Мнения за локално парно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Re: Мнения за локално парно

Мнение от Nucl3arDru1D » 12 Дек 2011, 15:25

еми да, знае се, ама има и бая на брой малки производители - веднага казвам:
имам познати, които произвеждат детайли от масив, широколистен и си взеха там дробилки и пр. машинарии за пелети и сега произвеждат. пелетите страхотни откъм качество, карат ги на адрес и пр. всичко хубаво, обаче до март забравяме, всичко е заето...
велинград - има хубави тоже, но пък са иглолистни само, верно без слама, сополи, вършини и пр., но ниско калорични идват спрямо широколистните
баумакс - цифра
шиб@нко е, че не са като дървата да изсъхват, както казваш, напротив - поемат и не е добре.
дано си прав и да паднат цените, макар и да ме съмнява де :confused:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Дек 2011, 15:32

Nucl3arDru1D написа:еми да, знае се, ама има и бая на брой малки производители - веднага казвам:
имам познати, които произвеждат детайли от масив, широколистен и си взеха там дробилки и пр. машинарии за пелети и сега произвеждат. пелетите страхотни откъм качество, карат ги на адрес и пр. всичко хубаво, обаче до март забравяме, всичко е заето...
велинград - има хубави тоже, но пък са иглолистни само, верно без слама, сополи, вършини и пр., но ниско калорични идват спрямо широколистните
баумакс - цифра
шиб@нко е, че не са като дървата да изсъхват, както казваш, напротив - поемат и не е добре.
дано си прав и да паднат цените, макар и да ме съмнява де :confused:

Да чел съм за велинградските, но наистина казат че за доста нискокалорични.
Тези в баумакс не са ли румънските, те са много скъпи, но пък всички казват че са най-добрите.
И аз се надявам да съм прав за цените
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2011, 19:17

мога да разкажа за пелетите - един от калориферите в къщи ми е на пелети (опитен заек защото ми беше любопитно- обичам нови технологии).

за зареждането- имам сило отвън полузакопано- идва камиона есента и изсипва 2 тона и не го мисля. може и със торби ама е малко тегаво....

за качеството- аз разлика между отделните пелети като консумация и бту не съм видял- повечето проблеми са със подаването а не със качеството/ калоричноста на самите пелети убавия калорифер ще използва червяк за подаването и ще е със "долно подаване" демек ще избутва новите пелети отдолу... "горното подаване" изсипва пелетите в паничката и това е по-лошото защото трябва да се чисти редовно. хубавите калорифери работят добре със всички видове пелети което си е икономия защото можеш да си позволиш най-евтините и да не е страх от това че може да угасне огъня или да се задръсти червяка.

почнах преди години със скъпи... от 3 години взимам най-евтините и разлика не виждам. една година бях дори на костилки да пробвам- пак същата раота.

пепел- всеки тон пелети дава около едно рубик кубче пепел така че не е проблем.

единствения сериозен проблем на калориферите с пелетите е че ако не са с добър дизайн може да се задръстят и огъня да пропълзи назад и да стане пожар в резервоара/силото... рядко- но има случаи.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 13 Дек 2011, 16:38

Благодаря отново на всички.Връщам се от магазина който ми е посочил madpetio,утре ще мина и пред представителя на Ерато,да видим и там какво ще кажат и ще избирам.С такива неща не трябва да се бърза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 19 Дек 2011, 16:35

развитие?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 19 Дек 2011, 16:46

Нищо конкретно колега,в момента още обмислям,а самото парно ще го правя след празниците.

Предишна

Назад към Извън Темата