Детско Столче ?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Детско Столче ?
Здравейте
вече се налага да префасонирам столчето на детето. Имам едно питане ако сте запознати.
Столчето е от първото Рекаро, което се продаваше в БГ, може да зе ползва от 9 до 28 кг, на две степени. Естествено няма ISOFIX. Отзад няма и индикации да се захваща по някакъв начин за седалката... Досега го хващах с колана, но сега като остане само основната част, колана вече ще си минава през чавето. Мисълта ми е нормално ли е столчето да е в свободно състояние и единствено колана да задържа чавето и столчето заедно ? Ако спра рязко не се ли увеличава силата на съпротивлението върху колана, и да стане проблем... ?
вече се налага да префасонирам столчето на детето. Имам едно питане ако сте запознати.
Столчето е от първото Рекаро, което се продаваше в БГ, може да зе ползва от 9 до 28 кг, на две степени. Естествено няма ISOFIX. Отзад няма и индикации да се захваща по някакъв начин за седалката... Досега го хващах с колана, но сега като остане само основната част, колана вече ще си минава през чавето. Мисълта ми е нормално ли е столчето да е в свободно състояние и единствено колана да задържа чавето и столчето заедно ? Ако спра рязко не се ли увеличава силата на съпротивлението върху колана, и да стане проблем... ?
stay tuned

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Детско Столче ?
Нищо не се увеличава.
Така или иначе тези които са само седалка не се захващат по никакъв начин за салона на автомобила.
Така или иначе тези които са само седалка не се захващат по никакъв начин за салона на автомобила.

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- Veson
- младши ентусиаст
-
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Основната идея на това столче е да повдига детето, за да може колана да минава през гърдите, а не през врата му.
потърси и прочети за "booster seat"
нормално е този тип столче просто да "виси". както казаха единствената му функция е да повдига детето за да минава колана откъдето трябва
нормално е този тип столче просто да "виси". както казаха единствената му функция е да повдига детето за да минава колана откъдето трябва
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Veson
- младши ентусиаст
-
То почти си остава същото, преди време махнах долната по-тясна седалка, сега махнах и коланите и долната закопчалка. Иначе всичко друго си е както преди, на практика столчето си е цяло и със защита за главата, но вече е свободно и се хваща през други отвори заедно с детето с колана на колата. Просто ме притесняваше, че отзад не се захваща допълнително за седалката. Но явно така е ОК !
stay tuned

7 мнения
• Страница 1 от 1