Работа в Германия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Работа в Германия?

Мнение от xpl0d » 20 Дек 2011, 19:20

Интересуват ме най-вече сайтове за работа в джърмани и по-специално IT ориентирани сайтове. Ако някой знае и такива с английски интерфейс още по-добре :)

Отделно от тва да питам как седят нещата с живота там. Цени за наем на нормален едностаен апартамент? Цени на основни видове храни - мляко, сирена, меса и т.н.? Цени на услуги - интернет, мобилни оператори и т.н.? Цени на горива, основни автоуслуги, като смяна на масло и т.н.? Въобще всякаква информация за цената на живота в Германията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Работа в Германия?

Мнение от narf » 20 Дек 2011, 19:47

Зависи за кой район на Германия говориш. Аз съм студент в Берлин (в западната част) и живея там на общежитие. Първо си търсих квартира, но нещата се промениха. Квартирите варират от 200 до 400 евро месечно, в зависимост какво искаш да има. Чувал съм, че като цяло за хора и чужденци не е толкова лесно да си намериш легална работа, защото трябва да си създадеш фирма и тогава да кандидатстваш. Плащаш доста високи данъци и такси, осигуровки. А за работата на черно - то си е ясно, експлоатират те доста и получаваш по 4-5 евро на час, което си е почти 3 пъти по-ниско от нормалното заплащане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 20 Дек 2011, 20:21

Какви фирми какви 5 лева? Сега за работа можеш да си намериш, сайтове незнам. Знам само че за да вземеш разрешително за работа трябва да си бил регистриран в Германия 3 месеца преди да ходиш да кандидастваш за виза т.е разрешително за работа, когато се намери някой работодател с който да подпишеш договор за работа и с него като идеш да кандидастваш за виза от полицията ли незнам там както му се вика, съобщават на борсата за безработни хора и те пращат хора при работодателя ти които вече имат визи и всичко евентуално ако хареса някой от тях да вземе от там хора каквито му трябват а ти се оправяш сам.... гадно, но е така. А за квартири еми това е относително, къде живееш и на какъв стандарт е квартирата... значи за една квартира познат плащаше 360 евро на месец за квартирата и отделно ток. Водата и отоплението мисля че му бяха включени в наема, но квартирата не беше в Берлин а някъде другате малко градче но забравих как се казваше. Храните ми то млякото е много по евтино отколкото в Бг бе... :ok: Сериозно има храни които са по евтини доста отколкото в Бг :)

п.п Поразтърсих се и намерих някакъв сайт....

който уж е за търсене на работа за жалост май няма английски http://www.arbeiten.de/listings/index.step :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Дек 2011, 20:25

narf написа:Зависи за кой район на Германия говориш. Аз съм студент в Берлин (в западната част) и живея там на общежитие. Първо си търсих квартира, но нещата се промениха. Квартирите варират от 200 до 400 евро месечно, в зависимост какво искаш да има. Чувал съм, че като цяло за хора и чужденци не е толкова лесно да си намериш легална работа, защото трябва да си създадеш фирма и тогава да кандидатстваш..

от догодина не трябва да е така..
това, което ще ти е по-скъпо са алкохол(в заведения),цигари ,таксита и услуги(автосервизи,ремонти и т.н.)
Храната и дрехите в голямата си част ще ти идват по-евтино, за качеството ясно..
Да не пиша много,че там не съм живял,може да се включат колеги, които са там- има не малко
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от xpl0d » 20 Дек 2011, 20:28

Bogat-Beden написа:да се включат колеги, които са там- има не малко

И аз тях чакам, ама май си е мисия невъзможна - легална работа с осигуровки, договор и т.н. :|
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 20 Дек 2011, 20:31

xpl0d написа:
Bogat-Beden написа:да се включат колеги, които са там- има не малко

И аз тях чакам, ама май си е мисия невъзможна - легална работа с осигуровки, договор и т.н. :|

виж линка от предния ми пост

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... a_bulgari/

и да добавя нещо- по принцип в цяла Западна Европа,хората от твоя сектор са с различни улеснителни режими за работа-в Скандинавия дори са с намалени данъци първите три години-т. нар. "синя карта"-с цел да са конкурентно способни в привличането на висококвалифицирани спецове ;)

Та рано е да се отчайваш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 20 Дек 2011, 20:44

http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro ... tegory=482
Разгледай и на север за оферти ;)
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 20 Дек 2011, 20:46

E, то не е до отчайване, просто сме реалисти :) Но обикновено, като съм в процес на разучаване на нещо и се почне още отначало с нелогични и измислени пречки, обикновено резултата накрая е "аве... еб@л съм ва и си лягам" :mhihi:
Как да е, още сме в процес на разучаване, пък и малко противоречиви мнения чета, ама карай.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 20 Дек 2011, 20:50

magareto_yori написа:http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=job&lang=bg&catId=482&parentCategory=482

:yes: Точно!
Скандинавия има много предимства пред ДЕ!
над 90 процента от населението говори почти отличен английски..- в Норвегия даже и на английски акцент го докарват някои! :shock:
Най-вече се работи без никакви ограничения за българи!

И сериозен недостатък пред ДЕ-колите са 2 до 3 пъти по-скъпи..-с адски високи застраховки,данъци и поддръжка..

Но велосипедни алеи и хубави жени дал бог :mhihi:

P.S. -защо не се замислиш за Англия, като си с английски?
:roll:

Аватар

Мнение от xpl0d » 20 Дек 2011, 21:33

Шот не моа ги понасям :mhihi:
Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 20 Дек 2011, 21:41

С какво се занимаваш, конкретно?
virtue and tranquillity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 20 Дек 2011, 21:47

Bogat-Beden написа:
magareto_yori написа:http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?acro=job&lang=bg&catId=482&parentCategory=482

:yes: Точно!
Скандинавия има много предимства пред ДЕ!
над 90 процента от населението говори почти отличен английски..- в Норвегия даже и на английски акцент го докарват някои! :shock:
Най-вече се работи без никакви ограничения за българи!

И сериозен недостатък пред ДЕ-колите са 2 до 3 пъти по-скъпи..-с адски високи застраховки,данъци и поддръжка..

Но велосипедни алеи и хубави жени дал бог :mhihi:

P.S. -защо не се замислиш за Англия, като си с английски?
:roll:

Англия все още има доста ограничения за работа на българи и румънци, там процедурата е сложна. За разлика от това, Германия направи още облекчения преди няколко седмици.
До колегата, който е пуснал темата. Ако успееш да си намериш работа по твоята специалност и ако си кадърен, въобще не мисли за цените в Германия. Както споменаха колеги по-горе, храната и дрехите в повечето случаи са по-евтини. Аз лично говоря за централните южни части, по-точно Хановер. Наемите не са високи, 250 евро за двустаен апартамент, разбира се не в центъра, но транспорт там дал Бог. :) В общи линии добре си се ориентирал, дерзай :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 20 Дек 2011, 22:08

Аз мога да ти кажа някой работи от околностите на Мюнхен /По точно Ulm, Neu Ulm/ Намира се между Munchen и Stuttgart/ За квартира забутана в малко като селце такова Bächingen.Та За час си в Мюнхен.Та общо взето има Lidl и разни други големи вериги магазини почти на всякаде или в близост до 10-15км.Ако си с кола не е проблем, но автобуси рядко съм виждал там, но ги има.Полицаи повече има :winky: Стандарта на живот е много понапред от нас макар и в това като селце кадето бях аз.Хората си знаят работното място и часове и дни и празници.Истинските Немци са добре, но ако ще се работи при някой Арабин Турчин или каквото и да е различно от Немец .... може да ти е по зле и от България.Храните са ефтини особенно вечерно време към 7-8 като напускат едни промоции и чак ти става кеф.Алкохола .... що лъжете човека бе за 5 евро 3-ма човека сме нокаут :P ама на промоция.Само ще ти кажа, че бирата която пиехме там я вземахме на 30-35 цента 330ml и връщаме бутилките 23-25 цента.Това за пиенето, че аз друго не пия :) От към храната ... зависи колко искаш да ти е вкусно.Аз там без месо не съм сядал да ям и не ми е излизало много скъпо.На месец отделяш ако си позволяваш примерно сладко бира да пиеш ... 200 евро си стигат, това при нормално ядене пиене :mhihi: .Поне мен са ми стигали предвид че си хапвам доста сладко и месо.Е може и повече да изхарчиш.Имай напредвид, че повечето им неща които са ефтини повече от колкото тука нямат вкус.А тия които са вкусни са колкото тука като цена.За квартира 300-1000евро.Зависи какви луксове искаш.Иначе има вариант за 300 евро квартира примерно някой едностаен нали с това онова вътре не гол апартамент и сам си поемаш всички разходи ток вода тел и прочие.Има и варианти за 500-600 евро за квартира обаче ония ти плащат всичко и не се занимаваш.Колкото до Gsm-ите.Трябва да намериш на кого на името да я регистрираш, че незнам на твоето дали може.По ефтини са Gsm-ите ако говориш там.Иначе преди 2г. имах карта 0.40 centa до бг и 0.05centa към всички в Германия.А последния път бях с някъква и аз незнам каква ... изговорих 20 евро които имаше и си сложих мтелската карта /1.2 като звъня до Бг/.Колите не са кой знае какви ако имаш някоя готинка кола и с нея може да отидеш.Не се бутат коли не се бутат апартаменти /така де ама все пак има от каде ли не хора там :mhihi: / Другото което е ако отидеш с твоята кола трябва да минеш нещо като Tuv за да може да влизаш в централните части на по големите градове /лепят едни стикери червени зелени ....но разпитай не съм наясно там много много/ обикаляш до определени зони с тая кола не на всякаде :bowdown: /Смятай, че докато бяхме там смяна на скоростна кутия след работно време човека буквално ни се молеше на Ford Transit 2.5d /1995г/200 евра и това щот шефа го урежда.В сервиз му казали 2 пати повече.Консумативите са като нашите цени но различно качество, или по ниски цени на някой неща. Питай нещо конкретно ако те интересува аз мога да питам и шефа, че той е живял 20-тина години там :lol: пък аз само командировки ходя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 20 Дек 2011, 22:10

Ааа забравих .... поне там кадето сме отсядали много много движение след 9 няма след 10 хич го няма заведения .... не е като тука в Бг на всеки ъгъл.Абе Немеца не е по тия работи по мое впечатление.
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 21 Дек 2011, 0:00

shengi написа:...

:bowdown:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата