигне 2 атм.?Компресора го ползвам само за джипа,когато е нужно при кал или сняг издишам гумите до 0.5атм и после е нужно да ги напомпиш до 1.6,нали се сещаш ,че не е оферта да помпиш един час с ръчна помпа.Иначе в БМВ-то си имам два спрея за спукани гуми,тръгне ли да издиша по време на път ясна е работата.
Еми, като си се качил на голям кон , трябва да си готов да му дишаш пръднята ! Но ти явно избираш да го правиш с противогаз - няма лошо !
А ако ти се наложи да напомпиш гумата на колелото на детето си, или топката му, пак до компресочето ли ще търчиш- щото аз ще му връча помпата, както съм го правил, след съответния инструктаж и ще си я напомпи сам . После и двамата ще сме доволни .
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3