Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012
Модератор: Общи модератори
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012
Е.Димитров написа:^Колега,БумБум ти обясни нещата ами ти пак-"кой не скача е червен"...
Като са забранили цигарите,що не са забранили производтсвото им???
Щото пазара на изток е голям

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
е щото много знаем за това сме това дередже.
Пускаш закон от 1.1.2012 не се пуши в заведенията - глоба - затваряне на заведението.
Да няма половинчати мерки, половината места , вентилации, тинтири минтири,
много повече пари се набиха във вентилации и тъпотии, отколкото да го кажат и да го направят.
Ама и Бойко няма топки, за такива действия за жалост.
Пак ви казвам целият цивилизован свят – в заведения НЕ СЕ ПУШИ .
Пускаш закон от 1.1.2012 не се пуши в заведенията - глоба - затваряне на заведението.
Да няма половинчати мерки, половината места , вентилации, тинтири минтири,
много повече пари се набиха във вентилации и тъпотии, отколкото да го кажат и да го направят.
Ама и Бойко няма топки, за такива действия за жалост.
Пак ви казвам целият цивилизован свят – в заведения НЕ СЕ ПУШИ .
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Време беше, сега трябва да забранят и продажбата на цигари, най-накрая ще успея да ги откажа.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
bum_bum написа:Да, пушенето е вредно. Но в повечето заведения има места за пушачи и места за непушачи. Непушачите обаче реват- убиват ни, тровят ни..
Хайде сега, преувеличения... Не е проблемът в "тровенето", а в това, че ни причинявате дискомфорт. Много е просто - всеки иска на него да му е комфортно. На нас ни пречи цигарения дим, на вас ви пречи липсата му. Класически конфликт на интереси.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Това е геноцид срещу пушачите
Предлагам да съберем подписка и да направим тютюнопушенето задължително 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
От 4-ти клас на горе? 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Feanor написа:bum_bum написа:Да, пушенето е вредно. Но в повечето заведения има места за пушачи и места за непушачи. Непушачите обаче реват- убиват ни, тровят ни..
Хайде сега, преувеличения... Не е проблемът в "тровенето", а в това, че ни причинявате дискомфорт. Много е просто - всеки иска на него да му е комфортно. На нас ни пречи цигарения дим, на вас ви пречи липсата му. Класически конфликт на интереси.Подтекстът е - не очаквай съчувствие от непушачите. Естествено, че ще сме доволни от една такава забрана.
Съгласен съм ама както казах на мен ми доставят дискомфорт печките на дърва и кюмУр, дай да ги забраним.
Или да забранят педерастията, щото на геягите им е дискомфортно да им го навират отзад.
Дори докато пушех ми беше много приятно да вляза да вечерям в заведение, където не се пуши.
Сега като непушач положението ми е много удобно, щото в почти всяко заведение има свободни места за непушачи, което вероятно ще се промени с новия закон
Много съм щастлив, че се отървах от тая наркомания
Сега като непушач положението ми е много удобно, щото в почти всяко заведение има свободни места за непушачи, което вероятно ще се промени с новия закон

Много съм щастлив, че се отървах от тая наркомания

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Тоя закон според мене трябва да изключва заведения като дискотеки, барове и тем подобни. Все пак тъпо да отидеш на дискотека и да излизаш през 5 мин. за една цигара ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Сега като забранят циагарите по баровете, ще се вдигне консумацията на алкохол 

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Значи преди да се приеме законът, трябва да се приемат мерки против тютюнопушенето сред хората. Освен това, Б-я е държава с голяма брой пушачи и това въвеждане на забраната е твърде рано. В държави като Англия, Франция и т.н може да важи, само че има поне сумати центрове за спиране на пушенето.
Не е приятно като си пушач да излизаш през 10 мин. отвън и да пушиш и да хвърляш фасовете по улицата.
Боклукът ще се увеличи (фасовете), а не знам нашите общини как ще се справят да поддържат улиците чисти....
Аз не пуша, но съм израстнала сред пушачи. Не ми пречат пушачите по заведенията, стига да има добра вентилация. Естествено не ми е приятно да мирише на цигари, ама..
Не е приятно като си пушач да излизаш през 10 мин. отвън и да пушиш и да хвърляш фасовете по улицата.
Боклукът ще се увеличи (фасовете), а не знам нашите общини как ще се справят да поддържат улиците чисти....
Аз не пуша, но съм израстнала сред пушачи. Не ми пречат пушачите по заведенията, стига да има добра вентилация. Естествено не ми е приятно да мирише на цигари, ама..
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
bum_bum написа:Съгласен съм ама както казах на мен ми доставят дискомфорт печките на дърва и кюмУр, дай да ги забраним.
Или да забранят педерастията, щото на геягите им е дискомфортно да им го навират отзад.
Честно казано, аз съм за. Обаче аргументът с обратните малко трудно ще го прокараш. Ако им е дискомфортно, що го правят?

И малко по-сериозно, разбирам ти аргумента, но очевидно не можем да забраним всичко, което пречи на някого - така няма да остане нищо разрешено. Дали цигарите са чак такъв дразнител за обществото, че да са на дневен ред... в интерес на истината, не съм сигурен. Със сигурност не са най-големия проблем на държавата, но от друга страна - със сигурност се искат много по-малко усилия от страна на държавата за да се уреди. Та не е ясно.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Дали им е комфортно или не не е важно, важното е , че създават дикомфорт у нормалните хора с парадирането на сексуалната им ориентация.
Следователно трябва да е забранено да си показват сексуалната ориентация на обществени места
Следователно трябва да е забранено да си показват сексуалната ориентация на обществени места

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Дано да има и файда обаче, защото на хартия всичко е лесно. Лошото е че мърлячите ще си останат, ще продължат да си пускат "дискретно" фаса през съвсем леко отвореният прозорец на колата, ще продължат с отработено движение да изстрелват фаса на улицата или просто да го пуснат в пространството около и без това малкото дървета по улиците. 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Ronka написа:Ми да спрат и въздуха ... и пиенето,и таковането на обществени места ...
таковането на обществени места си е забранено бе...тва че ти го правиш не го прави легално!
+1 за забраната на тютюна. Крайно време беше