Работа в Германия?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Работа в Германия?
щом си IT, няма да останеш без работа и в бг, замисли се хубаво дали искаш да идеш там, камъка си тежи на мястото
говори ти човек, който е бил на ТИ с носталгията и гледам постоянно майка ми как тъжи за родината си 20г. отделно, ако обичаш да се забавляваш ще си свикнал с буйната балканска кръв, подреденият живот на немеца ще те вкара в депресия, освен ако нямаш мн роднини и познати в гемрания, които да ти помогнат да се социализираш
виж сега италианците са друга бира, напиват се като животни и нема ти е скучно с тях
но бг не е безнадежна държава, добре е да се замислиш, някои хора не си дават сметка и после цял живот съжаляват или губят ценно време

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
acer написа:щом си IT, няма да останеш без работа и в бг, замисли се хубаво дали искаш да идеш там, камъка си тежи на мястотоговори ти човек, който е бил на ТИ с носталгията и гледам постоянно майка ми как тъжи за родината си 20г. отделно, ако обичаш да се забавляваш ще си свикнал с буйната балканска кръв, подреденият живот на немеца ще те вкара в депресия, освен ако нямаш мн роднини и познати в гемрания, които да ти помогнат да се социализираш
виж сега италианците са друга бира, напиват се като животни и нема ти е скучно с тях
но бг не е безнадежна държава, добре е да се замислиш, някои хора не си дават сметка и после цял живот съжаляват или губят ценно време
Прав си. Ще ми липсва 100%. Честно казано и не искам да съм в чужбина. Обаче в България, като се каже IT се знае само София. Всички сериозни и по-големички компании са тук. Особено за моя профил си е 99.9% само София, като възможност за работа. А на мен София грам не ми харесва. Отделно, че малко или много съм наясно и с отношението, изисквания, работна среда и т.н. в IT команиите тук в България, та и те не ми се нравят нещо. Е, наясно съм и че, ако евентуално се забия в Германия или която и да е друга страна положението няма да е кой знае колко по-розово. В смисъл първо, че никой няма да ме вземе щото съм по-запознат с материята например, а щото ще съм съгласен да работя на половината заплата на Ханс примерно. И другото е, че както и да го въртиш за тях си оставаш чужденец и квото и да правиш си те третират като трета класа човек, нищо че всъщност си много по-човек от тях и наистина си в час с нещата поне колкото тях. А съм се насочил към Германия именно заради тва, че са някви супер дисциплинирани. Всеки, който е живял по-дълго ми разправя, че там всичко е точно и се спазва стриктно. Работно време, закони и т.н. А аз си обичам всичко да е точно, да има някакъв ред и т.н. Та тези неща са си особено важни за мен - да си има правила и да си се спазват. Нещо, което в България го няма никъде. Нито в международни мултинационални компании, нито в по-малките местни такива, да не говорим за извън тези компании.
Та така, проучваме засега пък дано догодина по тва време да пишем от дойчланд

имам приятел ит, който работи в български град с 20,000 души, работи за американска фирма и взима около 1400лв и доколкото знам му расте бавно заплатата нагоре, но все пак не съм мн запознат и може наистина да си много специализиран, че да има имаш работа само в софия. ти си знаеш, но съм минал през подобно и въпреки че бях при роднини, бих работил тука за 1000лв, отколкото за 20,000 в която и да част на света! защо? няма по-гадно чувство от това да си сам! да нямаш познати, да нямаш един близък човек да ти стопли чаша мляко или да хапнеш с приятел и да си кажете по една приказка! за кво ти е тая подреденост като няма да се чувстваш на място? като патил се опитвам най-приятелски да те предпазя от голяма грешка
само погледни колко хора, които живеят в чужбина пишат във форума, защо ли..? и не на последно място, недей слушай никой кво ти говори, по цял свят всеки ще се опита да ти каже, че нещо не може да бъде постигнато само защото те не могат да го направят.. в България има хляб и то много, още повече за тясни специасти като теб на фона на всички прависити, икономисти и психолози 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- xpl0d
-
-
acer написа:имам приятел ит, който работи в български град с 20,000 души, работи за американска фирма и взима около 1400лв
Предполагам е програмист. Тва, което пишеш, че има хляб в България за IT хора важи само за програмистите...които, като гледам и представляват едно 90% от IT служителите в България. Тва по мои впечатления нали. Та за хората, които са IT, но не са програмисти, като мен например, възможните локации за работа се броят на пръстите на едната ми ръка. Ще кажеш по вашия край работа няма ли като за тебе? О, да, има и то доста, но предполагам няма смисъл да пиша какво е заплащането.
За самотата няма смисъл да говорим. Почти 2г. съм бил в чужбина, пределно наясно съм какво ме очаква...при евентуално дезертиране нали. Точно понеже знам какво е било "там" и знам в момента какво е "тук" пуснах и темата. Не търся "навиване", не търся и пълно отричане. Просто гледам да събера някаква информация от хора, които са били или още са в Германия, да имам някаква бегла представа за какво иде реч и с какво да очаквам да се сблъскам

пали джапанките натам, а носталгията ще я удавиш със 6000 оборота на Нюрбургринг
а като много те налегне носталгията, прибери се за 5 дена, хвани влака до Бургас и по пътя огледай на какво прилича нашата татковина - гаранция следващите 6 месеца нема се сетиш да се прибереш, щото аз като се върнах от Испания и като се качих в скапания автобус на летището на Т1 и минах паспортна проверка и веднага съжалих, че съм се прибрал в... страна от третия свят
щото нали България е много повече от центъра на Сф, Бс, Вн, Плд...
а като много те налегне носталгията, прибери се за 5 дена, хвани влака до Бургас и по пътя огледай на какво прилича нашата татковина - гаранция следващите 6 месеца нема се сетиш да се прибереш, щото аз като се върнах от Испания и като се качих в скапания автобус на летището на Т1 и минах паспортна проверка и веднага съжалих, че съм се прибрал в... страна от третия свят
щото нали България е много повече от центъра на Сф, Бс, Вн, Плд...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
xpl0d написа:acer написа:имам приятел ит, който работи в български град с 20,000 души, работи за американска фирма и взима около 1400лв
Предполагам е програмист. Тва, което пишеш, че има хляб в България за IT хора важи само за програмистите...които, като гледам и представляват едно 90% от IT служителите в България. Тва по мои впечатления нали. Та за хората, които са IT, но не са програмисти, като мен например, възможните локации за работа се броят на пръстите на едната ми ръка. ...
За да мога да дам някакъв по-конкретен отговор евентуално, кажи ти колега какъв специалист си, какви умения имаш и какви курсове си изкарал. Аз също работя в ИТ сектора

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колега аз живея във Франкфурт и тук живота е може би най-скъп след Мюнхен! Плащам 500евро наем за 2 стаи + кухня + балкон, като отделно плащам ток 40евро и интернет 25евро! За това което искаш да работиш имам познати, който работят в Панасоник и Делл и взимат сериозни пари, но са програмисти! Като цяло тук живота не е по-скъп от БГ единствено услугите са доста цифра!
Сега идва най-важната част от всичко, НЕМСКИЯ! Без немски е почти невъзможно, искат си тяхния език и това е!
Аз сега записах курсове по немски, за да мога да си търся точно това, което ти искаш ИТ (в БГ работих 2год. точно това)! Всеки тук ми казва научи добре немския и работа има за целия китайски народ!
Надявам се да съм ти помогнал, ако имаш някакви въпроси питай!
Сега идва най-важната част от всичко, НЕМСКИЯ! Без немски е почти невъзможно, искат си тяхния език и това е!

Аз сега записах курсове по немски, за да мога да си търся точно това, което ти искаш ИТ (в БГ работих 2год. точно това)! Всеки тук ми казва научи добре немския и работа има за целия китайски народ!
Надявам се да съм ти помогнал, ако имаш някакви въпроси питай!

- xpl0d
-
-
u`F`o написа:xpl0d написа:acer написа:имам приятел ит, който работи в български град с 20,000 души, работи за американска фирма и взима около 1400лв
Предполагам е програмист. Тва, което пишеш, че има хляб в България за IT хора важи само за програмистите...които, като гледам и представляват едно 90% от IT служителите в България. Тва по мои впечатления нали. Та за хората, които са IT, но не са програмисти, като мен например, възможните локации за работа се броят на пръстите на едната ми ръка. ...
За да мога да дам някакъв по-конкретен отговор евентуално, кажи ти колега какъв специалист си, какви умения имаш и какви курсове си изкарал. Аз също работя в ИТ сектора
Не разбрах само какво общо има моята специализация с твоето мнение/отговор по въпроса и какво толкова те спира да си изкажеш становището

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Вместо да ми отговаряш с въпрос, можеше просто да напишеш нали? Едва ли е няква конфиденциална информация
Общи приказки можем много да си говорим за носталгия, заплати, отношение и темп подобни 

- xpl0d
-
-
u`F`o написа:Вместо да ми отговаряш с въпрос, можеше просто да напишеш нали? Едва ли е няква конфиденциална информацияОбщи приказки можем много да си говорим за носталгия, заплати, отношение и темп подобни
Темата е за Германия. Ако имаш да казваш нещо кажи го в прав текст. Ако ще говориш с догадки по-добре не се разписвай изобщо

Ми аз не знам теб какво те притесява да споделиш, конкретно с какво се занимаваш, при положение, че аз (сигурен съм, че и други хора във форума, които са в тази сфера) имат контакти и биха те насочили директно към дадени работодатели и компании. Или само си чешеме езиците тук? 

virtue and tranquillity
- xpl0d
-
-
Mдаааа все ми е на акъла, че някой ще ме насочи към някой работодател или ще ми даде координати ей така от човечност
Почваме да се отплескваме тотално от темата. Не става въпрос за мен или за IT в България. За Германия се пита. Дайте оттук насетне мненията да са свързани с темата

Почваме да се отплескваме тотално от темата. Не става въпрос за мен или за IT в България. За Германия се пита. Дайте оттук насетне мненията да са свързани с темата

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
xpl0d написа:Mдаааа все ми е на акъла, че някой ще ме насочи към някой работодател или ще ми даде координати ей така от човечност![]()
в интерес на истината това е доста честа практика, защото повечето фирми имат referral bonus и който препорча някой и го наемат взима кинти... а и не ходят произволни хора по интевюта.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2