LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от slatanic » 21 Дек 2011, 20:44

Относно сигнала то ще се гледа на Булсатком.Другите източници са както винаги пц и евентуално ПСП или ПС3,хбокс.Консумацията и мен основно не ме интересува просто ми беше интересно колко точно харчат.
Ако е 1кв да се притесня ма за 300 вата то тия три крушки на тавана ги гася пускам тв-то и сме готови. :mhihi: Гледам се към ЛСД-та ме бутате.За мен най-важна е бързата реакция,че да не ми маже,защото направо се побърквам като видя такъв телевизор.
Другото важно условие е да бъде поне 40 инча тъй като стаята никак не е малка.Третото важно е да се вижда добре под всякакъв ъгъл,че да не гледам само аз телевизия,а и другите в помещението.Контраста също е важен както вече отбелязахме.Там интернети ала,бала не ми трябват.Имам си ПС за тая работа.
Нета би свършил работа само при пълен съпорт на сайтове като youtube за гледане на клипове и нищо повече.Поне за мен би било така.
Та последно за плазма ли да гледам и за Лед,че вече и аз не знам. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 20:56

slatanic написа:Относно сигнала то ще се гледа на Булсатком.Другите източници са както винаги пц и евентуално ПСП или ПС3,хбокс.Консумацията и мен основно не ме интересува просто ми беше интересно колко точно харчат.
Ако е 1кв да се притесня ма за 300 вата то тия три крушки на тавана ги гася пускам тв-то и сме готови. :mhihi: Гледам се към ЛСД-та ме бутате.За мен най-важна е бързата реакция,че да не ми маже,защото направо се побърквам като видя такъв телевизор.
Другото важно условие е да бъде поне 40 инча тъй като стаята никак не е малка.Третото важно е да се вижда добре под всякакъв ъгъл,че да не гледам само аз телевизия,а и другите в помещението.Контраста също е важен както вече отбелязахме.Там интернети ала,бала не ми трябват.Имам си ПС за тая работа.
Нета би свършил работа само при пълен съпорт на сайтове като youtube за гледане на клипове и нищо повече.Поне за мен би било така.

Ако ще пускаш игри задължително плазма . А и не каза за колко пари говорим ? Силата на ЛСДтата е грубо казано в скъпия клас , или около 1500+ лв за 40инча .
Някой ЛСДта при гледане от различен ъгъл леко избледняват цветовете - та за това си ходи на място и гледай .
ПС: 40ка ЛСД без диодна подсветка си гълта по 110-150 вата ток .

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Дек 2011, 21:16

acho.rs написа:
slatanic написа:Относно сигнала то ще се гледа на Булсатком.Другите източници са както винаги пц и евентуално ПСП или ПС3,хбокс.Консумацията и мен основно не ме интересува просто ми беше интересно колко точно харчат.

Ако ще пускаш игри задължително плазма . А и не каза за колко пари говорим ? Силата на ЛСДтата е грубо казано в скъпия клас , или около 1500+ лв за 40инча .
Някой ЛСДта при гледане от различен ъгъл леко избледняват цветовете - та за това си ходи на място и гледай .

Игри ще има на 100% май от тук трябваше да започна.Като за начало от пц и псп,че това имам сега,но рано или късно ексбокс или пс3.За цената говорим до 1000-1200лв най-много.Ей до сега разглеждам телевизори и тия лсд-та вярно много бавна реакция им дават.При набито око много се вижда разликата,а тя дразни доста.За цената в тоя клас и тая големина май само филипс лсд-та влизат в критерия ми за фулл хд и сравнително бърза реакция от 1 или 2 секунди както и висока резолюция.
Гледам това http://technomarket.bg/products/0907936 ... 46pfl5605h или http://technomarket.bg/products/0903823 ... th-46py85p или и аз не знам вече какво гледам. :mhihi:
За филипс в комбинацията с амбилайт какво мислите.Има ли някой такова жувотно да каже има ли смисъл от тая екстра.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Дек 2011, 21:24

като стана въпрос за антени съм много доволен от тунера на сони - хваща всички цифрови програми на местната кабелна, пък и те като работят без карти е идеално. При същият сигнал Тошиба се представя много зле. Ще потърся някакъв ъпдейт на софт или нещо друго да видя дали ще се оправи - програмите се търсят ръчно, не излизат и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 21:25

slatanic написа:
acho.rs написа:

Игри ще има на 100% май от тук трябваше да започна.Като за начало от пц и псп,че това имам сега,но рано или късно ексбокс или пс3.За цената говорим до 1000-1200лв най-много.Ей до сега разглеждам телевизори и тия лсд-та вярно много бавна реакция им дават.При набито око много се вижда разликата,а тя дразни доста.За цената в тоя клас и тая големина май само филипс лсд-та влизат в критерия ми за фулл хд и сравнително бърза реакция от 1 или 2 секунди както и висока резолюция.
Гледам това http://technomarket.bg/products/0907936 ... 46pfl5605h или http://technomarket.bg/products/0903823 ... th-46py85p или и аз не знам вече какво гледам. :mhihi:
За филипс в комбинацията с амбилайт какво мислите.Има ли някой такова жувотно да каже има ли смисъл от тая екстра.

Филипса който си избрал не е оптималния избор . Търси серия 7000 с амби лайт . Не са евтини , но вадят убииствена картина . . Амби лайта много хора ще ти кажат , че е глупост , но всъщност е страхотна екстра . Вечер като угасиш лампата , не ти се изморяват очите , защото "сиянието" е точно колко му трябва на окото за да не се напряга .
Водят го и че разширява картината и те вкарва във филма . Според мен е една много проста , но полезна екстра без аналог .

Ако бюджета е 1000-1100лева скачай на плазма и не му мисли изобщо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Дек 2011, 21:43

В крайна сметка въобще да гледам ли ЛСД-та в този бюджет при моите изисквания или няма смисъл и направо да се ориентирам към някоя плазма на панасоник ,защото при плазмите избора от към марки не е голям.И не на последно място какво разстояние е нужно за да се гледат телевизори от 40-46 инча големина.
Че да не ми свети главата след като гледам вечерните новини и някой филм. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 23:06

В крайна сметка въобще да гледам ли ЛСД-та в този бюджет при моите изисквания или няма смисъл и направо да се ориентирам към някоя плазма на панасоник

- скачай на плазма 8)
какво разстояние е нужно за да се гледат телевизори от 40-46 инча големина.

- зависи само от тебе . На мен 40 инча от 2-2,5 метра ми е екстра . 46 инача от 2,5-3метра . Повечето хора искат телевизора да им изглежда голям колкото електрон и си мислят че за 40ка трябва 6 метра хол ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Дек 2011, 23:08

То това е идеята,че го имам тоя хол та за тва се чудя къде да го бодна тоя телевизор.Хехе както и да е отивам към плазмичка.Само ще видя дали 40,42 или 46.Мерси за отговорите. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Дек 2011, 4:42

acho.rs написа:Кое му е бързото - Филипс предлагат 40 инчов на 100Херца (реални) и 2милисекудни за по-малко пари . Тоя контраст на ЛГ е по-смешен само от 3Дто им . 9 000 000 : 1 и гледаш как Сони с 18 пъти по-нисък контраст вади много по-наситено черно . За това казах че някои производители хитруват с рекламни трикове .

philips не произвеждат собствени матрици, ползват тези на lg ;) другите неща въобще не ги коментирам. коментирах тва, че lcd-тата са бавни, 5-8 ms, което не знам от къде си го измисли.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Мнение от bweenie » 22 Дек 2011, 4:48

Какви плазми му препоръчвате в навечерието на 2012г? :kuku:
Да не сме 2002ра? Плазмите са на изчерпване от доста време, на 20lcd-та има по 1 плазма..Почти никой не прави нови плазми вече. Ако имаш пари взимай лед, ако не lcd.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 22 Дек 2011, 9:44

bweenie написа:Какви плазми му препоръчвате в навечерието на 2012г? :kuku:
Да не сме 2002ра? Плазмите са на изчерпване от доста време, на 20lcd-та има по 1 плазма..Почти никой не прави нови плазми вече. Ако имаш пари взимай лед, ако не lcd.

:mhihi: и аз да те попитам кой не прави плазми :?:
Преди 5-6 месеца доста разглеждах за телевизори. И накрая съм с Panasonic P42G20. И мога да те уверя че ако го купиш няма да съжаляваш.
Недостатък е ако ще се ползва в доста осветена стая.
Може би е хубаво да разгледаш P42(P46)G30 серия, има MKV подръжка и може да си го управляваш с андроид телефон :mhihi:
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bweenie » 22 Дек 2011, 12:57

Ами почти никой не изкарва нови модели плазми. Освен това имам 3lcd-та и никога няма да си взема плазма. Аз даже когато ги купувах не бяха излезли лед. Ако сега взимам tv, ще е задължително лед.

А за всички с плазмите: Пуснете си някоя телевизия и погледайте повече време, и после ми ги хвалете.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Дек 2011, 19:04

bweenie написа:Какви плазми му препоръчвате в навечерието на 2012г? :kuku:

Викаш едното е ЛЕД(по-точно еЛИДи) другото е ЛСД - различни технологии :D
steeN написа:
acho.rs написа:Кое му е бързото - Филипс предлагат 40 инчов на 100Херца (реални) и 2милисекудни за по-малко пари . Тоя контраст на ЛГ е по-смешен само от 3Дто им . 9 000 000 : 1 и гледаш как Сони с 18 пъти по-нисък контраст вади много по-наситено черно . За това казах че някои производители хитруват с рекламни трикове .

philips не произвеждат собствени матрици, ползват тези на lg ;) другите неща въобще не ги коментирам. коментирах тва, че lcd-тата са бавни, 5-8 ms, което не знам от къде си го измисли.

Не съм до толкова запознат кой какви матрици прави , знам че няма ел джи което да догодни Филипс по образ .
Да - ЛСДтата са бавни в ниския клас . За 1400 лева обаче взимаш 3Д 40ка Филипс с 200 кадъра в секунда (800 херца от процесора) и 1мс време за реакция и трябва да ти кажа , че Sony NX720 е по-добър само в дизайна ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bweenie » 23 Дек 2011, 0:19

acho.rs написа:Викаш едното е ЛЕД(по-точно еЛИДи) другото е ЛСД - различни технологии :D

:kuku: а стига бе, верно ли така се чете? :mhihi:
Различни технологии или не, няма значение. LED телевизорите са по тънки от LCD телевизорите и аз предпочитам телевизора да ми тънък колкото една кутия цигари, а не 15см. Това е и най-голямото предимство пред LCD. Феновете на плазмите не знам защо си мислят че има бъдеще в тая технология... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Дек 2011, 0:25

bweenie написа:
acho.rs написа:Викаш едното е ЛЕД(по-точно еЛИДи) другото е ЛСД - различни технологии :D

:kuku: а стига бе, верно ли така се чете? :mhihi:
Различни технологии или не, няма значение. LED телевизорите са по тънки от LCD телевизорите и аз предпочитам телевизора да ми тънък колкото една кутия цигари, а не 15см. Това е и най-голямото предимство пред LCD. Феновете на плазмите не знам защо си мислят че има бъдеще в тая технология... :dunno:

ЛЕД ЛСД се водят тия за които говориш и единствената разлика от другите ЛСДта е диодната подсветка . Да - ЛЕД ЛСД е технологията която се развива в момента , никой не пипа вече конвенционалните ЛСДта , но тва че телевизора е по-тънък с 6-7 см не е никакво предимство , още повече че повечето се монтират на стената и разликата не се вижда .
За плазмите - ами аз вече го казах . Обикновен ЛЕД ЛСД 40 инча за до 1000 лева размазва яко на динамични кадри - тва е . А, да - и вечер черното е далеч от черното на обикновена плазма . Също и яркостта малко куца ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата