Обмислят вдигане на макс. скорост на магистрала на 140 км/ч
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Обмислят вдигане на макс. скорост на магистрала на 140 км/ч
alx написа:ми аз по родните магистрали карам със 120 независимо от автомобила.
това е истината.. а и колата е най-икономична при тази скорост
120 по километраж към 100 реални
няма никакъв смисъл да се надува повече, много пъти съм пътувал лекичко
и съм стигал по едно и също време с некви батки, дето по пътя ме изпреварват 2-3 пъти
No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:...120 по километраж към 100 реални...
явно не ти е ден да мислиш... 120 по табло са реални около 115км/ч, дори и 110 може да са, но 100 в никой случай... зададената грешка е обикновено 5%, добави и малко разлика от различен размер гуми и стигаш до 7-8%...
Сверявано е многократно таблото ми и ГПС-а- разликата при 120-130км/ч е верно около 5-6-7км/ч... и съм със стандартният размер гуми с които кочината е излязла от завода...
Тва кат оня, дето километража на бмв-тата почвал от 20, съответно показвал с 20 по-малко 

ms написа:BadAngel написа:...120 по километраж към 100 реални...
явно не ти е ден да мислиш... 120 по табло са реални около 115км/ч, дори и 110 може да са, но 100 в никой случай... зададената грешка е обикновено 5%, добави и малко разлика от различен размер гуми и стигаш до 7-8%...
Сверявано е многократно таблото ми и ГПС-а- разликата при 120-130км/ч е верно около 5-6-7км/ч... и съм със стандартният размер гуми с които кочината е излязла от завода...
пич заяждаш се

не зная какво е положението при 120 км/ч по километраж,
но когато пътувах за швейцария по италиянската магистрала имаше едни работи, дето ти показват моментната скорост
та на тия патаклами като караш със ~140 по километраж ти показват ~120
от там можеш да сметнеш емпирично при 120 по километраж кво излиза
140/120 = 120/Х -> Х = 102.857 км/ч
естествено може измерването на реалната скорост също да е с някаква грешка, но там не зная какво е отклонението
ако отклонението при скоростомера е лавинообразно с покачването на скоростта ти приемам забележката за правилна
No bling at the Ring
- ms
-
-
не се заяждам изобщо- за 3 мин. ти засякох 2 доста грешни изказвания и явно днес не ти е ден...
тея работи по швейцарско дето си ги видял си ги имаме и в БГ- всеки ден минавам 4-5 пъти през едно такова
да го кажа просто, че не съм по формулите- таблото те лъже с няк'ъв процент (при 110 реални като нищо ще показва ~117-120), сложи грешните гуми (примерно вместо 195/65 сложи 205/45 на същият цолаж) и получаваш още 7-8км/ч разлика в тая посока... и накрая по табло си със 140, на радара пише 120
Причини таблото да те лъже има много, но в никой случай отклонение 15% не е нормално...
тея работи по швейцарско дето си ги видял си ги имаме и в БГ- всеки ден минавам 4-5 пъти през едно такова

да го кажа просто, че не съм по формулите- таблото те лъже с няк'ъв процент (при 110 реални като нищо ще показва ~117-120), сложи грешните гуми (примерно вместо 195/65 сложи 205/45 на същият цолаж) и получаваш още 7-8км/ч разлика в тая посока... и накрая по табло си със 140, на радара пише 120

Причини таблото да те лъже има много, но в никой случай отклонение 15% не е нормално...
ms написа:не се заяждам изобщо- за 3 мин. ти засякох 2 доста грешни изказвания и явно днес не ти е ден...
тея работи по швейцарско дето си ги видял си ги имаме и в БГ- всеки ден минавам 4-5 пъти през едно такова![]()
да го кажа просто, че не съм по формулите- таблото те лъже с няк'ъв процент (при 110 реални като нищо ще показва ~117-120), сложи грешните гуми (примерно вместо 195/65 сложи 205/45 на същият цолаж) и получаваш още 7-8км/ч разлика в тая посока... и накрая по табло си със 140, на радара пише 120![]()
окси, кажи колко е при 140 реалната скорост? 130?
140/130 = 120/Х --> Х= 111.429
пак казвам, това е при положение че грешката не се изменя лавинообразно, ако е така сметките са грешни
No bling at the Ring
- ms
-
-
да ти изглеждам на врачка- отде да знам точно в твоя случай, с твоята кола колко е разликата
принципно таблото е леко оптимистично с едни 5-6% в общият случай- сам смятай... при 100- реално са 95, при 200- реални 190... пак казвам- според моето табло и стандартен размер гуми за модела разликата между показанията и ГПС-а се движат в рамките на 5-7%...
Разлика може да дойде от много места, но принципно таблото лъже с малко- дали ще е 200 или 185км/ч не е важно, прескочил си ограниченията отдавна...

принципно таблото е леко оптимистично с едни 5-6% в общият случай- сам смятай... при 100- реално са 95, при 200- реални 190... пак казвам- според моето табло и стандартен размер гуми за модела разликата между показанията и ГПС-а се движат в рамките на 5-7%...
Разлика може да дойде от много места, но принципно таблото лъже с малко- дали ще е 200 или 185км/ч не е важно, прескочил си ограниченията отдавна...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За Е36, предполагам и др, имаше някаква опция да ти показва дигитален километраж с точните скорости..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
и значи какво излиза ? че аз с заводските ляти джанти и размер на гумите по книжка , ще карам с 120 по километраж а всъщност 100 , не може Гюнтер да се е осрал така , а аз тамън се кефех че съм и набичил 220 на ИСКАТА

едит:има дигитален километраж мойта ма ако знам как да го пусна тест номер 8 беше май ама не знам как да стигна до самите тестове

едит:има дигитален километраж мойта ма ако знам как да го пусна тест номер 8 беше май ама не знам как да стигна до самите тестове

Последна промяна bmw318is4 на 13 Дек 2011, 22:48, променена общо 1 път

ms написа:Разлика може да дойде от много места, но принципно таблото лъже с малко- дали ще е 200 или 185км/ч не е важно, прескочил си ограниченията отдавна...
така.. и като се държиш за това мнение, какво точно не ти хареса на 120 по километраж, около 100 реални?

заяждаш се

пичове за дигиталния километраж.. не съм сигурен, че показва вярно също
на ГТР-а има километраж със стрелка (който всъщност също е дигитален) и от менюто може да се изкара да показва и самата скорост с цифрите..
и разлика между двете показания няма.. поне до колкото на око може да се види как седи стрелката
та с 2 думи, както този със стрелката, така и този с цифрите показват в унисон

No bling at the Ring
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Специално за Е36, в компакт беше 1.6.. показанията на дигиталният бяха различни със стрелката 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Да ви имам кахърите, аз ако съм ще се изшия с 220 км/ч там, където знам, че има камери и като дойде акта със снимката ще се види скоростта колко е реалната 

Никой не мое ма връне на селу!
Kroki написа:Специално за Е36, в компакт беше 1.6.. показанията на дигиталният бяха различни със стрелката
не знам какъв е километража на е36..
може този със стрелката да е аналогов, а този с цифрите да изчислява скоростта по математически път и от там да идва разликата
No bling at the Ring
а пък най-лесно е да си изкараш скороста на гпс-а.
забелязал съм че напоследък немските коли са абсолютно точни километраж спрямо гпс (които е 100% верен)...
забелязал съм че напоследък немските коли са абсолютно точни километраж спрямо гпс (които е 100% верен)...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Съгласен съм, но има участъци от магистралите със завои, където 140 си идва в повече за някои коли.
Но повече ще се радвам на увеличаването на макс. скорост по първокласните пътища на определени места, където позволява (не са малко). Също и да има изискване входовете и изходите на бензиностанциите, както и на отбивките да са с ускорителни ленти, за да отпадне необходимостта от ограничение 50. В моемнта се прави нова безиностанция и хоп - ограничение 50 км/ч.
Но повече ще се радвам на увеличаването на макс. скорост по първокласните пътища на определени места, където позволява (не са малко). Също и да има изискване входовете и изходите на бензиностанциите, както и на отбивките да са с ускорителни ленти, за да отпадне необходимостта от ограничение 50. В моемнта се прави нова безиностанция и хоп - ограничение 50 км/ч.
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5