Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012

Мнение от ms » 16 Дек 2011, 9:04

Ееее, взехте да прекалявате с тея глупости да спрат алкохола и цигарите от производство... Пък и тоя номер няма как да стане в никоя държава (пропускаме разбира се мюсюлманските държави)- всяка държава прибира огромни суми от акциз върху алкохол и цигари.... акциза на 1 кутия цигари е НАД 3лв. (ДДС-то е отделно), тоест за производител и търговци остават да си разделят около 1лв.- забравете която и да е държава да се лиши от такива приходи ;)

ПС: Забраната на цигарите ще мине само с недоволство и малко псуване, забранят ли алкохола обаче ще стане гражданска война :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Дек 2011, 10:47

Много ще ми бъде интересно да видя тия дето ги гласуват законите ,наредени пред входа на народното събрание с цигара в ръка при -10 зимата или при +30 лятото :idea: Аз съм изключително разтревожен за здравето и комфорта на депутатите ,но защо ли ми се струва,че те са малко над тея неща . Може би щото не са част от обществото и тях не ги засягат редица ограничения ,които важат за всички останали граждани на републиката ... Ония 240 гъзолизци ,дали ще се лишат от удоволствието да си палнат по една цигарка в служебните им заведенийца ?! Дълбоко се съмнявам ,че ще бъдат толкова толерантни към колегите си непушачи ,пък какво остава за всички останали.
Искам да видя как ми дават пример за практиката в цивилизования свят ония лайна от НС ,като се съберат на купчинки да пушат навън ... Е тогава ще приема ,че наистина са загрижени за "цивилизования" облик на родината и превентивните мерки по опазването на здравето на гражданите и ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 16 Дек 2011, 10:53

Споко.. с парите на данъкоплатците ще си купят печки тип "гъба" а.к.а. "Кът на Пушача" на цена от 1500лв/бр. и ще си пафкат пред НС по къс ръкав :mhihi: Шефа ми мислеше да прави заведението отново за пушачи, че цял ден се подпираме и се чудим на кой да напрайм 1 кафе :mhihi: В края накраищата след като се разбра за тоя закон си купихме въпросната печка и пак сме си за непушачи.. а пък печката низнай напрао :mhihi: :mhihi: За 3 секунди достига температурата на печката на дърва у нас за 30 мин :mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 16 Дек 2011, 11:33

уууу, ма пушачите, ставате и агресивни нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Я палнете по една цигарка да се успокоите :mrgreen:

А колкото до пяната за депутатите дето я пусна колегата по-горе... Ми то това е се едно да кажеш, а ми че те другите си хвърлят боклука на улицата или през балкона, защо да не го направя и аз. Или пък те другите крадат, що пък на мен да е забранено... ;)
Принципно си прав, че не е редно те да си пушат при забрана, ама в крайна сметка и те са част от тоя народ и всички навици и привички на обикновения гражданин са им познати и на тях..Нема как да очакваш да са по-различни :mhihi:
Така, както ти би си пушил на работното си място въпреки забраната, така го правят и те стига да не ви хванат :winky: simple as that...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2011, 11:51

kOnPuBkA,ами тоя кофтор дето го караш,дали има катализатор и дали не изпуска около по незнам си колко грама коктел от отрови,докато кротко си седиш на светофара,а аз кротко си пуша на улицата,според мен за 3 минути,твоята кола е хиляди пъти по опасна за планетата,въздуха,хората,дървета и животни,отколкото аз с моята цигара,аз след около 3 минути ще я хвърля цигарата,но ти ще се возиш поне оче 20 минути и то с постоянно чадене,знаеш ли че газовете от автомобилите се натрупват в костите и са причинителите на левкимията,спиране на развитието при малките деца или унищожаване на имунната им система,все по-честата поява на МС (множествена склероза) при младите е именно от газовете от автомобилите.
Ти с твоята кола тровиш далеч повече,какво от това че не влизаш с колата си в заведение :mhihi:

Гледайте гредата в собствените си очи,не само сламката в окото на другите...
Аз съм "ЗА" пък да се забранят автомобили над 3 години-боли ме,аз карам чисто нов служебен и го сменяваме на 3 години...А,какво ще кажеш за това kOnPuBkЕ? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 16 Дек 2011, 11:59

Ма нямат право на привичките на обикновените граждани бе,те не са обикновени граждани ... Нали ходят по европарламенти,нали посрещат високопоставени гости от целия свят тука и те са представителната извадка на нацията. С тях имат допир "цивилизованите" хора .. не с долния пушач plradev. Te са примера,не аз или всички останали чадилници... И ако аз пуша на работното си място ,това е за моя сметка с риск за рестрикции от страна на работодател ,здравни инспектори ,ХЕИ и тн. служби отговорни за спазване на тия забрани ... Ама аз ще го изям ,ако ме хванат ,тях няма кой да ги хване simple as that...[/quote]
Изображение

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 16 Дек 2011, 12:02

Е.Димитров, ами ще ти кажа, че и мен ме бОли, щото и аз карам нова кола, че даже е и лично моя, а не служебна :winky:

И ако беше ми прочел предното мнение немаше да се палиш толко...

kOnPuBkA написа:Подкрепям!

И то не заради това, че ми вреди на здравето, защото както каза бум-бум още хиляди неща ни вредят, така или иначе все от нещо ще умра. .........

Та дали колите, дали цигарите, дали нещо друго все ми е тая. Не съм природозащитник, не живея по фън-шуй и ми дреме на гъза, че някой се трови и с кво се трови...

Просто ме кефи, като излезна някъде на заведение, да ми мирише на хубаво и да нема димна завеса, та да не мога да видя съседната маса, а не да смърди и да ми люти на очите, така че ако се направи такава забрана ще съм за нея и това е.

пп. Пушача plradev да палне една цигара и да не си мисли, че парламентаджиите са по-различни от народа... Народът ни е от лумпени, не знам как очаквате там да е различно...
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2011, 12:16

Копривке,ето мама
http://www.google.bg/#hl=bg&sugexp=ppwe ... 80&bih=827
Нема да се буташ у други заведения и е ок,що требе всичко да е за теб

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 16 Дек 2011, 12:18

:dummy: :mhihi:
Изображение

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 16 Дек 2011, 12:21

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бе аз ше се бутам, където си искам тва не е изобщо тема на разговор...

Има ли забрана- я подкрепям...
Няма ли- не съм тръгнала да се оплаквам на никой и да се жалвам, че някой ме опушил и ми съкратил живота с 4 минути... Имам си глава на раменете за да преценя и реша, къде да отида.
И решавам, че ще ми харесва да не се пуши. Аз проблем с това нямам, който има да не ходи той по заведения, ами да си седи дома и да си чади...
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2011, 12:30

kOnPuBkA написа: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бе аз ше се бутам, където си искам тва не е изобщо тема на разговор...

Има ли забрана- я подкрепям...
Няма ли- не съм тръгнала да се оплаквам на никой и да се жалвам, че някой ме опушил и ми съкратил живота с 4 минути... Имам си глава на раменете за да преценя и реша, къде да отида.
И решавам, че ще ми харесва да не се пуши. Аз проблем с това нямам, който има да не ходи той по заведения, ами да си седи дома и да си чади...

Ама те такова сте си жените,моята спря цигарите и сега се провесвам половината от джама ,се едно ше повръщам,за да си пуша с кафенцето... :banghead: :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Дек 2011, 12:35

Ми спри ги и ти. :P
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 16 Дек 2011, 12:45

Kroki написа:Ми спри ги и ти. :P

Ми харесва ми да пуша бре приятелю,пуша по около 4-5 цигари на ден и ми е кеф,що аз трябва да правя нещо,ми спрете вие да ми чадите с колите си,всъщност и това е забранено от закона,обаче кихате по некой лев на прегледите и минавате...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Дек 2011, 12:46

Ми аз не кихам нищо 8)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Дек 2011, 13:30

Е.Димитров написа:Ми харесва ми да пуша бре приятелю,пуша по около 4-5 цигари на ден и ми е кеф,що аз трябва да правя нещо,ми спрете вие да ми чадите с колите си,всъщност и това е забранено от закона,обаче кихате по некой лев на прегледите и минавате...

Я да те питам някои работи теб и тези с тезата, че автомобилите (транспорта) е вреден:
Когато трябва да отидеш на работа, можеш ли да яхнеш кутията с цигари, да щракнеш с запалката и да потеглиш, а? :D
Или пък мгазина, в който пазаруваш хляб например, как мислиш го зареждат - с бусове/камиони или хлябът пристига върху запалени цигари? :mhihi:

Кога ще започнете да правите елементарна разлика между вреден навик (порок), който причинява дискомфорт на другите и необходимото зло, което са автомобилите (транспорта)?!
Как си представяте света без транспорт, я да чуя, много ми е любопитно? :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата