КАТ Варна или своеволието на институциите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: КАТ Варна или своеволието на институциите

Мнение от saleen » 13 Дек 2011, 21:19

Няма ли развитие по казуса? :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Дек 2011, 23:52

Абе КАТ Варна са нещастници. Аз като бях две години в София, а сега съм в Бургас и се наложи да си подменям книижката направо се видях в чудо. С това новото медицинско, което трябва да е със заключение от личния лекар и е един голям чаршав се разходих от Бургас до Варна поне два пъти. В бургас ми дават медицинско, аз отивам да Варна и в КАТ ми казват има нов образец и не ни интересува, че трябва да се връщаш до Бургас заради заверката от личния лекара. Като викнах чак началника им слезе да види за какво става въпрос, а полицаите наоколо стояха като препарирани. Направо ми падна пердето и се прибрах в Бургас и си смених личната карта и шофьорската книжка. Струваше ми точно толкова, колкото да отида до Варна още веднъж и да се върна.
А по проблема на колегата - да влети с адвокат в КАТ и направо при началника. Да му поискат копие от прословутата заповед, за да може да се образува дело за превишаване на правомощия от всякакъв характер. Да поискат писмен отказ за това, че КАТ не признават пълномощното и не искат да приберат глобата по наказателното постановление, както и да върнат контролния талон. С този документ могат да се заведат куп дела и да ги наврете на кучето в задника.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Дек 2011, 10:47

Има развитие.

Оказва се че началството на КАТ Варна си е създало подзаконов нормативен акт, който казва нещо от типа - лица нямат право да бъдат представлявани от пълномощници при взимането и плащането на наказателни постановления.
Лице Б което е пълномощник може САМО и ЕДИНСТВЕНО да провери дали дадено постановление за Лице А е излязло.

:mhihi: :mhihi: Бях изумен, но пък е в рамките на закона колкото и да е странно.

Намирам колегата над мен за прав - нещастници са :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 14 Дек 2011, 10:59

Е, каква е идеята на този нормативен акт, нали целта е да се вдигне събираемоста на глобите :kuku:
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Дек 2011, 11:09

deyan-enchev написа:Има развитие.

Оказва се че началството на КАТ Варна си е създало подзаконов нормативен акт, който казва нещо от типа - лица нямат право да бъдат представлявани от пълномощници при взимането и плащането на наказателни постановления.
Лице Б което е пълномощник може САМО и ЕДИНСТВЕНО да провери дали дадено постановление за Лице А е излязло.

:mhihi: :mhihi: Бях изумен, но пък е в рамките на закона колкото и да е странно.

Е за такова нащо може да го осъдят този начлник на КАТ Варна и да бъде дисциплинарно уволнен. И другото, за което се сещам на прима виста е, че никоя институция с каквито и да било актове няма право да нарушава конституцията и законите на страната. В случая лицето, на което е издадено наказателно постановление е в БГ, но я си представете да е в чужбина. Ако ми се случи на мен, ще осъде тоя "началник" да ми плати всички разноски, включително и глобата, наложена с постановлението. То и сега може да се направи, защото тоя хубавец се подиграва с добросъвестноста на гражданите и възпрепятства Държавата (която го храни) да си събере вземанията. Така, че смело с рогата напред и оня да циркулира, че може и да му намажете ските.

П.П. Аз имам едно подозрение за този хубавец, дори имам спомен за него. Като се сетя, че е преселник във Варна и знам от къде е, изобщо не се учудвам, че е издал такова разпореждане.
Последна промяна stony1 на 14 Дек 2011, 11:26, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Дек 2011, 11:20

deyan-enchev написа:Има развитие.

чакай малко- как така е в рамките на закона :?: според закона МОЖЕ някой с пълномощно да свърши всичко нужно, но според няк'ва заповед на някой НЕ може :?: тука става 'царя дава, пъдаря- не"...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 14 Дек 2011, 11:37

Ми на началника му било позволено да приема подзаконови нормативни актове които да важат за поверената му административна институция. Не знам някой с по-пълни правни познания може да обясни аз съм го тука :)

ms - прав си кво да ти кажа, аз апартамент от продавач с пълномощно купих па едно постановление да вземе човек не може .. смехория :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Дек 2011, 11:58

е то за моженето- може да издава заповеди... Ама те нали уж не трябва да противоречат на съответният закон :dunno:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 14 Дек 2011, 12:22

Подзаконов нормативен акт неможе да противоречи на закон :!: Има си йерархия в правото... както закон неможе да противоречи на Конституцията, и както всички закони се съобразяват с правото на ЕС.
Просто поредния неграмотен глупак сложен на длъжност.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 14 Дек 2011, 15:42

BMW_RIDER написа:Подзаконов нормативен акт неможе да противоречи на закон ...

:yes:
Подзаконови нормативни актове са правилници, наредби и постановленя, които подпомагат дейността на съответното ведомство, служба и др. Според ЗНА:

Чл. 15. (1) Нормативният акт трябва да съответствува на Конституцията и на другите нормативни актове от по-висока степен.
(2) Ако постановление, правилник, наредба или инструкция противоречат на нормативен акт от по-висока степен, правораздавателните органи прилагат по-високия по степен акт.
Чл. 16. (1) Държавните органи са длъжни да уведомят органа, овластен да отмени нормативния акт, за несъответствието между него и акт от по-висока степен.

В този ред на мисли, издадената от господина шеф на КАТ-Варна, наредба е меко казана противоречаща на закона и следва да бъде оспорена пред Административен съд по реда на АПК

Чл. 185. (1) Подзаконовите нормативни актове могат да се оспорват пред съд.

(2) Подзаконовите нормативни актове могат да бъдат оспорени изцяло или в отделни техни разпоредби.

Право на оспорване

Чл. 186. (1) Право да оспорват подзаконов нормативен акт имат гражданите, организациите и органите, чиито права, свободи или законни интереси са засегнати или могат да бъдат засегнати от него или за които той поражда задължения.

(2) Прокурорът може да подаде протест срещу акта.

Аз лично ако бях във Варна бих се заела да му натровя живота на малоумния тумбак :dummy:

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 14 Дек 2011, 17:15

Трябваше в Неделя да пътуваш с Лице А до Варна в малко изгнила е30ска :mhihi:
Живи здрави ще го осъдим някой друг ден.

Предишна

Назад към Извън Темата