честит пьрви сняг
Модератор: Общи модератори
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: честит пьрви сняг
Хич не ми пречи снега, даже напротив, чакам го цяла година за да отида да карам ски на Витоша, и за да се пързалям с Баварката по празни улици и полигони. Зимните гуми съм ги сложил още преди месец и нямам никакви проблеми с придвижването. Дразнят ме шумните обещания, които не се изпълняват, както и адските задръствания причинени от снега 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да де ма тези задръствания не са причинени от обещанията,а от тези с летните гуми и от "неделните шофьори".
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
goguma написа:Хич не ми пречи снега, даже напротив, чакам го цяла година за да отида да карам ски на Витоша, и за да се пързалям с Баварката по празни улици и полигони. Зимните гуми съм ги сложил още преди месец и нямам никакви проблеми с придвижването. Дразнят ме шумните обещания, които не се изпълняват, както и адските задръствания причинени от снега
Сега сериозно питам чух че тази година няма да работят пистите на Витоша...и онзи ден на Лалето машините неработеха...дали така ще стане?
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
bmw520i5063 написа:Сега сериозно питам чух че тази година няма да работят пистите на Витоша...и онзи ден на Лалето машините неработеха...дали така ще стане?
Оня измамник цеко минев иска да сече гора уж под предлог за лифтовете, ама май смята пак да строи хотели и да препира пари. Комисията по горите обаче не му дала да сече и той сега прави напук че няма да пусне лифтовете този сезон. Според мен обаче само на инат е това и се прави на интересен, в крайна сметка мисля че ще има ски-сезон, или поне се надявам да е така

madpetio написа:Да де ма тези задръствания не са причинени от обещанията,а от тези с летните гуми....
Не мисля че шофьорите с летни гуми са толкова голям процент, че да са основна причина. И съвсем сериозно, днес видях само един снегорин на отиване и връщане до Метро.
madpetio написа:..."неделните шофьори"...

Мале, мале, утре започва Великото преселение на народите, традиционно около тия дни всяка година

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
аз видях в едно задръстване три снегорина....
отделно видях един Голф3 спрян на Г.М.Димитров на платното и човека си седи вътре и си мига на аварийни и му дреме че отзад опашката от Раковата стигна до кръговото....
Видях и едни двама чукнали се горките и седят и се чешат каде не ги сърби --- ама оная част от закона каде пише че след ПТП трябва да освободят платното за да не се пречи на движението не са и чували за нея....за нея в София никой не е чувал..Ударят се и неместят колите чакат Хорейшио баси тъпаците!!!!!!!!
После видях една Ц-етка С180 с летни гуми на Гео Милев при Окръжия КАТ неможеше да изкачи баира....
За стотиците изпаднали в паника от снега "водачи на МПС" не ми се говори...
отделно видях един Голф3 спрян на Г.М.Димитров на платното и човека си седи вътре и си мига на аварийни и му дреме че отзад опашката от Раковата стигна до кръговото....
Видях и едни двама чукнали се горките и седят и се чешат каде не ги сърби --- ама оная част от закона каде пише че след ПТП трябва да освободят платното за да не се пречи на движението не са и чували за нея....за нея в София никой не е чувал..Ударят се и неместят колите чакат Хорейшио баси тъпаците!!!!!!!!
После видях една Ц-етка С180 с летни гуми на Гео Милев при Окръжия КАТ неможеше да изкачи баира....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
аз затова съм оставил бмв-то с летните гуми и се воза с нисана на приятелката , с 4 зимни гуми

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
goguma написа:Хич не ми пречи снега, даже напротив, чакам го цяла година за да отида да карам ски на Витоша, и за да се пързалям с Баварката по празни улици и полигони. Зимните гуми съм ги сложил още преди месец и нямам никакви проблеми с придвижването. Дразнят ме шумните обещания, които не се изпълняват, както и адските задръствания причинени от снега
Шумни обещания от кой? Ти нали наистина не вярваш сериозно да има 100% контрол над снегопочистващите фирми? Според теб как става тоя контрол... излизат 100 човека на Фандъкова, качват се по камионите с шоферите и ги следят... нали се правят договори с някви фирми и се очаква да си вършат работата... и като не вършат работа, примерно, ги глобяват понеже по разните коментари по новинарските сайтове ми писна да чета "Долу Герб" и сякви подобни... да те питам - ако беше Станишев, и ти ли мислиш, че щеше да е по-добре? Почистващите фирми щяха да работят по-добре? Стига сте се самозаблуждавали...
Днес доста от булевардите, по които аз се движих бяха обработени... К. Величков, Гешов, Тодор Александров... бул. България не беше много зле, но и не беше много добре... разминах се поне с 10 снегорина, които... представяш ли си... се опитваха да си вършат работата, докато около тях 'сякви гневни водачи на МПС ги засичаха и "освиркваха"... егати тъпите шофери на снегорини, къде бяха тръгнали по тия булеварди с тия снегорини... направо не мога да си го обясня. А и какво почистване искат тия, като задръстванията точно за това пречеха... абе дай му на политика да плюе нещо... да си намира (дори неоснователна) причина да е опозиция..
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Сутринта ставам 8.30 в Димитровград никой не беше изчистил, едва стигнах до работа, тва М-техник+М-броня=Бг.снегорин, после в 15.00 часа булевардите бяха на коловози влачих се по-корем 2 пъти до центъра, закачих едната кора отдолу, отварително, малките улички въобще не бяха чистени, явно в Бг. провинцията никой не го интересува!
Между другото после със служебната Тойота Хаилукс докато стигнем до Чирпан имаше един в канавката, после някакви ентусясти се движеха в съня си, ужас никой не беше минал да ичисти пътя тези от почистващите фирми си мислят че живота на хората е детска игра!
Между другото после със служебната Тойота Хаилукс докато стигнем до Чирпан имаше един в канавката, после някакви ентусясти се движеха в съня си, ужас никой не беше минал да ичисти пътя тези от почистващите фирми си мислят че живота на хората е детска игра!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
madpetio написа:аз видях в едно задръстване три снегорина....
Не трябва ли да останат така автомобилите, докато не дойде КАТ ?
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Шумни обещания от кой? Ти нали наистина не вярваш сериозно да има 100% контрол над снегопочистващите фирми? Според теб как става тоя контрол... излизат 100 човека на Фандъкова, качват се по камионите с шоферите и ги следят... нали се правят договори с някви фирми и се очаква да си вършат работата... и като не вършат работа, примерно, ги глобяват понеже по разните коментари по новинарските сайтове ми писна да чета "Долу Герб" и сякви подобни... да те питам - ако беше Станишев, и ти ли мислиш, че щеше да е по-добре? Почистващите фирми щяха да работят по-добре? Стига сте се самозаблуждавали...
Днес доста от булевардите, по които аз се движих бяха обработени... К. Величков, Гешов, Тодор Александров... бул. България не беше много зле, но и не беше много добре... разминах се поне с 10 снегорина, които... представяш ли си... се опитваха да си вършат работата, докато около тях 'сякви гневни водачи на МПС ги засичаха и "освиркваха"... егати тъпите шофери на снегорини, къде бяха тръгнали по тия булеварди с тия снегорини... направо не мога да си го обясня. А и какво почистване искат тия, като задръстванията точно за това пречеха... абе дай му на политика да плюе нещо... да си намира (дори неоснователна) причина да е опозиция..
Шумни обещания от кметство и министерство, от кой друг може да са? ББ се тупа в гърдите че ще лови снежинките във въздуха, а пък Фандъкова 100 пъти повтори че са оборудвали всички снегопочистващи камиони с GPS и ги следят постоянно дали мързелуват или чистят, както и наблюдения на вече почистени райони, каквото и да значи това. И ситуацията е видна, на всичкото отгоре снощният сняг, поне в тук София хич не беше толкова силен.
И никъде не съм споменавал че при станишев е щяло да бъде различно - човек живее според обстоятелствата - днес управляват ГЕРБ, следователно псуваме тях за неуредиците, утре управляват БСП или СДС, или АТАКА, или който е взел властта, тогава тях ще псуваме, толкова ли е трудно за разбиране? Никъде не съм казвал "долу ГЕРБ", а пък станишев не искам и да го виждам, но това са други въпроси, нека не минаваме на тема политика.
А че има и малоумни хора, които пречат на процеса е ясно, такива има във всяка ситуация в живота.

- Mollov
- Мародератор
-
Факт е, политика няма да бистриме...
Но факт е също, че ако до преди 3-4 години наистина един снегорин не можех да видя, миналата година и сега не мога да се отърва от снегорини около мен... явно се движа по маршрут, по който са струпани снегорините...
Днес обаче един със снегорин явно му писна, че само го засичат, заобикалят, прескачат и кво ли още не и бързо човека си осигури предимството - пусна "песаклийката" и като се разлетя песока да видиш как народа се подреди чинно да си чака реда да мине...
Ама така е... с такъв прост и просташки ориентиран народ... толкоз.. то като няма култура на движение и елементарна култура на държание.. няма да има и оправия... ако ще и с по 3 снегорина на всяка улица да сме.
Но факт е също, че ако до преди 3-4 години наистина един снегорин не можех да видя, миналата година и сега не мога да се отърва от снегорини около мен... явно се движа по маршрут, по който са струпани снегорините...
Днес обаче един със снегорин явно му писна, че само го засичат, заобикалят, прескачат и кво ли още не и бързо човека си осигури предимството - пусна "песаклийката" и като се разлетя песока да видиш как народа се подреди чинно да си чака реда да мине...
Ама така е... с такъв прост и просташки ориентиран народ... толкоз.. то като няма култура на движение и елементарна култура на държание.. няма да има и оправия... ако ще и с по 3 снегорина на всяка улица да сме.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
///Maximalniq написа:Не трябва ли да останат така автомобилите, докато не дойде КАТ ?
за чл. 210. се сетих но не е точно това...но никаде непише че трябва да седят и да пречат на трафика!!!
цитирам по памет
Когато ППС е повредено вследствие на ПТП,създава опасност или пречи на движението,полицейските органи дават нареждане за неговото изместване.
Невиждам какъв е проблема и кво има да се чудят като са само двама и единия се е ударил в другия естествено е че този отзад е виновен - КАКВО стоят и чакат - ГОСПОД ли???
Те ДВАМАТА няма кво да звънят,няма пострадали не им трябва КАТ!
- Mollov
- Мародератор
-
Звънят на КАТ, казват за какво става дума и питат дали могат да преместят автомобилите... почти винаги, при подобни ситуации, им дават право да преместят автомобилите.
- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за Е36 тийм София
Не почистването на снега си има и хубави страни
Днес около Ту беше някаква приказка направо - гледаш сняг прехвърча и всеки леко леко се пързаля,поднася и се кефи, ама едно такова спокойно и готино и всички с усмивки по лицето . Леко леко без нерви и зимата е прекрасна
Весели празници хора

Днес около Ту беше някаква приказка направо - гледаш сняг прехвърча и всеки леко леко се пързаля,поднася и се кефи, ама едно такова спокойно и готино и всички с усмивки по лицето . Леко леко без нерви и зимата е прекрасна

Весели празници хора

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
хм.. в Пловдив чак ме хвана яд, че навсякъде е почистено