Работа в Германия?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Работа в Германия?
Интересуват ме най-вече сайтове за работа в джърмани и по-специално IT ориентирани сайтове. Ако някой знае и такива с английски интерфейс още по-добре 
Отделно от тва да питам как седят нещата с живота там. Цени за наем на нормален едностаен апартамент? Цени на основни видове храни - мляко, сирена, меса и т.н.? Цени на услуги - интернет, мобилни оператори и т.н.? Цени на горива, основни автоуслуги, като смяна на масло и т.н.? Въобще всякаква информация за цената на живота в Германията.

Отделно от тва да питам как седят нещата с живота там. Цени за наем на нормален едностаен апартамент? Цени на основни видове храни - мляко, сирена, меса и т.н.? Цени на услуги - интернет, мобилни оператори и т.н.? Цени на горива, основни автоуслуги, като смяна на масло и т.н.? Въобще всякаква информация за цената на живота в Германията.

Re: Работа в Германия?
Зависи за кой район на Германия говориш. Аз съм студент в Берлин (в западната част) и живея там на общежитие. Първо си търсих квартира, но нещата се промениха. Квартирите варират от 200 до 400 евро месечно, в зависимост какво искаш да има. Чувал съм, че като цяло за хора и чужденци не е толкова лесно да си намериш легална работа, защото трябва да си създадеш фирма и тогава да кандидатстваш. Плащаш доста високи данъци и такси, осигуровки. А за работата на черно - то си е ясно, експлоатират те доста и получаваш по 4-5 евро на час, което си е почти 3 пъти по-ниско от нормалното заплащане.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Какви фирми какви 5 лева? Сега за работа можеш да си намериш, сайтове незнам. Знам само че за да вземеш разрешително за работа трябва да си бил регистриран в Германия 3 месеца преди да ходиш да кандидастваш за виза т.е разрешително за работа, когато се намери някой работодател с който да подпишеш договор за работа и с него като идеш да кандидастваш за виза от полицията ли незнам там както му се вика, съобщават на борсата за безработни хора и те пращат хора при работодателя ти които вече имат визи и всичко евентуално ако хареса някой от тях да вземе от там хора каквито му трябват а ти се оправяш сам.... гадно, но е така. А за квартири еми това е относително, къде живееш и на какъв стандарт е квартирата... значи за една квартира познат плащаше 360 евро на месец за квартирата и отделно ток. Водата и отоплението мисля че му бяха включени в наема, но квартирата не беше в Берлин а някъде другате малко градче но забравих как се казваше. Храните ми то млякото е много по евтино отколкото в Бг бе...
Сериозно има храни които са по евтини доста отколкото в Бг
п.п Поразтърсих се и намерих някакъв сайт....
който уж е за търсене на работа за жалост май няма английски http://www.arbeiten.de/listings/index.step

п.п Поразтърсих се и намерих някакъв сайт....
който уж е за търсене на работа за жалост май няма английски http://www.arbeiten.de/listings/index.step

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
narf написа:Зависи за кой район на Германия говориш. Аз съм студент в Берлин (в западната част) и живея там на общежитие. Първо си търсих квартира, но нещата се промениха. Квартирите варират от 200 до 400 евро месечно, в зависимост какво искаш да има. Чувал съм, че като цяло за хора и чужденци не е толкова лесно да си намериш легална работа, защото трябва да си създадеш фирма и тогава да кандидатстваш..
от догодина не трябва да е така..
това, което ще ти е по-скъпо са алкохол(в заведения),цигари ,таксита и услуги(автосервизи,ремонти и т.н.)
Храната и дрехите в голямата си част ще ти идват по-евтино, за качеството ясно..
Да не пиша много,че там не съм живял,може да се включат колеги, които са там- има не малко
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- xpl0d
-
-
Bogat-Beden написа:да се включат колеги, които са там- има не малко
И аз тях чакам, ама май си е мисия невъзможна - легална работа с осигуровки, договор и т.н.

- Bogat-Beden
-
-
xpl0d написа:Bogat-Beden написа:да се включат колеги, които са там- има не малко
И аз тях чакам, ама май си е мисия невъзможна - легална работа с осигуровки, договор и т.н.
виж линка от предния ми пост
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... a_bulgari/
и да добавя нещо- по принцип в цяла Западна Европа,хората от твоя сектор са с различни улеснителни режими за работа-в Скандинавия дори са с намалени данъци първите три години-т. нар. "синя карта"-с цел да са конкурентно способни в привличането на висококвалифицирани спецове

Та рано е да се отчайваш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- xpl0d
-
-
E, то не е до отчайване, просто сме реалисти
Но обикновено, като съм в процес на разучаване на нещо и се почне още отначало с нелогични и измислени пречки, обикновено резултата накрая е "аве... еб@л съм ва и си лягам"
Как да е, още сме в процес на разучаване, пък и малко противоречиви мнения чета, ама карай.

Как да е, още сме в процес на разучаване, пък и малко противоречиви мнения чета, ама карай.

- Bogat-Beden
-
-
magareto_yori написа:http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=job&lang=bg&catId=482&parentCategory=482
Разгледай и на север за оферти

Скандинавия има много предимства пред ДЕ!
над 90 процента от населението говори почти отличен английски..- в Норвегия даже и на английски акцент го докарват някои!

Най-вече се работи без никакви ограничения за българи!
И сериозен недостатък пред ДЕ-колите са 2 до 3 пъти по-скъпи..-с адски високи застраховки,данъци и поддръжка..
Но велосипедни алеи и хубави жени дал бог

P.S. -защо не се замислиш за Англия, като си с английски?

- xpl0d
-
-
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Bogat-Beden написа:magareto_yori написа:http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=job&lang=bg&catId=482&parentCategory=482
Разгледай и на север за оферти
Точно!
Скандинавия има много предимства пред ДЕ!
над 90 процента от населението говори почти отличен английски..- в Норвегия даже и на английски акцент го докарват някои!![]()
Най-вече се работи без никакви ограничения за българи!
И сериозен недостатък пред ДЕ-колите са 2 до 3 пъти по-скъпи..-с адски високи застраховки,данъци и поддръжка..
Но велосипедни алеи и хубави жени дал бог![]()
P.S. -защо не се замислиш за Англия, като си с английски?
Англия все още има доста ограничения за работа на българи и румънци, там процедурата е сложна. За разлика от това, Германия направи още облекчения преди няколко седмици.
До колегата, който е пуснал темата. Ако успееш да си намериш работа по твоята специалност и ако си кадърен, въобще не мисли за цените в Германия. Както споменаха колеги по-горе, храната и дрехите в повечето случаи са по-евтини. Аз лично говоря за централните южни части, по-точно Хановер. Наемите не са високи, 250 евро за двустаен апартамент, разбира се не в центъра, но транспорт там дал Бог.

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Аз мога да ти кажа някой работи от околностите на Мюнхен /По точно Ulm, Neu Ulm/ Намира се между Munchen и Stuttgart/ За квартира забутана в малко като селце такова Bächingen.Та За час си в Мюнхен.Та общо взето има Lidl и разни други големи вериги магазини почти на всякаде или в близост до 10-15км.Ако си с кола не е проблем, но автобуси рядко съм виждал там, но ги има.Полицаи повече има
Стандарта на живот е много понапред от нас макар и в това като селце кадето бях аз.Хората си знаят работното място и часове и дни и празници.Истинските Немци са добре, но ако ще се работи при някой Арабин Турчин или каквото и да е различно от Немец .... може да ти е по зле и от България.Храните са ефтини особенно вечерно време към 7-8 като напускат едни промоции и чак ти става кеф.Алкохола .... що лъжете човека бе за 5 евро 3-ма човека сме нокаут
ама на промоция.Само ще ти кажа, че бирата която пиехме там я вземахме на 30-35 цента 330ml и връщаме бутилките 23-25 цента.Това за пиенето, че аз друго не пия
От към храната ... зависи колко искаш да ти е вкусно.Аз там без месо не съм сядал да ям и не ми е излизало много скъпо.На месец отделяш ако си позволяваш примерно сладко бира да пиеш ... 200 евро си стигат, това при нормално ядене пиене
.Поне мен са ми стигали предвид че си хапвам доста сладко и месо.Е може и повече да изхарчиш.Имай напредвид, че повечето им неща които са ефтини повече от колкото тука нямат вкус.А тия които са вкусни са колкото тука като цена.За квартира 300-1000евро.Зависи какви луксове искаш.Иначе има вариант за 300 евро квартира примерно някой едностаен нали с това онова вътре не гол апартамент и сам си поемаш всички разходи ток вода тел и прочие.Има и варианти за 500-600 евро за квартира обаче ония ти плащат всичко и не се занимаваш.Колкото до Gsm-ите.Трябва да намериш на кого на името да я регистрираш, че незнам на твоето дали може.По ефтини са Gsm-ите ако говориш там.Иначе преди 2г. имах карта 0.40 centa до бг и 0.05centa към всички в Германия.А последния път бях с някъква и аз незнам каква ... изговорих 20 евро които имаше и си сложих мтелската карта /1.2 като звъня до Бг/.Колите не са кой знае какви ако имаш някоя готинка кола и с нея може да отидеш.Не се бутат коли не се бутат апартаменти /така де ама все пак има от каде ли не хора там
/ Другото което е ако отидеш с твоята кола трябва да минеш нещо като Tuv за да може да влизаш в централните части на по големите градове /лепят едни стикери червени зелени ....но разпитай не съм наясно там много много/ обикаляш до определени зони с тая кола не на всякаде
/Смятай, че докато бяхме там смяна на скоростна кутия след работно време човека буквално ни се молеше на Ford Transit 2.5d /1995г/200 евра и това щот шефа го урежда.В сервиз му казали 2 пати повече.Консумативите са като нашите цени но различно качество, или по ниски цени на някой неща. Питай нещо конкретно ако те интересува аз мога да питам и шефа, че той е живял 20-тина години там
пък аз само командировки ходя.

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ааа забравих .... поне там кадето сме отсядали много много движение след 9 няма след 10 хич го няма заведения .... не е като тука в Бг на всеки ъгъл.Абе Немеца не е по тия работи по мое впечатление.

- xpl0d
-
-
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2