извадиха ми сливиците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: извадиха ми сливиците

Мнение от Spiro » 12 Дек 2011, 2:46

Са стига,че ме хвърли в размисли у никое време...
Преди време имах възпаление на евстахиева тръба и ходих на аудиограма и мнооого малък нищожен процент имаше намаление на лявото ухо имам си трета сливица и си страдам от нея айде да не кажа често ма ако боледувам то най често е от болки в гърлото в по лошите случаи ангина антибиотици и така нататъка....Сега пак съм болен и ме е страх да не се възпали пак тая пущина и викам чекай да влезна у форума и айде и тука ме стресират...искаш да кажеш че резултата от аудиограмата ми е заради третата сливица щото никой не ми каза....отделно,че бившия ми личен лекар при думите,че искам да си махам сливицата ми как не ми се и разсърди вика щом е там значи има причина незнам си кво...Все пак дърт вол тая година лятото се навих да я махам зимаха ми проби с клечки там некви и ми казаха че не е нужно...и тва ми го каза една мнооого добра докторка за мен Първанова се казва в в 5 градска...не е правилно решението за мен задължително да се маха или тва,че увреждала слуха.,..ма все пак не съм капацитет и не споря
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 12 Дек 2011, 2:54

Spiro написа:...не е правилно решението за мен задължително да се маха или тва,че увреждала слуха.,..

Ми каза, че ако не се махне, процента ще се увеличи. Щом досега не си имал проблеми за друго с трета сливица,просто отиди на аудиограма пак и ще видиш дали процента се е увеличил.Специално за слуха с квото и да ти бъркат няма как да кажат. Щом са казали,че не е проблемна сливицата, значи сигурно не е възпалена, ма какво причинява вече странично...аз не знаех за слуха :confused: Говорих с още един УНГ и педиатър-специалист и потвърдиха.
Тъпото е,че тва поколение деца всички са с проблемни сливици, не само 3-та,двете небни са огромни на 1/2-та,които съм виждала и чак се долепят...там отговорът е друг...чакайте да спаднат...е окей...
Кво да ти кажа, тва със слуха беше на шега, мислех че се прави на инат не чува,ама явно не...
Иначе не се плаши,и мен ме удря първо гърло,после в дробовете,ма и мойта 3та е наред...
То и аз не съм капацитет и говоря от опит, просто отиди при повече от един специалист ...по-голям е шансът за истината :mhihi:
Иначе не искам да задълбавам,че човешкия организъм е ебаси...
Но този път се радвам,че отидох.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с два километража
Мечтае да кара: e36 М3 COUPE

Мнение от choki_pk » 12 Дек 2011, 3:00

Моите сливици са извадени в ИСУЛ още като съм бил на 7-8 години по настояние на професор Дичо Димов.Понеже като малък много боледувах той настоя да ми бъдат извадени,защото винаги ме удряше в гърлото.Доктора за мен лично е адски добър в областта си УНГ (уши,нос,гърло).Поставял ми е лечения и винаги са се оказвали вярни.Негов съвет беше като се събудих от упойка да ям много сладолед и да пия сокове.Бил съм малък ама болката още си я помня.Сега съм на 20 но проблеми нямам благодарение на него. bmw318is4 ако се притесняваш дали всичко е нормално отиди при Дичо да ти направи един предглед.Но да знаеш,че тарифите му не са ниски.Още на времето помня наште по 50 лв тогавашни пари оставяха.Дано съм бил полезен
Изображение

Марката е една и това е BMW,другото вече е избор на модел.. И винаги съм казвал че е по-добре да ревеш в BMW с тъмни стъкла от колкото да се смееш в някоя хонда.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 12 Дек 2011, 4:08

...
Последна промяна icak на 30 Юли 2013, 13:48, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Дек 2011, 4:16

В моето семейство на всички са извадени(4-ма), не знам каква е била тази кампания назад във времето, не съм и питал. За себе си знам, че от 6-годишен съм без тях (две). Често съм боледувал и вероятно така се стигнало до решение за вадене, а може и заради традицията да е. :D Седнал бях , упойки не помня, като на инквизиция една яка лелка беше оплела ръцете ми отзад, после много рев и досега, как да го нарека, абе дразни ми в гърлото, казват , че от рева не е зараснало гладко. Не мога да сравня живот с тях и без тях по обясними причини, но факт е, че от гърло рядко боледувам, но има и такива случаи, чувствителност към пушек, цигарен дим, изгорели газове, просто ми се набива в гърлото и почва да работи, с дробовете не съм имал проблеми.
Попитах Ронка за слуха, защото аз си патя от дете и оправия няма. Причината е Гентамицин на инжекции, тук повечето сме в зряла възраст, имате или ще имате деца, съветвам ви внимавайте с антибиотиците, по възможност трябва да се търсят алтернативи. Настъпват усложнения, а намаляването на слуха все още е нелечимо. В годините от тогава съм се убедил, че медикаментозното увреждане е един своеобразен М-пауър сред факторите причиняващи намаляване на слуха, визирам дискотеки, шумна работна среда и т.н.

Ronka написа:Иначе не искам да задълбавам,че човешкия организъм е ебаси...

Това ми хареса. Уж сме най-умните същества, а една самодиагностика не можем да си направим. :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 12 Дек 2011, 8:55

Le Transporteur написа:В моето семейство на всички са извадени(4-ма), не знам каква е била тази кампания назад във времето, не съм и питал. За себе си знам, че от 6-годишен съм без тях (две). Често съм боледувал и вероятно така се стигнало до решение за вадене, а може и заради традицията да е. :D Седнал бях , упойки не помня, като на инквизиция една яка лелка беше оплела ръцете ми отзад, после много рев и досега, как да го нарека, абе дразни ми в гърлото, казват , че от рева не е зараснало гладко. Не мога да сравня живот с тях и без тях по обясними причини, но факт е, че от гърло рядко боледувам, но има и такива случаи, чувствителност към пушек, цигарен дим, изгорели газове, просто ми се набива в гърлото и почва да работи, с дробовете не съм имал проблеми.
Попитах Ронка за слуха, защото аз си патя от дете и оправия няма. Причината е Гентамицин на инжекции, тук повечето сме в зряла възраст, имате или ще имате деца, съветвам ви внимавайте с антибиотиците, по възможност трябва да се търсят алтернативи. Настъпват усложнения, а намаляването на слуха все още е нелечимо. В годините от тогава съм се убедил, че медикаментозното увреждане е един своеобразен М-пауър сред факторите причиняващи намаляване на слуха, визирам дискотеки, шумна работна среда и т.н.

Ronka написа:Иначе не искам да задълбавам,че човешкия организъм е ебаси...

Това ми хареса. Уж сме най-умните същества, а една самодиагностика не можем да си направим. :mhihi:

Преди да открият, че проблемите ми идват заради сливиците които дори и в спокойно състояние са 2 пъти по-големи от нормалното , личният ми лекар и други (медицински сестри , санитари , независим друг доктор) ми объркаха диагнозата , без много да му мисли докторът (личния) ми изписа гентамицин и ми каза да бия на воля , 14 дена програма , на 4-5 ден поради никаквото подобрение от тези инжекции отидох на други доктори , единия от които ме излекува тогава с 2 прости антибиотика , но и при двамата при които съм отишъл след личния ми казаха че след като 1 път съм боледувал и са ме лекували с антибиотици (тежки) и сега втория път директно ми изписват тези инжекции , има шанс да получа бъбречна недостатъчност и да умра :ok: (така си ми го казаха и двамата - да умреш бе :ok: ) поради причината че първия антибиотик ми е натоварил бъбреците а аз съм си фабрично роден с един такъв , след това гентамицина които бил доста натоварващ за бъбреците при пълен 14 дневен цикъл просто щял да ме умори (тфа ми го казаха 2-ма доктори независими и в различни болници) и отделно че ГЕНТАМИЦИНА УВРЕЖДА СЛУХА, че това не били инжекции за всеки (гентамицина) и после единия от тези 2 доктора ме излекува с антибиотици които ми помогнаха и ми каза че трябва да ми се извадят сливиците и ми ги извади сега , макар че не ме е галил с перце съм му благодарен а личния колко псувни съм му ударил заради това което ми причини , освен че не ме излекува ми даде на 2 пъти грешна диагноза (заушка и т.н.) и отделно ми наби хапчета дето ме изтощиха , влошиха и сигурно щеха да предизвикат нещо супер сериозно и те така, страх ме е да се разболявам вече та затова ги извадих сливиците , ма май е по-добре че ги извадих защото ако се разболея шанса да ми поставят точна диагноза по моя преценка е 25-30 % :dunno: Имам страх и от хапчета и от инжекции и от болници покрай тия мои приключения вече , а и вече за да повярвам на диагнозата на един доктор задължително трябва да получа същата диагноза от други 2-ма че да се успокоя и да повярвам :dunno:

бай дъ уей , аз вчера се почуствах добре и си поговорих доста , сега ми излиза през носа пак всичко ме боли
а болкоуспокояващо пия нимезил , в него няма от това дето разтваря кръвоносните съдове ама пак ще проверя листовката. мерси за помоща

едит: бе на колата от как и сложих читави гуми с грайфер и нище да се суче много , нищо че е с шпер :nono: преди ми беше по забавно правейки слънца на 4000 об. без да я зоря :dummy:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 12 Дек 2011, 16:04

Откъм сливици и аз съм олекотен :mhihi: .Като бях на 6-7 не помня точно,ми извадиха едната сливица,не беше в Габрово,но не помня къде беше,спомням си ,че беше без упойка,просто ми пръснаха с нещо в устата и с нещо клъцнаха,бил съм ревал толкова,че чак баща ми се бил насълзил(който далеч не се подава на чувства),като ме чакали нашите отвън.Другите две,като бях малко по-голям,в отделение Уши нос и гърло в Габрово.Там вече беше с упойка и само си спомням ,че жулих само сокове.Сега съм на 17 години и съм нямал никакви проблеми оттогава .Това със вените е много гадно,скоро бях в болницата поради бъбречна криза и ми надупчиха яко ръцете заради тоя абукат,уж хубави вени,ама или не иска да влезе в нея или се пука вената.Няколко дена след като излязох имах чувството,че съм с абукат и ме по наболяваше дето ме бяха дупчили. Гледам вече си връткаш колата колега,пожелавам ти скорошно пълно оздравяване. :yes:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 12 Дек 2011, 18:20

b0bituy написа:Като малък когато ми сложиха упойка нещо не ми подейства и усетих всичко :ranting: :ranting: :ranting:

А още по-неприятно е, когато си алергичен към опойките и едното замразяване никак не помага. Все още имам спомен от 5-6 годишна как точно ми изглеждаше третата сливица и какво е усещането да я вадят. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 13 Дек 2011, 4:03

На мене сливиците ми се свиха от тая тема. :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 13 Дек 2011, 16:07

Знам каквое ... на мен ми ги извадиха на 16г. и това беше най-голямата грешка която направих .. просто не си заслужава.И доктора беше толкова калпав,че счупи инструмента с който захваща сливицата в устата ми. направо кошмар .. :| И цели 2 седмици ми се въртяха в главата само пържоли и какви ли не ядения ядох само пюрета като бебе. :mhihi: Ако на някой му предстои или нещо такова по добре НЕ,освен ако не е наложително :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 13 Дек 2011, 18:39

А.Марчев написа:Знам каквое ... на мен ми ги извадиха на 16г. и това беше най-голямата грешка която направих .. просто не си заслужава.И доктора беше толкова калпав,че счупи инструмента с който захваща сливицата в устата ми. направо кошмар .. :| И цели 2 седмици ми се въртяха в главата само пържоли и какви ли не ядения ядох само пюрета като бебе. :mhihi: Ако на някой му предстои или нещо такова по добре НЕ,освен ако не е наложително :confused:

и мен това ми е най-големия проблем , постоянно ми се въртят някви пилета-жулиен , пържоли , даже вече взех да сънувам как отивам в бургер кинг и праскам 2 двойни чиизбургера с голями картофки и кола :drink: :confused:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата