звук на турбото ? ключ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Re: звук на турбото ?
Подобен звук от турбото се появява и при скъсана мека връзка, а и миризма щом има - провери я.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Anh1 написа:Мен ме съмнява повече, че имам нещо пробито по генерацията, защото миризмата която излиза отзад не е толкова тежка колкото тази която усещам като се наведа около шофьорската врата, макар че видимо дим няма... другото което ме съмнява е, че не съм със стандартните масла с които би трябвало да бъда (castrol, bmw) а някакво което баща ми наля - хилбърн или нещо от сорта.
Гарнитурата на колектора провери ли я?
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Не е нито от меката връзка нито от гарнитурата на колектора нито от свалени катализатори просто са наранени лопатките и не затварят плътно.Ако са горните изброени неща няма да вие а ще съска а тя вие като линейка.
новият ми номер: 0877787835
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
marto853. написа:Не е нито от меката връзка нито от гарнитурата на колектора нито от свалени катализатори просто са наранени лопатките и не затварят плътно.Ако са горните изброени неща няма да вие а ще съска а тя вие като линейка.
Напротив ! от скъсана мека връзка също може да се чува виенето.
При мен се чуваше при отпускане на педала.
Към автора на темата: ходи първо да правиш тръбите, щом ти люти значи е връзката.

- marto853.
- ентусиаст
-
gocho_ не знам какво е било при тебе но аз имах кола със абсолютно същото виене и където и да сам ходил всеки вика турбото само така може да вие.Късал съм и меки връзки и гърнета и започва да съска виенето все се беше с мене. 

- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Моето свири по подобен начин първите 2-3 мин. докато колата загрее малко, след това виенето изчезва и се чува нормалния звук от турбото, което е на около 3 год. Мека връзка, генерация, кулер и т.н са си наред.Обяснение нямам. 

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
нищо и няма стига сте плашили човека мирише от меката връзка и свири от катализатоза
аз карам по 60000км на година и свири като гаида и няма проблем а я имам то 4г.
аз карам по 60000км на година и свири като гаида и няма проблем а я имам то 4г.
- marto853.
- ентусиаст
-
Никой не плаши човека аз казвам от личен опит как стоят нещата и не съм казал,че няма да кара казах ,че дори аз съм я карал две години и половина така без проблем забиване или спад на мощността.За миризмата спор няма от меката връзка е но за свиренето си е от турбото.Ако не беше от турбото щях да я чипосъм още много отдавна. 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Според мен тва на видеото - готово да роди скоро... въпроса е че не Вие , а Свирука по скоро
Най-добре да се свали прегледа и евентуално обслужи и ти е мирна главата

Най-добре да се свали прегледа и евентуално обслужи и ти е мирна главата

- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring 2002г.
- Мечтае да кара: нещо M-ково
Благодаря за съветите! Искам да отбележа също, че този звук е при студен двигател после значително утихва и мисля, че започва да работи съвсем нормално ? Ако проблема е от турбото няма ли да си свири постоянно?
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! 

- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Anh1 написа:Благодаря за съветите! Искам да отбележа също, че този звук е при студен двигател после значително утихва и мисля, че започва да работи съвсем нормално ? Ако проблема е от турбото няма ли да си свири постоянно?
Именно и мен това ме озадачава, защо този звук се чува само при студен двигател?

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
И при мен се чува по същия начин,проверявах всички връзки,слених уплътнения и какво ли не и така си е
вече 8000км я карам така,луфта на турбината е в норма,така че карай си и си свиркай.Ако замине турбото слагам друго с нови гарнитури и гас. 

според така се 4ува поради факта от липса на катализатори и завихряне на изл газове .
Имам приятел и при него така се 4ува ве4е няколко год , а турбото си е ОК (поне засега де )
Имам приятел и при него така се 4ува ве4е няколко год , а турбото си е ОК (поне засега де )
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
При мен свири много повече,навъртял съм 20 000км,и колата си върви без проблем..на сичкото отгоре съм и със много груб чип,а и грубо я карам така че..тука половината къде дават диагнози са неадекватни.. на мен преди почти 2 години ми казаха че до 1-2 седмици турбото ще си замине,ама нищо му няма..при мен от началото не свиреше изобщо,но след като махнах двата катализатора и веднага почна да свирка яко...сам да си прави изводи автора 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4