Компонетни джанти или как да си намерим само "barrels"?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Компонетни джанти или как да си намерим само "barrels"?
Та понеже не мога и не мога да си харесам джанти
рещих че ще си правя
И за да е идилията пълна ще искам да са разглобяеми.
"Центоровете" ще се правят на лазер от дуралуминий, или някакъв друг материал ще видим какъв.
Въпроса е от къде мога да си намеря само обръчи или както им казват англоговорящите "barrels"?
За ей тези работи иде реч>

Тези специално са за 3-компонентни джанти, но за мен няма значение дали ще са 2 или 3-компонентни, въпроса е 3-компонентните да имат и външната част или така наречения "Lip"

И за да е идилията пълна ще искам да са разглобяеми.

"Центоровете" ще се правят на лазер от дуралуминий, или някакъв друг материал ще видим какъв.
Въпроса е от къде мога да си намеря само обръчи или както им казват англоговорящите "barrels"?
За ей тези работи иде реч>

Тези специално са за 3-компонентни джанти, но за мен няма значение дали ще са 2 или 3-компонентни, въпроса е 3-компонентните да имат и външната част или така наречения "Lip"

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Компонетни джанти или как да си намерим само "barrels"?
Има ги в разни немски магазини ама цената на 4 е двойна на цената на 4 джанти тук. Все пак са нови.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
То аз намерих някакви в щатите, като 4-те броя 18-ки излизат малко под 500 долара, ама после доставката...
Въпроса е някой има ли идея някъде в България дали не правят
Иначе и всичко друго ще ми е от полза
Въпроса е някой има ли идея някъде в България дали не правят

Иначе и всичко друго ще ми е от полза

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Това и аз преди време го мислих, но излиза доста солено и се отказах. Даже в моя случай беше за 13-ки. Бордовете съм чувал, че можело и стругар да ги прави, но този вариант поне мен не ме изкефи много тогава. Има една фирма HTN wheels / felgen (в куукъла им е сайта). Та бяхме говорили с тях само за бордове, които си идват полирани, като на бордовете да не се правят дупки за болтчета, за да си ги направим после ние според дупките, които са на сърцевината. Та се бяхме разбрали за това и предполагам, че ще могат да ти свършат работа. Цената за 13-ки бордове бяха около 800 лв, грубо казано.
Това за бордовете. Сега за сърцевините - дуралуминия е много скъп, сигурно знаеш де, няма какво да ти казвам. Та на мен ми трябваха 4 парчета ф315 мм, на 50 мм дебелина, ако си спомням правилно. В началото си мислех, че мен ме пържят с цената и се допитах лично до една фирма. Само материала за четирите сърцевини беше 900 лв. Оттам ми обявиха цена около 200 лв да се изработи всяка сърцевина, което реално не е лесна работа и цената се ядва, но пак са си едни 800 лв. И така при мен излезе около 2500 грубо казано и то за 13-ки, предполагам при теб ще са по-голям цолаж и всичко ще е по-скъпо. Това е груба цена, както винаги се случва излизат още неща и ако всичко държиш да е като хората си отива към 3 бимберици само за джанти.
Знам, че въпроса ти беше конкретен за липовете, въпреки че те насочих към коя фирма можеш да се обърнеш, но просто реших да те подготвя малко за цената. Въпреки, че може и да си запознат вече де.
И все пак - дръж ни в течение какво си открил, ако успееш да намериш по-евтин дуралуминий (с обикновен алуминий не мисля, че е много подходящо, но не знам...) ще се радвам да споделиш. Тези джанти, които аз исках да си правя изглеждат страхотно и ако има някаква по-евтина алтернатива с удоволствие бих си ги направил.
Успех.
Това за бордовете. Сега за сърцевините - дуралуминия е много скъп, сигурно знаеш де, няма какво да ти казвам. Та на мен ми трябваха 4 парчета ф315 мм, на 50 мм дебелина, ако си спомням правилно. В началото си мислех, че мен ме пържят с цената и се допитах лично до една фирма. Само материала за четирите сърцевини беше 900 лв. Оттам ми обявиха цена около 200 лв да се изработи всяка сърцевина, което реално не е лесна работа и цената се ядва, но пак са си едни 800 лв. И така при мен излезе около 2500 грубо казано и то за 13-ки, предполагам при теб ще са по-голям цолаж и всичко ще е по-скъпо. Това е груба цена, както винаги се случва излизат още неща и ако всичко държиш да е като хората си отива към 3 бимберици само за джанти.
Знам, че въпроса ти беше конкретен за липовете, въпреки че те насочих към коя фирма можеш да се обърнеш, но просто реших да те подготвя малко за цената. Въпреки, че може и да си запознат вече де.

Успех.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Единственото място за такива работи е Германия... На ме ми взеха по ЕУР175 на джанта за 1.75" барел за да си направя 10" предни джанти на състезателната кола. За по-широк барел отиваш на много голяма цифра... За съжаление...
Power is Nothing Without Insanity
... а защо не си сглобиш направо един автомобил? има винкели, оксижен си имаш, ламарина ще се намери... може и с връзки да запалиш една от пещите на кремиковци и да си излееш и един двигателен блок...
не се занимавай с глупости...
прегледай внимателно интернета и като си намериш джанти които да ти харесват си мисли схема как да си ги купиш/ докараш. определено ще е по-малко главоболия от колкото това да правиш джанти и на първия завой със 120 и дупка да разбереш че спиците всъщност са ти по-тънки от колкото трябва или дуралуминия ти има прекалено много мръсни примеси.
прегледай внимателно интернета и като си намериш джанти които да ти харесват си мисли схема как да си ги купиш/ докараш. определено ще е по-малко главоболия от колкото това да правиш джанти и на първия завой със 120 и дупка да разбереш че спиците всъщност са ти по-тънки от колкото трябва или дуралуминия ти има прекалено много мръсни примеси.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
alx написа:...
и аз това щях да напиша

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Митак, тия суми са си направо перфектни, като се има в предвид че единствените джанти дето ми харесаха, шанса да ги намеря 2-ра ръка клони към -100%, а цената им нови е 1000+ евро на бройка
Да не говорим че ако си харесам нещо по-евтино все ще трябват някакви преправки, дали ще трябват фланци, дали ще трябва да се разширяват, дали ще трябва да се разпробиват щото няма на 5х120... и става дявол на магаре
За дуралуминия или какъвто материал реша да използвам имам към кой да се объра за качествени заготовки и то на доставни цени.
Друг е въпроса че ако мога да си поръчам самите барели/бордове мога да взема сърцевините от някакви джанти и да си им наглася размерите както аз си искам
В момента просто проучвам въпроса да видим какво ще мога да сътворя
Колкото до зглобяването на автомобил... мен акъла ми е малко, само на пари и време да смогна
Едит:
Ако някой се сеща за вече готови модели джнати във следната конфигурация под 500 евро парчето(нови) да дава идеи, най-добре на лично.
Конфигурацията е следната:
Предни: 8,5J x 18 ET15 5x120 72,5мм централен отвор
Задни: 10J x 18 ET 26 5x120 72,5мм централен отвор

Да не говорим че ако си харесам нещо по-евтино все ще трябват някакви преправки, дали ще трябват фланци, дали ще трябва да се разширяват, дали ще трябва да се разпробиват щото няма на 5х120... и става дявол на магаре

За дуралуминия или какъвто материал реша да използвам имам към кой да се объра за качествени заготовки и то на доставни цени.
Друг е въпроса че ако мога да си поръчам самите барели/бордове мога да взема сърцевините от някакви джанти и да си им наглася размерите както аз си искам

В момента просто проучвам въпроса да видим какво ще мога да сътворя

Колкото до зглобяването на автомобил... мен акъла ми е малко, само на пари и време да смогна

Едит:
Ако някой се сеща за вече готови модели джнати във следната конфигурация под 500 евро парчето(нови) да дава идеи, най-добре на лично.

Конфигурацията е следната:
Предни: 8,5J x 18 ET15 5x120 72,5мм централен отвор
Задни: 10J x 18 ET 26 5x120 72,5мм централен отвор
Последна промяна VesoPesa на 13 Дек 2011, 17:41, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
дай да видим единствените джанти дето са паснали на сложния ти вкус 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
K_Ilkov написа:дай да видим единствените джанти дето са паснали на сложния ти вкус
И на мен ми е любопитно, какви са тия толкова специални джанти...

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Бе той вкуса ми не е сложен, ама все нещо не е като хората
Ей тези>
Точно каквито ми трябват като размери - 680 евро на бройка без доставка до България, с нея идват на 720+евро

Друг вариант са тези>
Тук с размерите е малко по-сложно, а цената е 900 евро на бройка без доставка.

А за капак на всичко искам някакви по-отворени джнати че тия спици ми писнаха до Н-та степен, ама нищо не мога да си харесам...

Ей тези>
Точно каквито ми трябват като размери - 680 евро на бройка без доставка до България, с нея идват на 720+евро

Друг вариант са тези>
Тук с размерите е малко по-сложно, а цената е 900 евро на бройка без доставка.

А за капак на всичко искам някакви по-отворени джнати че тия спици ми писнаха до Н-та степен, ама нищо не мога да си харесам...

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Такам... порових още и излезе светлина в тунела, 1-я вариант е липове(вътрешен и външен) на фирмата Schmidt(втората снимка) и сърцевина която да ми се направи по поръчка. 
Има най-различни ширини за вътрешни и външни липове и може да се направи страхотна комбинация и като ефсет, ширина и борд
Цената за 4 джанти идва около 3200 лева
Едит: пресметнах хубаво нещата и само бордовете излезнаха... 4276,80 Лева
Nice А?!
Другия вариант е от един друг сайт някакви универсални липове, вътрешни и външни като комплекта(4 броя) идва около 500 евро.
Със сърцевините ще дойдат около 1200-1400 евро.
Тук също пресметнах отново и бордовете дойдоха на... 968,22 Лева, което ако се окаже реална цена е повече от перфектно
Тук въпроса обаче е че няма обявени никакви размери на липовете, но ще пусна запитване.
Всичко това става дума за 18-ки
За по-малки не гледах, но предполагам разликата до 15-ки (примерно ще е доста приятна 
И за перфектно приключване на деня, или пък започване на следващия че като гледам кое време е...
... си изясних как ще изглеждат и сърцевините, но за сега ще го запзя в тайна
Ще загатна само че ще ползвам за навигация вече съществуващи джанти, които ще модифицирам лекинко и ще станат смърт

Има най-различни ширини за вътрешни и външни липове и може да се направи страхотна комбинация и като ефсет, ширина и борд

Цената за 4 джанти идва около 3200 лева

Едит: пресметнах хубаво нещата и само бордовете излезнаха... 4276,80 Лева

Другия вариант е от един друг сайт някакви универсални липове, вътрешни и външни като комплекта(4 броя) идва около 500 евро.
Със сърцевините ще дойдат около 1200-1400 евро.

Тук също пресметнах отново и бордовете дойдоха на... 968,22 Лева, което ако се окаже реална цена е повече от перфектно

Тук въпроса обаче е че няма обявени никакви размери на липовете, но ще пусна запитване.
Всичко това става дума за 18-ки

И за перфектно приключване на деня, или пък започване на следващия че като гледам кое време е...
... си изясних как ще изглеждат и сърцевините, но за сега ще го запзя в тайна

Ще загатна само че ще ползвам за навигация вече съществуващи джанти, които ще модифицирам лекинко и ще станат смърт

12 мнения
• Страница 1 от 1