Как да си продам колата на лизинг като частно лице
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Как да си продам колата на лизинг като частно лице
alx написа:няма такова положение. защо ти да му носиш риска?
да взима заем от банката и да я купува наведнъж от тебе.
проблема че той няма пари накуп не е твой, че ти да му го решаваш.
хората са си го измислили и банките са за тва-да дават пари напред,щом е със сигурни доходи няма да има проблем със заема,чиста работа хем си зимаш парите на куп което е много важно хем не го мислиш повече.кви вноски кви лихви кви 5 лева ви гонят.а па тва да давам пари всеки месец на някой и чак накрая да си получа колата.....не знам дали има чак толкова голями шарани да се навият

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
///peter написа:Копърке, какъв юрист бе моме - тези от всичко ли разбират?
...
Копърка ще викаш на жена ти

А иначе не, "тези" не разбират от всичко, но би трябвало да разбират от тва дето го интересува момчето повече от всички тук, включително и от теб

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
kOnPuBkA написа:///peter написа:Копърке, какъв юрист бе моме - тези от всичко ли разбират?
...
Копърка ще викаш на жена ти![]()
А иначе не, "тези" не разбират от всичко, но би трябвало да разбират от тва дето го интересува момчето повече от всички тук, включително и от теб
Копърка ще викам на който си искам

И не сей много акъл без да знаеш къде се намираш

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
///peter написа:
Копърка ще викам на който си искам![]()
И не сей много акъл без да знаеш къде се намираш
Ще викаш, ама не и на мен

И ще сея където, каквото реша

пп. Ако имаш още нещо мъдро за казване ползвай ЛС, че не ми се занимава целия форум с глупостите ти
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Благодаря за отговорите, но се отказах да се занимавам с глупости. Наистина Алекс е прав. Ако купувача беше наред, защо не дръпне заем от банка и да ми плати цялата сума. Не бях се замислил преди това.
ukelichko написа:Благодаря за отговорите, но се отказах да се занимавам с глупости. Наистина Алекс е прав. Ако купувача беше наред, защо не дръпне заем от банка и да ми плати цялата сума. Не бях се замислил преди това.
Защото ще му излезе доста по-скъпо. Преди 2 седмици се поинтересувах от подобни казуси. Най-подходящият вариант е да подпишете предварителен договор. Сключването на такъв предполага и сключването на окончателен. За периода на договора купувачът ти изплаща през определен период от време, определена сума и когато ти изплати и последната вноска се сключва окончателният договор и следва прехвърлянето. През това време хем колата си е на твое име, хем не носиш отговорност за неговите действия (камери, актове...), тъй като предварителният договор показва, че той управлява автомобила.
Бтв това не е лизинг, а продажба на изплащане. Ако имаш нужда, драсни на лично да ти изпратя един предварителен договор да видиш какво представлява.

Поздрави!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Документално е възможно да се оформи, разбира се...Договор и аз иам някъде... Но какво може да се случи в действителност. Знам не един и два такива случаи на приятели и познати. Да речем колата струва 5000 лева, Купувачът дава 500 и се договарят, да я изплаща всеки месец по 300 да речем... На втория-третия месец обаче спира да плаща... няма значение по какви причини. Мотаят се там месец-два, докато се разберат и накрая Купувача отива да си вземе колата... Щото така пише в договора... Взетите до момента пари естествено остават за него, но намира колата си... карана като за последно, надрана, с проблеми по двигател, ходова част и пр... И като е на майна си райна, търси там майстори, сервизи, само да може да си я докара до тях... И пак разправии, нерви, пари... Само това си го представи, да си видиш любимата кола направена на нищо и да трябва пак да я стягаш, за да я продаваш...
На един колега пък от форума тук, му се наложи да си открадне обратно колата, за да принуди Купувача да му изплати оставаща малка част от договореното. Щото днеска, утре, мотаене, криене, не вдигане на телефони...
Не казвам, че не се продават и безпроблемно коли на изплащане, но риска за Продавача е огромен и аз лично НИКОГА, ама никога не бих си продала колата така. Най-малкото човек, който няма пари да я купи... си представям как ще я поддържа после...

Не казвам, че не се продават и безпроблемно коли на изплащане, но риска за Продавача е огромен и аз лично НИКОГА, ама никога не бих си продала колата така. Най-малкото човек, който няма пари да я купи... си представям как ще я поддържа после...
Apassionata написа:Не казвам, че не се продават и безпроблемно коли на изплащане, но риска за Продавача е огромен и аз лично НИКОГА, ама никога не бих си продала колата така. Най-малкото човек, който няма пари да я купи... си представям как ще я поддържа после...
Така си е, прав си по принцип. Но в случая, купувачът е държавен служител и винаги може да се сложи запор върху част от заплатата му. Пак си е разправия де, но все пак е вариант.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2