SolidWorks
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
SolidWorks
Некои колега които разбира от горепосочената програмка може ли да ме светне как да направя чертеж на това по долу
попринцип имам знания за програмката но накрлонения конус ме разби
попринцип имам знания за програмката но накрлонения конус ме разби

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: SolidWorks
със solidworks не съм работил, но съм работил с др. 3D CAD
пробвай да му дефинираш основата и върха, да го направиш като повърхност/тяло и оттам нататък да го пресечеш с нужната равнина
определено ще ти трябват допълнителни построения, все едно на хартия чертаеш
построявам си основата (успоредна на масата на снимката)
построявам си равнина под ъгъл спрямо основата 25 градуса завъртяна спрямо оста Х
построявам си 2 офсета за основата и секущата равнина на конуса
построявам си конуса
махам излишното
правя го на черупка
слагам едно закръгление за красота
и нататък е ясно - резба, монтажни отвори
пробвай да му дефинираш основата и върха, да го направиш като повърхност/тяло и оттам нататък да го пресечеш с нужната равнина
определено ще ти трябват допълнителни построения, все едно на хартия чертаеш
построявам си основата (успоредна на масата на снимката)
построявам си равнина под ъгъл спрямо основата 25 градуса завъртяна спрямо оста Х
построявам си 2 офсета за основата и секущата равнина на конуса
построявам си конуса
махам излишното
правя го на черупка
слагам едно закръгление за красота
и нататък е ясно - резба, монтажни отвори
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Ако дебелината на стената на пресечения конус е постоянна, може да използваш Loft Boss - дефинираш две нови отделни равнини за основите не пресечения конус, после скици в тях с параметрите на сечението, след което ги обединяваш с Loft (Insert > Loft Boss/Base ако не ти е изведен на икона). Може да дефинираш и 2 успоредни равнини, след което да отрежеш под ъгъл готовия конус след Loft-a.
Втори вариант - ако се променя дебелината на стените, или има друга особеност, с геометрични построения дефинирай равнина, в която да построиш височината на конуса (мисли го като нормален конус, а не като пресечен), след което го довърши с Revolved Boss/Base и накрая го отрежи отгоре под ъгъл.
П.П. Прилича ми на бакелитена фасунга този детайл - аз не бих използвал Loft, а по-скоро Revolved Boss за нея.
Втори вариант - ако се променя дебелината на стените, или има друга особеност, с геометрични построения дефинирай равнина, в която да построиш височината на конуса (мисли го като нормален конус, а не като пресечен), след което го довърши с Revolved Boss/Base и накрая го отрежи отгоре под ъгъл.
П.П. Прилича ми на бакелитена фасунга този детайл - аз не бих използвал Loft, а по-скоро Revolved Boss за нея.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... awing.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/14/fasunga.jpg/
Само пример. Ако искаш файла да видиш, дай мейл! На SW2012 работя.
http://imageshack.us/photo/my-images/14/fasunga.jpg/
Само пример. Ако искаш файла да видиш, дай мейл! На SW2012 работя.
друг подход е да му начертаеш контура (като в сечение), да му дадеш ос на въртене и да излезе конуса, който ти трябва
което е далеч по-елегантния метод, защото нямаш нужда от допълнителни построения
което е далеч по-елегантния метод, защото нямаш нужда от допълнителни построения
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
5 мнения
• Страница 1 от 1