Въпрос към програмисти или много знаещи от към Pc-та.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Въпрос към програмисти или много знаещи от към Pc-та.

Мнение от shengi » 21 Дек 2011, 23:30

Здравейте колеги.Върти ми се една идея в главата и съм си наумил да я осъществя.Ситуациата е следната.
Имаме програма която използва един Mdb файл.Въпросния файл ще бъде преведен от Английски на Български.До тук добре.Как мога да го заключа този файл, да неможе да се копира на други носители /cd usb dvd хардове и прочие/ понеже няма да е рентабилно да го дам на 5 човека и те да го разпространят на още 200.Икса ми се да го защитя малко или много, че труда не е малко.Долу горе документ с големина на 1гб :mhihi:
Изображение

Аватар

Re: Въпрос към програмисти или много знаещи от към Pc-та.

Мнение от Хаос » 22 Дек 2011, 0:40

криптиране и отключване със специфична за всеки юзър информация - компютърна конфигурация/брой инсталирани програми/нещо такова
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d Touring
Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31

Мнение от joro_e30 » 22 Дек 2011, 9:39

MicroSoft и Hollywood и те това се чудят..Извън кръга на шегата, мисля че няма стопроцентов вариант за протекция на файлове, все ще се намери някой "болен", да му разкаже играта :)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 22 Дек 2011, 11:05

Aз лично бих си взел някъде хостинг с MySQL и php. /100лв на година/ След това mdb файлчето ще си го импортна в mysql-a И с няколко прости php скрипта можеш да си направиш log-in скриптове - раздаваш си на клиентите потребители и пароли и им логваш ИПтата - ако видиш, че некой юзър почне да се логва от много различни ИПта , може и да си го е раздал на други хора и ще го изловиш веднага :) Можеш да си направиш и ограничение по ИП - всеки юзър да може да се логва от определени ИПта или рейндж да зададеш ако е с динамично ИП. Но пак нямаш гаранция, колкото и защити ще сложиш, че няма да ти гепи данните с printscreen и да започне да ги разпстранява , но пък едва ли на някой ще му се занимава толкова. Другото , по несигурно според мен, е да си направиш некоя програмка на C или Java , която според някакво ID на определен хардуер в ПЦто и някакъв алгоритъм, ще създава уникален ключ, с който да ти се активира програмката и да има достъп до базата данни . И в двата случая ще ти трябват някакви програмистични умения обаче :)
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Дек 2011, 11:35

Бодваш програмата с която се отваря,да е обвързана със сериният номер на HDD и сериният номер на LAN картата и си готов

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2011, 17:15

Е.Димитров написа:Бодваш програмата с която се отваря,да е обвързана със сериният номер на HDD и сериният номер на LAN картата и си готов

И как ше стане номера :mhihi:

По темата - няма начин да го направиш упражнението просто. Можеш да се мъчиш всякак, но няма да постигнеш никакъв успех отсега ти казвам :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Дек 2011, 18:00

xpl0d написа:
Е.Димитров написа:Бодваш програмата с която се отваря,да е обвързана със сериният номер на HDD и сериният номер на LAN картата и си готов

И как ше стане номера :mhihi:

По темата - няма начин да го направиш упражнението просто. Можеш да се мъчиш всякак, но няма да постигнеш никакъв успех отсега ти казвам :mhihi:

зависи колко битово е криптирането ))
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 22 Дек 2011, 20:41

Не ми трябва да е свръх защитено.Файла е текста на програма.В смисъл превежда се в момента от Английски на Български и програмата си използва тоя файл.Горе една камара неща се изписаха да видим :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата