AKT в швейцария
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
AKT в швейцария
така на баща ми са му съставили акт смотаните швеицарци и не са го писали на името на фирмата а директно на него за дето дисковете на фирмения камион били напукани
от фирмата му казали да не го плаща,но и те нямало да го платят
някои има ли си на представа има ли как да ни накарат да го платим това нещо щото е за доста солидна сума
някои има ли си на представа има ли как да ни накарат да го платим това нещо щото е за доста солидна сума
Re: AKT в швейцария
320iPower написа:така на баща ми са му съставили акт смотаните швеицарци и не са го писали на името на фирмата а директно на него за дето дисковете на фирмения камион били напукани
защо са смотани швейцарците в този случай?
по казуса- да го плаща защото следващия път като го спрат в швейцария ще му вземат возилото.
ако няма намерение никога да кара в швейцария и името на фирмата не фигурира никъде в глобата- може да не го плаща разбира се.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:защо са смотани швейцарците в този случай?
е как защо? защото не са широко скроени хора, за които напуканите дискове на спирачките са тривиално нещо, защо да им пука, че с малко повече товар шофьора ше се утрепе някъде и ше отнесе още някой със себе си, някой който не кара с напукани дискове, престъргвани на струг...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
смотани защото са го писали на негово име,тои е само шофиор нз от кога в задължението на шофиора влиза и технически преглед да прави на камиона??
говорим за акт в рамер на 4хил лв !!!
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Отговорността в такива ситуации и в България и в Швейцария и навсякъде е лична
Предполага се, че баща ти знае на какъв камион се качва и дали е или не е технически изправен и сам решава дали да се качи да кара... Така, че акта правилно си е съставен на шофьора, сега вече е въпрос на човечност от страна на работодателя да покрие акта, при положение че не си е вършил баща ти лична работа с тоя камион и да речем са го заставили да си прави курса с тоя камион...
Предполага се, че баща ти знае на какъв камион се качва и дали е или не е технически изправен и сам решава дали да се качи да кара... Така, че акта правилно си е съставен на шофьора, сега вече е въпрос на човечност от страна на работодателя да покрие акта, при положение че не си е вършил баща ти лична работа с тоя камион и да речем са го заставили да си прави курса с тоя камион...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Колега ..точно на швейцарците да наричаш "смотаните"
Фирмата не кара камиона, а баща ти ... и в България да го бяха спрели и констатират някаква техническа неизправност ..пак акта щеше да на негово име ..той е водача на камиона! Друг въпрос е,че е фирмата може да покрие акта.
П.П.Имах преди време един акт за липса на талон за технически преглед при шофирането на служебен автомобил..глобата си беше за мен, не възразявах .. (естествено фирмата за, която работех веднага ми платиха глобата )

Фирмата не кара камиона, а баща ти ... и в България да го бяха спрели и констатират някаква техническа неизправност ..пак акта щеше да на негово име ..той е водача на камиона! Друг въпрос е,че е фирмата може да покрие акта.
П.П.Имах преди време един акт за липса на талон за технически преглед при шофирането на служебен автомобил..глобата си беше за мен, не възразявах .. (естествено фирмата за, която работех веднага ми платиха глобата )
Последна промяна Totogada на 12 Дек 2011, 20:14, променена общо 1 път

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
320iPower написа:смотани защото са го писали на негово име,тои е само шофиор нз от кога в задължението на шофиора влиза и технически преглед да прави на камиона??
начи са смотани щото ще гонят конкретен човек за парите а не фирма дето днеска я има а утре може да я няма?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Както ти каза и колегата акта се съставя на водача. Когато се качва на камион с кофти гуми, дискове, претоварен и т.н той го знае и го приема (др е въпроса че ако откаже с тези работодатели сигурно ще го заплашат с съкращение). Най-добре е да се склони работодателя да плати акта, за да не бере напред във времето ядове по Швейцария баща ти
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
И ако трябва да се изразим юридически - отговорността е лична, затова не може да се носи от юридически лица (те не са в състояние да проявяват укоримо поведение, обусловено от някаква годност, вменяемост). ЗАНН предвижда и изключения – чл. 83, в предвидените от закон, указ или постановление на МС случаи на юридическите лица може да се налага имуществена санкция за неизпълнение на задължения към държавата при осъществяване на дейността им. (имуществени санкции от Инспекцията по труда например).

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
дам тои всеки шофиор на камион преди да вземе камиона сваля всяко колело по отделно провери има ли накладки и как са дисковете
няма значение това въпроса ми беше има ли как да ни накарат да го платим това
това ми беше въпроса от самото начало не някои дето си няма понятие от камиони да ми говори как щом били напукани дисковете щял да пребие нз си колко хора и да настъпи края на света това не ти е 316ката да и се напука диска това е камион по дисковете се появят малки пукнатини много преди да му доиде времето за смяна
няма значение това въпроса ми беше има ли как да ни накарат да го платим това
това ми беше въпроса от самото начало не някои дето си няма понятие от камиони да ми говори как щом били напукани дисковете щял да пребие нз си колко хора и да настъпи края на света това не ти е 316ката да и се напука диска това е камион по дисковете се появят малки пукнатини много преди да му доиде времето за смяна

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Смотани били швейцарците
Щото са стриктни и подредени хора ли.Това ли не те кефи?
Кажи на бащати да пробва да спори с някой техен да видиш как сумата расте правопропорционално
Защо живеят добре-защото са смотани и глобяват невинни хора сигурно
И ти на кого очакваш да напишат акта, на някой местен швейцарец или на баба Пенка от съседната къща на село.Просто хората си имат едни правила и изисквания и си ги спазват и затова са развита държава.Дето се вика в този случай: На крив к*р космите му пречат

Щото са стриктни и подредени хора ли.Това ли не те кефи?
Кажи на бащати да пробва да спори с някой техен да видиш как сумата расте правопропорционално

Защо живеят добре-защото са смотани и глобяват невинни хора сигурно

И ти на кого очакваш да напишат акта, на някой местен швейцарец или на баба Пенка от съседната къща на село.Просто хората си имат едни правила и изисквания и си ги спазват и затова са развита държава.Дето се вика в този случай: На крив к*р космите му пречат

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
аиде още един мозък се изказа!!! а реално по въпроса ми никои
НЕ трупаите мнение трябваше ми просто отговор
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
320iPower написа:аиде още един мозък се изказа!!! а реално по въпроса ми никои
В извън темата не се трупат мнения

По принцип може. Преди години баща ми внасяше коли на собствен ход от швейцария и му писаха един акт, който не си спомням какво точно се случи, но или си го чакаше там и като отиде следващия път си го плати или го беше получил тука в Бг.Но мисля, че там го накараха да го плати.Става въпрос за година 1994-та

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Добре де, а къде е отговорността на фирмата, където е минал преглед този камион и където са се подписали, че е изправен технически и безопасен? 

Никой не мое ма връне на селу!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Обсъди въпроса с фирмата.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2