Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012

Мнение от Nasko_ » 15 Дек 2011, 22:49

Feanor написа:
bum_bum написа:Да, пушенето е вредно. Но в повечето заведения има места за пушачи и места за непушачи. Непушачите обаче реват- убиват ни, тровят ни.. :ranting:

Хайде сега, преувеличения... Не е проблемът в "тровенето", а в това, че ни причинявате дискомфорт. Много е просто - всеки иска на него да му е комфортно. На нас ни пречи цигарения дим, на вас ви пречи липсата му. Класически конфликт на интереси. ;) Подтекстът е - не очаквай съчувствие от непушачите. Естествено, че ще сме доволни от една такава забрана.

Хм...а защо "конфликтът" трябва да е разрешен в полза само на една от страните? Ти си решил, че не харесваш цигарения дим, ок...има място за теб в заведението, защо да няма място и за мен??? Това си е чиста дискриминация.
Нека сме реалисти, колко от местата в заведенията са заети от пушачи и от непушачи, 90% на 10%??? Дори и непушачите сядат в залата за пушачи, когато са с компания, защото повечето пушат. Обратният компромис е доста по-труден.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Дек 2011, 23:20

bum_bum написа:Да, пушенето е вредно. Но в повечето заведения има места за пушачи и места за непушачи. Непушачите обаче реват- убиват ни, тровят ни.. :ranting:

И после отива в магазина и си взима салам с доволно натриев нитрит,мононатриев глутамат, хапва го с гарнитурка с обилно количество натриев бензоат, супичка с тартазин, бензоена киселина, пийва количка с глюкозо-фруктозен сироп, за десерт взима малко сладолед с етилен гликол и хинолин в него.
После се поокъпе с шампоанче и сапун с доволно количество парабени и фталати в него и айде на дискотека .. ама там му е кофти, щото го тровели.

И това са малка част от нещата на които всеки се излага дали поради незнание или нехайство или простотия. (най-честия отговор, който ограничените умствено хора дават- "ми то и въздуха е вреден, да спра да дишам ли")

Да, циагарите са вредни, но преди да се изложите на тяхното влияние сами си причинявате десетки пъти по-големи вреди от тях с храна, напитки и козметика.

А защо правителствата не ви кажат за тях? Защо не ги ограничат тях? Щото е по-лесно да парадираме, че се борим за здравето на хората наблягайки над очевидни неща и оставяйки на заден план наистина важните да замажем очите на стадото и да отклоним вниманието от важните неща, демонстрирайки как се борим за здравето на човечеството.

Добре аз пак ще те питам същото - това което изтъкна , означава ли че трябва да дишаме отровен цигарен дим ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2011, 23:32

acho.rs написа:Добре аз пак ще те питам същото - това което изтъкна , означава ли че трябва да дишаме отровен цигарен дим ?

Не, не означава, че трябва да дишаме отровен дим, аз го тълкувам като показна стъпка на държавата преди да започне да папка още повече пари от акцизи на цигари.
Но определено bum-bum е много много прав...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 15 Дек 2011, 23:40

"който го е страх от мечки да не ходи у гората"
в случая:
на който му е противен тютюневия дим в заведенията-да седи на пейките в парка :bgflag:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 15 Дек 2011, 23:47

zazomazo написа:"който го е страх от мечки да не ходи у гората"
в случая:
на който му е противен тютюневия дим в заведенията-да седи на пейките в парка :bgflag:

реално е точно обратното. Непушачите не ходят в гората т.е. парка където са мечките т.е. пушека и пушачите, а си седят по заведенията, където не се пуши :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Дек 2011, 23:49

zazomazo написа:"който го е страх от мечки да не ходи у гората"
в случая:

Който не го е страх от МЕЧКИ или от ПЕЧКИ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 15 Дек 2011, 23:59

ма не бе, 2/3 от писалите нагоре им било гадно, че се умирисвали на цигари по кръчмите...
ми аджеба недейте ходи по кръчми бре,
мене като ми смърди лятото у градския транспорт просто не го ползвам, а не подемам кампания да свалят смрадливците от рейсовете
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Дек 2011, 0:02

Загубената ти е каузата - в белия свят не чадиш околните на публично място .
Който е неразделен с никотина , да дъвчи тютюн :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Дек 2011, 0:02

zazomazo написа:ма не бе, 2/3 от писалите нагоре им било гадно, че се умирисвали на цигари по кръчмите...
ми аджеба недейте ходи по кръчми бре,
мене като ми смърди лятото у градския транспорт просто не го ползвам, а не подемам кампания да свалят смрадливците от рейсовете

А да бе, защо НИЕ ( не пушачите ) да се лишаваме от тези удоволствия? :kuku: като ти се пуши беги навън и тва е
Последна промяна Kroki на 16 Дек 2011, 0:08, променена общо 2 пъти
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Дек 2011, 0:12

acho.rs написа:Загубената ти е каузата - в белия свят не чадиш околните на публично място .

в белия свят ченгетата не вземат и подкуп, в белия свят автопарка не е на 15+ години...още примери да ти давам ли?
живеем в третия свят по всички /почти/ параграфи, ма сме тръгнали да се мерим с тях точно с тютюнопушенето...
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 16 Дек 2011, 0:14

Ми то по тая логика, що спазваш законите като сме в 3-тият свят. Все от някъде трябва да се почне, това че на някой не му харесва, си е негова работа :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Дек 2011, 0:15

ти смяташ, че в 3-тия свят няма закони ли?
:winky:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 16 Дек 2011, 0:16

Ти така го изкара, че дай защото сме по-назад да стане пълна анархия :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Дек 2011, 0:16

acho.rs написа:...

който го дразни тютюневия дим, да носи противогаз :mrgreen:
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 16 Дек 2011, 0:17

Или просто излез навън, изпуши си цигарата и готово :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата