Маслото за нашите двигатели
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Маслото за нашите двигатели
Как 80к ,няма да сменям маслото бре
За тоя прбег ,маслото е сменяно 10 пъти ,смятай го както искаш .
п.п. Тоя пробег от снимките дето е даден е пробега на мотора или пробега на маслото. Щот имаше по 200+к

п.п. Тоя пробег от снимките дето е даден е пробега на мотора или пробега на маслото. Щот имаше по 200+к

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Не е честно, ти си свалял главата вече и си я мил

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Големи хвалби на тоз мобил, ей ся отивам да си купя.
Гледам не са пропуснали и Равенола(хубаво немско масло, но собствениците са Руснаци
)
Кастрола, както винаги трън в очите оплют яко.
Има мотори, които самите мотори не позволяват пробег с каквото и да е масло над 15-20000км,
така че тези гледки са нормални независимо от маслото, друг е въпроса, че теста може
да е манипулиран.
За молибденовия дисулфид да споделя само, че приказките из руските форуми са точно толкова
верни, колкото и колите са им хубави. Иначе приказката е, че на 180 градуса по целзий,
молекулата на Молибденовия дисулфид се разпада и сярата разяжда никасила
Е дори и така да е, което е не е доказано, при температура на маслото от 180 градуса, молекулата
на молибденовия дисулфид ще ти е най-малкия проблем.
Гледам не са пропуснали и Равенола(хубаво немско масло, но собствениците са Руснаци

Кастрола, както винаги трън в очите оплют яко.
Има мотори, които самите мотори не позволяват пробег с каквото и да е масло над 15-20000км,
така че тези гледки са нормални независимо от маслото, друг е въпроса, че теста може
да е манипулиран.
За молибденовия дисулфид да споделя само, че приказките из руските форуми са точно толкова
верни, колкото и колите са им хубави. Иначе приказката е, че на 180 градуса по целзий,
молекулата на Молибденовия дисулфид се разпада и сярата разяжда никасила

Е дори и така да е, което е не е доказано, при температура на маслото от 180 градуса, молекулата
- plradev
- старши ентусиаст
-
maxpower написа:bum_bum написа:Напролет като отворих капака що да видя![]()
После ми се смеят, че го сменям често и то смяната на масло било "гъзария за баровели".
Не е честно, ти си свалял главата вече и си я мил. Иначе преди да я свалиш предполагам е била в цветна на тунелите нали?
Е те и валовете видимо още "парят" ...

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
AutoCoil написа:За молибденовия дисулфид да споделя само, че приказките из руските форуми са точно толкова
молекулата на Молибденовия дисулфид се разпада и сярата разяжда никасила![]()
![]()
Дори и така да е тая абразивна утайка на дъното не ме кефи

8.32
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
PIONEER написа:AutoCoil написа:За молибденовия дисулфид да споделя само, че приказките из руските форуми са точно толкова
молекулата на Молибденовия дисулфид се разпада и сярата разяжда никасила![]()
![]()
Дори и така да е тая абразивна утайка на дъното не ме кефиПък който иска да си го налива.Да не говорим цената му къде отиде...за 2-3лв. отгоре може да се купи и литър Мотул примерно вместо Лоли Моли
Ако говориш за молибденовия дисулфид, че е абразивна утайка, просто противоречиш с химията,
защото е точно обратното, пък друг е въпроса, че не те кефи и така си решил

имат масла и без тез добавки. Както и да е, аз исках да оборя теорията за молибдена, който чупи двигатели.
Незнам както сте фенове на мотул, ако в този руски сайт видите подобни снимки на коли карани с мотул,
дали така лесно ще си промените мнението ?

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
О аз не съм фен нито на Мотул нито на която и да е марка масла.Както мога да сипвам Мотул,Лики Моли и Мобил така наливам и Приста,Инса или дори кауфландско масло без да ми мигне окото
Даже не гледах и снимките,защото това е несериозна работа.Седнали някакви в сервиз да снимат всякакви коли,на различни години и км.,карани по различен начин и в различни условия и най-вече подържани кой знае как преди това.А и в кой нормален сервиз ще си играят да правят фотосесии на разглобените мотори.Тая работа е яко нагласена според мен и някой,който е по-податлив на такива манипулации като види снимките в независим сайт за ъплоуд нататък изграждането на негативно мнение е доста лесно.То се вижда и от колегите по-горе.

8.32
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
пускаш в гуглето блак детф
... и четеш на воля
и също при всички може да се получи... и не зависи толкова от самото масло, колкото от състоянието и поддръжката май...

и също при всички може да се получи... и не зависи толкова от самото масло, колкото от състоянието и поддръжката май...
- e90 325i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М40ки и М50Б...
- Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
- Детайли за колата: M-50 То Чyk..
Абе лики молито е чукккк
идеално е за цената си няма по-добро 

Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
абе верно "енджин блак детф", че иначе много библейски мъдрости 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
plradev написа:maxpower написа:bum_bum написа:Напролет като отворих капака що да видя![]()
После ми се смеят, че го сменям често и то смяната на масло било "гъзария за баровели".
Не е честно, ти си свалял главата вече и си я мил. Иначе преди да я свалиш предполагам е била в цветна на тунелите нали?
Е те и валовете видимо още "парят" ...Но като изключим това
Имам и от предното сваляне, което при мен беше първо ама там като я пуснах в е36 и ми казаха, че съм я взел от ревизия и се правя на луд

- plradev
- старши ентусиаст
-
При такова педантично отношение към мпс-тата си ,с каквото впечатление съм останал от форума,не виждам нищо изненадващо в снимките ти ... Та освен адмирации ,не заслужаваш нищо повече в случая. То не е номера да се правим на луди и т.н.

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2