нови санкции за gsm операторите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: нови санкции за gsm операторите

Мнение от acer » 15 Дек 2011, 23:48

малко си в грешка :) обкръжението ми е на глобул и всички са предоволни, аз ако говоря , колкото една мацка тука говори на глобул ме чака 500лв сметка. дядо коледа ще ми донесе подарък! ще си платя неустойките на мтел! супер нагли типове, не смея да си използвам телефона, за да не плата 200лв сметка! за 11 месеца имам 1100лв сметка, а разговорите са ми по 30 секунди...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 16 Дек 2011, 0:25

КРС е дала 3 нови лиценза. Демек скоро ще се пръкнат 3 нови оператора. Със сигурност няма да кой знае колко по-различни, но колкото повече толкова по-добре. Все някой от 6-те няма да издържи и ще пусне нещо тънкаж.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Дек 2011, 0:34

xpl0d написа:КРС е дала 3 нови лиценза. Демек скоро ще се пръкнат 3 нови оператора. Със сигурност няма да кой знае колко по-различни, но колкото повече толкова по-добре. Все някой от 6-те няма да издържи и ще пусне нещо тънкаж.

я дай конкретно инфо, че там положението с честоти, лицензи и т.н. е твърде разтегливо... това 3 лиценза може да означава 3 оператора, но може и нищо да не значи...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 16 Дек 2011, 10:05

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... a_mobilni/

Лошото е, че лицензите са дадени служебно. На практика търг не е имало. Защо не обявиха търг само за една честота?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Аватар

Мнение от xpl0d » 16 Дек 2011, 10:18

BFM написа:http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/12/15/1524147_oshte_tri_kompanii_poluchiha_chestoti_za_mobilni/

Лошото е, че лицензите са дадени служебно. На практика търг не е имало. Защо не обявиха търг само за една честота?

Щото е имало 3 налични. Първоначално кандидатите били 5, но двама се оказали несериозни. При 3 кандидата и 3 честоти какъв търг да има? Ако са били останали петима е щяло да има, но с трима няма смисъл.

Тази сутрин преди малко пак ги гледах. Значи им се предоставя по една 1800MHz честота и всеки може да си я използва за каквото иска. Ставало за GSM,UMTS и някви други. По-запознатите могат да кажат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Дек 2011, 20:51

ms написа:
xpl0d написа:КРС е дала 3 нови лиценза. Демек скоро ще се пръкнат 3 нови оператора. Със сигурност няма да кой знае колко по-различни, но колкото повече толкова по-добре. Все някой от 6-те няма да издържи и ще пусне нещо тънкаж.

я дай конкретно инфо, че там положението с честоти, лицензи и т.н. е твърде разтегливо... това 3 лиценза може да означава 3 оператора, но може и нищо да не значи...

По-скоро нищо не значи. Тези честоти не стигат за пълноценен мобилен оператор. Или трябва да се обединят, за да стане нещо (и пак трябва да докупуват от съществуващите), или ще ги ползват за някаква услуга за пренос на данни, което е по-вероятно. Третият вариант е тези фирми да си търсят купувач и с лицензите ще си вдигнат значително цената. Така или иначе, не чакайте скоро промяна в положението на триумвирата.
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от xpl0d » 16 Дек 2011, 21:06

Leon написа:Така или иначе, не чакайте скоро промяна в положението на триумвирата.

E то тва е ясно по дифолт. Кога големите лайнари са го яли, че и сега да го ядат. Естествено ше го ядем пак ние обикновените частни потребители. Нищо ново под небето. Same shit, just different day.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 16 Дек 2011, 23:07

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ся,дядо да ви каже , нищо лично към никой ама по голямата част сте в заблуда,не че аз ако не работех към оператор нямаше да съм ама както и да е ....

да ви издам малко вътрешна информация за да не вярвате много на банан ТВ , някъде от лятото или от пролетта насам, банан ТВ вдигна цените на рекламите на 3те оператора и те намлиха рекламите си,ако помните и оттогава попчнаха едни репортажи срещу мобилните оператори,щото почнаха да пускат по-малко реклами, и кво стана почнаха се едни репортажи през няколко седмици....не ми се обяснява много много ама от 5-6 години го работя тва и разговора извън група или извън безплатни мин все си е 0.32лв а аз от 5 години все отнякъде чувам че ще пада, е не пада поне за момента,може след нова година както казват да падне и е време и дано , ама тея от ТВ-то само си лаят и то от много време и не са наясно с много неща,в момента както каза колегата при Глобул има условие че един месец се ползва услуга и ако не си доволен я връщаш и я има от 7 месеца,ама те от БАНАНА сега казват че можело да се въведе.Отделно както казаха някой колеги кой ще плати субсията на апарата, като iPhone4s 32GB свободен e 1250лв а с най-високата тарифа е 530лв . и кво праим бай мангал взима апарата струващ 1250 лв за 600лв ,дава го на заложната къща за 800 те на някой за 900 и всички са доволни а оператора го духа и мангала си прекратява договора без неустойки,ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ или ако стане които си прекратява договора ще плаща свободната цена на оператора, така че дори да се сбъднат тълкуванията на БТВ ще има много много условия..... а за глобите който е съгрешил да си плаща,и прехвърлянето на номер не става както казаха за 1-2 месеца а става за 4-5 дни ако на клиента е платена сметката и неустоиките-ако има такива,според банан тв или не ставало или ставало за 1-2 месеца,да го духат....само си спекулират,отделно всеки декември гражданската скача с по 50% :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 17 Дек 2011, 9:44

warnmap написа:bob съм чувал,че не са мтел а просто им ползват мрежите ама може и да не е вярно де ...

Вчера видях една представителка на оператора Боб в Мол Варна и я поразпитах какви са услугите които предлага и отговора беше - 150 мин към безплатни към всички оператори (Мтел, Глобул, Виваком), 100 безплатни смса пак и като свършат минутите говориш на 0.11ст/мин пак с всички оператори. Най-голямата уловка обаче беше за договора - можеш да го прекъснеш когато си искаш - няма месечни такси за абонаментен план, ако си вземеш телефон си купуваш чисто апарата, и няма неустоики накрая. Не знам дали ще успеят да се доразвият, но ако успеят, макар и да изглежда малко "шано" :mhihi: оператор, може и да си заслужава :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Дек 2011, 10:25

Боб са на Мтел, както Фрог на Глобул, не очаквай чудеса. Това е като с кренвиршите и саламите - Сачи, Леки, Народни, Бела, Томи, всичко е на един и същ човек, само различен етикет.

В това за рекламата, което написа колегата по-горе има някаква истина, но не е съвсем така. Защото именно колосалните инвестиции на мобилните оператори в реклама (винаги трите оператора са в топ 5 на рекламодателите) ги спасява да им изтипосат всичките свинщини по медиите. (По същата причина никой не казва какво има в млеката на Данон, например или в храните на Нестле). Всички знаем как се броят минутите и разни други трикове дето прилагат, но хората си плащат да не излизат официално по БананТВ, примерно. Заедно с топлите задкулисни връзки, засега им се получава на операторите, но рано или късно ще трябва да добият някакъв морал. Мои си размисли.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата