Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Спират тютюнопушенето на обществени места - 01.06.2012

Мнение от vicho » 20 Дек 2011, 22:52

zazomazo написа:това ти се иска да е положението :winky:
пък времето ще покаже...
да сме живи и здрави догодина по тва време да я ъпнем тая тема с актуални впечатления :wave:

ще видим дали само на мен ми се иска или на сериозна част от населението :yes:

ще ъпнем и ще почерпиш :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 20 Дек 2011, 22:57

Вичо, не ме разбирай погрешно, въпреки че пуша, нямам против, пък дано и аз ги спра, но не е това начина, днес излиза закон, утре вече всички го спазват, не и тук, не и за това :dunno:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Дек 2011, 23:02

vicho написа:...
ще ъпнем и ще почерпиш :winky:

:yes:

ако се окажеш прав ще имаш виски пред кръчмата,
ако се окажа аз прав ще го пием вътре и ще ти димя в носа :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 20 Дек 2011, 23:53

Аз съм бивш пушач и тази новина е супер :D Колкото до спазването, те един път да го приемат тоя закон, пък спазването ще стане много бързо.
Отказвайте ги тези помии бе хора, 99% от пушенето е навик, аз мислех че е невъзможно да пия кафе без цигара или пък да седна в колата и да не запаля - това все едно сутрин да не изгрее слънцето. :shock: а сега вече цигарения дим ми е отвратителен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 21 Дек 2011, 2:03

zazomazo написа:....

Аууу и ако аз например се обадя доволно на всякакви комисии за защита на потребители и от сорта,да подам сигнал че еди къде си (кафе/ресторантче) се пуши(през деня!че иначе може да не работят)..и съм ОСОБЕНО настоятелен в сигнала си??Какво правим???
Шефове на дискотекиии..бла бла ......не знам си каквооо 'ше си говорим догодинаа' :mhihi:
Rona добре го беше казала-ТЪПИЯ българин не е научен да слуша..ама е крайно време да се случват нещата в тоя забутан резерват!
....и такива като теб уважаеми да си сядат на г***!

България на 2ро място след Гърция по пушене-куцо киораво и сакато пуши к*п***! :kuku: :shock: WTF?!?!
И некви недоволни даже-дискриминация било!..
А тия хора,на които не им се умира рано,кво?!?!
Даже доста го забавиха-ама така е,99% помия в резервата,1% положително!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 21 Дек 2011, 2:04

Обаче съществува един въпрос?

Тези заведения, които инвестираха, пак по Закон да изградят отделни помещения за пушачи и непушачи, които инвестираха във вентилационни инсталации, струващи хиляди левове, на които дори не дадоха възможност, да си възстановят инвестициите /а такива са и дискотеките/, тях какво да ги правим?
Да мрат? Да си плащат кредитите, както могат? Какво като са инвестирали във вентилация?

Абе, у нас всяко едно правителство се е "навело"... и да сме в ЕС.

А, какво би станало, ако ЕС наистина фалира, а ние сме "по-свети и от Папата", какво правим после?

То, че пушенето няма да спре ясно... Или от Правителството чакаха да се осъществи сделката с продажбата на Булгартабак и "Вече не ни дреме, тоя тютюн не е наш"... ама тютюна е наш, и ние си го пушим...

И колкото и да Ви звучи странно... производителите на тютюн, са си наши хора... от нашия народ. Майната им на вентилацията,... тези със заведенията "имали пари, съгласували, платили, направили", кво пък толкова.

И пак не е така.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 21 Дек 2011, 2:14

Ева-'навело се е' да се направи нещо за хората,както ТРЯБВА да бъде,дори и много малък процент да решат че не им се кисне отвън и да се откажат е стъпка НАПРЕД !
А все от някъде се почва!
...'икономическата неизгода',за която всички пушачи са притеснени (а всъщност изобщо не е заради това,ясно е..) е избита за заведенията доста преди забраната!спокойно-вече са си платили кредитите,спи спокойна ;)
Замазване на положението-България нямало ли да изгуби?!?!Като не искате България да губи-плащайте си всичко навреме и напълно,НЕ давайте 20лв като ви пишат акт,ами ходете да си го платите.
Но пък и доходите не достигат за да се изпълни^^ това нали ?

По-добре помисли как ще откажеш цигарите,просто съвет-ще ти се отрази много добре ! на финансовото и здравословно положение,вместо да разсъждаваш,кой и как щял да пострада! милите ...
След като/ако това се случи -ще имап повече пари,с които да подпомагаш България да върви напред ;)
Познати сме си дооста отдавна,не искам да те обиждам или да ти звучи като заяждане.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 21 Дек 2011, 2:15

Slavi_m написа:
zazomazo написа:....

Аууу и ако аз например се обадя доволно на всякакви комисии за защита на потребители и от сорта,да подам сигнал че еди къде си (кафе/ресторантче) се пуши(през деня!че иначе може да не работят)..и съм ОСОБЕНО настоятелен в сигнала си??Какво правим???
Шефове на дискотекиии..бла бла ......не знам си каквооо 'ше си говорим догодинаа' :mhihi:
...

понеже те гледам, че си доста надъхан да ти задам едно въпросче?
може ли?

случайно да си спомняш от кога датира наредбата за недопускане на лица под 18 години в нощни заведения?
а случайно да си обърнал внимание дали се спазва някъде?

същото ще е и с цигарите, вЕрвай ми...цялата тая работа е поредния кьорфишек и симулиране на някаква дейност за да могат някакви заблудени шушумиги да възкликнат "ето, вече се прави нещо в тая държава"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 21 Дек 2011, 2:31

zazomazo написа:понеже те гледам, че си доста надъхан да ти задам едно въпросче?
може ли?

случайно да си спомняш от кога датира наредбата за недопускане на лица под 18 години в нощни заведения?
а случайно да си обърнал внимание дали се спазва някъде?

същото ще е и с цигарите, вЕрвай ми...цялата тая работа е поредния кьорфишек и симулиране на някаква дейност за да могат някакви заблудени шушумиги да възкликнат "ето, вече се прави нещо в тая държава"

Въпроса ти е на място...
Аз обаче съм последния човек,който ще си каже 'прави се нещо'!

В заведенията,които аз ходя НЕ се допускат лица под 18,в късните часове,винаги се проверяват лични карти,на тези които изглеждат малки и непълнолетни,виждал съм случаи в които ...не са били допускани изобщо.Всъщност не се сещам за момент,в който съм видял някакви непълнолетни?!?! честно
Ако в чалготарниците не е така-моите извинения.
Че правилата не се спазват масово-е така!примера ти обаче не е най-меродавния.
Аз съм от хората които са твърдо на мнение че трябва да се прави нещо за да се върви напред и това е добро начало.След като българите са маймуни масово-поне да се следва примера на белите държави в положителните насоки-а те са доста по-бели от нас вЕрвай ми.
..и всеки сам решава къде повече му харесва-в бг-то където нищо не се спазва (с +ове и -уси) или някъде където правилата се спазват и се оплакваш че си робот и нямаш право на нищо без да те видят (примерно) въпрос на убеждения и усещане.
За гледната ми точка вече е ясно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 21 Дек 2011, 8:47

http://www.youtube.com/watch?v=ypPB-Eiw ... re=related

Ето така се чувстват всеки път непушачите в заведение. :) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Дек 2011, 9:34

Ше се оплачете, ама на armenskiqpop@abv.bg :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Дек 2011, 10:46

Общо взето какво е сега положението,влизам в някакво заведение,питам "пушили се",отговарят ми "ТЦ"-кръгом...и веднага ми обясняват че няма проблем,да заповядам,защото в заведението няма кой да ги наплюе,естествено на мен ми е неудобно и продължавам...
А и на мен не ми е приятно да ми се умирисват дрехите и голата ми тиква,ама пък не съм агресивен като непушачи,дето вадят винкели,все едно сме у перник (който вади винкел,гледа после към звездите...докато му спре кръвта от носа,ама това е друга тема),та що бре драги пушачи не се врете у заведения дето НЕ СЕ пуши,а само напиняте към заведения дето пушенето е позволено,малко тъпо,да не кажа олигофренско ми се вижда,това е все едно аз да се наврЪ в гей бар и да се възмущавам от ширещата се педерастия там...Я си кротувайте в заведенията дето не се пуши,предполагам че интересните ви приятели са пушачи и там,в заведенията за не пушачи ще сте си в собствената си компания...
Това е точно както по-горе обясних,сега гейовете се опитват да наложат педерастията като нормално че и повече от нормално и направо задължително явление,разбира се няма нищо общо (освен че спин-а се шири сред тея среди),но принципът е същият,това не е основният проблем с тровенето в обществото,и да,живял съм в германия,има заведения в които се пуши,в гърция на всякъде се пуши (ся ше кажете-мани ги гърците,какво да ги "мана",ние да не сме по-напред от тях),така че,не ми налагайте някакви измислени правила "щото така е у европа" ,че у европа не мое да си запалиш печка с кюмур,колата ти трябва да има каталитичен неутрализатор (катализатор) и тн....

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Дек 2011, 10:51

Какво толкова бе голяма работа, ядеш пиеш, излизаш пушиш и после влизаш.
Аз съм пушач и нямам нищо против да се забрани пушенето навсякъде по всички заведения.
Повярвайте ако забраната важи за всички, няма да има аболютно никакви загуби за нито едно заведение.
Ако има вратички за някой тогава ще има ощетени.
Ма какво от това, по добре е да не се пуши в затворени помещения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Дек 2011, 11:06

Кви затворени помещения бре ... Септември месец на авиошоуто в Крумово се редя на една километрична опашка за бира . На цялото мероприятие имаше само 2 щанда за храна и бира ,та можете да си представите за какви опашки става въпрос ... Тва на открито в полето ,разбира се ..Та редя си се аз и си чакам ,ма от порядъка на 20мин и вече притреперил от нерви и жажда ,запалих цигара .. И некъв дришльо от опашката ра'ишли се опита да ми направи забележка ,че съм му пушил там където той се хранел :shock: :banghead: :mhihi: В първия момент сметнах ,че го напекло слънцето повече,но от нервния му тон се подразбираше ,че той е с убеждението ,че се намира в заведение за хранене,където е забранено пушенето ... Е в тоя момент ,добре ,че аз немах винкел под ръка да си представи как му пуша в интензивното ... Мноо ми се пушеше,та не исках да си прежалвам фаса да му го навра в гърлото. Дееба и надъханите типчета дето са си повервали ,че са валстелини на атмосферата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 13:17

Тези заведения, които инвестираха, пак по Закон да изградят отделни помещения за пушачи и непушачи, които инвестираха във вентилационни инсталации, струващи хиляди левове, на които дори не дадоха възможност, да си възстановят инвестициите /а такива са и дискотеките/, тях какво да ги правим?
Да мрат? Да си плащат кредитите, както могат? Какво като са инвестирали във вентилация?

Оплакваш се че ненужно сте вложили пари във вентилация :kuku: Ти сериозно ли ?
Заведенията с такава вентилация (хвърляш салфетки и те не падат , щот се лепят за тавана) си изградиха добро име и това се отрази на посещаемостта . Само в България някой може да съжалява , че е инвестирал пари във вентилация .
Това със зоните за непушачи беше тъпо и е следствие на гратисиния период . Много отдавна трябваше да забранят пушенето , както във всяка нормална държава от ЕС :idea:
Вичо, не ме разбирай погрешно, въпреки че пуша, нямам против, пък дано и аз ги спра, но не е това начина, днес излиза закон, утре вече всички го спазват, не и тук, не и за това :dunno:

- тук не позна, кака . За това нещо се следи строго . И за фаровете някой си мислеше, че няма да си ги пуска , но бързо ги задължиха - а там глобата е 20 лева , за пушенето глобата ще е над 5-10 000 . И цигара не може да остане скрита , като надарена 16 годишна ученичка в дискотека :)
Предлагам темата да бъде заключена, за да не се караме повече и на 1ви юни да пуснем една препратка :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата